Migrän

Nu har jag precis gått upp. Jag fick migrän. Och den är fortfarande kvar. Juat nu sitter jag med solglasögon inne. Vi får se hur mycket jag orkar blogga idag. 

Just nu vill jag bara försöka få min migrän att gå över.

Säg inte att jag är på väg att få migrän

Shopping


Detta var vad som inhandlades. En primer, baslack och hörlurar. Växlade in pengar också. 


Julklapparna som inhandlades. Jag kan ju inte visa dom i bloggen eftersom han kanske läser. Frågan är bara hur jag ska få in det stora paketet i väskan. Det återstår att se. Det ska bli spännande.

Plånboken är lite lättare nu

Precis kommit hem efter en tur på stan med Fisen och Sandra. Jag hittade en jättebra julklapp (om jag får säga det själv), men frågan är ju om jag kommer den kommer att uppskattas eller inte. Det återstår att se. 

Jag köpte lite sm¨saker utöver julklapparna. Bilder kommer senare. Just nu vill jag bara ha mat. Vi känner oss lata idag, så därför blir det Pizza! 


Det blir en dag i staden

Nu ska jag börja fixa mig. Snart kommer Fisen och hennes kompis Sandra. Vi ska gå på stan. Jag ska växla pengar, hitta den speciella julklappen och köpa hörlurar till min mp3. 


Tisdag

God morgon? Alvin vaknade halv elva idag. Jag snoozade till ganska nyligen. Så skönt!

Fisen ska komma efter skolan. Jag håller tummarna på att hon vill gå på stan med mig idag, för jag måste verkligen iväg och växla pengarna idag. Jag måste även leta efter en speciell julklapp. 

Annars händer det nog inte så mycket idag. Försöka packa klart dom sista sakerna. Inte mycket kvar alls, men skönt om det är klart. 

Funderar även på att gå och beställa en tågbiljett så jag slipper göra det på lördag. Helt sjukt att det bara är fyra dagar kvar. FYRA! Märks det att jag längtar?

Julfilm

Snart ska jag och Johan kolla på Deck the Halls. Det gör vi varje år. Det är lite av en tradition. 

För tillfället sitter jag och pratar med Paul på msn. Han drygar som vanligt. På tal om det så är det bara fem dagar FEM dagar. Shit.. Kan knappt fatta det. 

False Pretense - Det är dags att ändra syn på dig nu

I drömmens värld

Tog en liten tupplur. Vaknade nyss. Skapligt trött. Drömde en jättekonstig, men mysig dröm. Ville inte riktigt vakna från den, men snart är det mat. Det överväger för jag är sjukt humgrig.  

Dagens tips från Alvin

En av fastigfetsskötarna är här. Han hade med sig en stege och Alvin kände att han behövde dela med sig av ett mycket viktigt tips.

"Var försiktig så du inte ramlar"

Positiv idag

Jag försov mig imorse, men dagen verkar någorlunda bra ändå. Jag iväg på ett möte klockan tio och det kändes riktigt bra. 

Jag skulle ju göra en utredning för att se om jag kunde få kontaktperson. Utredningen skulle börja idag och ta några veckor. Idag fick jag veta att jag kanske inte behöve göra någon utredning ändå. Hon tyckte att hon hade vad som behövdes för att prata med sin chef. Hon sa att det verkar som om jag faktiskt har chans till att gå en kontaktperson!

Fan vad underbart! Jag tror verkligen att jag behöver det. Om jag bara får in en rutin att komma ut, så borde det ju lösa sig själv sen. Tycker jag i alla fall. 

Det känns så skönt när någon förstår mig!

Okänd avsändare

Efter en hektisk dag känns det ganska skönt att koppla av med en påse chips till Beck.

Fika

Dom kom tillslut. Och vi hade det ganska mysigt och trevligt. Hur har eran första advent varit?



Man tycker att jag borde ha lärt mig vid det här laget

Jag skulle få besök vid två-tre. Klockan är nästan fyra och dom åker nu. Då hade jag ju hunnit att gå på stan med Malin idag. Jag ställde in det eftersom jag kände mig så stressad. Jag hade även hunnit baka, men nu är det försent för det. 

Jag hoppas dom är här snart, för så jättekul tycker jag inte det är att vänta. Faktiskt!

Full rulle

Lyssnar på julig musik och städar för fullt. Inget ger mig mer julstämning än när Chipmunkarna sjunger Deck the Halls. Lite förstört blir det ju dock om man tittar ut genom fönstret. 

Alvin kom hem för en liten stund sen och verkligen vägrar att städa rummet. Han säger att han inte vet hur man gör, men då undrar jag hur han har gjort det förut? Städa rummet vill jag att han ska göra i alla fall. 

Första advent, med allt vad det innebär

Sitter här ganska nyvaken. Ska träffa Malin på stan om ungefär en timme. Känner mig lite småstressad. Speciellt eftersom jag känner att det kommer ta emot att gå ut idag. Tänkte först att det skulle bli mysigt, men det regnar, blåser och vädret känns allmänt skit. Fast jag har lovat så jag MÅSTE ta mig ut.

Idag är det ju första advent. Mamma, Toni, Erik och Fisen ska komma hit på adventsfika runt två-tre. Jag måste verkligen hinna städa lite innan dess. 

Igår kände jag att det här kommer bli en lugn dag. Jag ska få mysa och bara ha det bra. Nu känner jag massor av stress och vill bara få och lägga mig under täcket igen. Fast det ska jag inte göra. Jag ska försöka ta itu med den här dagen på bästa sätt.

Pierrepoint - The last hangman

Bara måste tipsa om en jättebra film jag såg nyss. Pierrepoint - The Last Hangman. En film om Albert Pierrepoint. Han var bödel och det var han som hängde officierarna och de bestämmande i lägret Bergen-Belsen där bland annat Irma Grese fanns med.

Filmen var riktigt bra gjord och ett stort plus för mig var att det fanns snuttar från original rättegången. Det fanns egentligen bara en sak jag störde mig på i filmen. Mitt från ingenstans visar dom en död fågel. Varför? För att visa att han var omringad av död? För det hade man ju inte fattat annars?

Helt klart sevärd och Timothty Spall var jättebra som Perrepoint.

7 dagar kvar

Har börjat packa nu. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar! För tillfället har jag tre problem!

Problem ett: Vad fan ska jag ha för kläder på mig?
Problem två: En av mina favorittröjor är borta! Katastrof!
Problem tre: Hur fan ska allt jag vill ha med mig få plats i väskan?

Det löser sig nog på ett eller ett annat sätt.

Utgången igår

Jo, men jag var ju ute igår också. Det blev ju en flopp det med. Jag var själv från elva till ett. Det var då jag begav mig hemåt. Jag letade hela tiden efter folk jag kände, men hittade ingen. Annars stöter jag jämt på folk ute som jag känner. Vart va alla igår?

Breaking Dawn

Jag var ju på bio med mamma och syster igår. Filmen var helt okej, men inte så bra som jag hoppades på. Blev nästan besviken, men bara nästan. 

Till min förvåning tyckte jag Taylor Lautner (Jacob) var skitsnygg. Det har jag inte tyckt i någon av de tidigare filmerna. Fast han var självklart inte snyggare än favoriten i Twilight-filmerna. Inget kan slå Jackson Rathbone (Jasper). Tyvärr var han inte med lika mycket som jag önskade.

Det borde finnas en lag mot att vara så här het.

Smärta

Har legat i sängen med en vetekudde och tagit en jättelång varm dusch, så det känns lite bättre nu. Kanske ska förklara lite närmare varför hela dagen ska spenderas i sängen. 

Jag vaknade kvart över tio av stark smärta i magen. Det gjorde så ont att jag grät och ville skrika ut min smärta. Jag ringde till 1177 där dom sa att jag skulle kolla om det kunde dämpas med vetekudde. Det var inte mensvärk, men jag prövade ändå. Och det fungerade. 

Jag har fortfarande ganska ont, men nu kan jag i alla fall röra på mig lite. Jag kan stå rak i ryggen (det kunde jag inte imorse).

Malin ringde och frågade om jag skulle vilja gå på stan med henne. Jag vill ju det, men jag vågar inte gå eftersom jag har så ont. Hoppas det går över snart. Då kanske jag hinner med en snabb vända på stan i alla fall.

Här kommer jag att spendera dagen



Fast inte av fri vilja. Kommer typ ingenstans. Kan knappt resa mig upp. Ocj ja, jag vet att jag ser hemsk ut på bilden

Tidsinställt

Nu är jag på bio. Jag ska se



Skriver mer imorgon. Ha en awesome kväll!

Så jävla TAGGAD!

Jag gick aldrig ner i förrådet idag, men jag bokade faktiskt tvättid till imorgon. Biljetterna till ikväll är bokade. Jag, mamma och Fisen ska gå. Ska bli riktigt roligt. Länge sen jag gick på bio med nån av dom. 

Efter bion ska jag ut på krogen med Sara och några till. Vet inte riktigt vilka, för det frågade jag inte. Kände bara ett stort sug av att gå ut ikväll. 

Jag är taggad och klar. Mamma hämtar mig om drygt två timmar. 



Dagens outfit

Dagen fortsätter på rätt spår

Nu har min fd. boendestöd varit här. Det var jätteskönt att träffa henne och få prata ut om allt. Jag har hunnit prata lite med Paul på msn också! Det får mig på så bra humör när han är inloggad. 

Jag har duschat och sitter nu och funderar på vad jag ska göra först av alla grejer. Gå till tvättstugan? Jag hoppas innerligt att jag inte stöter ihop med henne i porten. 

Jag måste i alla fall börja fixa lite saker nu, så inte hela dagen blir framför datorn.

Fredag idag.

I natt har jag sovit riktigt bra! Känner mig utvilad (fast ändå bara lite trött).

Idag har jag en hel del att göra. Jag ska kolla om tvättstugan är ledig någon dag (jag behöver tvätta inför resan). Hag ska ner i förrådet och leta efter resväskan. Jag ska på bio. Alvin ska till min pappa. Min fd. boendestöd kommer hit en sväng. 

Det låter kanske inte som mycket, men det känns som mycket. Tur att bion går sent i alla fall. Egentligen skulle jag ju ha gjort en del av dom sakerna igår, men jag mådde ju inte sådär jättebra. När Malin kom däremot och jag fick prata med Paul på msn så kändes det mycket bättre.

Ibland undrar jag vad jag har för vänner egentligen, men Malin kan jag alltid räkna med oavsett. Hon sa världens vackraste ord till mig igår! Hon sa att jag inte var någon börda för henne. Och det var faktiskt det allra finaste en vän kunde säga till mig igår! Äkta vänskap är vad det är!

Jag tänkte försöka hoppa in i duschen nu en snabbis innan fd. boendestöd kommer. 

Jag tar kontroll över mitt liv! Sådeså!

SMS-inlägg

201111242060 (MMS)

Hur man gör muspruttar bäst

Malin och jag hade en konversation om hur man gör muspruttar. Jag var tvungen att illustrera!

Varning! Fisklukt kan förekomma vid dålig hygien!

Shoppat...

Jag var ju på stan tidigare. Detta fick jag med mig hem:


Tidningar att läsa på tåg, buss och flyg. På engelska såklart!


Smink som döljer det röda i mitt ansikte. Döljer även det mörka under ögonen.

En julkalender med smink istället för choklad.

Köpte även lite nya underkläder, men dom är inte för era ögon så dom får ni inte se.

Den här dagen händer bara inte!

Om tio minuter ska jag träffa snubben jag ska köpa ww2 tidningar av och jag kan inte låta bli att känna mig stressad. 

Den här dagen har bara gått fel fel fel. Åt helvete rent ut sagt. Den började bra, men sedan fick dagen för sig att åka skidor i en väldigt brant backe.

Först träffade jag Linda på stan. Hon var också där. Min allra bästa vän som inte längre är min bästa vän. Vi pratade lite och det verkar inte som att vi kommer umgås igen. I alla fall inte på ett bra tag. Jag fick panik och med gråten i halsen ville jag springa iväg. 

Jag stod kvar en liten stund tills jag kände att det inte gick längre. Då gick jag till kassan och betalade mina varor och sedan gick jag raka vägen hem. Vad är oddsen att just idag när jag var på Åhlens skulle hon också vara det?

För det andra skrev en person till mig på facebook idag. En person som inte borde ha skrivit. Johan såg (det är en person som Johan inte tål). Varför skrev han nu ens? Jag har inte ens pratat med honom på evigheter. 

HELVETE!

Ja, några bra saker har jag i alla fall hunnit med och göra. Är lite stolt över mig själv. 

Jag har bokat bussbiljetterna till Arlanda nu. Och shoppat. Ja, det var väl det. Visar vad jag har shoppat i ett senare inlägg.

Känner mig peppad idag

Godmorgon på er där ute. Jag vaknade för ett litet tag sen. Idag har jag inte jättemycket för mig. Jag har inte sådär jättemycket planer, men jag funderar på att ge mig ner i förrådet och leta upp min resväska. Det är ju bara nio dagar kvar nu. 

Det är en månad till julafton idag och jag längtar. Det är mycket som ska hinnas med på kort tid, men jag fixar det nog. I värsta fall får jag vara ute i sista minuten med vissa saker. 

Trötta pojkar framför tvn

201111232056 (MMS)

Trötta pojkar framför tvn

Tips på julklappar till killar?

Sitter och funderar på julklappar. Nästan hälften är klara, men jag har fortfarande en hel del kvar. De flesta är killar. Varför ska det vara så svårt att hitta en julklapp till en kille? Åldern spelar ingen roll, för det är lika svårt ändå. Den yngsta jag har kvar att hitta till är Alvin (tror jag) och den äldsta är runt 40. Sedan har jag en hel del till i varierande åldrar mitt i mellan.

Tjejernas julklappar har jag inga problem med. Varför kan folk bara inte gå runt med en lapp i pannan där det står : "Jag önskar mig det här och det här." ? Julen skulle bli så mycket enklare då. Men visst, det är klart. Det är ju en del av charmen att lyckas komma på det perfekta. 

HJÄLP MIG! Ge mig julklappstips!

Duktiga killen

201111232055 (MMS)

Duktiga killen

Tråkigt idag

Nu har jag uträttat några ärenden. Det funkade inte på biblioteket så jag fick gå till farmor och skriva ut istället. Det fungerade ju lite bättre. 

Nu är mamma på väg hit. Vi ska käka lite först och sen ska vi försöka klippa Alvin och det ser jag inte fram emot, men det måste ju göras.

Jag har börjat med julmusiken nu också. Fan, jag är alldeles för tidig i år. Men den är ju sååå bra!

Inte idag igen

FAAAN! Jag har försovit mig idag igen. Och jag är mer lik en zombie än nåt annat just nu. Jag har en hel del ärenden att uträtta och eftersom jag inte känner mig pigg, så känns det bara jobbigt just nu.

Alvin ska till dagis, jag ska hem till en snubbe och kolla på lite gamla tidningar om ww2, jag ska träffa en tjej på stan som jag ska köpa några julklappar av och jag måste springa in till biblioteket för att skriva ut en sak. 

Jag är någorlunda stressad nu och min mage har inte återhämtat sig helt från igår. Så jag måste äta frukost innan jag gör allt det andra. 


Nostalgi

11 dagar kvar

Johan kan inte hålla maten varken på tallr...

201111222054 (MMS)

Johan kan inte hålla maten varken på tallriken eller i munnen. Haha

Möte och mat

Hemma från mötet. Det var bara ett överlämningsmöte, så det var inte så jättejobbigt. På måndag börjar utredningen och då kommer det vara mycket jobbigare. 

Magen känns bättre och min gode man bjöd mig på kebab. Första riktiga maten på flera dagar. Det var gott! Riktigt snygg upplagt också. 

Redo

201111222052 (MMS)

Redo

BLÄ!

Huvudvärk? Check!
Illamående? Check!
Rutten i magen? Check!
Viktigt möte om en timme? Check!
Redo? Inte på långa vägar.


Jag ska på möte om kontaktperson idag. Jag är nervös. Jag hoppas verkligen att jag får en. Jag känner mig så ensam. Jag har ingen att prata med eller umgås med. Jag klandrar inte mina vänner eftersom jag vet att dom har mycket med jobb och så, men det känns väldigt tomt just nu.

Alvin kom inte iväg till dagis. Istället har vi bråkat och haft oss. Han har haft sönder lite julprydnader och det är jag inte glad över. 

Nu ska jag ta en ipren, fixa mig lite och hoppas att jag inte måste springa mer på toaletten idag. Min gode man hämtar mig om 45 minuter och jag känner mig stressad. Lika bra att börja på en gång. Jag kanske tillochmed blir piggare med ansiktet på? Vem vet?


Lite glädje kan jag försöka sprida i alla fall.

Att gå eller att inte gå

Idag har jag en både bra och jobbig dag. Det är ganska svårt att balansera och jag känner mig som en virrig höna. Jag försov mig bara lite idag. Halv tio vaknade jag. Ganska bra om man tänker på att jag tog två tabletter igår och ändå inte kunde somna förrän runt halv tre om inte ännu senare. 

Alvin är inte på dagis än. Jag mådde så illa när jag vaknade att jag inte riktigt kunde fixa honom på en gång. Frukost har han fått, men inga kläder än. Jag har varit duktig och pinat i mig en smörgås. Jag har ätit dåligt i flera dagar och min mage säger åt mig att inte slarva. 

Illamående, svavelrapar och magont. Jag känner mig inte direkt fit for fight. Jag skulle vilja gå och lämna Alvin. Jag skulle verkligen vilja det, men jag vet inte om jag orkar. Inte för att det är långt eller så. Det är just det här med att faktiskt klä på honom och mig och gå ut som är det jobbiga. Resten går som en dans.

Jag har i alla fall varit duktig och ringt fastighetsbolaget. Jag hade ju en del att ta upp, men det gick bra. Skönt att få prata med rätt person den här gången. Så nu hoppas jag det ska gå lite fortare än ett halvår till.

Serier, serier, serier...

Det har varit en lång dag idag. Jag har stått i med julpynt och Alvin har inte varit den gladaste idag. Jag hann i alla fall med en hel del och har nu en mindre sak att göra innan jag flyger. 

Paul är inte inne på msn så jag tänkte att det var dags att titta på lite serier som jag missade förra veckan när jag inte hade internet. Jag börjar med Revenge.

Julstämning deluxe

Nu är jag färdig med mitt pyntande. Jag är väldigt nöjd! Det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Och oroa er inte. Jag ska köpa ljus till alla stakar.

Byrån i hallen. 

En dörr

Sminkbordet

Ett sidobord vid julgranen

Mellan hall och vardagsrum

Granen. Blinkande ljus i färgerna grön, orange, och rosa. Endast röda och guldfärgade kulor i år.

En hylla. Min kära snögubbe har slutat fungera, men det hindrar mig inte från att ha den som prydnad.

Vid fönstret i vardagsrummet

Närbild på krubban

Köket


Bordet på balkongen har ni redan sett. Här är när man kommer ut direkt från vardagsrummet.

Vardagsrumsbordet.

Till och med balkongen har fått en liten j...

201111212039 (MMS)

Till och med balkongen har fått en liten julduk och en stjärna

Fel dag att vakna upp på?

Sa jag att det här inte var min dag? Min arga son älskar att smälla i dörren till sitt rum när han är arg. Nu kan han inte längre göra det. Dörren har nämligen flyttat sig och blivit sned. Nu går den inte att stänga igen alls. 

Jag får lov att ringa fastighetsskötaren imorgon. Något som jag har skjutit upp i flera veckor. Jag hoppas det är ordinarie där imorgon. Jag vet inte hur jag skulle hantera att höra hennes röst. 

Vilken jävla skitdag! Jag längtar tills jag åker bort. 12 dagar kvar nu.

Vad hände med första advent?

Vi har börjat med julstöket redan idag. Granen är uppe, men naken än så länge. Jag håller på att sortera bland julsakerna. Varför ska jag lägga tillbaka det i kartongerna när jag lika gärna kan sätta upp skiten på en gång?

Så där har ni mig just nu. 


Jobbig måndag

Den här dagen har då inte börjat bra. Att det ska vara så svårt det där med sömn. Det tar flera dagar att försöka återställa till normalt, men bara en natt för allt att skita sig. Ikväll tar jag fan två sömntabletter i stället för en. Det fungerar ju inte med bara en. Jag blir inte trött. Jag hoppas det kommer fungera.

Jag försov mig rejält i morse. Larmet stängdes av i sömnen och Alvin väckte mig inte. Det blev inget dagis. Jag är så besviken på mig själv. Imorgon ska det gå bättre. Det bara ska gå bättre. 

Någon frukost har jag inte fått i mig fast jag är vrålhungrig. Jag mår alldeles för illa för det. Jag hoppas det lättar lite snart. 

En vacker bild kanske muntrar upp mig lite?

Kul fakta om Hermann Göring

Hermann Göring missbrukade chokladpraliner. De tillverkades åt honom av nunnor i ett kloster i södra Tyskland.


SMS-inlägg

201111202038 (MMS)

Taxinge julmarknad.

Man känner verkligen julstämningen på julmarknaden när det regnar. Eller inte. Lite mysigt var det i alla fall att gå där. Mycket folk som vanligt, men vi var smarta och åkte tidigt. 

Jag har varit hemma ett tag nu, men väntade en liten stund med att blogga. Jag hittade faktiskt en hel del fina julklappar där. Tyvärr kan jag ju inte visa upp dom i bloggen. Jag hittade också lite söta pepparkaksformar till mig själv. En alkoholfri glögg fick jag med mig hem också.


Ett hjärta, en stjärna, tre änglar, en prins, en prinsessa och en underbar krokodil!

Bajskorv ala Alvin


Vi lekte med lera för ett litet tag sen. Det var misstänkt likt en bajskorv.

Hej! Ni har kommit till Arasens blogg. Jag är tyvärr inte närvarande för tillfället, men lämna gärna en kommentar till inlägget.

Just nu sitter jag i en bil på väg mot taxinge julmarknad. Jag kommer att spendera dagen med Alvin, Johan, Malin och Peter. Jag har ingen aning om när jag kommer hem och tänker inte stressa. Därför har jag några inlägg åt er klara redan.

Idag tänker jag mysa och försöka få in lite julkänsla.

Efter flera veckors sökande hittade jag den!

För ett par år sen lyssnade jag på en låt. Jag kom och tänka på den för ett par veckor sen och ville höra den igen. Tyvärr kom jag inte ihåg vad den hette. Allt jag visste om den var att en kille sjöng (rappade?), vilken låt det var i bakgrunden, att det pratades i början och att man hörde vatten.

Malin och jag har setat i flera timmar och letat precis som jag har gjort många gånger tidigare. Och Malin kom på den smarta iden att söka på För kärlekens skull (bakgrundslåten) och den dök upp direkt! Nu ska jag lyssna sönder skiten tills mina öron blöder!




Jag är så glad att vi har hittat den att jag sitter och gråter. Jag skämtar inte!

Always and forever, partner in crime?

Det har gått lite mer än två veckor nu. Du är inte längre min bästa vän och det gör så ont i mig. Det kändes som hjärtat sprack och inget lim i världen kan laga det

Jag undrar om du tänker på mig. Jag tänker på dig tiotusen gånger om dagen. Åh, det här skulle ***** tycka om. Åh, det här skulle ***** älska! Åh, det här måste jag berätta för *****! Jag önskar ***** var här. Varje gång blir jag lika besviken. För jag vet att du inte längre är min bästa vän. 

Jag måste börja gå vidare, men det är så svårt. Du var en bit av mig. Du har haft en av de största delarna i mitt liv på senaste tiden, men nu är allt borta. Allt som en gång fanns där känns som ett avlägset minne, fast det är ju inte så länge sen egentligen.

Jag saknar dig, men jag vet inte hur det skulle vara att börja umgås igen. Jag trodde alltid att våran vänskap stod över allt. Vi kunde säga vad som helst till varandra. Vi har bråkat, vi har skrattat, vi har gråtit, vi har haft kul. Vi har gått igenom sorg och glädje. Och nu finns du inte riktigt här längre. 

Du är så nära, men ändå så långt bort. Ett par meter, men ändå flera tusen mil. Jag kommer aldrig glömma. Jag vill inte ens glömma. Jag behöver bara veta hur jag ska ta mig vidare. Det är inte lätt att känna sig handikappad. Jag känner mig handikappad utan dig. 

En liten uppdatering

Alldeles nyss var Alvin helt utom sig! Han grät och var jätteledsen. Varför? 112 - på liv och död går inte på tv idag. Hur förklarar man för en treåring att vissa program bara går vissa dagar i veckan? 

Vi hade en liten mysstund i stället.

Julkalendrar genom tiderna - vad minns du?

Jag har nyss gjort ett test på Dn om hur mycket man minns från julkalendrarna. Jag fick 7 rätt av 10. Det gick alltså ganska bra med tanke på att jag inte hade sett allt dom frågade om.

För övrigt har jag kommenterat ett par bloggar eftersom jag vet hur glad man blir av trevliga kommentarer (piiik hehe). 

Holocaust - en dikt av Barbara Sonek

We played, we laughed
we were loved.
We were ripped from the arms of our
parents and thrown into the fire.
We were nothing more than children.
We had a future. We were going to be
lawyers, rabbis, wives, teachers, mothers.
We had dreams, then we had no hope.
We were taken away in the dead of night
like cattle in cars, no air ti breathe
smothering, crying, starving, dying.
Separated from the world to be no more.
From the ashes, hear our plea. This
atrocity to mankind can not happen again.
Rebember us, for we were the children
whose dreams and lives were stolen away.

Jag känner en brandman

Johan var snäll nog att ge mig sovmorgon idag. Egentligen borde jag inte ha fått det eftersom jag försöker ställa tillbaka dygnet, men det var jätteskönt att få sova några extra timmar. 

Alvin leker brandman, Johan håller på att göra en brandyxa till honom (av en gammal leksak och lite kartong) och jag har precis stigit ur duschen. 

Idag får vi se vad som händer. Vi skulle vilja klippa Alvins hår litegrann så jag hoppas mamma kan komma hit och hjälpa till. Att klippa hans hår måste man nästan vara tre personer för och det är ganska spännande. Man vet aldrig hur det går. Alvin hatar nämnligen att klippa håret. Han gallskriker och gråter. Att klippa honom tar nästan två timmar.

En brandman

En brandbil med stol, ratt och blåljus


En brandyxa som snart är färdig

Nedräkningen börjar nu... 15 dagar kvar

Kan ni fatta att jag reser om femton dagar? Två veckor imorgon! Det är mycket som ska hinnas med innan dess, men samtidigt känns det som jag inte har någon brådska. 

Jag måste packa. Det svåra med att packa är att jag har ingen aning om vad fan jag ska ha med mig. Det känns onödigt att ta med för mycket, men jag vet samtidigt inte riktigt vad jag ska ha för mig när jag är där.
Jag måste växla pengar. Vilket i sig inte är så svårt, men jag har ingen aning om hur mycket pengar jag ska ta med mig. Hur ska man veta sånt?
Jag måste fixa skjuts till och från arlanda. Skjutsen dit är eventuellt fixad redan, men jag vet inte hur jag ska ta mig hem. I värsta fall får det bli tåg.
Jag måste ordna så att allt kommer att vara bra här hemma medan jag är borta. Johan kommer att ha Alvin, men vara i min lägenhet så jag måste se till att det finns mat, just in case pengar osv.
Jag ska julpynta runt första advent. Det gör jag varenda år och det kommer inte vara något undantag här. Jag misstänker att det kommer bli extra fint i år.
Det är säkert en hel del till som jag måste göra, men jag kommer inte på det nu bara för det.


Fly away

Jag har bokat en flygbiljett idag. Jag är lite nervös eftersom jag aldrig har flugit själv förut, men det ska säkert gå bra. Jag åker från Arlanda den tredje december och stannar en vecka. Någon som vet vart jag ska? Inte jättesvårt att lista ut kanske. 



Men vad fan ska jag ha med mig? Det är ju om två veckor jag åker bara...

Jag svävar

Nu har vi precis kommit hem. Först var vi hos farmor en stund och fikade lite och sedan gick vi till stan. Jag är så sjukt glad just nu så ni anar inte! 

Varför jag är så glad får ni veta senare ikväll. Idag är det fredag och det innebär två saker. Idol och Paul! Idag känns det inte som om livet kan vara bättre. Helt underbart!

Tidsinställt

Den här veckan har spenderats med msn på nobilen. Att inte ha internet kunde jag klara mig med (visserligen jävligt svårt), men att inte prata med honom var svårare. 

Jag har varit på ett möte och träffat min nya läkare. Det gick bra, men hon kändes lite småmesig. Hon föreslog att jag skulle börja med mina sömntabletter igen, men det fungerade inte. Jag blev inte trött och jag fick inte ens någon ro i kroppen. 

Förutom det har jag bara träffat Malin en liten snabbis. Syster har varit en liten stund också. Annars har veckan varit ganska trist. Som de flesta av mina veckor.

Tillbaka med irritation

Jag är tillbaka nu. Jag har faktiskt bloggat. Eller rättare sagt försökt. Jag har skickat massa sms och mms till bloggen för att hålla den någorlunda uppdaterad. Det är bara det att dom hamnade på min gamla blogg. Någon som vet hur man fixar så det hamnar på den här i stället?

För övrigt är jag inte speciellt glad den här morgonen. Alvin skulle ha fått följa med sin farmor och farbror till ett lekställe idag. De hörde av sig innan utsatt tid och skrev att de var utanför, men Johan fick smsen senare. Så nu blev det inget för Alvin. Han blev ganska besviken.

Istället ska han och jag ta oss ner på stan och göra lite ärenden och sedan går vi till min farmor istället. Det borde hålla oss sysselsatta en liten stund. 

mobilbloggning

mitt internet har tagit slut. Det är katastrof! Om jag inte hittar någon lösning att tanka på det får ni nöja er med små halvtaskiga inlägg från mobilen. Det kommer alltså inga bilder eller någonting. Jag hoppas ni kan klara er ändå.

Hitler håller tal 1933



Arg på en idiot idag

Böcker och ljud i natten

Igår kväll hade jag lite högläsning för Johan. Jag ville att han skulle läsa en bok, men han ville inte riktigt. Då tog jag saken i egna händer i stället. Jag gillar att läsa högt. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker det är roligt på något vis.

Det blev min favoritbok Inget varar för evigt. Den är hur bra som helst. Jag tror att jag har läst den fyra eller fem gånger nu. På sidan om läser jag även en annan bok av Sidney Sheldon. Catherines dröm. Den verkar bra, men jag har inte kommit speciellt långt i den än.

När vi hade släckt och skulle sova hörde vi läskiga ljud. Vi blev lite smått rädda, så vi gick upp och rökte. Efter det vågade vi inte riktigt släcka så vi låg och pratade en lång stund innan vi båda bestämde oss för att släcka och sova.

Mys i soffan

Nu är det wedding daze på tv och vi har bunkrat upp med chips, ostbågar, dipp och dricka. Efter filmen ska jag lägga mig och sova.

Natti natti

Tråkdag

Idag vaknade jag runt två. Det var hur skönt som helst att få sova ut. Jag har inte gjort något vettigt alls idag förutom att duscha. 

Malin är här. Vi ska kolla på Idol och snacka massa skit. Misstänker att vi kommer prata en hel del om idioter som fattar trögt. Jag är kär i en annan, LÅT MIG VARA! Det budskapet verkar inte gå in hos någon. 

Jag vet seriöst inte vad jag ska skriva så ni får en bild istället på en jättesöt prins.


Bild från i somras, men min kjol.

Dinner


En nyduschad jag ska äta kyckling och ris

En guide

Du är underbar!

Åh. Just nu känner jag två ord. Lycka och trygghet

Jag har pratat med Paul. Han var inne idag! HURRA! Jag berättade om hur jag hade mått de senaste dagarna och han vände på det. Nu kan jag inte sluta le istället. Jag längtar tills jag får träffa honom. Jag längtar tills hans internet kommer så jag får se honom i camen igen. Bilder finns ju visserligen, men det är inte riktigt samma sak. 

Jag var trött för fyra timmar sedan. Nästan redo att lägga mig för natten. Efter att ha pratat med min underbara förhoppningsvis blivande pojkvän känner jag mig inte trött alls. Jag skulle kunna prata med honom för alltid! Han var tyvärr tvungen att lägga sig. 

Jag funderar på att lägga mig och läsa (väldigt mycket lägga i det här inlägget). Jag har fastnat i en bok igen. Jag förstår inte hur Sidney Sheldon (som för övrigt är en man, blir så trött när folk tar honom för kvinna) lyckas gång på gång. 


Jag var tvungen

En julig lista

Nu när jag ändå är på julhumör hittade jag den här listan. Har dessutom skapat en ny kategori. Underbara jul!

Vet du hur/var och med vilka du ska fira julafton i år?
Det blir antagligen med mamma, Erik, Fisen, deras pappa, Johan och Alvin. Jag ska försöka lura över dom att fira julen här.

Vet du hur du ska fira nyår, isåfall hur?
Jag har faktiskt inte kommit så långt i planeringen än, men vi får se hut det blir. Blir det inte med mamma, så blir det hemma (om jag inte får barnvakt för då är det festa som gäller).

Vad önskar du dig i julklapp?
För mycket. Något jag verkligen skulle vilja ha är en digitalkamera eftersom jag inte har någon. 

Brukar du stiga upp och åka på julotta på juldagsmorgonen eller har du gjort det förut?
Nej, det har jag aldrig gjort och jag lär nog aldrig göra det heller. Någonsin hört talas om sömn? Mycket bättre!

Har du börjat köpa julklappar ännu?
Nej, det har jag inte. Jag är jättesent ute känns det som. Jag har visserligen beställt några julklappar och Alvin har gjort en. 

Vilken scen är bäst ur Kalles jul klockan 3 på julafton?
Tomtens verkstad! Helt klart favoriten!

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Nej. Jag lyckas alltid ha för höga förväntningar. Förra året blev dock väldigt lyckat.Hoppas på en lyckad jul i år med.

Brukar du känna att det är skönt när julen är över?
Både ja och nej. Magin tar slut på något sätt och det känns ganska trist, men det känns skönt att stressen är borta.

Vad är viktigast och minst viktigt på julbordet?
Det viktigaste är ägg, potatis och prinskorv. Jag skulle klara mig bra utan sill.

Vilken julmustsort är godast?
Jag är inte lika förtjust i julmust som jag var när jag var mindre, så jag vet faktiskt inte. Dricker det bara någon gång under julen nu. Föredrar cola.

Vilket glöggmärke är godast?
Jag dricker inte glögg. Jag skulle vilja, men det går bara inte.

Har du firat jul utomlands någon gång?
Nej. Jag ville ju göra det i år, men det kommer inte att bli så. Nästa år om jag har tur kanske?

Vilken jullåt är den bästa, varför?
Julen är här. Den får mig alltid på myshumör. Var tvungen att lyssna på den nu bara för det. Hej, mitt vinterland är också en favorit.

Vilken julfilm är den bästa, varför?
Deck the halls! Det finns ingen tvekan. Jag kollar på den varenda år. En mysig film med mycket skratt. 

Bästa julkalender?
Mysteriet på greveholm och Jul i Kapernaum (heter den så?). Julens hjältar tyckte jag om också minns jag.

Vilken artist tycker du är juligast av alla?
Jag vet faktiskt inte. De som är allra juligast tycker jag inte om. Men en som jag kommer att tänka på är Carola. Jag är inte förtjust i henne annars, men vissa jullåtar har hon lyckats med.

Har du varit Lucia någon gång?
Nej, men jag blev nominerad en gång. Jag tror han nominerade mig mest på skoj för det var den enda rösten jag fick. Däremot har jag varit tomtemor. Att vara tärna är så tråkigt. Alla är ju det.

Vad är ditt bästa råd för en bra jul?
Ha inte för höga förväntingar. Det blir ändå inte som man har tänkt sig. Drick inte för mycket. Det är barnens högtid - inte de vuxnas. Våga prova nya saker. Snöa inte in er på traditioner (även om vissa ska behållas).

Slutligen: berätta om ett julminne som betyder mycket för dig..
Jag minns faktiskt inte. Det måste varit något från min barndom, men det är blankt just nu.

Feels like x-mas

Jag har lagt till massor av julbloggar på bloglovin idag. Jag längtar lite till allt julmys med pepparkakor (speciellt degen), julklappsinslagningen, pyntandet och allt annat. Jag älskar julen. 


Här sitter jag och mumsar skumtomtar.

Ego..






Are you somewhere feeling lonley or is someone loving you?

Mötet gick inte så bra som jag hade hoppats på. Vi måste ha minst ett till möte innan jag kan få det jag vill ha. En kontaktperson. Det verkar tydligen som att det ska vara svårt att få det. Jag hoppas verkligen på att jag får en. Jag står inte ut med att känna mig så här ensam ..

Jag behöver en vän, men jag kan inte säga det till någon. Jag kan inte säga "Jag behöver dig!" För det blir bara fel. Det slutar bara med att jag förlorar dom. Jag förstår seriöst inte varför jag förlorar varenda vän jag har. Varför? Är det verkligen så mycket fel på mig?

Ord att beskriva morgonen med: Mys, panik och stress

Jag ska strax iväg på ett möte och jag är ganska nervös, men jag tror det ska gå bra. Det borde det göra. Fast man kan ju aldrig veta säkert. Jag berättar mer om mötet när jag kommit hem.

Alvin kröp upp i sängen med mig i morse. Han ville mysa. Det gjorde vi. Det var hur underbart som helst. Sedan var det dags att gå upp. Fem minuter senare fick jag panik!

Strömmen gick och allting slocknade på en gång. Jag har massor av mat i fryseb som jag inte ville skulle gå till spillo och jag såg inte jättemycket i hallen heller. Fast efter ett par minuter kom strömmen igång igen. Som tur var. 

Jag är i alla fall jättestressad just nu. Min gode man ska komma och hämta mig när som helst och jag har inte ens ätit frukost än. Jag är jättehungrig, men har ingen aptit. Dessutom måste jag köpa mer bröd eftersom det nästan är slut. 


Jag idag.

Broderi, idioter och gäspningar

Vilken kväll. Klockan är bara halv tio och jag är jättetrött! Tänkte gå och lägga mig snart. Frågan är om jag ska läsa lite eller inte. Jag vet ju hur det brukar bli. Jag glömmer bort tid och rum och plötsligt är klockan två. Vi får se hur det blir. 

Jag har i alla fall broderat lite nu. Ganska mycket egentligen. Och jag har inte ens kommit långt. Först hade jag gjort fel och fick börja om, men nu ser det inte heller jättebra ut. Jag vet inte vad jag ska göra med det. Jag kör på och ser vad slut resultatet blir. 

Ett gammalt kk hörde av sig idag. Han ville komma över imorgon. Han vet att jag är intresserad av en annan. Fatta läget liksom. Det blir inget mer! Undrar dessutom vad han tror om mig. Hör inte av sig på ungefär en månad och skriver "Kan vi ses imorgon?" "Nej, det kan vi inte. Fuck you! Jag är ingen jävla knulldocka!" Har jag lust att skrika, men mamma uppfostrade mig till att vara artig.

Jag hatar att vara artig. Jag hatar att vara ordentlig (kanske just för att jag har svårt för det). Jag hatar att vara lydig (kanske därför jag gillar förbjudna saker?). Fast det är sån jag är. Tills jag inte orkar stå emot längre. Då är jag allt annat än artig, ordentlig (fast det är jag inte ofta längre ändå) och lydig.

Paul loggade dessutom in på msn. Vi har inte pratat sedan i lördags. Jag blev så glad så att det kändes som hjärtat stannade på mig. Jag skrev hej och han loggades ut. Sedan var det inget mer med det. Jag undrar vad han gör. Om han tänker på mig. Vad han har haft för sig. Om han mår bra. Jag saknar honom...


Jag just nu mitt i en gäspning.

Uttråkad!

Herregud! Jag har seriöst setat och spelat PvZ hela dagen. Och jag lär fortsätta några timmar till. Det är så sjukt skönt att inte göra någonting alls. 

Alvin har kommit hem från dagis och delar ut pussar till höger och vänster. Fisen är här och vi ska käka om en liten stund. Idag blir det tacos. Jag blir hungrig av tanken. 

Ikväll hade jag tänkt försöka mig på att brodera. Det ska bli spännande.

Ensamhet och PvZ

Nu känner jag mig sådär jobbigt ensam igen. Johan sover. Alvin är på dagis. Paul har inte varit inne på flera dagar. Jag hoppas verklligen den här svackan försvinner snart. Det här är inte riktigt kul längre...

Idag har jag inga planer alls. Förutom att kanske spela Plants vs Zombies. Jag har fastnat för det igen. Jag hade en perios i våras (eller var det vinter eller sommar?) då jag också fastnade. Det känns ganska meningslöst egentligen, men det får mig att må bättre. I alla fall för stunden. 

Jag måste bara få mina ögon att anpassa sig först. Just nu är allt bara suddigt. De orkar inte riktigt anstränga sig än. Därför vet jag inte om jag skulle stava fel eller nåt nu. 

Blå, blå är himmelen

Minns ni när jag sa att jag ALLTID får blåmärken på benen? Jag vet inte ens var det här kommer ifrån. Det är mycket mer blått/lila i verkligheten. 

Internet, stan och I am Sam

Mitt internet har inte fungerat på hela eftermiddagen, men nu verkar det fungera. Lika bra att passa på att blogga då. 

Jag gick ju som sagt ner på stan för att hämta Eriks pokergrej. Jag drog med mig Johan och vi käkade lite mat på stan. Vi lyckades hitta en billig fuskolle till Alvin också. Perfekt!

Igår såg jag I am Sam. Jag grät genom hela filmen nästan. Jag brukar annars ha ganska svårt för att gråta till filmer. Den var så oerhört sorglig och det var många obehagliga minnen från förra året som dök upp. Det finns ingenting som är värre än när någon försöker ta ens barn ifrån en. Jag tror inte jag har återhämtat mig helt från filmen än. 

Det gör ont i mitt mamma-hjärta

Som många av er kanske har förstått så är jag inne i en ganska stor svacka. Det händer lite då och då. Jag känner mig nere, jag orkar inte riktigt med allting och jag känner mig ganska värdelös hela tiden. 

Folk brukar försöka muntra upp mig med att säga "Det finns ju faktiskt dom som har det värre", men det gör bara att jag mår sämre. Mina tankebanor går ungefär såhär då "Så för att det finns folk som mår värre än mig, har inte jag tillåtelse att må dåligt? Eller hur menar dom nu?".

Idag har jag gjort ett litet undantag. Eller ja, i alla fall nyss. Just nu undrar jag hur jag kan vara så självisk att jag mår dåligt (och ja, det gör egentligen att jag mår sämre så vi får se hur bra jag kommer må idag) när jag vet att jag har en perfekt son som är fullt frisk och antagligen kommer att leva ett långt och förhoppningsvis lyckligt liv.

Ibland känns det orättvist mot andra att jag har haft sådan tur, för jag tycker inte riktigt att jag har förtjänat den. Jag försökte ta livet av mig när min älskade prins låg i min mage. Jag tog tabletter när jag var gravid i åttonde veckan. Kan ni förstå vilken tur jag har? Min son är fullt frisk, med tio fingrar och tio tår. Han är helt normal!

Jag får ibland dåligt samvete när jag vet att det finns andra som inte har lika tur som jag. Jag har alltid sätt på det här med dödsfall på barn osv som något som inte händer. Inte här åtminstone, men det känns just nu som att det är vanligare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. 

Jag vet en liten flicka. Hon är jättesöt och älskar att leka. Skillnaden mellan henne och hennes syskon är att den lilla flickan kanske inte kommer att leva lika länge. Hon har en ganska ovanlig sjukdom och det gör ont i mig när jag tänker på henne och hennes familj. Jag hoppas att det inte kommer inträffa, men statestiken är inte rolig.

Just för att jag vet vem den här lilla flickan är gjorde det extra ont i mitt hjärta när jag fick läsa om Hugo. Jag har visserligen sett artiklar om honom förut, men av någon anledning har jag inte läst dem. Jag snubblade in på Hugos mammas blogg. Där läste jag en hel del och såg ganska många bilder på Hugo. 

Hugo har en chans till ett liv, men för att få det måste vi tillsammans hjälpa till att ge honom det.

Gå gärna in på Hugos mamma Hannas blogg och skänk en tanke. Där kan man också skänka pengar som ska gå till Hugos operation!

Wake up, sleeping beauty

Jag gick och la mig runt tio igår kväll. Jag var så fruktansvärt trött. Sen sov jag till nio imorse för då kom Alvin in och väckte mig. Jag hade tydligen glömt att ställa larmet igår. Jag är fortfarande hur trött som helst och jag vill bara gå till sängen igen, men idag har jag några måsten som jag inte kan skjuta upp.

Jag ska iväg och hämta ett pokerset åt min lillebror som han vann på tradera runt tolv. Och direkt efter det ska jag åka iväg och hämta en julklapp till en person. 

Min mens kom idag. Den är mer än en vecka sen. Jag borde kanske vara tacksam att den kom så jag inte skulle vara gravid eller så, men sanningen är att den hade gjärna kunnat utebliva helt den här månaden och kommit tillbaka nästa. Jag har frossa, så jag ska försöka ta mig en varm dusch innan jag går ut någonstans. 

För tillfället sitter jag och äter frukost. Jag har försökt få i mig den här smörgåsen i snart en halvtimme. Det går inte sådär jättebra. Jag är jättehungrig, men jag har ingen aptit. 

Jag känner mig jättedeprimerad.


Det är ju tur att jag vaknade och inte slutade som Törnrosa. För här finns ingen prins eller riddare som kan väcka mig med en kyss.

You spin me right round

Jag har nyss varit med Johan och Alvin i affären. Det var nog inte en bra idé. Jag trodde jag skulle falla ihop när jag kom in i lägenheten igen. Jag känner mig yr och svimfärdig. Jag blir nog borta från bloggen resten av kvällen. Om jag inte skulle börja må bättre. Men det tror jag knappast. Jag är helt ur form.

Besten har vaknat

Då har jag sovit klart då. Inga samtal blev ringda. Jag vill tillbaka till sängen och jag mår inte alls bra. Jag har frossa, mensvärk och jag känner mig knappt vaken. Mina ben vill knappt hålla mig om jag är uppe och går. Vem ersatte mina ben med spagetti?

Johan mår inte heller bra. Jag vet inte om han är magsjuk eller om hans mage bara är lite i obalans. Det återstår att se. Han har precis hämtat Alvin från dagis. Alvin är extra gnällig och lyssnar lite mindre än han brukar. Inte så konstigt kanske när han sov så dåligt i natt. 

Fastighetsskötaren har varit här idag medan jag sov. Johan tog emot honom. Jag vet inte exakt (för jag lyssnade inte så mycket när Johan berättade), men jag tror dom har dragit rör eller något till min diskmaskin. Så nu hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan den kommer hit och blir inkopplad. 

Jag såg några bra priser i reklambladet från affären, så jag skulle behöva komma dit. Jag orkar nog inte det, men i våran affär tar allt det bra slut väldigt fort. Såg även att dom hade jordgubbar. Man kanske skulle slå på stort och köpa det så jag blir riktigt sjuk på en gång (Jag misstänker att jag är överkänslig mot jordgubbar, för jag blir alltid dålig några timmar efter att jag har ätit dom. Inte för att det hindrar mig att äta dom. Jag ÄLSKAR jordgubbar).


Ensam i en värld full med människor.

Jag har varit vaken i natt igen. Av flera olika anledningar. Alvin har varit vaken också, men i sin säng. Han vaknade runt tre och somnade om runt halv fem. Då kändes det ganska lönlöst att gå och lägga sig. Jag hade ändå ingen ro i kroppen. Det har jag visserligen fortfarande, men nu är jag jättetrött. 

Jag tänkte hålla mig vaken tills Johan går upp för att ta Alvin. Alvin har inte vaknat än, så jag väntar ett tag med att väcka Johan. 

Jag har mest spenderat natten med tankar. Jag och Johan pratade igår kväll om förebilder, människor vi ser upp till och tycker om. Jag har tänkt en del på morfar. På vissa vänner har jag tänkt också. Jag har tänkt på Paul. Vi pratade inte igår och det gjorde mig lite ledsen. 

Jag ska ha mens när som helst just nu så jag är lite överkänslig mot allt och alla. 

Idag måste jag ringa två viktiga samtal. Jag varken vill eller orkar, men det är ingen annan än jag som kan göra dom. Det får inte mig att må sådär jättebra. Jag klarar inte av när jag måste för mycket. Då slutar jag fungera. Bokstavligt talat. Det kan gå så långt att jag sitter och stirrar in i ingenting. Folk kan försöka få kontakt med mig, men jag klarar inte av att svara. 

Jag vill svara. Jag vill förklara att jag bara behöver ta det lugnt en liten stund. Jag kan inte öppna munnen och inte få fram några ljud. Ibland lyckas jag skriva ned vad det är jag vill ha sagt. Ibland inte. 

Jag känner mig riktigt ensam just nu. Jag saknar Jonna, men jag vågar inte höra av mig till henne. Jag önskar att jag kunde träffa Paul, men han bor för långt bort. Jag vill leva ett normalt liv, men jag kan inte. Kommer jag någonsin kunna det? 

Ibland tycker jag om att vara ensam. Speciellt på nätterna. Jag tycker om att veta att inte så många är uppe och det är oftast då jag är lugnast. Det finns inga måsten på nätterna. I natt har varit annorlunda. Jag vet att både Johan och Alvin sover, men jag har känt mig iaktagen. Det känns som någon tittar på mig och följer varenda rörelse jag gör. Jag har en obehaglig känsla i kroppen och jag vet inte hur jag ska få den att försvinna. 

Kanske kan den försvinna efter att jag har sovit. Jag hoppas det. Jag är säkert bara paranoid. Det brukar jag ju bli. Fast någon rolig känsla är det ju såklart inte ändå. 

Skitsnack och skratt

Malin och jag har setat och tittat i en gammal skolkatalog. Sånt är alltid kul! Malin började skratta jättemycket när jag sa att en från skolan försökte hälsa på mig en gång. Jag vände mig om och gick där ifrån. Det var en person jag verkligen inte gillade. 

Vi har setat och kollat upp på Facebook vad några från skolan gör nu osv. Vi letade efter en person. Jag hittade den också. Trodde jag. Det var bara det att det var en person från typ Frankrike eller Arabien eller nåt sånt. Då började hon skratta igen. Jag fick tårar i ögonen. 


Jag och Malin när jag fyllde

Film, lera och böcker

Alvin och jag har lekt med lera. Malin har kommit hit och vi sitter och tittar på The Runaways. Nästa år funderar jag på om jag kanske ska vara Cherie Currie eller Joan Jett på Halloween. Det tål att funderas på. Jag måste hitta en bra dräkt också. Fast jag har ju ett helt år på mig, så det löser sig nog.

Jag har köpt några nya böcker idag också. Eller.. begagnade böcker snarare. Med min favoritförfattare Sidney Sheldon. Så ikväll gissar jag på att jag ligger och läser någon ny bok.

Ny säng till min prins

Mitt internet har inte riktigt fungerat som jag vill, därför har jag inte kunnat uppdatera något. 

Igår var jag jätteseg och trött hela dagen. Dessutom satt vi (mest Johan) upp Alvins nya säng. Jag trodde nästan att han skulle sakna bilsängen, men den första reaktionen var "Åh WOW!". Den andra reaktionen var "Vad häftigt!" Han älskar verkligen sin nya säng. 

Han har precis kommit hem och han vill att vi ska leka lite med lera. Det är bara att börja med det då. Fast först måste vi nog ta och byta blöja. 


Att man kan ställa saker under sängen gör att det finns mycket mer plats att leka på i rummet.

blä

Vi har hållt på med Alvins nya säng i flera timmar och vi verkar inte få ihop den sista delen. Det känns inte sådär jätteroligt. Snarare jobbigt. Och jag är ju inte jättehändig så jag är väl inte mycket till hjälp heller. Jag känner mig mest bara ivägen. 


Bakis

Igår var jag Robin från Batman och Johan var en fallen ängel. 

Jag blev ensam tjej, men jag hade jättekul ändå. Jag råkade dricka ganska snabbt igår på en inte allt för mätt mage. Jag blev lite full. Johan och Adde tvingade mig att dricka vatten. Det var äckligt så jag tog cola i stället.

Nu väntar jag på att Alvins nya säng ska komma. Jag bloggar mer sen. Det har tagit nästan en timme för mig att skriva det här..

Nu är vi taggade


Nån som ser vad vi ska vara för nåt?

I'm awesome!

Jag börjar känna mig jävligt taggad nu! Jag håller på att plocka undan lite. Johan är iväg och handlar. Snart ska jag nog hoppa in i duschen. 

Vem bryr sig om jag kommer vara ensam tjej ikväll? Jag är på jättebra humör och det finns inte mycket som kan förstöra det just nu. Dagen kan bara bli bättre! Jag ska få träffa underbara människor ikväll och jag skiter i alla som beter sig illa mot mig!

Jag känner mig stark, jag känner mig oövervinnerlig. 

Idag är dagen..

Jag glömde helt bort att skriva igår eftersom jag höll på och fixade johans maskeraddräkt. Jag sydde och grejade för hand. Jobbigt, men kul. Johan blev dessutom nöjd med resultatet. Hur det blev och vad han ska vara får ni se senare. 

Alvin fick tag i min dräkt imorse. Han spred ut alla delarna, men som tur var hittade jag dom. Jag längtar tills ikväll, men samtidigt är jag jättenervös. Elin kanske inte kommer och Malin kan vara sjuk. I så fall beyder det att jag blir ensam tjej. Jag får nog kul ändå, men det känns lite udda på något sätt. Jag har visserligen alltid trivts bättre med killkompisar än tjejkompisar. Ända sedan jag var liten. 

Snart ska jag väcka min syster och ge Alvin nåt att äta. Sen får dom åka och jag kan få börja fixa allt som ska fixas. Alvin rev till en hel del imorse, så jag måste städa lite till. Johan måste gå och handla det sista och sen måste jag fixa både honom och mig. En dusch ska jag hinna ta också. 



Min syrra i förrgår.

Intervju med lillasyster igår kväll

systrar

Jag somnade om. Först hade jag inte tänkt att göra det, men det blev så i alla fall. 

Min syster och jag hade ganska kul igår. Vi pratade ganska länge också. Det var jättemysigt. Hon ska sova här en natt till. Vi ska fortsätta städa och sånt idag. Fast först ska Alvin hämtas och Elin komma på besök

Blä vilken hemsk bild på mig..

Vänskap

Vi försov oss idag, men Sofia var ganska snabb med att klä på min lillskit så det löste sig nog ändå. Han blev bara en halvtimme försenad. Jag kan inte bestämma mig hur jag ska göra nu. Ska jag vila någon timme eller ska jag trotsa min trötthet och inte lägga mig igen?

Igår kväll kändes det ganska overkligt. Jag bröt kontakten med en av mina bästa vänner. Det kändes som att jag inte direkt hade något val. Hon ville ändå inte ha något mer med mig att göra. Det gör mig jätteledsen och jag saknar henne jättemycket.

Jag trodde att våran vänskap stod över allt, men det gjorde visst inte det. Det är lustigt hur saker och ting kan förändras över småsaker. Jag kände knappt igen henne den sista tiden...

Idag ska vi fortsätta städa och sånt tills imorgon. Och jag måste försöka ringa mamma. Fast allra först måste jag komma på var jag lagt min laddare. Jag lovar er att den har fått fötter och vandrat iväg någonstans..

Det är svårt att känna sig hel, när jag saknar dig

Storstädning pågår


...

Idag ska min syster komma hit och sova över. Jag behöver ha lite hjälp med några saker som hon ska få hjälpa mig med. Det känns som att det kommer bli en riktigt lång kväll och jag skulle egentligen kunna däcka redan nu. 

Jag känner mig allmänt trist och tråkig idag utan att riktigt veta varför.

Arthur och tjejkompisar

Idag är det onsdag. Vilket betyder att freddag är snart här. Jag tvivlar inte alls på att festen kommer bli bra, för det kommer den! Det känns bara lite så där halvigt att nästan inga tjejer kommer. När försvann mina tjejkompisar? Det känns lite tråkigt, men jag vet åtminstoe att de som kommer vara där är roliga att festa med. 

För övrigt har jag sovit dåligt i natt. Jag kanske ska sluta skriva det eftersom det blir så varje natt. Jag fick ett brutalt uppvaknade när jag upptäckte att Alvin hade lärt sig hur man tänder taklampan. 

Igår kväll kollade jag på Arthur och jag måste bara säga att jag verkligen älskar Russel Brand. Det är alltid jättemycket humor i filmer som han är med i och den här var inte annorlunda. Johan och jag fick flera stora skrattatacker och var då tvugna att pausa filmen. 



Nu ska jag försöka ta och göra lite nytta innan jag ska hämta Alvin på dagis.

Läppfixering














Pärlor, pärlor, pärlor överallt

Jag har inte gjort något av det jag skulle ha gjort idag. Förutom hämtat Alvin. Fast dagen är ju inte slut än. Jag tänkte sätta mig och sortera massor ikväll.
Sitter just nu och väntar på lövbiff och kroketter. Det ska bli riktigt gott och magen nästan skriker av hunger.

Alvin, jag och Johan har setat med varsina pärlplattor. Meningen var väl att Alvin skulle försöka göra en julklapp till någon, men det gick inte sådär jättebra. Han la mest pärlorna huller om buller i en enda hög. 

Några av dom jag gjorde.

En tråkig tisdag

Jag känner mig trött och sliten idag. Jag är spänd i hela kroppen och känner att jag nog slulle behöva koppla av, men vem har egentligen tid med det? Speciellt utan badkar. Åh, vad jag vill ha ett badkar. Duschen får duga så länge, men den ger ju inte samma känsla som ett varmt skumbad med dämpad belysning och tända ljus. 

Idag måste jag ta rätt på allt som jag tog upp från källaren igår. Jag måste packa ihop det som ska tvättas för att sedan säljas och ställa det någonstans tills tvättiden kommer. Det som inte behöver tvättas och redan ligger uppe måste jag också lägga på ett ställe, så jag vet var det finns. Skiten som följde med upp som inte ska säljas måste ner till källaren igen.

Jag måste ta hand om det idag för just nu ser det ut som en bomb har landat i vardagsrummet. Okej, inte riktigt så illa. Det ligger kläder i hela soffan och några på golvet. Gå till tvättstugan och leta tvättid ska jag också hinna med idag. 


Varför måste det vara så svårt?