Belöningssystem

Vi var ju på Bup i torsdags. Jag har inte skrivit så mycket om det i bloggen och inte sagt det till överdrivet många personer, men vi var där i alla fall. Han som vi pratade med var jättebra och det kändes faktiskt bra efteråt. Vi behövde som sagt inte gå dit igen och det tyckte jag kändes väldigt skönt. 

Vi fick ju med oss ett belöningssystem hem som vi ska använda på Alvin. Det är i form av en orm och stjärnor. Han ska få tre uppdag per dag och för varje uppdrag han klarar så får han en stjärna. När han har kommit till ett frågetecken så får han dra ett chanskort. På chanskortet finns en rolig belöning (tex att hela familjen tittar på film tillsammans eller bakar osv).

För att klara uppdraget och få en stjärna ska man bara behöva säga till en gång utan att det ska bli tjat eller bråk. Man ska börja med saker som han redan klarar av. För att småprova lite så tänkte vi att vi ska börja med en sak imorgon bara istället för tre. Uppdraget som han får är att inte tjata om att titta på tv innan dagis. Jag tror att det kommer att fungera. 

Såhär ser belöningsormen ut (fast vi ska använda den andra vi fick till att börja med som bara har 40 rutor, denna tar vi när den andra ormen är slut):
 
Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: