sextonde december
Whiskeysenap:
0,5 dl senapspulver (jag använde Colman's, jag vet inte om det finns någon annan)
0,5 dl vetemjöl
1,25 dl kokande vatten
1 krm salt
2 msk brunt farin
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk whiskey
1 msk vispgrädde
Såhär gör du:
Börja med att blanda senapspulver och mjöl i en skål. Häll sedan på vattnet och vispa allt tills det blir till en smet.
Smaksätt smeten med salt, farin, socker, vinäger och whiskeyn.
1 krm salt
2 msk brunt farin
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk whiskey
1 msk vispgrädde
Såhär gör du:
Börja med att blanda senapspulver och mjöl i en skål. Häll sedan på vattnet och vispa allt tills det blir till en smet.
Smaksätt smeten med salt, farin, socker, vinäger och whiskeyn.
Rör ner grädden (ovispad) i senapen och rör tills den blir slät. Smaka sedan av och ta i lite mer socker eller grädde om du tycker att senapen är för stark.
Kom ihåg att senapspulvret är rätt starkt! Och innan senapen ställs in i kylskåpet så ser den rätt rinnig ut, men den tjocknar i kylen sen.
Lycka till!
Kom ihåg att senapspulvret är rätt starkt! Och innan senapen ställs in i kylskåpet så ser den rätt rinnig ut, men den tjocknar i kylen sen.
Lycka till!