Hello Kitty

När jag var nere på Netto idag så såg jag världens sötaste toalettpapper. Jag var bara tvungen att köpa det! Johan tyckte att det var lite onödigt, men det struntade jag i. När jag upptäckte att pappret doftade rosor så ville jag bara ha det ännu mer!

Hur gulligt som helst ju!

Länka en städprodukt du tycker är bra

Ja, eftersom inte städning är min grej så har jag ingen aning om vad jag ska länka.. Däremot hittade jag klippet nedanför.. Och det verkar ju som att det är en oerhört bra produkt.. Hahaha..


Knäppa frågor från tumlr (mycket text)

Jag hittade lite knäppa frågor på tumblr och översatte dom till svenska.. 

Skulle du dejta en 18-åring i den åldern du är i nu? - Nej, det skulle jag inte. Han skulle ju inte ens ha gått ur gymnasiet.. Dessutom är jag gift, så det är inget dejtande för min del.
När var senaste gången du var irriterad och glad samtidigt? - Jag vet inte.. Häromdagen tror jag..
Skulle du någonsin le åt en främling? - Jag gör det rätt ofta faktiskt. I hissar, när jag möter någon i portar osv. Jag tycker fler folk ska le åt främligar. Gör världen lite gladare..
Är någon arg på dig för att du dejtar personen som du gör? - Nej, det hoppas jag verkligen inte.. Jag tror inte det i alla fall..
Har du hört någon låt som påminner om någon idag? - Jag har inte lyssnat på musik än idag, så nej.. Annars brukar låtar få mig att tänka på personer, känslor och minnen nästan jämt. 

Vad exakt har du på dig just nu? - Det jag sov i.. Underkläder och linne.
Hur ofta lyssnar du på musik? - Nästan varje dag. Musiken är en viktig del i mitt liv. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan den!
Använder du jeans eller mjukisbyxor mest? - Förut var det jeans.. Hela tiden! Nu är det mer byxor som inte är i direkt jeanstyg. Jag brukar använda leggings mycket också, men det är lite för kallt för det just nu. Mjukisbyxor använder jag inte så ofta..
Tror du att ditt liv kommer ändras dramatiskt före 2015 (i orginalfrågan stod det 2013, men jag ändrade)? - Jag vet inte. Jag tror inte det eftersom alla stora förändringar har redan skett känns det som, men man vet aldrig. Livet är ju oförutsägbart.
Är du en social eller osocial person? - Jag är jättesocial och vill gärna ha mycket folk omkring mig så ofta som möjligt! Jag älskar att umgås med vänner, ha middagar och sånt där. Det är synd att det inte blir så ofta bara.

Har du någonsin kysst någon vars namn börjar på bokstaven A? - Mer än en person..
Någon som börjar på R? - Oj, vilket dåligt minne jag fick helt plötsligt.. Jag minns faktiskt inte.. Konstigt.. Jag brukar minnas sånt annars.. Jag gissar på nej då..
Kan du köra bil med växelspak? - Jag har inte körkort och kan inte köra bil överhuvudtaget..
Bryr du dig om folk snackar illa om dig? - Det beror på vem som snackar och vad dom säger.. Ju närmare personen är, desto ondare gör det ju.
Ska du lämna stan snart? - Jag har inget planerat förrän i April, men som jag längtar!

När var senaste gången du grät? - Förra veckan. Jag satt framför The Dawn Room och när orden flödade på skärmen så brast det och tårarna bara rann..
Har du någonsin sagt till någon att du älskar den? Ja, det har jag. Jag säger det till alla som jag älskar såklart!
Om du kunde ändra din ögonfärg, skulle du göra det då? - Jag har alltid älskat bruna ögon, men jag tror inte att jag skulle passa så bra i det. Dessutom älskar jag min ögonfärg som jag har nu. Så nej, med andra ord.
Finns det någon kille som du skulle göra absolut allt för? - Ja, det finns det faktiskt! Han blir snart sex år och är min lilla ögonsten.
Säg något du ogillar med den här dagen - Oj, jag vet inte.. Att jag är trött?

Är det gulligt när en kille pussar dig på pannan? - I filmer tycker jag att det är supergulligt. Jag brukar tänka "åh, tänk om Johan pussade mig så", men om han skulle göra det så skulle det bara kännas fjantigt.
Dejtar du den personen som du sist pratade med? - Nej, det gör jag inte. Jag är gift med den jag sist pratade med.
Vad sitter du på just nu? - Rumpan.. Och rumpan är på soffan..
Säger någon regelbundet (förutom din familj) att den älskar dig? - Inte regelbundet, nej. Men lite titt som tätt får jag höra det från min bästa vän.
Har du någonsin velat ha någon du inte kunnat få? - Jag väntar fortfaramde på att Drew van Acker (Jason i PLL) ska ringa och bjuda ut mig på dejt.. Haha..

Vem va den sista personen du pratade med innan du gick och la dig igår kväll? - Min Johan.
Blir du förkyld ofta? - I perioder så blir jag det. Det kan gå två veckor och sen är jag sjuk igen, men nu var det ett tag sen. Jätteskönt att få vara frisk.
Vart är tröjan du har på dig ifrån? - Det är ett blått linne. Det följde med när jag köpte en t-shirt på malmköpings marknad.
Hatar någon dig? - Antagligen så hatar några mig. Man kommer ingenstans utan några fiender..
Har du några tomma alkoholflaskor gömda någonstans i ditt rum? - Nej, men om jag hade det så skulle jag inte behöva gömma dom.

Gillar du att kolla på skräckfilmer? - Ja, jag älskar känslan av att bli rädd av en skräckfilm. Att bli rädd i verkligen livet är inte lika kul..
Vill du pierca din tunga? - Inte nu. Jag ville det för ett par år sen, men jag var rädd att det skulle göra ont så det blev inte av. Jag är rätt glad för det idag. Jag tror inte att det skulle passa mig. 
Om du fick radera ett år av ditt liv helt, vilket skulle det vara? - Inget.. Allt jag har gått igenom har gjort mig till den jag är idag. Från den dagen jag föddes till den här sekunden.
Drömde du något inatt? - Det gjorde jag säkert, men ingenting som jag minns.
När var senaste gången du sa till någon att du älskade den? - Igår. Och det lär bli idag igen. Jag har bara inte hunnit det än..

Tror du att du kommer vara gift om fem år? - Det hoppas jag. Annars gifte jag mig helt i onödan.
Tror du att någon har känslor för dig? - Min man har det. Annars skulle han nog inte skämma bort mig och ta hand om mig så mycket som han gör.
Tror du att någon tänker på dig precis just nu? - Jag har ingen aning. Du som läser det här kanske tänker på mig just nu?!
Hade du en bra dag igår? - Både ja och nej. Förmiddagen var kanonbra och kvällen var också bra. Däremellan var del lite sämre. Det var inte dåligt, det var bara inte bra.
Tänk tillbaka till två månader sen, var du i ett förhållande då? - Eh, Ja..

Inom dom närmaste 48 timmarna, kommer du att umgås med någon tjej då? - Min syster ska sova här ikväll och sen är det loppis med tjejerna imorgon!
Har nån någonsin sagt att den aldrig vill förlora dig? - Jag har hört det ett par gånger ja.. Mest av mamma och Johan. 
Vad är det bästa med skolan? - Att den är över! Nejdå, jag saknar den ibland faktiskt.. Det bästa var nog att man kunde umgås med kompisarna fast man hade lektioner..
Har du några bilder på din facebook? - En hel del. Alldeles för många egentligen. Många ser likadana ut också..
Skickar du någonsin lappar till dina vänner i skolan? - Nu går jag ju inte i skolan längre, men jag har aldrig gjort det någonsin (skickat lappar alltså).

Spelar du upp saker i ditt huvud som redan har hänt? . Jag går ofta igenom gammalt groll i mitt huvud. Det är som om min hjärna startar en film och tvingar mig att titta på. Jag hatar det! Förutom när det är fina minnen.
Var du singel förra sommaren? Nej, det var jag inte..
Är ditt liv likadant som det var för två år sen? - Inte det minsta faktiskt. Jag mår mycket bättre nu, jag är säkrare och starkare. Jag är gift med Johan och jag har en fungerande vardag.
Vad borde du göra just nu? - Jag har inga måsten just nu.. Men jag borde kanske klä på mig?
Hatar du personen som du sist hade en konversation med? - Nej, jag älskar honom.

Är du snäll mot alla? - Nej, det är jag verkligen inte. Jag försöker att vara trevlig och snäll, men är det någon som jag inte gillar kan jag vara världens drygaste bitch.
Har du någonsin gillat någon som du inte trodde att du skulle gilla? - Ja, det har jag.. Och tro det eller ej, min make är en av dom.
Är du bra på att gömma dina känslor? - Ibland är jag det. Vissa dagar lite bättre än andra. Sen beror det också på vem jag försöker gömma dom för.
Tror du att du gillar någon? - Jag gillar många, men romantiskt sett så gillar (älskar) jag Johan.
Har du någonsin kysst någon vars namn börjar på J? - Min make heter Johan.. Gissa!

Föredrar du att vara vän med tjejer eller killar? - Båda är bra på olika sätt.. Killar är bra att ha när jag verkligen vill kunna vara mig själv till hundra procent och när det känns som att tjejer är falska. Tjejer är bra att ha när man vill skratta och prata problem.. typ..
Har någon av dina vänner någonsin sett dig gråta? - Jag vet inte hur många gånger Malin har sett mig gråta. En hel del skulle jag tro.
Hatar du någon? - Ja, hon går under namnet Djävulen hos mig. Jag hatar henne så mycket att jag inte ens kan säga hennes namn!
Hur är ditt hjärta? - Bra, tror jag?
Är det något som har hänt i ditt förflutna som du hatar att prata om? - Ja, och det involverar Djävulen!

Har du någonsin gråtit över en kille? - Många gånger...
Är dina tånaglar målade rosa? - Nej, jag målar inte tånaglarna. Jag skulle må alldeles för illa om jag skulle göra det (har fot och nagelfobi).
Kommer din nästa kyss att vara ett misstag? - Nej, det kommer den inte att vara.
Tjejer gillar när deras pojkvänner gråter, sant eller falskt? - Det är bra om han kan visa känslor tycker jag.. Men alla killar passar inte med tårar i ögonen.. Det beror lite på varför de gråter också..
Har dina byxor någon gång åkt ner bland folk? - Nej, inte vad jag kan komma på. Känner jag att byxorna är förstora och börjar glida så drar jag upp dom och håller i dom.

Vem pratade du med i telefon senast? - Mamma.
Hur ser du ut just nu? - Sliten.. Trött.. Typ så..
Har du någon som du verkligen kan vara dig själv runt? - Johan och min syster.. Och Alvin för han är för liten för att fatta hur knäpp hans morsa är.
Har du någonsin känt dig utbytt? - It's the story of my life!
Är du en svartsjuk person? - Jag brukar vara rätt stolt över att jag inte är det, men jag är nog rätt svartsjuk egentligen.

Finns det någon du vill träffa just nu? - Många.. Min syster, Mickis bland andra..
Skriv något du behöver göra imorgon - Gå upp tidigt och stå på loppis..
Finns det någon du aldrig kommer att glömma? Morfar, min underbara morfar.. Och en hel hoper folk till såklart då.
Om din första kärlek knackade på din dörr med en ursäkt och presenter, skulle du acceptera det? - Nej, det skulle jag inte. Det spelar ingen roll vem som ses som den första kärleken (barndomskärlek, första crush eller första riktiga kärleken). Jag skulle inte förlåta någon av dom! 
Har du någonsin gillat någon som dina vänner har hatat? - Ja, men det har aldrig blivit riktigt seriöst med någon sån.

Har du någonsin kysst nån som är äldre än du? - Ja, det har jag gjort..
Har du blivit kysst på klockslaget på nyårsafton? - Ja, men jag tycker inte att det är så himla speciellt.
Har nån någonsin gett dig fjärilar? - I magen, ja.. Riktiga fjärlar har jag dock aldrig fått av någon..


 

GO FISH!

Kvällen spenderades med en vän, en kortlek och dajmtårta. Carola kom över och vi spelade finns i sjön. Det är så sjukt kul! Första ronden blev det oavgjort mellan mig och Johan, andra ronden blev det oavgjort mellan mig och Carola, sista gången vann jag. Så awesome!

Mums med daim
Finns i sjön

Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?

Det beror på vem det är och hur pass städat det är.. Skulle någon komma oannonserat just nu så behöver jag nog inte skämmas faktiskt. Det är inte kliniskt rent och det ligger lite smågrejer här och där, men jag tycker inte att det är jättefarligt.. Fast jag kanske är en sån person bara.

Däremot min förra lägenhet som verkligen var en svinstia. Där skämdes jag rejält. Det kanske är därför jag inte tycker att det är så farligt nu. Jag vet hur illa det kan vara och det här är inget i jämförelse.

Jag när jag inte kan förstå att jag faktiskt har levt i en ren och skär svinstia. Tur att man utvecklas som person

Duktig tjej

Jag är så duktig! Idag har jag tvingat mig själv till någonting som jag egentligen inte vill. När vi fick läxan från DBT i måndags så fick vi välja tre saker på en lista som vi skulle göra. Då valde jag medveten den grejen som jag gjort idag. 

Jag hade skjutit upp det så länge, men nu är det gjort! Så skönt.. Nu måste jag klä på mig och fixa mig lite snabbt.. Jag måste iväg på DBT. Jag har inte haft enskilt på två veckor. Som jag har saknat det (det har ju ioförsig varit sjukt skönt också, men mest jobbigt)!  

 

Jag är bortskämd

Det ni ser på bilden är kroketter, hemmagjorda chicken nuggets och hemmagjord currysås. Det var riktigt gott kan jag lova. Min make är så duktig på att laga mat

Dagens jag

 

Vem är det som städar hemma hos dig?

Ja, det är väl ingen direkt hemlighet att det inte är jag som städar här hemma. Jag försöker hjälpa till, men det går inte sådär jättebra... Dessutom gör Johan det så mycket bättre än mig.. 

 
Min klippa!

En dag under nålen

Idag har jag setat under nålen. Jag har tatuerat mig. Det gjorde sjukt jävla ont, men jag vet att det är så värt det när det är klart! Ni får inte se tatueringen än, för den är inte färdig. Vi körde bara konturerna idag. Nästa gång blir det skuggning och färg. 

Jag är så sjukt taggad på den här tatueringen. Jag köpte en sån där tillfällig tatuering när jag var tolv. Jag köpte den på Gröna Lund för 10 kronor. Jag har alltid velat göra den, men inte riktigt vågat. Men sen så fick jag den i present av Johan när jag fyllde, så nu blir det av! 

Sneak peak på tatueringen.. (som för övrigt sitter på ryggen) Den kommer bli så jäkla snygg!

Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?

Nej, jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Det är den personens ensak anser jag. Om det däremot skulle gå till överdrift och det ligger gammal mat med mögel framme eller om man skulle se ohyra någonstans.. Då skulle jag kanske dra mig lite för att hälsa på. 

Är det bara så att det är stökigt så stör det mig faktiskt inte. Det finns så många olika faktorer som kan ha gjort att man inte kunnat eller hunnit städa. Jag dömer ingen!

Medveten närvaro

Igår på DBT fick vi göra en medveten närvaro övning. Jag tänkte berätta lite om den ifall någon vill prova. Kommentera gärna hur det kändes om ni provar den. Den här övningen kan man göra precis var som helst. Kunde ni fokusera på det ni skulle göra eller flöt tankarna iväg på annat?

Se dig omkring. Sätt namn på fem saker som du ser. 
När du har gjort det så ska du sedan välja ut fyra av dessa fem saker. Namnge dom igen.
Välj sen tre av sakerna och sätt namn på dom igen.
Välj nu ut två av dessa tre saker och namnge dom ännu en gång.
Välj tillsist ut en av sakerna och namnge den. 
Vilken sak fick du kvar? Jag fick klocka när jag gjorde övningen.

Nu ska du känna på fem olika saker, det kan vara en tröja, ditt hår eller vad som helst. 
Välj nu ut fyra av sakerna som du känner på. Hur känns dom? Är dom tunga/lätta? Är dom varma eller kalla?
Välj sen tre av de fyra sakerna och gör om samma sak. Vad är det för material osv?
Välj sedan två av föremålen och tänk noga efter på hur dom känns?
Välj tillsist ut en av sakerna och förklara för dig själv (tyst i huvudet) hur den känns. 
Vilken sak blev kvar? Jag fick mitt armband.

Nu ska du blunda (men du kan ju läsa igenom först så du vet hur du ska göra). Försök urskilja fem olika ljud. Det går bra med tre eller fyra också utifall du inte hör fem ljud.
Fokusera nu på fyra av ljuden. Vad är det du hör?
Ta bort ännu ett ljud och fokusera på tre av dom.
Välj nu två av ljuden som du ska lyssna på.
Och sist så ska du välja ut ett ljud som du ska fokusera på.
Vilket ljud fick du tillslut? Jag fick en fläkt.

Den sista (med ljud) fungerar ju såklart bäst om man är på ett ställe där det finns mycket ljud. När vi satt på DBT igår hördes knappt något alls. Jag kom bara upp i tre olika ljud.

Mitt armband

En mindre trevlig morgon (Känsliga läsare varnas)

Imorse när Alvin väckte mig så ville han visa mig någonting. Jag följde efter Alvin till badrummet... Vad jag fick se var inte direkt trevligt. Oscar hade kräkts över hela golvet. Vanligtvis när han kräks så är det kanske två små pölar, men nu var det verkligen över hela golvet.

Det var bara att börja städa det första jag gjorde. Jag bad Johan hålla koll på Oscar sen eftersom jag skulle iväg på DBT. Som tur är så har han inte kräkts något mer idag. Stackarn. Jag tyckte så synd om honom. Jag undrar vad det är han har ätit. Han måste ju ha reagerat på något..

Boven i dramat.. Jag kände att jag kunde bespara er bilden från min otrevliga syn imorse..

Är du en organiserad person?

Veckans tema som är städning är väl inte min starkaste sida, men vi får se hur det går. 

Jag skulle gärna vilja vara det, men jag är nog tyvärr inte speciellt organiserad.. Ibland kan jag få ett ryck och göra i ordning sminkbordet, klädkammaren, en hylla eller vad det nu kan vara. Tyvärr håller det oftast bara någon dag.. 

Mina filmer står någorlunda organiserat i alla fall.. 

well that was easy

det var ju lätt. Johan förlorade redan imorse. haha jag vann!

i övrigt har alvin fått en ny tröja idag. Jag är avundsjuk!Jag kommer att sakna dig!

Johan och jag har slagit vad.. Han har ju tidigare förlorat vad som gör att han måste lämna Alvin på dagis alla dagar fram tills april. Nu kör vi kvitt eller dubbelt! 

Jag ska inte dricka coca-cola på en vecka med start från 00.00 inatt och han ska inte röka på en vecka. Om han röker innan tiden är slut så får han lämna enda tills Alvin går på sommarledigt. Om jag dricker Cola innan tiden är slut så behöver Johan inte lämna vareda dag längre. Om båda kan hålla sig så fortsätter Johan att lämna tills April eftersom det då är oavgjort.

Wish me luck.. Jag måste vinna det här!

 

5 låtar du rekommenderar

Som sagt så är min musiksmak väldigt väldigt blandad, men här är fem låtar som jag gillar just nu..

Cyndi Lauper - True Colors En lugn och fin låt med otroligt vacker text. Med rätt humör kan den här låten få mig att gråta.
He is We - Happily Ever After Jag hörde den här låten första gången i The Sims 3 och jag fastnade direkt. Jag tokälskar den. Tycker det är kul att dom använder riktiga låtar i The Sims nu.
Key of Awesome - Die Dumb Parodi på Ke$has låt Die Young. Jag älskar den och tycker att den är jättebra gjord. Jag gillar nog den mer än originalet.
The Red Jumpsuit Apparatus - Damn Regret En underbar låt! Jag önskar att RJA kunde ha en spelning i Sverige så att jag kunde få se dom live, men tyvärr inte än..
Håkan Hellström - Försent för Edelweiss En jättefin låt, med jättefin text. 
 
Om du klickar på låtens namn kommer du direkt till låten på youtube!

Bonuslåt:


En låt från en film. Så oerhört fin. Jag ryser i hela kroppen när jag hör den. 

Hemma på en söndag... Så ovanligt

Det blir en hemmadag idag. Teatern blev inställd idag. Lite tråkigt eftersom jag verkligen ser fram emot söndagar och teater, fast ändå skönt för jag är superdupermegatrött och har lite smått ont i huvudet.. 

Jag får hoppas på att det blir av i veckan och att jag kan gå då. Det käns som om jag har sjukt mycket planer kommande vecka, men det ska nog gå. 

Jag just nu.. Känner mig som jag ser ut.. 

Spending the night with Fred

När alla andra sitter hemma i sina soffor och tittar på melodifestivalen så sitter jag hemma i min soffa och tittar på Harry Potter and the deadly hollows.Så sjukt mysigt.. Och det var så länge sen jag såg min Fred Weasly (jag råkar vara lite smått kär i honom, ja). Jag hade nästan glömt hur söt han var (nej, det där var ljug.. jag mindes precis hur man såg ut)..

Bellatrix.. Den andra av mina tre favoriter i Harry Potter

Granny?

Jag har ju klagat en del på att jag blivit gammal de senaste veckorna (jag har fortfarande åldersnoja).. Och mamma tyckte att det skulle vara kul att driva med mig då.. Hon köpte mormorstrosor åt mig. Och väldigt förstora dessutom..

sexy? eller inte direkt kanske.. ser ut som om jag har blöja på mig

Hiss & Diss - Musik

Musik är bra på att förändra humör. Man kan bli så glad och peppad av vissa låtar, men samtidigt kan man också tyvärr bli nedstämd av vissa låtar. Det är kul att dansa till låtar och jag älskar att sjunga, men jag klarar inte av för hög musik (om jag inte är ute på krogen, då funkar det). Musiktexter har ofta ett bra budskap också..

 
En låttext jag diggar enormt mycket


Kvällsupdate

Jag har inte mått sådär bra idag. Det har känts som om jag ska spricka och bryta ihop när som helst, men det har inte hänt som tur är.. 

Vi har makens lillebror här och Alvin har varit superduperöverspelt igen. Jag tror inte att han riktigt är redo för att ha kompisar sova över här. Alvin sover i alla fall äntligen, men makens lillebror har inte lyckats somna än.. 

Jag ska snart fixa inför imorgon.. Lägga fram nya kläder, packa ihop det jag ska ha med mig osv.. Det blir inte direkt många timmars sömn inatt för jag ska åka redan halv sju.. 

Alltid lika busig

Tipsa om något intressant som har med musik att göra

Jag tycker att musikfilmer är intressanta. Dvs filmer om musiker och deras liv. Jag gillade tex inte Johnny Cash innan jag såg Walk the line. Jag visste knappt om att Joan Jett hade haft ett band innan hon gick solo förrän jag såg The Runaways. 

Såna filmer tycker jag är intressanta och därför tipsar jag att se såna. Nu var det kanske inte riktigt meningen att tipsa om filmer under musikveckan, men jag kom faktiskt inte på nåt bättre.

Min favorit av dessa musikfilmer är utan att tveka La Bamba. Det är en film om Ritchie Valens. Jag älskar älskar älskar den!


The Quiet Place

Tänkte att det var dags att påminna om en av mina favoritsidor.. 

The Quiet Place är ett ställe om man bara behöver ett break och vill ta en liten paus från omvärlden.

The Thoughts Room är ett ställe där man kan skriva ut precis vad som helst. Vill du lätta på hjärtat så är det bara att skriva. Ingen kan se förutom du. Så snart du har tryckt på enter så exploderar orden på skärmen. Ibland kan det vara skönt att bara skriva av sig utan att någon kan läsa det någonstans..

The Dawn Room är ett ställe om du behöver få uppmuntran. Massor av kärleksfulla ord från främlingar till dig flödar på skärmen. 


Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?

Jag vet inte. En gång i tiden ville jag lära mig spela piano för det kan låta så vackert tycker jag. Jag ville lära mig spela fiol också. Jag började spela det, men slutade rätt snabbt igen då jag tyckte det var för svårt. Jag har velat lära mig spela gitarr också, men jag tror inte det är något för mig. Instrument är nog inte riktigt min grej, så jag kan inte säga vilket jag skulle vilja kunna spela. 

 

Att desarmera en bomb

Jag har precis plockat isär datorn. Jag har aldrig någonsin gjort det förut. Det kändes som att desarmera en bomb under tidspress (jag antar att känslan är densamme). Jag var livrädd över att något skulle gå sönder eller att jag skulle göra något fel... 

Tanken var att jag skulle kolla hur fläkten såg ut eftersom datorn blir så varm. Men när jag kommit åt fläkten (jag behövde seriöst plocka isär hela datorn för det) så var det knappt damm eller nåt i fläkten. Jättekonstigt.. Bara att plocka ihop den igen.

Och sen var det sanningens ögonblick. Skulle datorn starta efter att jag plockat isär och ihop den? JA! HURRA! Jag har inte haft sönder min dator.. Men när jag var klar såg jag att jag fortfarande hade en massa skruvar kvar. Jag undrar vart dom skulle sitta.. Hmm.. Nåja, datorn funkar i alla fall. Det är det viktigaste!

Suddig bild, men det är mina överflödiga skruvar. Säkert fler än 10 stycken..

I spy with my little eye.. Choklad!

Kommer ni ihåg att jag sa att jag var med i en tävling för ett litet tag sen? Jag vann ju, men jag tog det mest på skämt lite grann eftersom vinsten var en chokladbit. Jag trodde faktiskt inte att hon skulle skicka den. 

Idag fick jag ett tjockt vadderat brev och jag hade ingen aning om vart det kom ifrån. Jag öppnade det och såg choklad! Haha.. Lite kul faktiskt. Tack Lorissa Lovebomb för vinsten!

 

Årstider

Idag köpte jag en försenad födelsedagspresent åt mig själv. Jag köpte expansionspaketet Årstider till The Sims 3. Jag har velat ha det ett tag nu och när jag frågade i en The Sims-grupp på facebook vilket det bästa expansionspaketet var så sa de flesta Årstider. 

Det är grymt kul och det fanns massor av nya roliga grejer som man kunde göra. Jag har spelat ett bra tag och ändå har jag inte hunnit komma till vintern än. Åh så kul det var! 

Berätta om ett härligt minne kopplat till musik

Jag har lite problem här för jag vet inte riktigt vilken jag ska välja.. Jag vet inte om mina minnen räkas som härliga, men jag ler när jag tänker på dom i alla fall..

Det första minnet jag har som är kopplat till musik är Spice Girls skiva. Jag ville så gärna ha den minns jag, men mamma ville inte köpa den till mig. Hon tyckte jag skulle spara ihop pengar själv och köpa den. Min underbara morfar tyckte att det skulle ta alldeles för lång tid så han gav mig pengarna som fattades så jag kunde köpa min första riktiga skiva själv. Det är nog något jag aldrig kommer att glömma.

Mitt andra minne är från när jag var typ tio år eller nåt sånt. Jag och några kompisar skulle uppträda i Parken Zoo genom att mima till Spice Girls på en scen. Det var något radioprogram som hette Ketchup som vi var med i. Jag har för mig att Gry Forsell var programledare där. Anyway. Vi dansade och mimade. Jag var Mel C. Vi hade sjukt kul och efteråt låtsades vi bli intervjuade framför Ebbes (mina syskons pappa) kamera. Några veckor efter så hade vi myskväll och kollade på inspelningarna och dansade till låten vi "uppträtt" med. Sjukt kul. Något som jag heller aldrig kommer att glömma. Vi mimade och sjöng till Wannabe.

Mitt tredje och sista minne är från dagen efter att jag varit på en Tomas Ledin konsert. Egentligen skulle mamma ha åkt med en kompis, men hon blev sjuk så jag erbjöd mig att följa med. Jag gillade Tomas Ledin, men jag vågade inte riktigt erkänna det och jag hade aldrig varit på en konsert innan (jag gick i femman). Jag tyckte konserten var obehaglig för det var mycket fylla och så,.. Anyway tillbaka till ämnet. Dagen efter konserten så satt vi på hotellet och åt frukost. Och vem kommer inte ner om Tomas Ledin?! Vad är oddsen att vi bodde på samma hotell? Mamma var lite osäker på om det verkligen var han först, men jag såg ju att det var han. Mamma ville gärna ha hans autograf, men vågade inte fråga (trots att det är hennes största idol) så det slutade med att jag fick fråga. Jag minns det som igår. Han hade jättefula sandaler på sig. Han satt vid ett bord och åt en smörgås. När jag var halvvägs fram så vände jag mig om och började gå tillbaka till mamma. Jag gick som om jag hade bajsat på mig, jag var såå nervös! Mamma såg att han hade sett mig i ögonvrån för han log åt mig. Jag vände om igen och gick fram till bordet. Han skrev en autograf och såg att både mamma och jag hade hans koserttröjor på oss. Han frågade om vi var på konserten kvällen innan. Jag vågade inte säga något och mamma fick knappt fram ett ljud så hon pep fram ett ja. Sen gick vi snabbt därifrån.

Jag vet inte om det är mina härligaste minnen, men det är mina starkaste minnen kopplat till musik..

Morfar och jag

All for nothing

Jag har varit så nervös inför idag. Jag skulle ha gått på ett möte nu på förmiddagen, men sen så fick jag ett samtal imorse om att mötet var inställt pga sjukdom. 

All nervositet, ångest, oro och förväntan har varit förgäves. Det var nästan som om luften gick ur mig när jag fick samtalet imorse. Jag kunde nästan inte somna om. Tillslut gjorde jag det i alla fall och nu känner jag mig allmänt tom och konstig istället.

Nu måste jag vänta i typ två veckor innan jag får veta hur det går på mötet.. En del av mig vill inte ens gå på mötet.. Nej, nu ska jag inte stressa över det här nåt mer. Jag ska gå och byta om från morgonrocken och sen gå till dagis och hämta Alvin..

gammal bild

Har haft ett fullt schema idag.

Idag har jag gjort massor känns det som. Min arbetskonsulent var här ett tag. Vi pratade lite inför ett kommande möte. Det har bakats cupcakes, Malin har varit här, vi har ätit tacos och syster och jag har kollat lite på gossip girl.

Alvins cupcakes (det är glasyr på, men det syns inte)
Mina cupcakes
 
 
 
 

Vad säger andra människor när du sjunger? (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?)

Det är lite olika. Vissa tycker att jag sjunger bra, vissa tycker att det är okej och vissa avskyr när jag sjunger. Det beror helt på vilken låt jag sjunger och hur pass bra jag sjunger den dagen.. Idag skulle jag tex inte kunna sjunga alls. 

För några år sedan gick jag hos en sångpedagog och då var jag faktiskt rätt bra (inte idol-bra, men fortfarande rätt bra), men tyvärr var hon tvungen att flytta sen och det fanns ingen som kunde ta över. Lite tråkigt..

Klippet nedanför är  inspelat 2010, så det är ju ändå 4 år sen.. Jag hade inget aktuellt klipp..

Its over

Min dag var kanske inte den ultimata födelsedagen, men den var helt okej ändå! Jag är van med att bli behandlad som en prinsessa när jag fyller år, men det blev lite annorlunda idag. Inget fel med det visserligen, men lite ovant bara.. 

Jag vaknade av skrik och bråk. Alvin skrek, bråkade och klängde på mig. Sen skulle Johan åka iväg och handla och då myste jag och Alvin framför barnprogram. När Johan hade kommit tillbaka la jag mig och sov igen. En timme innan DBT började så klev jag upp. Jag fixade mig och gick till bussen och sen hade jag DBT. 

Eftersom vi är så många på DBTn nu så tar det sån jäkla lång tid och vi slutade fyra (förut har vi alltid slutat lite tidigare, men det går inte nu när vi är så många). Jag behövde springa in på Hemköp och köpa lite grejer som Johan missat och sen var det bara att ta bussen hem.

Innan jag kunde gå in så skulle jag ta emot tårtan som världens bästa Jess fixat åt mig. Jag hann inte ens få den innan mamma och dom kom. Jag hade planerat att ta det lite smått lungt och blogga innan, men det hann jag inte. Jag började plocka undan lite smått i vardagsrummet som Johan inte hunnit och sen fick jag hjälpa Alvin med salladen. Han började, men sen ville han inte riktigt mer. Det visade sig att han egentligen bara ville blanda salladen.

Jag fick öppna paket och jag fick hemska mormorstrosor (eftersom jag har sån åldersnoja tyckte mamma att det kunde vara kul HAHAHAHA jättekul.. *ironi*), en kylplatta till datorn, ett halsband och ett armband. 

Vi åt mat. Jag hade beställt smördegsinbakad fläskfilé med hasselbackspotatis och bearnaisesås. Mycket mycket gott! Eller det var så in i helvete jävla gott! Men man får ju inte svära, så mycket mycket gott var det! Vi satt och pratade en stund och sen var det dags för tårta och fika. Tårtan var jättemegasupergod! Det var glassfluff och ahlgrensbilarfluff som fyllning. Jess är bäst på tårtor! Jag ska lätt "anlita" henne fler gånger när jag behöver tårtor. 

När det var dags för mamma och de andra att åka hem så stannade lillasyster kvar. Jag har lärt henne att spela the sims (gick sådär) och snart är det dags för sängen.. Som sagt, en helt okej födelsedag ändå.. Trots en jobbig morgon..

Den vackra tårtan som Jess gjorde. Såå fin och såå god!

Vad för slags musik gillar du?

Denna veckas tema är musik. Tänk att vi redan är inne i vecka 8.. Det blir det åttonde temat nu.. Och än så länge har jag väl inte missat en enda dag? Fan va bra det känns. Jag trodde inte jag skulle klara mig såhär länge!

När det gäller musik är min smak väldigt blandad. Jag kan gilla pop, rock, hårdrock, rap, 50-, 60-, 70-, 80- och 90-tal. Barnmusik kan jag gilla ibland också. Som sagt. Väldigt varierande. Just nu är min favoritlåt Tuesday med gruppen Yazoo (80-tals musik)


Roses

Fick rosor av maken dagen till ära.. Dom doftar så underbart!

24+1 = ?

Usch.. Idag blir jag gammal.. Haha,, 25 hela år. Jag förstår inte riktigt vart tiden har tagit vägen någonstans.. Nåja.. Idag blir det i alla fall DBT och efter det får jag besök av mamma och resten..

Jag för 24 år sen, med andra ord så gissar jag på att det är min ettårsdag på bilden.

Tårta, tårta, tårta.. I love tårta

Idag på teatern bjöds det på tårta. Det var egentligen för att fira alla hjärtans dag som var i fredags, men jag låtsades att den var till mig och eftersom jag fyller år imorgon fick jag rosen.. Hihi.. Det var rätt trevligt att ha teater idag när det bjöds på tårta och så..

Tårtan (fast jag hade redan fått rosen då)

Min tårtbit och marsipanros. SÅ GOTT!

5 bästa sakerna du vunnit

Hmm.. Nu måste jag gå tillbaka och tänka här..

Det absolut bästa som jag har vunnit är vinsten från Nickelodeon/Bambi som jag vann i somras. Där ingick ett restaurangbesök, ett presentkort på Coop och inträde + åkband för fyra personer på Gröna Lund. Läs mer om det HÄR

På Gröna Lund vann jag också en stor Center som innehöll massa små center. Det var rätt kul faktiskt. För några år sen vann jag även en stor förpackning med bilar (också på gröna lund).

Förra året i mars fick jag dessutom reda på att jag vunnit fyra biljetter till förhandsvisningen av Croodarna. 

Hmm.. Det femte måste jag nog säga var kontanter. Jag vann 600kr på tipspromenad när jag var typ 7-8 år. Det är rätt mycket pengar i den åldern så därför fick den vara med.

Alvin på Gröna Lund med deras maskotar

yesterday

Åh jag fick så fina presenter igår. Jag fick lite smått och gått som badbomber, en colatavla, badbomber, doftpinnar till hemmet, presentkort, choklad och lite så..

Mums med choklad!

cupcakejag tänker starta dagen med ett bad tillsammans med den här badbomben jag fick av farmor igår. mysigt!

Ögonen går snart i kors

Nu är jag fruktansvärt trött. Jag har hållt igång sen åtta imorse. Vanligtvis brukar jag ta en tupplur efter loppisen, men idag fanns det inte tid till det. Efter att främmandet hade gått så fixade Johan lite mat (fläskkotlett, kroketter & bearnaisesås) och efter det har jag kollat på massa halvkassa videos på youtube.

Nu är jag så trött så ögonen snart går i kors. Jag tänker göra det enda rätta: Slå på en film och gosa ner mig i soffan och slutligen däcka! AWESOME!

Trött? Svar JA

Celebrate

Idag fick jag besök av farmor, pappa, min faster och hennes man. Jag bjöd dom på fika eftersom jag fyller snart. Det var trevligt och efteråt så åkte Alvin hem till sin mormor så jag avslutar dagen med att vara barnledig, Skönt..

Johan insisterade på att göra tårta, trots att jag sa att det inte alls var nödvändigt. Han skrev dit 25 bara för att jävlas också. Han vet vilken ålderskris jag har just nu!

Hayes - Familjelycka?

Melinda har fått något slags virus, men hon har ingen aning om vad det kan vara. Hon är inte sjuk i övrigt. Hon måste bara springa på toa stup i kvarten. Hon funderade först på om hon var gravid, men kom sedan på att det går inte utan att ha träffat en kille först.

Så var det dags att gå från ungdom till vuxen. Melinda är mer än redo för vuxenlivet. Melinda firade sin födelsedag med flera av hennes vänner och festen blev riktigt lyckad.
Några dagar senare blev Melinda bjuden på date. Han hette Jared och dom kom verkligen överens. Kan detta vara mannen i Melindas liv? 

Jared följde med hem till Melinda och spenderade natten där. Dom hade riktigt trevligt.

Dagarna gick och Melinda hade nästan glömt bort Jared... Tills hon upptäckte att hon var gravid. Hon försökte ringa Jared för att berätta den underbara nyheten, men antingen så svarade han inte eller så hade han inte tid att prata i telefon. Vem behöver en karl?, tänkte Melinda och beslutade sig för att uppfostra sitt barn själv.

För att ha råd med alla babytillbehör som säng och sånt började Melinda skriva böcker på löpande band. Att ha en bra ekonomi är viktigt när man skaffar barn.
Tillslut fick hon äntligen ihop pengar så hon kunde bygga ett barnrum. Eftersom Melinda hoppades på en pojke fick färgerna gå i blått och grönt.

Hiss & Diss - Tävlingsregler

Jag gillar enkla tävlingsregler. Jag tycker inte om när man måste följa någon viss person, gilla på facebook eller skriva om det i sin egen blogg. Då avstår jag hellre från tävlingen.

Istället tycker jag om där man ska skriva motiveringar och så istället.. Men som sagt enkelt ska det vara, annars är jag inte med och tävlar.


Kyckling gjord på kärlek

Den här middagen fick jag av maken idag. Vi (han) är inte mycket för att fira alla hjärtans dag, men lite mysigare brukar vi ändå ha det. 

Dagen har mestadels spenderats med städning. Jag får främmande imorgon och då är det trevligt om det är rent och fräscht. Kvällen går i liknande anda. Jag ska ta ett mysigt bad och avsluta med en dusch så jag också blir ren och fräsch. Efteråt ska vi se någon bra film är tanken.

Vad gör du idag?

Länka en tävling på internet som du deltar i just nu

Just nu deltar jag inte i någon tävling, så det blev lite svårt idag. Jag har däremot nyss varit med i en tävling. Priset var en chokladbit så jag var mest med för skojs skull, men jag vann haha. Det hade jag inte trott så jag blev riktigt chockad.


Ett åskmoln

Idag är en dag som jag borde hålla mig undan på. Jag har vaknat på helt fel sida. Jag har huvudvärk och ett dundrande humör idag. Vilken tur att jag inte ska någonstans idag.

Jag vaknade försent idag också. Jag hade satt klockan på en ivss tid för att vi har så mycket att göra idag, men när jag vaknade låg mobilen på golvet med batteriet vid sidan..Inte konstigt att jag inte vaknade av larmet.

Mitt humör just nu.. typ..

Valentines day nails

Blää. Jag har haft en rätt tråkig kväll. Jag tänkte att jag skulle fixa naglarna lite grann, men jag blev inte nöjd. Efter att ha gjort om dom fem gånger får dom vara såhär... Dumma jag tänkte inte på att det är storstädning imorgon så det lär väl skava bort en del. Nåja.. Det blev svart och rött eftersom det är alla hjärtans dag.

 

Nyckelring

Jag har varit ute på vift med Johanna. Vi åkte till burger king och fikade lite. Där hade dom ett litet bord därf barnen kunde pyssla alla hjärtans dag-kort och sånt. Jag gjorde en nyckelring som jag tog med hem till Alvin. Sen svängde jag förbi farmor en stund och nu sittar jag mest och försöker ta det lite lugnt.

 

Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?

Ja, det kan jag tycka i vissa fall. Det beror lite på var man är med och tävlar och vilka regler som finns. Om jag vill vinna äran någonstans vill jag att det ska vara enkelt att få vara med och tävla. 

 

Myskväll med pussel och film

Den här kvällen har jag hunnit med massor och absolut ingenting på samma gång. det är vad jag kallar en helt okej kväll..

Min dator och jag har inte riktigt kommit överrens idag så istället för att glo på serier (som var mitt första alternativ) så har jag: läst igenom manuset en gång (borde verkligen läsa på ännu mer, men det skulle vara så mycket bättre om jag hade någon att läsa mina repliker med), gjort DBT-läxan (yay me!) och kollat på film. 

Jag avslutar kvällen med en film, popcorn, cola och ett 1000-bitars pussel. Riktigt mysigt faktiskt.

 

Som att läsa sina egna tankar

Jag har hittat en ny blogg! Jag är totalt fullkomligt KÄR i bloggen. Bloggaren har Borderline - precis som jag och personen skriver så utomordentligt bra! Det är som att läsa sina egna tankar, fast bättre formulerat. Helt sjukt!

 
Klicka på bilden för att komma dit

Vad är det allra sämsta du vunnit?

Jag vann en gång en goodiebag.. Med olja och sånt för bäbisar.. När Alvin inte längre var en bäbis.. Jag hade totalt ingen användning för priset.. Känns lite onödigt kan jag tycka.. Jag hade inte varit med i tävlingen om jag vetat innehållet i goodiebagen.. 

 

Dreaming of Pastel

Jag har snöat in mig på pastellfärgat hår. Det är såå jäkla snyggt! Jag vill ha! Alla bilderna är från min tumblr.

 

Vad tävlar du helst om?

Oj, jag vet inte. Jag tävlar nog helst om saker som jag verkligen verkligen vill ha. Jag brukar inte vara med i tävlingar om det är något som jag bara vill ha lite grann.. Jag brukar inte vara med i så många tävlingar faktiskt.

 

Hayes - Katastrofer

 
Melinda är en sim som älskar att träffa nya människor och längtar efter ett familjeliv Hon pratar med alla karlar hon stöter på för att se om någon av dom kan vara en potentiell make/far.

En natt när Melinda ligger i sin säng och sover hände något fruktansvärt som hon sent skulle glömma.

Det blev inbrott i hennes hem och tjuven fick med sig hennes älskade byrå.

Eftersom hon inte hade något larm ringde hon till polisen själv, men han blev sur på henne eftersom tjuven redan hade gått iväg. Melinda försökte göra situationen lite bättre genom att prata om annat. Polisen verkade intresserad av Melinda, men tog ändå hennes dator i böter.

Dagen efter försökte Melinda återgå till det normala. Hon ville helst glömma allt vad rånare och inbrott hette. Hon bestämde sig först för att fiska. Några fiskar ville hon behålla som mat och gödsel, men resten skulle hon sälja för att tjäna pengar.

En trädgård som man tar hand om är också viktig om man vill kunna spara pengar. Man behöver ju inte köpa någon mat om man kan odla den.
Eftersom Melinda inte har råd att anställa en reparatör så fort något går sönder så får hon se till att laga allting själv. (Och det kan man visst bli väldigt svettig av)

Städa upp oredan får Melinda också göra själv. Som hon önskar att hon hade en familj där dom kunde dela på ansvaret.

Efter en dag fylld med sysslor var Melinda jättehungrig och tänkte laga en ny rätt. Hon tyckte hon var värd det, men hon måste ha läst fel i receptet för det började brinna. Som tur var hade hon i alla fall en brandvarnare. Brandkåren var snabbt på plats och elden hann inte sprida sig från spisen.
Efter att brandkåren åkt försökte Melinda lugna ner sig genom att måla. Nu hoppas hon att det dröjer innan en ny katastrof dyker upp.

Har du varit med i någon tävling som visats på tv?

Den här veckans tema är tävlingar. Jag har faktiskt inte varit med i någon tävling som har visats på tv. Jag skulle inte vilja det heller. Jag har ingen större lust att skämma ut mig i tv på det sättet. 


Remember

 

Snygging

Igår hade jag en riktigt bra utseendedag. Med andra ord jag tyckte att jag faktiskt såg riktigt bra ut. Det är inte varje dag jag känner så. Därför kände jag att jag behövde uppskatta den stunden lite extra. 

Jag igår framför en skitig spegel.

Alice through the looking glass

Igår såg jag världens sämsta film! Jag överdriver INTE! Jag mådde illa när jag såg den och efter en kvart undrade jag varför jag fortfarande tittade på den.

Jag kan ta det från början i stället.. Som de flesta som redan känner mig vet så älskar älskar ÄLSKAR jag Alice i Underlandet. Jag har ju tidigare jämfört filmerna med Alice i underlandet så gissa min förvåning när jag upptäckte här om dagen att det fanns en som jag inte har sett.. 

Filmen började bra. Kate Beckinsale var otroligt vacker och hon hade rätt klädsel (dvs blå klänning). Däremot började filmen bli förstörd nästan på en gång. Den var helt B och det kändes inte ens som att dom hade försökt göra så att insekterna såg någorlunda äkta ut. Enda anledningen till att jag ens såg klart filmen är för att det var just Alice. 

Som sagt: jag avskydde den här filmen. SE DEN INTE! Ni kommer att ångra er djupt.

 

5 saker som aldrig kommer in i ditt hem

Det här kanske inte räknas som en sak, men kanel kommer inte in i mitt hem! Aldrig någonsin! Jag avskyr doften och får kväljningar av den. 

Jag har annars inte tänkt på något speciellt sådär. Jag är kanske inte direkt petig vad gäller saker som inte får komma in i hemmet. 

 

Bra morgon

Vilken morgon! Så härligt att börja dagen med ett bad. Tog en behövlig dusch också. Snart är det väl dags att försöka fixa sig lite. Jag måste ju hinna klä på mig och torka håret innan det är dags att dra till teatern. 

jag just nu

Jehovas Vittnen..

Nu tänkte jag ta upp ett väldigt väldigt känsligt ämne för mig. Nämnligen Jehovas Vittnen.

Min mamma var en medlem där när jag var liten och jag har därför varit med på väldigt möten. Visst att det var rätt långtråkigt och så, men det fanns andra barn där som jag kunde leka med i pauserna och så fick jag ha finkläder på mig och det tyckte jag var kul. Jag såg det inte som en sekt då. Människorna var trevliga, men dom hade några regler.

Man fick inte svära, men det gjorde inte så mycket för det var ju ändå dumt.
Man fick inte äta saker med blod i och det tyckte jag var lite synd eftersom jag gillade blodpudding när jag var yngre.
Fira jul är ju ett big NONO och det innebar att jag helst inte skulle vara med på några julaktiviteter (som pyssel, sånger osv), men ibland var jag det ändå. Jag hade ju tur som fick fira jul hos farmor, andra barn med vittnen som föräldrar får ju inte fira alls.

Födelsedagar och andra högtider är också big NONO. Jag fick alltid gå på kalas och ha kalas själv, mamma var snäll på det sättet. Däremot var det inte alltid jag sjöng med i skolan när folk fyllde år. Jag fick inte gå som påskkärring när det var påsk eftersom det var "tiggeri" och av samma anledning gick jag aldrig "trick or treat" heller.

Går man ur Jehovas Vittnen så är man typ död för de som är kvar, men det har jag ju fått veta när jag blir äldre. Jag kan tycka att det är rätt synd eftersom jag vet att mamma hade många vänner som hon var tvungen att bryta kontakten med.

Det fanns bra saker också. Jag ser inte Jehovas Vittnen som någonting negativt. Alla är väldigt artiga. Jag fick lära mig att vara artig, sitta still osv när jag var väldigt ung. Det är inte många i fem-sexårsåldern som klarar sånt. Eftersom jag inte fick julklappar från mamma så lärde jag mig att uppskatta sakerna jag fick. Jag har alltid varit tacksam för allt jag har fått i mitt liv och jag tycker inte om att fråga om saker. Det är jättejobbigt för mig.

Jag blev ofta retad över att mamma var/hade varit med i jehovas vittnen och därför är det också ett känsligt ämne för mig. Jag avskyr när folk snackar skit om just Jehovas Vittnen, även fast jag ibland kan förstå vad dom menar. Det är jobbigt att dom ringer på och allt sånt där. I get it! Lite old news känner jag, men folk fortsätter att prata om det. Jag blir liksom tyst och vet inte vad jag ska säga.

När jag var yngre ville jag väldigt gärna bli ett vittne, men som tur är blev jag aldrig det. Jag har för många frågor som ingen kan svara på. Jag är en grubblare helt enkelt och där kommer ingen gud in i bilden.

En bra bok att läsa för dig som har haft föräldrar som är eller har varit vittnen är: Då gråter änglarna. Den är riktigt bra och jag hade ändå tur för min mamma var inte lika strikt som hennes föräldrar. Den kan även vara bra för andra att läsa så att dom kan tänka sig in i situationen som vi barn har/hade.

Min mamma gick ur Jehovas vittnen när jag gick i högstadiet. Så mina syskon har inte haft samma barndom som jag. Jag måste säga att det märks på något sätt för vi är helt olika, men samtidigt är jag ändå ganska glad för deras skull. Dom har sluppit rätt mycket på grund av det.

Mamma och jag på den tiden hon var ett vittne.

Hiss & Diss - Ditt hem

Oj vad svårt att hissa och dissa sitt eget hem. Jag skulle nog hissa att jag känner mig så hemma som jag gör. Jag börjar äntligen få lite ordning och det känns så underbart skönt. Jag hissar också att jag har köpt de flesta av mina möbler själv. När jag flyttade hemifrån så fick jag massor av saker (inget fel med det). Och visst det var fint och så, men det kändes inte riktigt som jag.

Jag dissar att tapeterna ser ut som dom gör. Alvin gick ju loss med ett läppstift när vi bott här i typ ett halvår. Om ens det. Jag dissar också att hemmet inte är färdigt än. Jag vill ju få ordning, men det dröjer nog en liten stund till.

Alvin efter att han målat konstverk på väggen. Och sig själv..

god morgon eller nåt

carola ringde och väckte mig. Fan fan fan. Jag har försovit mig! och jag som har skitmycket att fixa neee på loppisen idag.

stressad är bara förnamnet just nu. Sitter på balkongen och bloggar från mobilen samtidigt som jag röker.

Jag känner mig inte vaken någonstans. fan!

movienight

jag bjöd över mamma på käk idag och nu sitter vi och tittar på en film. helt okej fredagskväll.Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma

Oj, det här var ju svårt.. Jag följer inte så många som visar upp sitt hem på det sättet.. Däremot är det faktiskt en bloggare vars inredning jag gillar, trots att det inte alls är min stil och jag inte skulle vilja ha så hemma. Hon har så fint hemma hos sig och det är Lorissa Lovebomb. Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

 

Stay gold

Igår såg jag en film som jag inte har sett på jag vet inte hur länge! Den är nog en av mina favoriter tror jag. Jag vet inte riktigt vad som gör den så bra, men att det är bra skådiskar gör ju inte saken sämre. 

 

Pippipussel

Alvin sover hos sin morfar inatt. Han har tjatat om det nu ett tag så han var rätt uppspelt idag. För att fördriva tiden lite medan vi väntade så passade vi på att pussla ihop ett pussel som jag har köpt åt honom.

Pusslet gick rätt snabbt att sätta ihop eftersom jag hjälpte till. Det var 100 bitar, men bitarna var ändå rätt stora. Alvin tyckte det var kul i alla fall och det är ju huvudsaken.

 

Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?

Det här har varit den lättaste frågan hittills. Jag skulle utan att tveka välja den här fruktskålen i porslin:

Den kanske eventuellt är lite dammig på bilden, men den är så fin. 

Fruktskålen är det enda förutom böcker och bilder som jag har efter min morfar. Om den någonsin går sönder så kommer jag garanterat att gråta floder. Det är en av mina käraste ägodelar!

Hurra hurra hurra !

Idag har jag fått en förtidig födelsedagspresent! Från The Sims! Det är nämligen så att dom firar typ 14 år eller något och om man har The Sims 3 så får man ett prylpaket gratis! Hur bra som helst ju!

Nu ska jag sätta mig och spela på en gång. Jag har en timme på mig innan Alvin ska hämtas..

Tjoho! (Förresten, klicka på bilden om du också vill passa på att ta del av erbjudandet)

Morgontrött

God morgon. Jag är typ tröttare än tröttast. Jag kunde inte somna inatt trots att jag var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Jag gissar på att jag somnade mellan fyra och halv fem någon gång tillslut. Det skulle förklara varfför jag är så trött.

Idag är det DBT. Jag ska gå om 10 minuter och jag har inte ens klätt på mig färdigt än. Skynda skynda. 

 

Alternativ

Hittade en sjukt bra bild på tumblr idag. Var bara tvungen att dela med mig av den.

 

Vilken stil har du hemma?

Oj, jag vet inte riktigt. Jag har många stilar. Och vissa rum är inga stilar alls, de bara är tills jag har lyckats fixa i ordning.

En stil som jag garanterat vet är vardagsrummet som är i Engelsk stil. Väggarna är gråa och möblerna mörkbruna. Jag vet inte riktigt varför, men det känns väldigt engelskt för mig. Jag har min fejkade öppna spis som gör hela rummet. En av de bästa köpen jag någonsin gjort.

Jag har nio tavlor, en plansch, en dörrmatta innanför balkongdörren, en ukulele och tre klockor med engelskt tema på. Antingen är det bild på union jack eller motiv från England (big ben, telefonkiosk etc.). Jag har även två sparbössor i form av den röda telefonkiosken och en röd dubbeldäckare i plåt.

För folk som inte känner mig kanske man kan undra varför jag är så pass "besatt" av England att jag vill ha det överallt i vardagsrummet. Jag har älskat UK sen jag gick i femman. Jag och två till i min klass gjorde ett fördjupningsarbete om det och då började min förälskelse. Redan då ville jag åka till London och besöka Madame Tussauds. Redan då ville jag bo där.

Åren gick och jag fick aldrig besöka England. Hoppet om att en dag få bo där blev sakta men säkert mindre och mindre. Men så en dag fick jag förfrågan i skolan om jag ville följa med som utbytesstudent till Chesterfield. Jag sa självklart ja och jag är så glad över att jag fick åka dit.

Min kärlek till landet växte. Landskapet var vackert, människorna var underbara och språket var helt otroligt (jag är oerhört svag för dialekten). Jag fick vänner och det var dags att åka hem. Ett par år senare bestämde jag mig faktiskt för att flytta. Jag började kolla upp hur man skulle göra och började kontakta mina vänner där borta för att se om det fanns någon chans för jobb osv.

Men drömmen sprack när jag blev djupt deprimerad. Jag var tvungen att säga hej då till min dröm. Det var ett hårt farväl. En av mina största drömmar gick liksom ner i graven. Två år senare trodde jag att jag hade en möjlighet att kunna flytta vid ett litet senare tillfälle, men jag hade fel. Nu har jag accepterat att jag aldrig någonsin kommer att flytta dit. Det var inte kul att komma till insikt med. men det är så det är. Jag är nöjd som det är nu också. Kan jag inte bo i England kan jag åtminstone omringa mig med saker som får mig att tänka på det.

Min röda plåtbuss

Wishlist

Jag fyller år om mindre än två veckor nu. Jag börjar få lite åldersnoja och sådär, men det får väl vara så. Några har frågat mig vad jag önskar mig i present så jag tänkte göra en liten önskelista.

Nagellack och tillbehör. Precis som i julas. Man kan inte ha för mycket så är det bara. Man kan heller inte ha för mycket av kläder, smink och hårgrejer
Jag har stora planer på lägenheten för i år så ett presentkort i någon inredningsbutik skulle inte sitta fel. Presentkort fungerar även för kläder och liknande. 
Jag har börjat spela The Sims 3 riktigt mycket och önskar mig därför expansionspaket och prylpaket till. Den enda jag har är Leva Livet och jag har tänkt att köpa fler, så om jag skulle få någon i present skulle jag bli väldigt tacksam. Men som sagt Leva Livet har jag redan (och orginal the sims 3 såklart).
En kylplatta till min dator skulle verkligen behövas då min dator har en tendens att bli väldigt varm. Efter att ha lånat min systers kylplatta ett par dagar har jag insett att det hjälpte en del.
Och så måste jag väl klämma till med något sjukt orealistiskt som jag vet att jag inte kommer få (annars är det väl inte en riktig önskelista?) En resa till London skulle ju inte sitta helt fel om man säger så..

Det är väl det jag kan komma på nu. Hoppas det var till någon hjälp..

Dreaming of UK#JesusTime

Åh jag har precis sett gårdagens avsnitt av The Fosters! Så himla bra! 

 

Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?

Det här är något som jag absolut inte tycker om och därför gör jag aldrig det heller. Det känns som en fråga om att respektera privatliv. Man vet aldrig om någon har nåt där inne som personen inte vill att någon annan ska se. 

 

...

Inatt sov jag så oroligt att det bara blev typ två timmars sömn. Alvin ville att jag skulle lämna honom imorse. Det var lite skaktigt eftersom benen fortfarande kände sig lite matta och så, men det gick bra. När jag kom hem så däckade jag av på soffan och vaknade typ nyss.

Febern är borta, men tempen är förtfarande lite förhöjd. Jag som hade hoppats på att må mycket bättre idag. 


Önskar jag mådde bättre

Burr...Jag önskar att jag kunde säga att jag mådde bättre, men det gör jag inte. Svackorna har dock slutat nu. Jag har haft konstant feber i ett par timmar, men nu verkar det avta lite grann så det är skönt. Det var förhoppningsvis bara en sån där 24-timmars feber. 

Frossan är kvar och jag har inte kunnat äta direkt idag. Det har bara smakat konstigt när jag har försökt.. Jag är hungrig, men har ingen direkt aptit ändå. Dagen har bestått av soffhäng. Jag har inte orkat något annat. 

Världens finaste har gett mig massor av kramar och kärlek idag. Vi har tittat på filmer och myst massor.

Hur ser ditt drömhem ut?

Det är ny vecka och nytt tema. Hemma är temat för veckan.

Jag har faktiskt fyra typer av drömhem. 

Drömhem nummer ett är till för vintertider och enbart vinter. På sommaren vill jag bo någon annanstans. Jag skulle vilja bo i en timmerstuga med öppen spis. Tänk så mysigt när snön vräker ner utanför fönstret och man sitter där inne i timmerstugan framför brasan.

Drömhem nummer två är till för sommaren. Det skulle gå att bo där under vintern, men jag vill mest bo där på sommaren. Och det är alltså ett engelskt hus som jag vill bo i. Jag tycker att de är så vackra, både invändigt och utvändigt. Enligt mig finns det inte vackrare hus. 

Drömhem nummer tre är endast till för fantasin för jag skulle inte vilja bo där egentligen. Drömhemmet är ett rosa sagoslott. Med 714 rum, 20 badrum och 50 anställda typ. En stor balsal och hela kitet. Men det är bara drömmar, jag skulle inte vilja bo där på riktigt.

Drömhem nummer fyra är hur jag vill ha mitt permanenta boende. Jag har alltid varit lite olik resten av mina vänner och bekanta. Medans de flesta har velat ha stora villor osv så har jag alltid velat bo i en lägenhet, Så liten som möjligt! Jag behöver inte ha några onödiga rum. Ett sovrum till mig och Johan, ett sovrum till Alvin, ett vardagsrum, en toalett, ett kök och en balkong. Det är perfekt! Jag förstår inte hur man skulle kunna inreda ett stort hem. Jag trivs bra här på våra 81 eller 83 kvadratmeter (minns inte exakt vad vi har) och skulle faktiskt inte vilja ha större än så.

Tänk så mysigt att sitta i en timmerstuga i det här vädret!

Varför kan jag bara inte få må bra?

Usch och fy! Idag mår jag inte alls bra! Det började igår kväll runt halv nio.. Carola var här och allt var jättetrevligt, men jag kunde inte koncentrera mig på någonting och jag kände mig helt borta. Jag tänkte att jag säkert bara var trött och att det skulle gå över. 

Strax efter elva så kände jag att jag inte orkade längre så jag gick ut för att röka kvällens sista cigg och efter det tänkte jag gå och kissa. Och det är där det läskiga började. När jag satt på toaletten började jag känna mig jätteyr och blev nästan svimfärdig. Jag satt kvar d'är i nästan en kvart eller tjugo minuter för jag vågade inte resa mig upp. 

När jag äntligen lyckades ta mig till soffan så hade Johan varit snäll och hämtat ut mitt täcke. Jag la mig i soffan och tog tempen innan jag skulle sova. Den stod på 37 nånting och det är ju inte feber så, men för mig är det förhöjd temp och jag kan må dåligt av det också. När jag har förhöjd temp kan jag må lika dåligt som när jag har feber. Så det var säkert därför jag var yr och så.

Jag somnade typ jättefort, men sov oroligt och vaknade flera gånger. Jag minns att jag vaknade till runt fyra någon gång och tog tempen då. Nu minns jag inte exakt vad den stod på, men jag vet att det var över 38 i alla fall så då hade jag feber. Jag kände mig kokhet samtidigt som jag hade frossa (och frossa hade jag haft sen jag började må dåligt runt halv nio på kvällen). Jag somnade om.

När jag vaknade idag kände jag mig väldigt matt och orkeslös.Och trots att jag inte har gjort någonting idag (endast legat i soffan, pratat i telefon och tittat på dumbo med Alvin) så pendlar min temp jättemycket. Den går från 36,5 - 37,8. Upp och ned hela tiden. Den ändrar från gång till gång. Jag känner mig fortfarande matt och har fortfarande lite frossa. 

Det blev ingen DBT för mig idag. Jag ringde och förklarade läget för dom. Jag orkar verkligen inte idag. Och det var synd för jag hade verkligen sett fram emot att få redovisa veckans läxa. Menmen, vad gör man?

Bjuder på den här bilden som jag gjorde i photoshop för typ jättelängesen eftersom jag inte har någon aktuell bild till inlägget. 

Aktivitet för barn?

Det gick bra på teatern idag med. Förutom att Alvin blev så otroligt rastlös igen. Jag måste försöka hitta en annan aktivitet åt honom eftersom inga andra barn är där. Utan barn blir det ju ingen barngrupp. Lite tråkigt, men vad ska man göra?

Frågan är nu bara VAD jag ska hitta till honom. Tips mottages gärna, men inte något som har med sport att göra. Jag vill att han ska gå på någon aktivitet som stimulerar hans fantasi och kreativitet. 

En svampbobkung

5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier

Jag stör mig träningsinlägg. Typ "idag har jag sprungit si och så mycket". Jag vet att jag borde träna, men inte gör det. Dont throw it in my face tack. Inget illa mot dom som skriver så, men ja..

Rosafluffiga statusuppdateringar tycker jag inte om. "Mitt liv är helt underbart, min treåring är bättre än alla andra barn och min partner har vunnit nobelpris i relationer" typ såna.. Allt kan inte vara så rosafluflligt jämt.. Det går liksom inte.

"Gilla/Dela om..." Vad hjälper det? Ingenting alls! (menar mest såna där djurplågeribilder och barnmisshandel)

"Gilla så..." Onödigt liksom..Tar bara upp onödig plats haha..

Kommer faktiskt inte på en femte, men jag är helt övertygad om att det finns en..

 

Stess

Ojojoj.. Idag känner jag jättestress. Och till råga på det så verkar det som om den hemska tiden i månaden har kommit nu. Så onödigt tycker jag. Det är inte alls vad jag behöver idag. 

Snart kommer mamma och Ebbe hit. Jag måste hinna fixa mig och Alvin måste hinna få nåt i magen. Bussen som vi ska ta till teatern går strax efter två.. Blää! 

 

glömsk?

Hoppsan.. Glömde visst helt bort att blogga nu under kvällen. Har umgåtts med lillebror och tittat på walk the line riktigt mysigt. 

Passade även på att prova Marabous nya choklad idag. Den var faktiskt helt okej. Någon som provat den? Vad tycktes i så fall?

 

Otursdag

Åh gud så trött jag är! Det har varit riktigt segt på loppisen idag. Jättesegt för mig del. Det kanske visserligen var för att jag redan har en dålig dag. Allt har gått fel idag..

Alvin och Johan är på Leos Lekland så nu lägger jag mig och tupplurar lite i soffan innan dom kommer hem. 
 


Hiss & Diss - Sociala medier

Jag hissar att det är lätt att följa offentliga människor. Det känns som att man blir mer up-to-date med vad som händer liksom. Och sen tycker jag ju om att läsa bloggar (och skriva såklart). Man kan lättare få en inblick i andra människors liv. 

Jag dissar att det har gjort så att många umgås mindre på fritiden (menar främst facebook här). Man skriver till varandra istället för att ses eller ringa. Lite tråkigt tycker jag.