Guilty Girls Handbook

Bestämde mig för att göra ett videoinlägg denna gång istället.. Enjoy
 

Keep calm

Pappa och hans fru kom förbi en stund på en kopp kaffe. Jag fick en jättefin kylskåpsmagnet som passar mig jättebra! Nu ska jag kolla på PLL igen och sedan skriva ner mina tankar om avsnittet..

 

Sista dagen för syrran här

Jag sov länge idag. Jag gick upp för typ någon timme sen. Jag fick migrän igår kväll och den har nästan gått över. Har bara lite ont i huvudet nu. Väntar nog ett litet tag  med att kolla på PLL och skriva om avsnittet.. Hjärnan måste få vila lite. 

Johan åkte iväg tidigt idag (eller så tror jag att det var tidigt eftersom jag sov). Tur att syrran var här och kunde ta Alvin så jag fick sova bort migränen ordentligt. Idag åker hon hem. Jag vill inte. Jag tycker om att ha min lilla lillasyster här.. Hon har inte ens åkt än och jag saknar henne redan.

 

Scream 2

Scream 2 är på tv nu. Den får stå på i bakgrunden, även fast jag sitter på balkongen så att jag kan få en skymt av Timothy Olyphant.. 

Enda anledningen till att jag gillar Scream 2

En produktiv tisdag

Idag har dagen verkligen flytit på. Först började dagen med lite småstädning, sedan kom vigselförättaren hit. Vi fikade lite och pratade om hur bröllopet skulle vara och så. Vi pratade en del allmänt också.. Det kändes riktigt bra.

Efter att han hade gått så gick Johan och jag ner till Netto och handlade. När vi kom upp så började han med maten. Vi åt falukorv med mos idag. Så himla gott! När jag satt och åt så plingade det på dörren. Det var en tjej som skulle komma och prova en av mina klänningar som jag hade lagt ut på en köp och säljsida på facebook. Hon kunde ha den så hon köpte den.

Jag fortsatte äta efter att hon gått och efter att jag rökt min efter-maten-cigg så ringde det på dörren igen. Den här gången var det Carola som stannade till på hemvägen för att ta sig en cigg med mig efter hennes handling. Samtidigt som Carola var här pratade jag lite med Camilla som ska göra min brudbukett. När hon gått så läste jag lite bloggar och det har jag precis blivit klar med.

Nu försöker Johan övertala Alvin om att han ska städa sitt rum så vi kan få dammsuga där sen. Det går sådär. Och ändå har vi sagt att han får se Ronja Rövardotter om han städar sitt rum. En film som han annars inte får titta på. 

Jag är så spänd på att få se hur min bukett kommer att se ut..

tumblr

jag har skaffat mig tumblr och kik. allaboutarasen på tumblr och aras89an på kik. check it out

Årets pris för klantigaste lillasyster går till...

Tycker så synd om min syster idag. Först skulle hon ställa sig och fixa med disken. Hon ställde sig och diskade upp nästan allting.. När Johan kom in i köket frågade han varför hon inte hade plockat in det i diskmaskinen.. Hon hade inte tänkt på att vi hade en.. Haha..

När Alvin hade lagt sig skulle jag och Fia spela skipbo så råkade Fia spilla Fanta på bordet. Hon skulle flytta på sin godispåse som stod där och botten på påsen gick sönder och allt godis hamnade på golvet. Påsen hade tydligen blivit blöt av fantan och vad händer när papper blir blött?

Alldeles nyss skulle Fia tända ljus på balkongen. Hon tar fram byttan med ljus i och vad händer? Jo, hon tappar den i golvet så alla värmeljus åker ut.. Haha.. Stackars syrran..

 

Happily ever after

Idag har dagen börjat hur bra som helst! Jag fick besked om att vi får låna en annan lokal till bröllopet! Jag är så glad att jag inte ens vet vad jag ska säga. Jag har hållt på att ringa runt till alla för att berätta om var bröllopet ska vara istället. Det är två som jag inte har fått tag i än och sen ska Johan ringa till alla på sin sida.. 

Annat som jag hunnit idag: Pratat med hon som har lokalen, bestämt träff med vigselförättaren (imorgon) och varit på netto. 


Känslan just nu!
 

The Lying Game

Varför var dom tvugna att lägga ner The Lying Game? Den som var så bra..Utan att ha fått några svar dessutom..

 

Varmt idag

Nu är jag äntligen hemma. Missbedömde vädret totalt och tog på mig jeans och en tjockare tröja. Kan säga att det blev en aningen varmt. 

Jag och Johanna åkte i alla fall till Öb för att inhandla det sista. Förutom kaffe och dricka och sånt. Sen åkte vi hem till henne och tog en glass. När jag kom hem hade Fia dragit iväg till Parken Zoo tror jag. Hon och en kompis skulle kolla på han Ulrik Munther eller vad han nu heter. 

Ska försöka orka mig på att städa snart, men det är ju så varmt så man orkar ingenting.

Åt räksmörgås i fredags, men jag är fortfarande sugen på det..

försovning.

jag försov mig, men nu sitter jag i bilen med Johanna.. yrvaken är bara förnamnet

Världens sämsta fotmassage

Johan lovade mig fotmassage idag eftersom jag har haft så ont i fötterna på sista tiden. Jag frågade om han verkligen var säker eftersom jag använde footner för ett par dagar sen och det har börjat verka nu. Han kunde ändå sa han.. 

När han väl började så masserade han knappt ingenting under fötterna.. Och det var ju där det behövdes, så jag sa åt honom att sluta. Fast jag förstår honom.. Ett par dagar efter behandlingen ser fötterna skitäckliga ut! Skinnet flagnar, det är torrt och allmänt BLÄ! Inte får man smörja in fötterna heller eftersom det påverkar behandlingen.. 

Jag får väl se det från den ljusa sidan Footner gör verkligen UNDERVERK för mina fötter! 

Min torra, flagnande häl. Snart kommer mina fötter vara jättefina!

En långsam dag

Idag gick det faktiskt inte så bra på loppisen tyvärr. Det var väl en sån dag antar jag. Det är ju ganska kvavt och varmt ute så ingen orkar väl ta sig ner till loppisen. Dessutom är det ju malmköpings marknad nu. Åh vad jag hade velat åka dit.. Men jag har varken tid eller råd så jag får vackert vara hemma. 

Det var kaos imorse när jag skulle gå hemifrån. Först försov jag mig och sen så vägrade Alvin släppa taget om mig så Johan var tvungen att hålla honom borta från dörren så att jag skulle kunna gå.

Nu är Wille här och leker med Alvin. Ganska skönt för jag behöver inte anstränga mig så mycket. Jag sitter i köket med fötterna i fotbad och väntar på att det ska bli matdags. Jag är hungrig!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pitch Perfect

Igår såg syrran och jag Pitch Perfect! En film helt i min smak.. Jag gillade den verkligen.. Har velat se den ett bra tag nu.. Bra musik var det också.

Fanfuckingtastic! Or not..

Vi var ju och tittade på lokalen idag. Jag blev besviken.. Minst sagt.. Jag hatar lokalen. Den kan inte ens räknas som en lokal. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det just nu.. Skriver imorgon istället för jag är alldeles för irriterad och jag-vet-inte-vad för att orka något nu..

Mot Torshälla och lokalen

Johan och jag ska alldeles strax åka till Torshälla där vi först ska göra lite ärenden och sen titta på lokalen,.

 

Massor att göra känns det som

Egentligen skulle jag ha träffat Malin nu på förmiddagen, men det är så mycket annat som måste göras inför bröllopet att jag kände att jag inte orkade. Det var nog tur att jag gjorde det för alla sov så länge idag. Tilloch med Alvin. Johan sover fortfarande och Fia ligger och halvsover i soffan med Alvin bredvid som spelar på hennes telefon. 

Idag ska vi åka och titta på lokalen. Jag ska ta lite bilder så jag kan kolla igen hur den ser ut och så. Jag ska också prata lite med hon som håller i lokalen om när vi kan få låna nyckeln och så. Förhoppningsvis en eller två dagar innan så att man hinner fixa i ordning ordentligt.

Sen när jag kommer hem ska jag plocka i ordning det som ska med till loppisen imorgon. Det är bara lite småsaker, men det är bättre att jag plockar ihop idag så jag inte glömmer det imorgon.

Lite inspiration:
 

Spring breakers

Jag och syrran har precis sett Spring Breakers. Jag har velat se den jättelänge eftersom både Ashley Benson och Selena Gomez är med i den. Nu önskar jag nästan att jag inte hade sett den. Den var så sjukt dålig så det finns inte! Den hade kanske kunnat bli bra om dom hade filmat den bättre och haft bättre manus och så, men nu var den bara SKIT!

SE DEN INTE!

 
 

Om 16 dagar blir vi man och hustru

Sådär, då har det fixat sig med makeup artist! Så skönt för jag hade världens klump i magen för det. På hennes begäran har jag nu googlat lite bröllopssminknigar så jag vet ungefär vad jag vill ha för något.. 

När jag var iväg med Johanna åkte vi runt lite och letade efter bröllopsgrejer som typ dekoration och sånt. Hittade lite fina grejer. Det kommer att bli så bra när det är klart. Det som är kvar nu är bakningen, köpa hem all dricka, te, kaffe osv, träffa Magnus och prata om hur bröllopet går till och kolla på lokalen, men det ska vi göra imorgon. Jag tror inte att jag har glömt något nu.. Eventuellt ska jag köpa andra tallrikar, beroende på om jag hittar några andra som jag gillar bättre.

Nu är det dags för lite mackor. Varken jag eller Johan orkar laga mat i den här värmen så vi ska äta mackor med massa gottit på istället. Jag ska ha en räksmörgås! SÅ GOTT!

Ps. Dagen blev bättre efter att jag åkte, men det kanske ni förstod fråm dett inlägg.

 

Oh vcrappy day

Den här dagen har börjat allt annat än bra. Först försov jag mig, sen upptäckte jag att datorn aldrig stängdes av igår, den stod fortfarande på loggar up. Det är amdra dagen i rad nu. Sen mitt från ingenstans så tappar jag telefonen i golvet och nu verkar detmitt simpsons tapped out är borta. FAN!

Nu ska jag fixa mig och vänta på Johanna..

Film och sova

Åh jag är helt seg idag, men jag tänkte i alla fall försöka hinna med en film innan läggdags i alla fall. Syrran ville se skräck så det är väl lika bra att plocka fram nåt. Sen blir det sängen! 


Jag och bumbi tidigare idag
 

Crash & Burn, Girl

Då kör jag likadant som förra veckan. Jag kommer skriva om nattens avsnitt från PLL. Har ni inte sett avsnittet än så innehåller detta mycket spoilers. 

I början verkar det fortfarande väldigt spänt mellan Emily och Spencer, men tjejerna visar i alla fall att de fortfarande bryr sig om Spencer och att de måste hålla ihop. Dom är hemma hos Hanna och försöker göra allt dom kan för att hjälpa till och underlätta för Hanna. 

Hanna sitter på sitt rum och pratar med Caleb som också försöker göra allt han kan för att hjälpa Hanna och Ashley. Han ger henne lite uppmuntrade ord och är jättegullig. 

Caleb och Toby har bestämt sig för att göra en egen utredning om vem Red Coat är och vem som får det att se ut som att Ashley mördade Wilden. De har satt upp en sån där grej som poliserna använder för att hålla lite koll (vet inte vad det heter, men en sån där polistavla med noteringar och sånt. 

Pam berättar för Emily om några sprutor hon kan ta mot axeln så att hon förhoppningsvis kan simma igen. Emily är lite distraherad med telefonen. Jag tror att hon smsar Hanna. Pam tycker att Emily ska låta Hanna vara ett tag så att hon får vara ifred lite och umgås med sin pappa.

Aria pratar med Mike om Connors smashade bil. Mike verkar veta en hel del om hur bilen blev smashad. Aria undrar om det var Mike som smashade den. Det känns inte riktigt som att det var han som smashade den längre.. 

Hanna besöker sin mamma i häktet. Hanna försöker prata kläder och någon välgörenhetsgrej för att muntra upp Ashley, men det går inte så bra. Jag fick nästan tårar i ögonen av den här scenen. Jag tycker så synd om Ashley.

Caleb och Toby pratar om A och vem som försöker sätta dit Ashley för mord. Caleb hittar Tobys papper om hans mamma och undrar om det hänger ihop. Toby blir stel och säger att det inte har något alls med det att göra och lägger snabbt undan papprena. Toby har hittat något om flygplan och killarna åker dit för att kolla upp det. 

Hanna och Emily står i skolan och pratar. Emily säger att Shana är borta och då svarar hanna med att hon inte kan vara spårlöst borta. "This isn't Hogwarts". Folk stirrar och Emily går fram för att säga ifrån.

Ezra börjar prata med Hanna och frågar hur det är med henne och så. Hanna är tacksam för att han är så snäll. En väldigt fin scen tycker jag. 

Rektorn kommer fram till Aria. Jag blir alltid så nervös när han kommer fram till henne. Jag gillar inte honom alls. Denna gången ville han prata om Mike och Connors bil. Aria ljuger. Varför gjorde hon det? Okej, jag fattar att hon vill skydda Mike, men det kan ju bita henne i röven om hon ljuger. 

Emily är nere på polisstationen och pratar med Pam. När Pam går iväg och gör någonting så tar Emily Wildens hemnyckel.

Byron får reda på att Mike eventuellt har smashat Connors bil. Mike riskerar att bli polisanmäld och reglerad från skolan. Aria berättar för Byron om vad som hände mellan henne och Connor och ryktena som han spred. Byron blir inte glad på Connor.

Hanna sitter och betalar räkningar för att hennes mamma inte ska komma hem till total mörker och kallvatten. Spencer kommer in för att leverera dåliga nyheter om Ashley. Antingen 20 år eller livstid skulle domen bli. Hanna bryter ihop och Spencer kramar om henne.

Caleb och Toby går till Nigel Wright och frågar honom om flygplanet som var vid stugan kvällen det brann. Nigel var han som var på Wildens begravning med Jenna. Nigel kollar upp planet dom söker efter att ha blivit erbjuden pengar av Caleb. Nigel visste om att det var dimma den kvällen. När Toby och Caleb går så ringer han ett samtal. Vem ringer han till? 

Spencer och Aria sitter och pratar. Aria tror att det är A som har smashat Connors bil. Det är en typisk "A-grej". Emily kommer in och berättar att dom ska göra inbrott (fast med nyckeln då) hos Wilden. När de kommer dit är Wildens lägenhet väldigt stökig. Aria tar fram trädgårdsvantar för att inte lämna fingeravtryck. Wildens telefon ringer och någon spionerar på tjejerna genom ett fönster. 

Caleb är på väg att gå hem och sova medan Toby undrar över hur Nigel visste om att det var dimma kvällen då branden ägde rum. Toby sitter och håller på med tändaren och Caleb tittar på den. Dom kommer fram till att NW på tändaren står för Nigel Wright. 

Aria hittar wildens porrlåda. Det finns inte mycket annat i lägenheten. Dom är precis på väg att gå när dom hittar en kartong som dom vill undersöka. Dom öppnar kartongen och där i ligger nåt slags kött. Efter lite grävande hittar dom även en lapp från A. Kan detta betyda att Wilden också avr utpressad av A?

Mike och Byron sitter inne hos rektorn och pratar med Connor och hans pappa. Aria sitter utanför på en bänk. Ezra kommer. Han säger att han förstår att han inte kan vara killen som tröstar och hjälper henne längre, men att det är svårt för honom. Byron kommer ut och skickar hem Aria. Ezra undrar om det är något han kan göra, men det kan han inte. Byron går tillbaka in. Varför skickade han hem Aria? Ville han inte att hon skulle prata med Ezra eller?

Pam letar efter nyckeln till Wildens lägenhet som är borta. Emily står utanför och tittar på medans hon håller nyckeln i handen. 

Caleb och Toby konfronterar Nigel med tändaren som svarar att han inte röker. Nigel verkar nervös och det märks att han ljuger. Han påstår att det var Cece som var ombord på planet. Nigel smiter, men Caleb lyckas ta hans telefon.

Ezra pratar med rektorn om Mike. Det är lite spänt. Ezra tar upp att rektorn har gjort fel och rektorn undrar över varför Ezra bryr sig om att hjälpa till med tanke på hans historia med Aria.

Caleb går igenom Nigels telefon. Nigel har ringt samma nummer flera gånger. Dom spekulerar om det är Cece som Nigel har pratat med. Toby tror att Cece är Red Coat. Spencer berättar om att Cece träffade Mona inne på radley. Toby drar henne åt sidan och undrar om det kan ha varit Cece som träffade hans mamma på Radley också.

Mike konfronterar Aria om hennes lögn till rektorn. Han berättar att Ezra hjälpt till så att han inte behöver bli polisanmäld eller reglerad. Mike pratar om att han nästan önskar att han hade gjort det.

Emily gör nåt på datorn, men jag fattade inte riktigt vad. Pam kommer in och är frustrerad över att Emily har bokat om tiden för sprutorna. Pam säger att hon själv ska köra dit Emily dagen efter. Pam har blivit suspenderad från jobbet eftersom Wildens nyckel är borta. Emily får meddelande från A. 

Aria knackar på hos Ezra som inte är hemma. Hon lämnar en tacklapp under dörren. När hon ska gå möter hon Ezra i trappen. Jag trodde nästan han skulle kyssa henne där. Det syns ju att dom hör ihop! Det dröjer nog inte länge till tror jag innan något händer mellan dom igen.

Hanna försöker övertala Ashley om att säga att det var självförsvar, men Ashley tänker inte erkänna ett brott hon inte har begått. Jag undrar vem som verkligen dödade Wilden.

Nigel pratar med någon och ber om ursäkt för att han tabbade sig. Han ställer ner en kaffekopp på bordet och säger "Careful babe, it's hot". Det ligger solglasögon på borden. Kan det vara Jenna han pratar med? Var det då också Jenna som han ringde förut? 

Emily ligger i sängen och vrider och vänder på sig. Hon går upp och tar fram nyckeln. Ska hon ge den till Pam eller vad tänkte hon göra med den? Pam pratar med Mr. Fields i telefonen. Är det någon som knackar på dörren eller vad är det där knackande ljudet för något? Emily står och tjuvlyssnar när Pam pratar i telefonen. Helt plötsligt kör en bil in genom fönstret. Emily springer fram till Pam som verkar vara okej, men skärrad.

A köper ett presentkort till Emily på 50 dollar som hon kan reparera huset för. 

Lite gifs:


 

Dagens outfit

Kände för att sminka mig och sådär idag.. Blev riktigt nöjd förutom att mascaran inte tog längst in på ögonfransarna och jag måste verkligen träna på det där med flytade eyeliner. 


Linne och kjol

Ett litet hårspänne som accessoar.

 
 

Min fina lilla Pubert

Pretty Little Liars var riktigt bra igår, men jag missade lite i början så jag ska snart titta på det igen. När jag har gjort det så ska jag skriva om avsnittet och mina åsikter om det. 

När jag gick och la mig så låg Pubert på min plats i sängen. Jag lyfta bort honom och la honom bredvid mig istället. När jag gör så brukar han alltid gå iväg för han gillar inte när man flyttar på honom, men igår stannade han kvar. Han somnade när jag låg och kliade honom. Jättemysigt var det. 

Nu sitter jag mest och väntar på att min syster ska komma hit. Hon ska vara här en vecka! Det ör tredje året i rad som hon är hos mig en vecka på sommaren. Så underbart att ha min lillasyster här! 

Min goa sängkamrat 

Äter möss och livelänkar

Jaha.. Här sitter jag med footner på fötterna. Det ska sitta i en timme. Under tiden äter jag möss. Ja, inte riktiga möss alltså.. Godismöss såklart! Jag har precis varit ute med Kei och Carola så nu ska jag ta det lite lungt innan PLL börjar tänkte jag. 

Om ni förresten vill se Pretty Little Liars live inatt som jag kommer göra har jag några länkar till olika livestreams. Det är inte säkert att alla fungerar. Vissa har sämre kvalitet än andra, men ingen har jättebra kvalitet. 

RISLIVETV är den som jag använder mest. Där kan man chatta med andra som kollar samtidigt. Nackdelen är att om det är för många på den sidan som skriver samtidigt så kan det det försvinna en stund och rutan där man kollar blir svart, men det kommer igång efter ett tag igen. Annars kan man prova att uppdatera sidan.

TVPC Den som jag använde mest förut. Det är ganska dåligt ljud på den och den har inte funkat bra för mig de senaste gångerna.

UFREETV har bra ljud, men ibland kan någon störande ljudannons komma upp och jag hittar den inte på sidan så den går inte att stänga ner.

 

Bröllopsshopping

Efter en heldag på stan är jag ganska trött nu faktiskt. Vi fick mycket gjort i alla fall och en hel del mindre på kontot har jag nu om man säger så. Klänningen är helt betald, ringarna är köpta, lite småsaker till bröllopet är fixat och kläder till Alvin har vi skaffat.

Alvin fick vara hos sin farmor under tiden som vi var på stan, Vi har precis kommit hem med honom. Vi åkte direkt från stan till Torshälla för att hämta honom, så vi har verkligen varit hemifrån nästan hela dagen. Nu ska jag sätta mig och uppdatera budgeten efter all shopping. Jag köpte faktiskt bara en enda grej på stan som inte var till bröllopet och det var ett par leggings.. 

 



Hemsk mardröm

Usch vilken hemsk mardröm jag hade inatt.. Jag vill helst bara glömma den.. Tänker inte berätta hela för den var så obehaglig, men jag bodde själv med mamma mitt ute i ingenstans.. Vi bodde i en jättestor stuga typ. Jag vet inte om vi bodde där eller bara var på semester.. Men sen så kom det i alla fall massa obehagliga människor dit och försökte komma in genom dörren. En gubbe på kryckor bland annat som typ hasade sig fram till dörren. Jag försökte ringa polisen, men jag hann inte för jag vaknade.

Nu ska jag fixa i ordning mig i alla fall. Vi ska ner på stan och göra lite ärenden. Jag ska gå in och prova klänningen bland annat. Strumpbyxor måste jag köpa också! Måste komma ihåg det. Det är något konstigt med min ena bröllopssko.. Båda passar jättebra, men jag får inte i ena foten bra om jag inte har strympbyxor på mig för tån viker sig. 

Ikväll är det PLL! Jag längtar!

Beauty is in the eyes of the beholder

In my eyes im a true beauty
Och nej.. jag är inte näck i köket! Jag har en tubklänning på mig

Tutorial?

Jag har setat och kollat runt på en del tutorials de senaste dagarna.. Jag är lite smått sugen på att göra en själv? Min sambo tyckte det kan vara lite larvigt, så nu undrar jag vad ni tycker? Vill ni ha en tutorial? På vad i så fall? Smink, hår eller naglar? KOMMENTERA NU och säg vad ni tycker! 

Mysigt ute

Nu kom vi in för en stund sen. Vi satt ute en bra stund faktiskt, men jag verkar inte ha fått någon färg för det... Som vanligt.. Carola var där med sina barn när vi kom så det blev inte mycket läsa för min del... Men jag satte mig på en filt och hade trevligt sällskap i stället.

 

Det blir nog en dag i solen.

Idag hade jag tänkt att gå ner på stan och göra lite bröllopsrelaterade ärenden. Prova klänning och sånt. Sen kom jag på att Johan ska iväg en stund idag och jag har verkligen ingen lust att ta med mig Alvin när jag provar klänningen och så, Vi får ta en dag på stan imorgon istället. Då kan Alvin och Johan hitta på någonting under tiden som jag provar klänningen.. 

Istället funderar jag faktiskt på att gå ut till lekparken idag med Alvin. Det är så fint väder och eftersom jag skjuter upp stan till imotgon har jag inget som jag måste göra. Om han får springa runt och leka av sig så kan jag ligga och sola i gräset. Jag kan ta med mig en bok som jag måste läsa klart. Jag har så många andra jag vill läsa. 

Men allra först måste jag nog ta en huvudvärkstablett. Mitt huvud har dunkat sen jag vaknade imorse..

Movies

Efter att migränen kom så tog jag på mig solglasögonen, tog en ibumetin och drack cola. Jag la mig i soffan och tittade på en film. När jag mådde lite bättre kom Carola över och provade en frisyr som jag eventuellt kommer att ha på bröllopet. 

Nu sittar jag och tar det lite lungt framför en film. Idag kör jag på filmer som jag har sett förut. Jag orkar inte koncentrera mig på något annat just nu. 


Migrän och blommor

Och där börjar migränen komma.. Den här dagen verkar inte bli bättre.. Min fina sambo försökte i alla fall muntra upp mig med ett par fina rosor. Han är så underbar ♥

 

20 dagar kvar.. HJÄLP!

Idag låg jag i sängen extra länge.. Först fick jag sovmorgon av Johan. En riktig sovmorgon. Där Alvin inte bråkade och lät mig vara. Jag kände verkligen att jag fick sova. Sen när det var dags att gå upp så läste jag ett mail som gjorde att jag fick jätteont i magen. Jag låg kvar i sängen i säkert två timmar för att jag hade så ont i magen. 

Mailet var från makeupartisten. Hon skulle ha kommit hit för konsultation idag. Men det hade hänt något inom familjen så hon kunde inte dag. Hon skulle höra av sig i veckan istället. Det är klart att jag förstår, men det kunde inte ha kommit mer olägligt! Det är 20 dagar kvar till bröllopet och min hjärna känns som en enda stor röra.

Carola skulle i alla fall komma över ikväll och prova lite olika hårstilar på mig. Så det blir i alla fall något bröllopsrelaterat gjort idag. 


Så som i himmelen

Johan har bakat kladdkaka och vi ska snart se Så som i himmelen. Det var jättelänge sen jag såg den och Johan har inte sett den alls. När jag berättade att Per Morberg var med i den så ville han se den på en gång. 

Johan var jätteduktig och städade medan jag la mig på soffan och tog en liten tupplur. Han väckte mig lagom till maten och sen har jag mest tagit det lugnt. Johan tog fram en cider ur kylen som jag hade låg där och gav mig. Jag sitter och smuttar på den nu, men det går ganska sakta.

Det blir en myskväll ikväll! ♥

 

En liten gåva

Nu är jag hemkommen från loppisen sen en liten stund tillbaka. Det gick inte sådär jättebra, men jag gick inte back i alla fall och det är ändå huvudsaken. Jag hittade en helt ny och onvänd köksvåg för 40 kr som jag köpte åt Johan. Han har velat ha en ett tag nu, så då passade jag på.

Sin tacksamhet visade han genom att köpa en godisburk åt mig med godis som jag gillar. Han hade letat efter blommor, men dom hade inga på netto. Ett glas kall cola fick jag när jag kom hem också.. Min fina sambo. Jag älskar honom så mycket! Tänk att han snart kommer att vara min make.. 

Resten av dagen så blir det nog lite städning. Makeup-artisten kommer hit för konsultation imorgon. Jag ska snart börja hjälpa Johan med städningen, jag ska bara vila fötterna lite först. Golvet på loppisen är inte att leka med. Jag får så ont i fötterna, speciellt hälarna av att stå där. 

Uppe med tuppen

godmorgon.. Jag är inte vaken någonstans, men strax bär det av mot loppisen med Carola.. Skönt att komma hemifrån lite..

Provbakning

Jag håller på att provbakar.. IGEN! Förhoppningsvis har vi en vinnare denna gång. Just nu håller muffinsen på att svalnar innan jag kan ha på toppingen så det blir cupcakes utav det.. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att dom här blir bra. Dom heter ändå wedding cupcakes.. 

Det är vad jag har sysslat med ett tag nu.. Är det så att dom blir vinnare så kommer dom inte synas på bloggen förrän bilderna från bröllopet kommer. Lite hemligt måste man ju få ha det. 

Nostalgi!

När jag var liten brukade jag köpa dom där klubborna som man blev blå i munnen av. Nu hittade jag dom när jag var på Netto och var tvungen att köpa dom. Alvin tyckte också att dom var roliga

 

En bråkig morgon

Alvin har bråkat hela förmiddagen.. Jag hade tänkt att ta lite sovmorgon och även fast Johan tog Alvin så kunde jag inte sova för att Alvin skrek...

Jag har lite huvudvärk, men nu ska vi spela Skipbo. Hoppas huvudvärken går över snart..

skräckfilm med lillebror

min bror ville sova över här inatt. så nu ska vi titta på skräckfilm!

Mattan är bytt!

Nu har dom bytt golv i köket. Johan har ställt upp vårat nya bord också.

Gamla golvet
Vardagsrummet under tiden..
Nya golvet och nya bordet med tillhörande stolar..

Godmorgon på er

Jag är inte pigg någonstans idag, men jag lyckades sova inatt i alla fall. Jag var så trött igår och hade så ont i huvudet, men jag tog en huvudvärkstablett för att inte vakna upp med migrän. Jag lyckades faktiskt somna runt tolv. Jag är faktiskt lite stolt över det!

En kvart innan fastighetsskötaren kom så gick jag upp. Så jag har väl snart varit vaken i typ en timme. Johan sover fortfarande så jag har stängt till dörren till honom. Jag vet inte hur dags han somnade.

Nu ska jag sätta mig och försöka skriva ner en bra budget. Det lär behövas den här månaden. Speciellt eftersom förra månadens budget blev helt förstörd. Jag gifter mig om 23 dagar. Det är helt sjukt! 

Ny keps

Efter att jag och Johanna ätit på Ming så svängde jag förbi pappa en snabbis och fick den här kepsen. Johan blev avundsjuk och ville ha den, men det fick han inte. Det är min!

 

Skönt att få äta ute.

Inväntar samtal från Johanna som ska hämta upp mig. Vi ska åka till Ming och äta. Det passar ganska så utmärkt just idag med tanke på att våran spis just nu står i vardagsrummet..

 
Oj vad jag skelar på den här bilden, jaja.. Det är jag just nu i alla fall..

Ny kategori, summering och tankar

Jag har funderat lite på att skaffa en extra blogg. En blogg som bara handlar om Pretty Little Liars. Ju mer jag har tänkt på det, desto roligare verkar det. Men så började jag fundera på VARFÖR jag ville starta bloggen. Jag läser ju redan två bloggar. Jag kom fram till att det jag mest ville skriva om inte finns på bloggarna (inte dom som jag läser i alla fall) och det kändes lite onödigt att skapa en blogg för en enda liten gjrej.

Därför har jag nu beslutat att blogga om det på min vanliga blogg istället. Istället för en blogg fick det bli en kategori. Det jag mest saknar att läsa om är summering och diskussioner. Jag kommer säkert lägga in lite annat också, men först och främst tankar, funderingar och sånt som hände i avsnittet.

Kollar ni inte på serien kan ni bara skippa dom här inläggen när dom kommer!
Nattens avsnitt hette alltså UNDER THE GUN. Har ni inte sett det än så läs inte om ni inte vill ha hela avsnittet spoilat!

Det första jag tänkte på var det här med att Hanna kunde få fängelse för att hon hade försökt gräva ner Mr. Marins pistol. Visst, hota med fängelse. Det är ändå en serie. Jag tror inte att hon kommer få fängelse. Det finns så mycket annat som måste utredas och saker som kommer att hända tjejerna. Det skulle ju inte vara Pretty Little Liars om en av dom försvann? Jag tror inte att Hanna skulle klara av det speciellt bra att sitta i fängelse heller. Hanna verkade chockad över att se att Mr. Marin var på polisstationen, men på nåt sätt känns det väl ändå självklart att dom ringde honom. Det var ju ändå hans pistol. 

Emily tycker att Hanna ska berätta för Ashley och Mr. Marin om A. Hanna tror inte det skulle hjälpa, snarare förvärra situationen.Emily måste lägga på när hon upptäcker att Shana kommer in i omklädesrummet. Hon har bytt skola för att ta Emilys plats i laget (Emily får ju inte simma längre på grund av axeln). Shana beter sig falskt och jag får lite känslan av att hon på något sätt vill ta Emilys plats. Först var hon ju kär i Paige, hon ville tävla mot Emily för ett stipendium på samma skola som Paige skulle gå på. Nu har hon tagit Emilys plats i simlaget. Dock verkar det som om hon är kär i Jenna nu. Det får mig att undra. Kommer Shana att åka på en blåsning precis som Garret gjorde? Jenna är ju känd för att manipulera folk.

Åh, Connor! Vad glad jag blev när jag såg honom. Michael Grant var ju annars med i Secret Life of the american teenager som jag tittade på förut. Mona rusar in och berättar för Emily och Aria att det var Toby som tog husbilen och att Spencer visste om det. Tjejerna blir lite sura på Spencer.

Ashley verkar så osäker och paranoid. Det får mig att undra. Är hon skyldig eller inte? Hon verkar ju mer och mer skyldig ju fler lögner som kommer fram. Vad är egentligen sant? Sen får Hanna sms från A där det står att om hon säger något så åker både Ashley och Mr Marin dit. Tyckte lite synd om Hanna som inte ens kunde få en kram av Caleb innan Mr. Marin och Ashley körde iväg honom.

Connor är hemma hos Aria. Hon ska kolla på hans uppsats och ge honom lite tips. Mike ser dom. Han är otrevlig och går iväg. 

Emily går till Hanna med en fejkläxa för att se hur det är med henne och ber om att få videon där man ser Shana och Jenna släpa bort Wildens kropp. Tycker lite synd om Hanna som inte får ha sin telefon, använda internet eller träffa sina vänner. Måste kännas väldigt ensamt. 

Connor tyckte det var trevligt att umgås med Aria och kysser henne. Aria stöter bort honom och säger att hon inte är intresserad på det sättet. Hur awkward var inte det? 

Emily lämnar filmen på polisstationen, men ser till så att ingen ser att det är hon som lämnar den. Helt ärligt vet jag inte om det var så smart tänkt. Hon borde ju veta vid det här laget att A ser och hör allt.

Vi är tillbaka hemma hos Hanna och Ashley verkar vara helt borta. Det verkar som att hon har så mycket att hon glömmer både tid och rum. På ett negativt sätt. Det verkar som att Hanna blir orolig. 

Spencer beslutar sig för att söka upp Mrs. Grunwald. Vem är hon egentligen? Vad har hon för koppling till Alison? Eller har hon koppling till någon annan? Spencer försöker få med Emily och leta efter Mrs Grunwald, men Emily är sårad/sur på Spencer och vill inte. 

Mike kommer med stormande steg mot Aria och frågar henne hur hon kunde ligga med Connor. Han verkar arg. Aria blir förbannad och rusar in i killarna omklädningsrum för att sätta Connor på plats genom att säga vad som egentligen hände. Connor är dryg och kallar henne för slampa och drar upp romansen med Ezra. Ezra kliver in och allt han säger är att Aria inte ska vara i killarnas omklädningsrum. Again awkward! När Aria sen sitter och gråter kommer Ezra som en räddare i nöden och försöker muntra upp henne. Hon blir sur och ber honom lämna henne ifred. Min teori är att båda fortfarande har känslor för varandra. Han vill hjälpa henne för att han älskar henne och han vet inte hur han ska bete sig. Hon vill inte ha honom när eftersom hon älskar honom och känslorna försvinner inte om han är nära henne.

Spencer tog med Toby till Ravenswood för att leta upp Mrs Grunwald. Min första känsla av Ravenswood är CREEPY! En kyrkogård och en massa korpar. Det känns nästan lite 50-talsaktigt på nåt sätt. Det var ju nästan grått allting där. Inte en munter stad direkt. Folket svarade inte på tilltal och verkade allmänt obehagliga. 

Emily försöker ta reda på om Mona vet något mer om A eller om vem som dödade Wilden. Mona har inget att berätta, men det känns som att hon vet mer ändå. 

Tillbaka i Ravenswood är trädgårdsmästaren läskig. Vem ringer han till när Spencer och Toby åker. Spencer hittar mrs Grunwald hos frisören. Det märks lång väg att hon bara spelar. Hon vet något som hon inte talar om. Sen säger hon också "Im not who you think I am". Vad menar hon med det? Vem är hon om inte husmodern från en förening?

Aria ligger och deppar i sin säng. Hon gråter och är röd på näsan. Mike knackar på och hon ber honom att dra. Han kommer in i alla fall och ber om ursäkt för hur han betedde sig. Han beter sig som en bror och säger att det är hans jobb som bror att försvara sin syster. Han säger också "I'm gonna make it up to you".

Hanna har varit ute på promenad och när hon kommer in pratar hon lite med Mr. Marin. Hon känner sig skyldig till allt som har hänt. Mr. Marin hade hoppats på att hon hade kommit till honom direkt istället, men hon erkände att hon inte trodde att han ville. Det blev tystnad. Vill Mr. Marin hjälpa till? Eller skulle han hellre vilja vara hemma hos sig med sin fru och Kate?

I Ravenswood är Spencer sur för att hon inte kan säga anledningen om varför Toby tog husbilen till sina vänner. Toby går för att köpa mat och Spencer hör någon musik ur en högtalare. Hon går mot högtalaren där det är en stor folksamling. Varför har alla samlats där? Och varför spelas den musiken? Spencer ser Shana och undrar vad hon gör där. Shana åker iväg med Jennas bil. Spencer och Toby tänker följa efter, men en död korp faller ner på bilrutan. Creepy!

Emily blir inkallad till stationen där polisen spelar upp skivan som Emily lämnade. Det är en video på någon med masken med Emilys avbild. Personen i videon har masken på sig och håller upp en lapp där det står skyldig på. Någon måste ha bytt ut videon. Är det A eller är det Jenna/Shana?

Ezra står och spanar på Aria genom ett fönster. Varför? Som jag skrev tidigare tror jag att han fortfarande älskar henne. Shana går upp på scenen och spelar fiol. Under tiden blir Connors bil söndersmashad och någon i svarta kläder springer iväg. Det står LIAR på Connors bil och jag gissar på att det var Mike. Det var hans sätt att ge igen mot vad Connor gjorde mot Aria. 

Ashley blir häktad när polisen har kommit fram till att det var Mr. Marins pistol som användes för att döda Wilden. Ashleys fingeravtryck fanns både på pistolen och kulorna. 

Avsnittet slutar med en person i svarta kläder (antagligen A) som bryter sig in i en bil och har Emilys mask på sig. 

Det var ett riktigt bra avsnitt enligt mig. Just nu längtar jag bara till nästa avsnitt. Jag är nyfiken på vad som kommer att hända. Vem är Mrs Grunwald? Vad är Shana ute efter? Så många frågor..

Lite gifs från avsnittet:
 


Full fart framåt

I vanliga fall brukar onsdagar vara mina sova ut dagar. Eftersom jag tittar på PLL mitt i natten så brukar jag försöka passa på att sova ut lite på morgonen. Idag fick jag inte göra det. 

Fastighetsskötaren ringde på dörren kl 9. Om vi vill få golvet gjort innan han går på semester (och det vill vi) så måste han ta bort mattan och så idag. Vilket betyder att bord och allt måste ut från köket, jag måste diska upp allt och så innan han kommer vid tolv-ett.

Vi har ju inte skruvat ihop bordet än, så det är ju tur. Men vi hade lite disk. Jag har precis startat en maskin, men allt fick inte plats så jag måste ställa mig och handdiska nu. Kände mig faktiskt lite smått stressad när han kom. "Hej, jag är nyvaken och måste fixa en hel del på väldigt kort tid"

Dom skulle ställa ut kyl, frys, spis och diskmaskin i hallen för att ta bort mattan och göra iordning inför imorgon. Så kattmaten får ju tas ut och ställas i vardagsrummet. Men jag undrar lite, kommer man att kunna gå in där ikväll eller behöver jag ta ut saker som kan behövas? Typ bröd och sånt. Det lär ju inte gå att laga nån mat när spisen står i vardagsrummet i alla fall. 

Vilken tur att jag och Johanna ska träffas på eftermiddagen. Vi kommer att ära när vi ses, Alvin sover hos mamma en natt till. Värre blir det för Johan. Vad ska han äta idag?

Nehe.. Sätta på lite musik så man blir peppad och sen börja med disken då. 

Lockar gone bad

Jag skulle prova att locka mitt hår lite för att se hur det skulle se ut. Jag har inte lockat mitt hår på jättelänge. Det visade sig att jag inte var så bra på det där med att locka hår så jag borstade ur det. Det blev ännu värre! Nu ser jag ut som ett troll istället..


Jag som vanligtvis brukar ha platt hår..

 

Barnledig

Alvin har fått åka hem till mamma och ska vara där till på torsdag. I väntat på att min syster ska komma hit sitter Johan och jag och spelar Skipbo. 

Jag lärde Johan hur man spelar det igår. Först var han jätteskeptisk, men nu tycker han det är kul.

 

Ren idioti!

Aftonbladet har igår lagt upp en artikel om en 15årig flicka som blivit attackerad av en haj och dött. Det låter ju hemskt, speciellt med tanke på att hon bara var ett par meter från stranden. 

Dom flesta som känner mig vet om att jag ÄLSKAR hajar. Dom är missförstådda enligt mig. De är vackra, ståtliga och de dödar inte människor för att det är kul. Tänk om folk bara kunde inse att det inte är hajarnas fel? Hajarna letar föda och om det då råkar vara någon människa där dom vanligtvis hittar mat så får människan lida. Det är människans fel som är på hajens territorium! 

Som den här 15åriga "stackars" flickan som blev attackerad. Hon snorklade i ett område som är förbjudet på grund av det stora antalet hajar. 

När ska folk tänka efter? Varför ska just hajarna ses som farliga hemska bestar som sliter isär människor? Lejon då? Dom är också farliga, men dom är ju så vackra så det gör ingenting eller? Eller späckhuggare? Dom är säkert minst lika farliga som en haj, men ända sedan Rädda willy kom så har dom setts som vackra och fina. Det är ALLTID hajen som ses som ett monster. Men inte hos mig! Jag gillar hajen och det är ett av mina favoritdjur. En av mina drömmar är att få simma bland hajar, men då tänker jag inte vara så trög att simma fritt. Då ska jag sitta i en sån där bur så att hajen inte kan komma åt mig. Och om hajen skulle komma åt mig ändå får jag skylla mig själv! Det är inte hajens fel!

OBS! Jag menar inte att hajar inte är farliga, jag menar bara att om människorna inte var på deras revir skulle det vara mindre hajattacker (vi har förresten inte så många hajattacker per år ändå)

Den vackra vithajen. 
En bild jag såg på facebook för ett par dagar sen. Behöver jag säga mer?

En bra avslutning på denna kväll

Efter en dag fylld med städning (fast jag hann tyvärr inte klart) så lägger jag mig i ett bad med en bra bok och en ansiktsmask! 

Ha en underbar måndagskväll

Barnledig för en liten stund

Jag var över hos Carola en snabbis. Hon är på skallgång och hennes man behövde ta ut hunden så jag passade barnen. Alvin blev kvar där så nu är jag barnledig en liten stund. Dags att fortsätta städningen. Det är lika bra att passa på när Alvin inte är hemma..

En god natts sömn

Jag sov riktigt bra inatt! Hur skönt som helst! Jag vaknade runt åtta imorse. Gav Alvin frukost och så, sen la jag mig i sängen och snoozade lite grann. En helt perfekt morgon. Efter att jag gick upp på riktigt så har jag kollat lite på film med Alvin, pratat lite i telefon, läst aftonbladet osv. 

Filmen igår var bra. Vi tittade på The dark knight rises. Jag tyckte inte att den var lika bra som de andra två, men fortfarande att den var bra. Den var lite svårare att hänga med i kände jag. Eller så orkade jag inte koncentrera mig tillräckligt bara. Sen förstod jag inte om den där tjejen skulle föreställa Catwoman eller bara sig själv utklädd..

Idag funderar jag på att städa. Det behövs, men jag har varken lust eller motivation. Jag får starta lite musik och se om jag kommer igång med någon städning.

myskväll

Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag har mest tagit det lugnt bara. Johans bror kom på besök en stund, Alvin har skött sig bra idag faktiskt. Annars brukar han ju vara extrem på att testa gränser när han har sovit hos någon annan, men inte idag.

Nu ska Johan och jag ha en myskväll med popcorn och batman. Det kan inte bli bättre än så. Mys på hög nivå! 

Jäkla sömn

Vilken jävla natt det här har varit. Jag var trött, men kunde verkligen inte somna. När jag väl somnade sov jag typ 5-10 minuter åt gången. Konstiga mardrömmar har jag haft också. 

Först drömde jag att jag var på nåt varmare ställe. Jag drömde att jag nyss flyttat dit och så. Jag hade folk på besök och sen mitt från ingenstans kom snigelsköldpaddor. Det var alltså hälften snigel och hälften sköldpadda. Jätteläskiga var dom! Först kom det bara en och sen helt plötsligt var dom överallt och sniglade sig fram i sanden. Min andra dröm minns jag inte, men den var också konstig. Jag försöker komma på vad det var, men jag minns verkligen inte. 

Alvin kom hem klockan åtta i morse. Då låg jag och vilade på soffan. Han var fortfarande trött när han kom hem så han la sig bredvid mig en stund. Efter att han fått frukost så startade Johan en film åt honom och sen satt Alvin med mig i soffan. Alvin satt och tittade på film och jag småslumrade lite. 

Johan är iväg och hjälper till att bära hem möbler. Vi har fått hem ett nytt matbord med tillhörande stolar. Jag tar bild och visar sen när vi har fått upp det ordentligt. 

Alvin och jag tittar på Peter och draken Elliot. Vi äter cupcakes till. Riktigt mysigt faktiskt..

 

Filmkväll med mig själv

Jag tog mig en "liten" tupplur på två timmar förut. Jag var jättetrött och tänkte egentligen bara vila i typ en halvtimme. Jag trodde att Johan skulle väcka mig för han brukar göra det när han tycker det är dags för mig att vakna, men han lät mig sova för jag var tydligen jätteblek. Jag vaknade runt halv sju nån gång tror jag. Nu känner jag mig bättre i alla fall. 

Johan gjorde fläskkotletter, potatisklyftor och bearnaisesås till mig. Det var riktigt gott! Nu sitter jag och tittar på The Amazing Spiderman och äter jordnötsbågar. Dom var helt okej faktiskt. Och jag förstår inte varför alla säger att den här filmen är så dålig? Jag tycker den är jättebra. Sen att den inte är 100% lik serien och så, vad gör det? Vem har dött av lite förändring? 

 

En blivande försäljare?

Det gick någorlunda bra idag faktiskt. Inte så bra som man kanske hade kunnat hoppas på, men ändå bra. Jag och Alvin sålde för ca 150 utöver bordspriset. Han är en riktig försäljarnisse den där ungen. "5 kronor eller tusen!" var hans svar på när folk frågade vad vissa saker kostade.

Byxorna Alvin hade på sig var lite för stora och vi hade inget skärp så det var det första jag kollade om det fanns på loppisen idag. Han hittade ett jättefint glittrigt skärp som han ville ha. En karl bredvid (inte han som sålde skärpet) sa då att det var för tjejer och Alvin såg väldigt besviken ut. Jag sa till honom att killar också kan ha glittriga  skärp och om han ville ha det så fick han köpa det. Det ville han så vi letade reda på han som sålde skärpet. När jag frågade vad skärpet kostade så fick Alvin det gratis. Alvin blev överlycklig!

Annars har det gått bra med honom idag. Betydligt bättre än igår. Därför kändes det lite trist (men ändå skönt) att han fick åka till pappa idag. Han fick med sig lite pengar att köpa godis för och så om han ville. 

Nu ska jag bara ta det lungt i soffan och ikväll funderar jag på ett fotbad för mina stackars fötter. Sen hoppas jag på en tidig kväll för Alvin kommer hem klockan 8.

I väntan på att Helena skulle komma och hämta honom.

stress

gaaah! försov mig! vaknade för 30 minuter sen. nu är det dags att gå mot loppisen med alvin, carola och Camilla.

Vilken påfrestande dag

Vilken jävla dag! Usch och fy, hoppas det dröjer innan jag får en sån här dag igen. 

Först började det med att jag vaknade på dåligt humör och kände mig allmänt pmsig. Alvin var tjatig och klängde på mig som en igel. Jag försökte muntra upp mig lite med musik för att sen lämna av lite grejer på loppisen, men det funkade inte så jag lät Johan ta hand om Alvin och tittade på en film istället. 

Alvin var ganska mycket på sitt rum för han skulle städa (vilket han såklart inte gjorde). Efter en stund så började Alvin bråka och göra massa dumheter. Jag bestämde mig för att stänga till grinden in till hans rum en liten stund (han kan ju öppna den själv om det är så) eftersom han stod och slog mig i magen. Det jag inte såg var att en bit av hans skinn på fingret var i vägen och klämdes, Innan jag hann säga förlåt slog han mig med knytnäven mitt på käken. Som tur är syns det inget.

Jag fortsatte kolla på min film och sen får jag för mig att jag ska rensa/städa i Alvins rum, Jag tänkte att det finns säkert någon leksak som han inte använder som vi kan sälja. Johan konstaterar att det är bajs på väggarna. Alvin flinar. Johan ställer sig och torkar väggarna och jag lurar Alvin att städa sitt rum. Jag sa att vi skulle städa ihop, men jag satt bara på hans säng. Han kom fram med sina saker en efter en och sa om han ville ha kvar den eller sälja den, vissa saker fick jag dock säga ifrån om som han ville sälja. 

Sen kom Carola över ett tag. Alvin fick glass och sen fick han sova. Jag försöker tala om för honom att han måste sova eftersom vi ska upp tidigt imorgon, men han är fortfarfande vaken..

En vandrande PMSkärring

Idag har jag en riktig jävla pmsdag. Alvin gör det inte direkt bättre idag heller då han har bråkat sen jag klev upp. Han tjatar om en film fast jag har sagt nej. Han tjatar om att få spela på min mobil fast jag sagt nej. Han är på mig som en igel! 

Egentligen har jag massa annat som jag skulle behöva göra idag, men just nu är jag på så dåligt humör att jag funderar på att skita i det. Jag skulle behöva gå till loppisen och lämna lite grejer inför imprgon. Jag skulle behöva rensa skåpet över skafferiet och skåpet över klädskåpet i hallen. 

Just nu skulle jag bara vilja stänga in mig i ett rum alldeles själv och bara få vara ensam, men jag vet att det inte går. Johan ska snart iväg och han kan inte ta med sig alvin.

Gilbert Grape

Johan och jag tittar på Gilbert Grape. Det var flera år sen sist. Jag har helt glömt bort hur bra den var. 

 

Misslyckade eller lyckade? Jag kan inte avgöra..

Jag har provbakat cupcakes idag. Dock inte det som jag tänkte baka från början. Jag vet inte om jag är nöjd eller inte. De blev bra, men frostingen blev alldeles för rinnig. Jag vet inte om den ska vara så. Jag tillsatte tillochmed extra florsocker för att det inte skulle hända.

Bilden blev visst lite suddig..

Full rulle idag

Igår när jag bloggade så började Johan rensa ett skåp, så jag passade på att hjälpa till och oj vad det gick undan! Vi storrensade verkligen de fyra skåpen som vi rensade. Massor av skit kastades. Jag hittade papper från försörjningsstöd från 2008!! Vad ska jag med det till nu liksom? Men nu är det rensat OCH organiserat. Nu fåf jag inte ångest av att öppna de skåpen längre. 

Snart ska vi åka till Coop och handla ingredienser till bakning. Det är tur att man har en sån snäll svärfar som ställer upp och kör. Efter det blir det bak på hög nivå. Funderar på om jag ska provbaka ett recept på cupcakes som jag hittade på internet. 

 

Ännu en dag i mitt lilla liv

Just nu bloggar jag inte speciellt mycket som ni kanske har märkt. Ett inlägg på morgonen/dagen och ett inlägg på kvällen. Anledningen till att det inte blir så mycker mer just nu är att mina dagar antingen är så fullbokade att jag inte hinner eller så händer det ingenting och då har jag inget att blogga om. 

Idag har varit en sån här ingenting-händer-dag. Jag städade lite på balkongen och sen satte jag mig i köket och gjorde sällskap med Johan som påbörjade baket inför bröllopet.. 

Målat naglarna har jag gjort också.. Mycket intressant dag, eller vad säger ni?

 

Godmorgon

Åh PLL var bra igår, men jag måste i vanlig ordning se det igen då vissa delar försvann inatt. Just nu vill jag bara ha nån att prata om avsnittet med, men Mickis är på jobbet och Fia är på gotland och har kul..

Vädret är ganska trist idag så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Det återstår att se.. Städa ska jag göra i alla fall då jag bad Alvin lägga in cheezeballsen i skafferiet och han tog i fel ände så att alla åkte ut på golvet. 


Det bästa som finns en sommarnatt!

 

En frustrerande dag

Jag har inte ens tänkt på att blogga idag. Jag har varit helt slut i huvudet. 

Jag började ju dagen med att åka upp till röntgen. När jvi satt och väntade på Johanna som skulle skjutsa dit mig så kom det en kille som skulle in i våran port som Alvin började prata med. Precis innan han skulle gå in så frågade jag honom om jag fick ställa en snabb fråga och det hade han tid med. Jag berättade vad som hände med Kei häromdagen och att jag inte har något blåmärke, men att jag fortfarande har väldigt ont. Han sa att det kunde vara mitt ledband som hade töjts ut eller nåt sånt. Att det säkert är därför jag har ont. Jag skulle vila benet ett par dagar (jag får ju gå och så, men helst inte överbelasta det) och sen när det börjar kännas lite bättre så ska jag träna upp musklerna där. Typ stå på ett ben och sånt.

Alvin fick ju följa med upp till röntgen. Först var han överlycklig, men när vi väl var där tyckte han att det var ganska trist. Och det kan jag ju faktiskt förstå. Det tog ett tag innan vi fattade vart lekrummet fanns. Receptionisten sa att väntetiden var ungefär en timme. Efter ungefär en timme och femtio minuter fick jag komma in. 

Först fick jag lägga mig på rygg och sen när han sa att jag skulle lägga mig på vänster sida kom jag knappt upp. Fast å andra sidan var det ju därför jag var där idag. För att se vad som är fel med min/mitt höft/bäcken/ben (min läkare trodde ju att det var en muskel som låg i kläm, men skickade en remiss till röntgen för att vara på den säkra sidan). Det tog ungefär fem minuter där inne. Svaren skickas till min doktor och vi fick åka hem.

Först satt jag och tog det lugnt ett tag medan Alvin tittade på film. Jag tänkte först att vi skulle gå ut, men jag hade så ont i knät att jag kände att jag inte orkade gå ut. Efter ett bra tag kände jag att jag hade lite huvudvärk så jag la mig i sängen och vilade lite. När Johan väckte mig var det dags för mat. Jag fick hemgjorda schnitzlar och hemgjorda pommes frittes idag. Det var jättegott.. 

VARNING! KÄNSLIGT! FORTSÄTT LÄSA PÅ EGEN RISK!

Sen började dagens stora problem. Jag har fått sådan klåda i mina privata delar. Jag stod inte ut. Så när jag torkade mig efter att ha kissat så kliade jag lite med pappret, för att få bort den värsta klådan. Det skulle jag inte ha gjort, för jag råkade klia upp ett litet sår. Oj vad mycket värre det blev på en gång! Nästa gång jag skulle gå och kissa så grät jag av smärta, jag skrek och jag trodde att jag skulle tuppa av. 

Nu börjar såret läka lite tror jag. Jag kan kissa igen utan att det känns som om jag ska dö och det har börjat klia igen (det kliar ju alltid på sår när de läker). JÄVLA FÖRBANNADE KLÅDA! Jag blir tokig! Jag vet inte hur jag ska göra för att få bort den..

Nu sitter jag och väntar på att Alvin ska somna och sen på att PLL ska börja. Något positivt vill jag ändå att denna dag ska innehålla (förutom maten då).
 
Har inte tagit några bilder idag så jag bjuder på denna från loppisen i lördags.

mot det sjuka huset

nu ska jag iväg till sjukhuset för att röntga höften eller var det nu är jag har pnt för att kolla så det inte är nåt annat än en muskel som ställer till det för mig. alvin får följa med för Johan sov så dåligt inatt. alvin blev överlycklig över att få följa med mig till sjukhuset.

Trött

Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.Trött.

Den här kvällen har varit sådär.. Först kom Carola och Wille och det var kul och sådär, men så fort dom gick så började Alvin och trotsa.. Han skulle INTE sova och ditten och datten. 

Nu ska jag bara vänta på att han somnar och sen blir det nog sängen för mig, såvida inte min trötthet går över till övertrötthet..

Bokstavskatten

När jag var liten hade jag en bok som hette BOKSTAVSKATTEN. Den var en av mina favoritböcker (Enligt mig den bästa ABC-boken som finns). Tyvärr, har vi inte kvar den. Jag tror den gick sönder eller nåt sånt (erik och fia hade den ju efter mig). Jag har letat och letat och letat efter en sån bok nu till Alvin, men den finns inte att köpa någostans. 

Jag har googlat för att se om den går att köpa någonstans, utan resultat. Jag har frågat i bokhandeln om den går att beställa, men det går inte. Jag har letat på loppisar och köp och säljsidor, men jag hittar den inte. 

OM det är så att någon av er som läser den här bloggen skulle hitta den någonstans (på loppis, tradera, vart som helst!) Snälla säg till mig då! Jag vill så gärna ha den boken! Jag såg att den fanns att låna på biblioteket, men jag vill inte låna den. Jag vill ha den!

 

Uppe tidigt idag

Jag var uppe hos våran fastighetsförvaltare idag och pratade lite. Jag frågade lite om köket och så. Det kommer inte att bli dyrare än vad jag räknat med, så det är bra. Skåpluckorna kommer inte att bytas innan bröllopet och det är också bra. Då kan vi baka och ha oss ifred. 

Det kommer bli så bra det här.. Det blir ju nästan som ett helt nytt kök!

Hundrädsla

 

Hejdå stekheta balkong, Hej nya fina rullgardin!

Vi har skaffat rullgardiner till balkongen. Vi köpte dom för ett tag sen, men vi har inte haft något att hänga upp dom i så dom har bara stått. Idag kom Carola över med ett par S-krokar som vi fick låna. Hon satte upp rullgardinerna och det blev så mycket bättre!

Vi kan fortfarande se ut och så, men det dämpar ändå solen på nåt sätt. Det är inte alls lika varmt på balkongen som förut. Innan gick det ju knappt att vara där ute när solen låg på som värst, men nu är det inga problem! Hur skönt som helst! 

Fyra rullgardiner behövdes för att fylla upp fönstrena på balkongen. Jag är så sjukt nöjd så det finns inte! 

Migrän

Igår fick Alvin vara vaken till halv elva på kvällen. Vi hade massa filmmys i soffan. Han gjorde ina protester alls när det var dags att sova eftersom han var så trött. Hur skönt som helst med tanke på hur det är varenda dag annars. Vi funderar på att göra liknande ikväll. Det är ju trots allt sommarlov..

Efter att Alvin somnat tittade jag på en film som hette The Bling Ring (den från 2011, inte den som kommer ut nu i år). Den var faktiskt riktigt bra och jag hade inte ens en aning om att det hänt på riktigt innan igår. Så efter filmen satt jag och läste på lite och tittade på klipp på youtube om den riktiga händelsen. 

Efter filmen var det dags att sova. Jag började få lite huvudvärk och så. Jag somnade skapligt fort och vaknade nio i morse. Jag kände att jag hade migrän. Alvin sov fortfarande så jag somnade om. Efter ett tag gick vi upp. Sedan dess har jag setat på balkongen med solglasögon och cola. Det som behövs för att bota min migrän. Den är inte så pass jobbig att jag behöver sova för att få bort den jsut nu. Jag tror att den börjar ge med sig om jag har tur..

 
Jag just nu..

Dagens dag

Det gick inte direkt bra på loppisen idag. Inte bra alls egentligen. Tjänade bara 50 kr utöver bordshyran. Kul hade vi i alla fall. Jag hittade en tröja till Johan också. En med guns n roses på. Han samlar ju på såna tröjor. Jag tänkte att 20 kr för en tröja som inte ens ser använd ut är helt okej. Vi hade så kul idag på loppisen (vi var ju fyra tjejer som delade på tre bord) så vi bestämde att vi skulle stå nästa lördag med. Då gör jag det inte för pengarna (även fast jag skulle behöva ett rejält klirr i kassan) utan för att det är så kul.

När jag kom hem så tog jag mig en liten tupplur. Strax efter kom Alvin hem. Vi myste lite och det blev matdags. Vi åt lite och sen har vi haft filmmys i soffan. Dagen har känts jättelång, men ändå har dagen gått så fort. 

Imorgon har vi inget planerat vad jag vet. SÅ SKÖNT! Det kanske blir lite försök till städning eller så.. Blir det lika fint väder imorgon som det var idag kanske vi går ut en sväng till lekparken.. 

Nu ska jag sätta mig lite och räkna på ekonomin för nästa månad. Ångest delux. Vi har hur mycket utgifter som helst kvar inför bröllopet.. Flera tusen kvar.. Undrar hur jag ska ha råd med allt.. Men det får lov att gå.. På något sätt..

Dålig bloggning

Jag hann inte blogga mer igår och sen på kvällen glömde jag bort det. Nu åker jag iväg på loppis så jag hinner inte blogga mer nu heller.. Bloggar lite senare.. Ha en bra dag

Rise and shine

Alvin har fått sin frukost och efter det har han och jag setat på balkongen och tränat bokstäver. Han har sagt ord som han vill skriva och så får jag säga vilken bokstav och så skriver han. Han är jätteduktig. Jag såg till och med att hans L var åt rätt håll nu också. Innan brukade han göra den bakvänd. Det såg ut ungefär såhär _|. 

Nu sitter han och tittar på Snövit och vi väntar på att mamma ska komma på besök. Vi ska fika lite och sådär innan hon tar med sig Alvin hem till sig. 

En någorlunda bra morgon faktiskt.

Fullspäckade dagar

Idag har det varit full rulle som valigt typ.. Efter att jag kom hem från Johanna så satte jag mig först ner en liten stund för att bara känna av att vara hemma, sen blev det att gå till netto och handla lite. När jag kom hem från affären var det mat som gällde. Efter maten kom Carola och plingade på med Wille. Alvin och Wille lekte medans jag, Carola och Johan satt på balkongen och snackade. Min gode man kom förbi och hämtade lite papper som hon skulle fylla i och skicka iväg åt mig. 

Efter ett tag gick Carola och Wille hem. Det var dags för barnen att göra i ordning sig för sängen. Alvin fick duscha (vilda protester) och sen var det dags för honom att lägga sig. Carola kom tillbaka. Vi satt på balkongen och Carola åt lite mat. Johan satt och kollade på film. Alvin började kasta grejer på Oscar. När Carola hade ätit klart fick hon titta på Twilight på datorn i hallen (jättebra tycker jag att kunna stoppa en dvdskiva i datorn och titta) medan jag plockade ihop grejer till loppisen. 

Kvällen avslutades med glass och ett avsnitt revenge. Nu är det snart dags att sova. Har en ganska fullspäckad dag imorgon med. 

Just ja.. Någonstans mitt i mellan allt så kräktes Oscar ett par gånger. Först kräktes han när jag var borta tre gånger (varav en av gångerna var i min säng, så jag kom på att jag inte har några lakan där just nu.. måste fixa innan jag lägger mig) och två gånger när jag kommit hem. Vi misstänker att han har ätit något som hans mage reagerade lite på. Han verkar i alla fall måt bra. Han äter, dricker och är lika aktiv som vanligt.

Glassen som avslutade kvällen: Krokant, Nogger, Päronsplit, Hallonsorbet, strössel, Vit chokladsås och mjuka silverkulor!

Mindre kul

Kvällen igår avslutades med en Alvin som inte ville lägga sig. Skrik, gap och bråk. Inte alls kul. Dagen börjar med nästan samma sak. För att han inte får se på film. Vi har tagit bort ett X antal filmer från honom just nu eftersom han härmar filmerna och leker elak. 

Jag har fortfarande ont i magen. Megastressad deluxe! Snart kommer Johanna och hämtar upp mig, sen ska vi hämta min lillasyster innan vi åker hem till Johanna. Förhoppningsvis kan jag slappna av lite där..

När jag kommer hem måste jag börja packa ihop alla grejer som jag ska sälja på loppis. Sen tänkte jag försöka hitta nån som har lust att köra mig till coop så att jag kan handla grejer till bakning. Jag måste börja baka snart. Bröllopet är om typ en månad.. 

Filmmys med den bästa

Jag har fått min underbara stressmage nu på kvällen. Jag har haft magknip och frossa. Det börjar smått bli bättre nu, men ett tag var det riktigt jobbigt där.. Börjar känna mig ganska stressad nu inför bröllopet och så.. Det är typ bara en månad kvar. Det är ju helt sjukt hur fort tiden har rusat iväg bara.. 

Nu försöker jag varva ner i soffan med Alvin till Monsters Inc

 

TP Disney


Igår fick Alvin prova på att spela Trivial Persuit Disney. Han gillade det (precis som Pubert hehe), men vi förenklade frågorna en hel del för honom (fast det var barnfrågor). Sen tog vi undan alla filmer som han inte hade sett också.. Han vann.. Men han fick väligt mycket hjälp.

Han vill spela det idag med. Han har tjatat om det sen vi klev upp så vi kanske spelar någon omgång ikväll.
 

Åh vilken härlig dag!

Åh idag är jag glad! PLL var jättebra igår (jag ska snart se det igen för jag missade lite av början) och fastighetsskötarna var här idag och sa JA TILL ETT NYTT GOLV! Åh vad glad jag är!

Nytt golv, betyder nya skåpluckor och tydligen nytt kakel och nya bänkskivor! Det kommer ble som ett helt nytt kök! Golvet skulle bytas om två veckor typ, men jag ska be fastighetsförvaltaren att vänta med luckorna och allt det andra tills efter bröllopet. Vi kommer ju behöva baka massor innan och då måste vi ju ha ett kök som vi kan vara i..

 

Bra start på dagen?

Idag är jag lite smått irriterad. Fastighetsskötaren skulle ju komma hit och titta på golvet i köket, men han har inte kommit. Jag har setat och väntat på honom hela dagen!

Jag klädde på mig ganska snabbt för jag vill liksom inte öppna i morgonrock om det är han. Det blev en kjol och en t-shirt.. Känns som att det inte alls är rätt väder för det idag va? Får ta och byta om snart för jag har gett upp hoppet om att han kommer idag.

Dessutom tror jag att jag sträckte en muskel eller något igår när jag tittade på filmen (som för övrigt var jättebra! Fun size hette den).Jag skulle luta mig fram och plocka upp laddaren till mobilen, men jag nådde inte riktigt och sträckte mig efter den. Då fick jag jätteont mellan skuldran och nacken och det gjorde jätteont när jag rörde mig. Johan fick komma och ta upp laddaren åt mig (den låg en meter från mig på golvet). Efter ett tag gick det nästan över, men jag har lite ont fortfarande.. Inte sådär jättekul 

dagen

idag har jag knappt haft tid för att blogga.

först lämnade jag alvin hos carola som skulle passa honom medans jag var på mötet.

mötet gick mycket bättre än jag någonsin hade väntat. jag fick förlängt med Johanna.

Efter att jag hämtat alvin gick vi ut med tina och alx och satte oss i lekparken och bara hade det bra.

alvin sprang runt och tillslut ramlade han och fick ett litet sår på knät.. så vi gick in och åt mat istället. potatis, fiskpinnar och hemmagjord dillsås. supergott!

sen blev det städning för hela slanten. imorgon kommer fastighetsskötaren och ska titta på vårat golv. det måste vara rent på golvet då. inte för att det syns någon skillnad, men ändå.

Jag var nyss ute med carola och kei på promenad och nu avslutar jag kvällen med en film

Inre stress och jobbigt möte

Idag ska jag på möte. Jag ser inte alls fram emot det. Om något har jag ont i magen och är skitnervös. Jag tror att jag kommer fortsätta få ha kontaktperson. I alla fall ett tag till, men min handläggare ställer massa krav som inte ens är rimliga för mig. 

Problemet är attta mig ut själv, inte att vara ute. Det är inte ute som är problemet. Det är att ta sig genom dörren. Och visst, jag har gjort en hel del framsteg och dom känns stora för mig, men jag är långt ifrån klar! 

Jag har så mycket i mitt huvud just nu.. Jag glömmer saker hela tiden. Det är så frustrerande så det finns inte! Kanske måste skriva en kom-ihåg lista snart.. 
Såhär taggad är jag..