Värd att se? I think so..

Kollade runt på youtube. Letade egentligen efter en annan sak, men så kom detta fram. Jag gissar och hoppas verkligen att det är en film för jag vill verkligen se den! Jag tror att den kommer vara ganska sevärd i så fall!
Varning! Titta inte på denna trailer om du är känslig!

Jag känner mig ganska trött nu..

Just nu sitter jag och pratar med min syster i telefonen. Hon ringde mig och ville prata lite när hon var ute och gick. Jag ska snart ta ett bad och gå och lägga mig. Ha en mysig kväll alla!

Snabb uppdatering

Alvin har städat sitt rum helt själv efter bara en tillsägning. Han är så duktig min lilla ängel ibland. Det firades med godis. Dessutom kommer mormor hit om en liten stund för att umgås. 

Idag åt vi panerad fisk och potatis. Alvin åt potatisen och lämnade resten. Jag känner mig inte förvånad..

Svar till "H"

Fick en kommentar om hur jag kom på Arasen som bloggnamn eftersom det inte har någon koppling till mitt namn. 

Faktum är att det har en koppling till mitt namn eftersom Aras är Sara baklänges. Sen la jag bara på en på slutet för att det skulle låta bättre. Och angående det du skrev om brudklänningen. Det som är fint i den enas ögon är fult i andras. Jag tycker om klänningen och det är det viktigaste!

Tänk att något så ångestrelaterat kan sluta så positivt!

Sådär! Nu är jag hemma från läkaren. Det gick bra. Det gick verkligen mycket bättre än jag trodde. Jag kommer inte tvingas till någonting jag inte vill göra och jag fick tillochmed hämta ut sömntabletter. Nu gäller det bara att skaffa pengar till tabletterna. Det är inte det lättaste. 

Alvin blev jätteglad när jag kom hem och gav mig en stor puss. Johan sa att lägenhetsvisningen gick bra och att gubben hade mycket frågor. Det är väl bra antar jag. Frågar man inget får man inget veta. Han hade tills imorgon att bestämma sig så vi får väl se om han tackar ja eller om vi får fler besökare hit som vill kolla på lägenheten.

Jag börjar bli lite småhungrig, men jag har absolut ingen aning om vad vi ska äta idag. Förslag någpn?

Läkarmöten och Nicke Nyfiken

Jag bestämde mig för att vara vaken en stund till igår. Såklart blev jag pigg, men jag föredrog det istället för att vakna runt tre. Ironiskt nog var det ungefär då jag somnade. Haha..

Min underbara boendestöd ringde mig klockan åtta för att se om jag var vaken, och det var jag faktiskt! Jag hade legat vaken i ungefär tio minuter. Hon ringde till mig för att hon ska följa med mig till läkaren idag. Jag är ganska nervös för att åka dit och det kan kännas bra att ha någon med sig då. 

Anledningen till varför jag är så nervös för det här mötet är för att vi ska prata om att starta upp någon behandling flr mig och min borderline. Jag känner att det är tillräckligt mycket runt omkring mig just nu så jag vet inte riktigt om jag kommer orka eller klara av en behandling än. Fast det beror väl på vad det är för typ av behandling såklart.

Jag kommer ju givetvis att berätta hur det gick på mötet när jag kommer hem. Jag hoppas bara att jag är på lika bra humör då som jag är nu

Alvin har också klivit upp nu. Han sitter och tittar på Nicke Nyfiken och väntar på att jag ska ge honom frukost. Och det ska jag göra alldeles strax. Efter det blir det att fixa sig lite och sen gå iväg till bussen. 

Jag somnade en liten stund

Jag hade tråkigt så jag la mig i sängen för att fördriva tiden. Jag tänkte bara ligga och filosofera en stund och sen gå upp, men jag somnade till och vaknade av ett samtal av en okänd man. 

Okej, det är inte så farligt som det låter. Det var en man som ville komma och titta på lägenheten imorgon klockan tio. Då är visserligen inte jag hemma, men Johan får visa honom lägenheten. Jag fick ett wake-upp call. Nu händer det faktiskt grejer. Fast det är bara skönt!

Frågan är ju vad jag ska göra nu. Om jag går och lägger mig är risken att jag vaknar runt tre i natt och det vill jag absolut inte, men är jag vaken är risken att jag blir pigg och inte kan somna senare. Upp måste jag imorgon bitti till varje pris. Jag ska åka och träffa min läkare på psykmottagningen.

Något chockerande?

Jag gick in i Alvins rum för att kolla om han städade, men vad får jag se?


Hur han kom upp vet jag inte, men jag fick hjälpa honom ner för dit kom han inte själv. Gissa om jag blev livrädd. Hyllorna kan ju rasa och jag vet inte allt. Lite överkänslig kanske, men hjärtat satt högre upp än i halsgropen kan jag meddela..

En favoritmaträtt

Nu börjar jag bli riktigt hungrig och jag längtar tills min älskling ska börja med maten. Vi ska nämligen äta fiskgratäng idag. Jag älskar fiskgratäng. 

Eftersom Alvin vägrar äta fisk så ska jag prova med att säga att det är potatisgratäng och se om han äter. Jag tycker inte alls om att ljuga för honom, men han måste ju få i sig mat. Då kommer jag dessutom märka om det är en "fixidé" han har att inte äta fisk eller om han bara inte tycker om det. Man vet aldrig med min lilla herre. 

Annars är det storstädning på hög nivå i detta hem idag. Till helgen tänkte jag försöka mig på att börja rensa i skåp och källaren. Vi får se hur kul det blir.

Jag ska flytta!

I fredags skrev jag på ett kontrakt för en lägenhet med tre rum och kök. Det ska bli så skönt att få ett sovrum igen! Den 1 Juli flyttar vi och idag sa jag upp min lägenhet här!

Jag känner mig så enormt lättad. Det ska bli skönt att börja om från början. Flytten blir en helt ny start! Jag kommer närmare in till stan också och det är helt underbart! 

Jag fattar inte riktigt själv än att jag ska flytta, men jag ska det. Har ni några tomma kartonger att låna ut så får ni gärna komma med dom till mig! Jag har nog några, men inte så det räcker åt allt. 

Det var nyhet nummer ett.. Håll utkik för nyhet nummer två..

Blogg.se har störningar.. som vanligt

Det känns som att det är mer vanligt än ovanligt nu för tiden att blogg.se har störningar. Det har i alla fall gjort att jag inte har kunnat skriva någonting än under dagen. 

Jag mår i alla fall bättre idag. Jag har varit hos fastighetsbolaget också så jag återkommer med mina nyheter så snart blogg.se är normalt igen..

Någon som vill byta?

Dumma Sara. Jag gick inte upp till fastighetsbolaget idag. Det skulle jag ju ha gjort. Det finns visserligen en bra anledning. Jag mår fortfarande inte bra. Jag känner mig jättesvag i mina ben och armar. Det är jobbigt att gå till toaletten och kissa bara. 

Jag hoppas innerligen att jag är bättre imorgon. Då är nämligen sista dagen jag kan gå dit och göra det jag skulle göra. Så därför får ni veta nyheten imorgon i stället. Jag vill ha det här gjort innan jag avslöjar något för er. 

Om jag ändå kunde vara lika hemlighetsfull i verkligheten också. Ibland önskar jag att jag bara kunde byta personlighet och vara någon annan. Om än bara för en dag. Det skulle betyda så mycket för mig att se saker ut andra perspektiv. Jag vet hur folk uppfattar mig. För det kan jag se, men jag skulle gärna vilja veta hur det skulle vara att tänka normala tankar. 

Jag vill så gärna vara annorlunda. Vad måste jag göra för att inte vara mig själv?

Får jag låna en spade? Jag vill gräva ner mig..

Jag har sovit fram till nu. Om ni undrade om jag hade dött eller så. Inte för att så många verkar bry sig längre. 

Jag mår jätteilla, min mage känns uppsvälld och jag har så in i helvetes jävla ont i benen. Fast det är väl ett vanligt liv för mig. Jag bara klagar och klagar jämt. Vilket underbart och glamoröst liv jag lever. Eller inte. 

Jag ska snart klä på mig och dra till Torshälla fastighet.. Jag hoppas jag är på bättre humör efter det.

Jag skulle ju uppdatera bra idag. Vad hände?

Haha,, Hoppsan, Jag sa normal uppdatering och har inte bloggat alls. Fail på mig! Jag blev lite upptagen och distraherad för Malin kom hit. Jag hade glömt bort att jag hade frågat om hon ville komma över. Jag är så smart ibland. Haha..

När hon gick runt nio började jag kolla facebook, läsa bloggar och sen se en film. Tiden bara flög iväg. Det kommer bli bättre imorgon, så länge jag inte är sjuk eller så. Då kommer jag berätta några roliga saker som jag har hållt hemliga för er. Spännande va?

Tänkte se en film nu och sen lägga mig. Det är en dag imorgon också..

Jag är hemma med mitt busfrö nu.

Nu är jag hemma med dator och normal uppdatering! Erkänn att ni har saknat mig något enormt? inte det? Ni kan väl låtsas lite i alla fall? inte ens det? Snåljåpar!

Jag har haft det bra hos Jonna. Det var skönt att komma bort en liten stund. Nog för att jag fick hjälpa mn lilla sötnos men det var bara roligt. På vägen hem vandrade jag till öb och inhandlade lite roliga saker. Efter det vandrade jag hem till ebbe som körde mig till Alvins dagis och sen kom han över och fikade hos oss. 

Jag ska strax gå på toa och sedan ska jag leka lite med Alvin innan jag börjar med maten. Vi sa äta korv och pommes frittes idag. Det sa bli så gott!

Migrän hemma hos min kärlek

Jag har migrän idag. Jätteont, så jag orkar tyvärr inte blogga. Det gör för ont att koncentrera sig.. Lovar bättring så fort jag mår bra..

hemma hos jonna <3

jag har varken tid eller lust att blogga idag. Berättar mer imorgon om hur det gick på kalaset. Nu vill jag bara umgås med jonna

Kalas och full rulle idag..

Alvin väckte mig för ungefär 30 minuter sen. Jag sov visst ganska länge. Fast det är bara bra. Det behövdes verkligen. Mina tangenter vill fortfarande inte ritigt och det är störande, men jag ska försöa blogga så mycket som jag kan ändå. 

Alvin sitter och tittar på Madicken och jag ska snart göra frukost. Efter det tänkte jag ta mig ett bad och sedan duscha. Sen är det bara att börja fixa inför kalaset klockan två. Tyvärr kunde inte Emilia komma eftersom hennes bror Milo var sjuk. Fast vi ska träffa Sandra, Emilia och Milo när Milo har blivit frisk istället. 

Jag har ordnat med allt till kalaset. Utom en sak som jag inte hittade. Sån där grej man blåser i som låter och så är det en pappersgrej som fylls med luft. En sån som Emilia hade på sitt kalas. Fast det får dom vara utan. Jag har ju allt annat. Till och med fiskdamm blir det. Jag har fixat tårta och fika som Klara an äta också. Hon är ju glutenallergiker.

Runt halv fem kommer pappa och resten hit och ska fira Alvin. Sen tar pappa och Helena med sig Alvin hem och har honom till måndag. Det ska bli skönt att vara lite barnledig nu. 

Vi får se om jag åker till Jonna ikväll också. Jag vill gärna. Jag hoppas bara hon orkar! 

Himlen väntar på oss

Mamma och Fisen har vart här och ätit våfflor och tårta. imorgon är det kalas. Jag är jättetrött. Går och lägger mig redan nu..

Borta bra.. Hemma bäst!!

Har varit hemma en stund nu. Packade upp allt ur påsarna och kollade lite andra bloggar och sådär innan jag satte mig ner för att skriva det här.
Jag har faktiskt hunnit göra en hel del idag. Först var jag hemma hos Jonna och gjorde en hemlig sak. Sedan drog jag ner på stan och handlade massor till kalaset och även lite mat och andra nödvändigheter till Johans tå. Efter det skjutsade min underbara mamma hem mig. Väldigt snällt av henne tycker jag.

Mamma och fisen ska komma hit senare och äta våfflor. Det är ju faktist våffeldagen idag. De tänkte passa på att fira Alvin samtidigt också så vi får ställa oss och baka tårta och ta fram massa fika. Haha..


Dumma tangenter..

Ny dag idag. Det finns en anledning till varför jag inte bloggade så mycket igår. Mina tangenter har börjat strula igen. Ibland går det över på några timmar och ibland på ett par dagar. Hur som helst så får jag stta och klistra in bokstäverna som inte fungerar och det är gansa jobbgt att skriva massa inlägg då. Jag ska försöka skriva lite mer idag och inte bry mig om den faktorn. 

Jag har massor av planer och ärenden idaq. Hoppas verligen jag hinner med allt!

Alla dessa fötter..

Johan påpekade att nu har hela familjens fötter varit med på bloggen.. Utom Sunes då..

Min fot

Alvins fot

Johans fot

Facebook blir bara sämre och sämre. Snart kanske den bli pensionär?

Facebook strular jättemycket för mig just nu. Jag kunde inte puffa någon, inte kommentera och inte gilla något. Irriterande.. Förhoppningsvis fungerar det bättre senare..

Alvin sov bra i sin nya säng i natt. Och han verkar må hur bra som helst idag. Han har fortfarande inte kräkts eller någonting. Det känns kanonskönt!

Jag ska nog snart ta och spela lite Harvest honors och försöka komma på något bra och roligt man kan göra idag.

För exakt tre år sedan precis just nu..

..föddes Alvin.

Med andra ord: Alvin Kurt Erik Karlsson föddes den 23 Mars 2008 23:15 på förlossningen i Eskilstuna. Han var barn nummer 411 på avdelningen. När han föddes vägde han 3490 gram och var 52 centimeter lång. En dag fylld av smärtor och lycka ♥


Alvin i sin mormors famn någon timme efter födseln.

Dream Machine 5



Sådär ser alltså bilsängen ut. Rätt snygg om jag får säga det själv. Yta att röra på sig har ungen också. Det kanske syns med tanke på vilken liten plats han tar... Sen att han har dragit av lakanet och sådär i sömnen, det gör väl alla barn? Och min pojkvän såklart.. Haha.

Bruten tå?

Jag misstänker att Johan har brutit sin tå! Svullnaden har visserligen lagt sig lite, men han kan knappt gå på den. 


Konstigt nog ser färgen och tån annorlunda ut på bilden. Det ser mycket värre ut i verkligheten..

Jag tror jag är schizofren..

Min säng skriker på mig! "Hallå?! Ska du inte lägga dig snart? Jag är varm, mjuk och skön. Du älskar mig. LÄGG DIG FÖR I HELVETE!!" sådär håller den på. Eller så är jag bara schizofren. Trötthet kan också vara ett alternativ...

Jag badade aldrig förresten. Jag kom på att Alvins nerspydda gosedjur låg i badkaret och jag orkade inte ta upp dom. Jag är fan både trött och lat nu.. Snart skuttar jag till min säng..

Börjar känna att dagen lider mot sitt slut..

Nu är den här dagen snart slut. Det ska bli så otroligt skönt att få lägga sig sen. Jag funderar på att ta mig ett bad och bara känna lugnet.  Alvin ligger i sin nya säng och vi har bjudit Adde på mat. 

Jag ska ta kort på sängen imorgon och visa er hur fin den är. Alvin älskar den jättemycket! Min plutt verkar må mycket bättre igen och har inte kräkts något så jag hoppas verkligen kalaset kan bli av på lördag. Annars får jag skjuta upp det med.

Kungen av Svampbob

Det har blivit ganska lyckat idag. Alvin har inte kräkts nåt mer än trots att han har fått i sig mat. Det känns jätteskönt.

Ida har varit här och hon ska komma hit igen med sin kompis Karro. Ska bli kul att träffa henne! Sen så har Jimmie varit här också och Adde är här nu. Det är i alla fall några som vågat sig hit idag. Det är kul för Alvin att folk kommer hit och firar också. 

Alvin har fått världens bästa present av gudfar Adde. Det är inte mycket som kan toppa den om man säger så. Han har nämligen fått en bilsäng! Jag kommer ta kort på den och lägga upp den såfort den är färdigmonterad och klar!

Såhär söt är min älskling idag ♥

Alvin i en kartong och en filt. Båda med Svampbob som motiv

min lilla älskling

Usch. I natt har vi inte sovit mycket som ni förstår. Efter inlägget jag skrev i natt kräktes han inte mer. Jag vill hoppas att det bara var en engångsgrej, men eftersom det är magsjuketider så kan jag inte vara helt säker. 

Jag vill i alla fall vänta lite med att skjuta upp hans kalas tills jag vet om han är sjuk eller inte. Jag tror jag avvaktar tills imorgon och ser. Han är i alla fall hungrig och vill äta. Problemet är att jag knappt vågar ge honom något. 

Ida har i alla fall vågat sig hit idag och hon kom precis hit så jag ska väl vara lite social. 


Alvin för exakt ett år sedan ♥

Vilken bra början på en födelsedag...

Alvin hostade och lät konstigt för lite mer än en timme sedan. Ungefär precis när hans födelsedag kom höll min älskling på att kvävas i sina egna spyor. Jag önskar att jag överdrev, men det gör jag inte. När Johan kom in var halsen fylld med kräks och Alvin fick ingen luft. Han vaknade inte förrän Johan tog tag i honom och vände på honom så kräkset skulle komma ut.

Han har kräkts i en timme nu ungefär. Han får vänta cirka 20 minuter mellan gångerna. Alla hans fina Svampbob-gosedjur utom ett har det kommit kräks på. Till och med hans nya Svampbob han fick idag har det kommit kräks på. Han hann ha den i typ en kvart innan olyckan inträffade.

Det blir en vaken natt i natt. Tur i oturen är att vi har tvättstugan i morgon förmiddag. 

Jag tycker så synd om min älskling just nu ♥

Hipp hurra min lilla älskling!

Idag fyller Alvin år ♥


Alvin på BB


Alvin för ett par veckor sedan. Med mitt läppstift!

Allt fixat inför imorgon.. nästan..

Har precis tittat på en film och ska snart se en till, men tänkte riva av ett inlägg först.

Allt är färdigt tills imorgon förutom en liten sak. Tårtorna.  Dom går inte att göra ikväll heller eftersom det är marängbotten. Fixar man dom idag så blir det helt mjukt och det är inte najs. Grädden skulle man visserligen kunna vispa idag, men det känns fräschare om man gör det imorgon. 

Det blir späckat med folk här imorgon. Bland andra så kommer min mamma, johans bror och alvins gudfar. Och det var ju inte ens hälften såklart. Pappa, faster med familjer kommer på lördag efter barnkalaset. Väldigt skönt att alla inte kommer på samma dag. 

Alvin har för övrigt somnat och eftersom han och jag har bråkat idag ställde vi aldrig in hans leksaker. Jag funderar på att göra det när han sover lite djupare.  Så att allt står där imorgon bitti när han vaknar. Fast det beror ju på hur dags han sover djupare. Nu sover han mest oroligt..

Nej, nu måste jag verkligen gå på toaletten.

Ändring på Header

Jag har ändrat min header nu så att den är mer personlig. Jag älskade Lady Dahmers orginal header så därför ville jag inte göra om allt för mycket. Här är bild på förra och nya! Syns den inte? Klicka på F5!


Här är headern hon gjorde


Och såhär fixade jag till den..

Min syn på saker

Många av er vet kanske inte att jag egentligen behöver ha glasögon när jag sitter framför dator/tv och läser. Jag brukar faktiskt strunta i glasögonen och jag gissar på att styrkan jag har i dem nu inte är samma styrka jag borde ha egentligen. Den har säkert försämrats sen i åttan när jag fick dom. 

Vad har jag för synfel då? Jag vet inte vad det heter eller sådär, men jag överanstränger mina ögon så jag får bra syn. Det är svårt att förklara, men jag tvingar mig själv till att se bra fast jag inte gör det. Jag tänker inte ens på att jag gör det. Det går på ren automatik. Därför kan det ta en stund när jag är yrvaken innan jag har hunnit ställa om så jag ser normalt. Annars är allting suddigt.

De som vet om att jag behöver glasögon vet inte hur dålig min syn egentligen är. Därför tänkte jag visa det nu..


Så här ser det ut normalt och om jag anstränger mig eller använder glasögon.


Så här ser det ut när jag inte anstränger mig och inte använder glasögon.

Jag vet att det inte är exakt samma bild, men orginalbilden ville inte laddas upp.

Jag älskar min bästa vän ♥

Jag har fått ett underbart samtal från min bästa vän nu på förmiddagen! Hon sa att hon mådde bra! Jag älskar dig! ♥

Nyvaken och barnkanalen

Boendestöd väckte mig idag. Jag skulle ha ett möte med dem och biståndshandläggaren och min klocka på mobilen ringde aldrig. Eller så vaknade jag bara inte. Hur som helst är jag jättetrött. Jag fick somna runt fyra för Alvin i natt. 

För tillfället sitter jag och tittar på barnkanalen med Alvin. Det är något musikprogram där Anna Sahlin är med just nu och sjunger falukorvsvisan. Senare ska vi fixa i ordning hans rum och ta in alla hans leksaker igen och efter det laga mat ihop idag igen.


Anna Sahlin

Mumsigt.. Undrar om man ska ta sig någon ikväll?

Nu är Alvin och jag färdiga och han har lagt sig för att sova.. Det var faktiskt kul att baka idag. Och eget initiativ (hur faan stavas det?) tog jag också.. Faktiskt ganska stolt!


Det här är den vanliga satsen gånger fem. Jag gillar att göra bollarna stora hehe.. (Jäklar vad snuskigt det blev.. både bollar och sats) Fast det kommer ju ganska mycket folk när Alvin fyller under hela dagen så det går väl åt. Mormor är först ut på morgonen..

Alvin har förresten tagit av sig sitt plåster nu. Han ville inte ha det på sig. Det var obekvämt. Inte undra på när det var för stort..

Chokladbollar utan pärlsocker?

Alvin och jag har tittat på Kajsa Tomat som han säger. Egentligen är det Kajsa Kavat, men det är väl lättare att säga tomat än kavat. 

Johan har börjat baka inför alla gäster som ska komma i veckan och jag och Alvin tänkte baka chokladbollar. Jag skulle kolla så vi hade alla ingredienser, men det var en sak som fattades. Såklart det viktigaste av alltihop! Vi hade inget pärlsocker. Så nu får jag skicka ut Johan att köpa det. Jag skulle ha gjort det själv, men jag har inga bra skor att gå i och Johans är lite för stora att gå i ända till Konsum. 

När han kommer tillbaka ska vi börja baka, Alvin och jag. Annars är det en sån där trött-dag idag. Tråkig dag som bara den.

Sune till attack!

Internet och dator fungerar mycket bättre nu! Jag har kommit fram till att min dator (jag kanske borde namnge den? Hulda kanske?) inte tycker om att jag har för många internetsidor uppe. Istället för att bli segare så stänger den av sig. Jätteroligt, eller inte!

Anyway.. Vi har precis käkat mat. Det blev köttfärssås med spagetti a'la Alvin. Alltså han lagade maten. Och jag hjälpte till såklart. Jag tänkte ta kort på maten för att visa hur duktig han var, men det hände en annan händelse som jag tog kort på istället.

När Alvin äter så sitter han oftast och dinglar med fötterna så där som barn gör. Såklart flög Sune på honom och rev honom på tån. Därför ger jag er nu:


Alvins högra stortå i ett alldeles för stort plåster. (Han började blöda ganska mycket) Han ville prompt ha den blåa med lejonet på.

För övrigt har jag fått väldigt bra nyheter idag, men jag tror jag väntar ett par dagar med att berätta det för er.

Ni får klara er utan mig idag!

Jag har helt tappat lusten att försöka blogga idag. Både min dator och mitt internet är emot mig. Båda stänger av sig lite när de känner för det. Det går inte så bra ihop med att blogga. 

Nu är faktiskt första gången på hela dagen som jag faktiskt har lyckats komma in på bloggen. Vi får väl se om datorn gillar mig mer senare så jag kan blogga lite då. Tänkte kanske skriva lite om bröllopsplaneringen senare om det fungerar som det ska. Håll tummarna

Outfit för bortbjudning

Detta hade jag på mig idag:


Johans fot ville säga hej också.

Heminredningsparty

I morse och nyligen menade jag ju så klart heminredningsparty! INTE kryddparty!

Det märks att det har varit full rulle när hjärnan inte fungerar som den ska. Haha. Nu är jag i alla fall klar och väntar på att kunna gå till bussen. Ska bli skönt och roligt att få komma iväg en liten sväng. Berättar om allt senare och då kommer jag även slänga in outfiten!

Bara för er att sitta och vänta...

God mat

Jag har nyss ätit jättemumsig mat som Johan lagade till mig. Lövbiff med kroketter, bearneisesås, persiljesmör, fetaost och grönsaker. MUMS! Alvin tyckte inte alls om maten. Är han verkligen min son?

Linus kom aldrig över. Han ville sova istället haha. Dagens ungdom. Haha.. Skämt åsido. Jag ska snart börja fixa i ordning mig för kryddpartyt. Kläderna har jag fått på mig och håret är fixat. Bara ansiktet som ska läggas på. Det borde ju inte ta allt för lång tid tycker jag.

En skön söndag framför mig

Idag har varit en sån där skön start på dagen. Alvin vaknade runt halv nio och vi låg i soffan och tittade på Lilla sjöjungfrun innan vi åt frukost. Vi hade jättemysigt. Efter frukosten satt vi bara och mös i soffan. 

Tanken idag var att jag skulle ha följt med Jonna, Sanna och barnen till Badhuset med Alvin, men jag orkade inte. Jag kände att jag ville ha en lugn morgon utan stress. Speciellt när det kändes igår som jag stressade hela dagen.

För övrig skulle kanske Linus komma över en stund senare och umgås lite och senare ikväll ska jag på kryddparty hos Tina. Det kommer bli trevligt.

Kärringvarning

Erik, Fisen och mamma kom över och åt tacos med oss. Det var jättemysigt, men nu är jag supertrött. Jag kommer nog inte vara vaken så länge till om jag känner mig rätt. Egentligen skulle jag lika gärna kunna sova nu och det skulle behövas för jag har rättat till nästan varenda ord i den här texten som jag har stavat fel eller något. Haha

Mietek Grocher - Jag överlevde

Jag har köpt en ny bok till våran ww2 samling. Kan man kalla det samling förresten? Har vi tillräckligt mycket grejer för det? 

Jag köpte i alla fall Mietek Grochers bok Jag överlevde. Den kommer bli väldigt intressant att läsa.



För er som inte vet vem han är eller vad boken handlar om kan jag berätta att Mietek Grocher är en jude som setat i koncentrationsläger och överlevt. Boken handlar om hans liv och tid där (gissar jag på, jag har ju inte läst den än)

Mietek var på min skola i åttan eller nian och pratade massor, men jag minns inte något för jag var så anti honom då. Jag tyckte bara att han var tråkig och töntig som satt och grät på scenen när han berättade. Hur trög var inte jag? Nu tycker jag att det är jätteintressant! Och med tanke på vad judarna blev utsatta för är det kanske inte så konstigt att han fick tårar i ögonen.

Inget nattbesök

Min bror kommer inte idag. Trist! Tacos kanske livar upp kvällen ändå. Jag vill bara ta det lugnt ikväll och lägga mig tidigt. Det har blivit alldeles för många kvällar i rad då jag har varit vaken för länge. Fast det kan vara skönt med tidiga kvällar också ibland. 

Jag sitter och tittar på reprisen av så ska det låta i brist på annat att göra. Jag känner mig trött, flummig och uttråkad. Jag vill göra något, men vet inte riktigt vad. Som vanligt. Jag känner att jag vill umgås med någon, men ändå inte. Haha. Dessa svåra beslut. 

Alvin mår i alla fall mycket mycket bättre idag! Det känns skönt för hans del. Han åt jättemycket mat idag så aptiten har han i alla fall.

Äntligen hemma

Jag har inte ens hunnit skriva idag. När jag klev upp blev det att åka iväg med mamma direkt. Jag kom hem för ca två timmar sedan, men då skulle varor packas upp och sedan blev det mat. 

Jag handlade mat för över 2000:- Då kanske ni fattar att jag storhandlade och att det tog tid. Nu är i alla fall all mat inpackad i frysen och sådär. Jag skulle bara behöva städa lite och börja rensa massor i garderober och lådor. Fast det orkar jag inte göra idag. 

Min lillebror kanske kommer hit idag och sover över här! Vi ska se skräckfilmer och ha det mysigt. Han har inte sagt något, men jag chansar på att han vill ha tacos ikväll. Alla tacosgrejer är framplockade (utom det som är i kylen då) och bara inväntar på att det ska bli kväll så dom får ätas upp. 


Så ska det låta!

När man har som allra tråkigast så kan man alltid lita på sin kära mamma! Hon påminde mig om att Så ska det låta börjar idag!

Jag ÄLSKAR så ska det låta. Nog för att jag tyckte det var bättre när det var Peter Harrysson och de andra orginala medlemmarna (jag låter som en gammal tant!!!). Jag ska i alla fall se det och det börjar om någon minut bara.. 

Först ut i år är Tommy Ekman och Christer Sandelin mot Alcazar. Det kan nog bli bra och fartfyllt. Får man hoppas i alla fall.


Peter Settman. Programledaren i Så ska det låta

Ensam och uttråkad

Bara för att det är en sån här sjukdag och jag inte kan ta över någon hit är jag jätteuttråkad. Jag hittar ingen film jag vill se, jag kommer inte på något roligt att göra, jag har inte lust att bada. Jag är inte ens sugen på något just nu. Då kan man gissa på att jag är galet uttråkad. 

Jag sprang upp en snabbis till pizzerian/kiosken och köpte hem lite godis och en korsordstidning. Kryssen var jättetråkiga. Antingen var de för lätta eller för svåra. Godiset var inget gott (jag tog en sort som jag åt för flera år sen, men inte gillade idag.. tydligen). 

Alvin har somnat och Johan har gått över till Adde på fest. Han ville inte lämna mig ensam först eftersom Alvin är dålig (fast jag vet inte om han är det, för det går upp och ner hela tiden), men jag kände att jag ville vara lite ensam, så han gick över en stund. Jag skulle ringa om jag ville ha hem honom.

Man kanske skulle lägga sig ner och bara lyssna på musik och försöka koppla av? Fast då skulle jag nog somna och inte vakna förrän typ fyra imorgon bitti. Det vill jag inte.. Vi får väl se vad som händer och sker.

Århundradets tråkigaste sekunder..

Boendestödet kom aldrig. Alvin bajsar brunt vatten, så det kändes inte så kul att ha andra över hit om det skulle vara magsjuka. Vi vill ju inte smitta någon. Jonna har fått åka hem och jag vet inte vad jag ska göra. Allting känns bara allmänt jättetråkigt just nu. 

Jag sitter och tittar på Hell's Kitchen i brist på annat. Jag tror jag har sett det här avsnittet typ tre gånger eller något sådant. Varför kör de så många repriser hela tiden? Det måste väl ändå finnas något nytt att visa?

Ingen har anklagat mig för att vara smart i alla fall

Jag vill inte ha snö idag! Varför kom den nu? Jag ville ju ha vår och sommar. Ingen som hör min klagan där uppe? Nehe, strunta i det då.

Jag har varit vaken ett tag och jag kände mig så dum. Jag fick panik för att Boendestöd skulle komma och vi låg fortfarande kvar i sängarna. Dom dök aldrig upp. Dom skulle komma klockan två och det hade jag helt missat. 

Imorgon blir det att åka och handla med mamma, annars har jag ingen aning om vad som händer från och med nu. Den som lever får se.

Dumma tröja som inte passar mig!

Jag är riktigt trött idag! Måste vara för att jag sov så knasigt inatt. Jag är lite smårutten i magen också. Stackars Jonna, Johan och Sune fick märka av det. Jag råkade prutta lite och det stank som om jag skulle ha dekorerat hela rummet i bajs. Inte fräscht!

Stackars Sune blev helt avdäckad på golvet. Han sover aldrig på golvet annars. Jag trodde nästan att han hade svimmat först. Haha, men det är så det kan gå när min mage krånglar. 

Annars har jag ju inte gjort så jättemassor idag. Förutom att ta det lugnt och vilat magen. Jag har ju fått MASSOR med kläder också. Av både Jonna och Ida. Jag har inte ens hunnit gå igenom hälften än. Jag tänkte börja kolla lite mer när jag mår bättre. 

Och jag blev skitsur när jag gick igenom kläderna från Jonna för jag hittade en tröja som jag fullkomligt ÄLSKADE, men den var på tok för liten för mig. Det kändes ganska så surt!  

Alice i Underlandet x3

Det är något alla inte vet om mig. Jag TOKÄLSKAR Alice i Underlandet! Det har jag gjort enda sedan jag var liten.

I förrgår såg jag en ny film som jag inte hade sett. Fast den var inte så ny ändå. Det var alltså Alice i Underlandet från 1999. Det är en otecknat version där Alice är barn, precis som i den tecknade versionen. Jag blev minst sagt besviken av filmen. Det blev jag av filmen som är ifrån 2010 med Johnny Depp också.


Tina Majorino som Alice

Därför tänkte jag nu jämföra filmerna med varandra. Vad var bra? Vad var dåligt? Vad hade de kunnat hoppa över helt? Vad saknades? Jag utgår från den tecknade som orginal då jag faktiskt inte (och jag skäms över detta) har läst boken. Jag kommer att döpa filmerna till A1, A2 och A3.


A1 är den tecknade versionen från 1951.

A2 är den otecknade versionen från 1999 med Tina Majorino som spelar Alice.

A3 är den otecknade versionen från 2010 med Mia Wasikowska som spelar Alice. 

Först och främst vill jag ta upp att det var bra i A2 att Alice hade en katt som hette Dina. Det har hon i A1 med, men jag har inte sett någon i A3. Det är ingen stor detalj, men jag tyckte som sagt att det var bra. 


Mia Wasikowska som Alice

Ett av de många stora felen med A2 var att hon hade en gul klänning på sig. Alice har blå klänning. Det är så det ska vara. I A3 har hon åtminstone blå klänning (inte som den BORDE vara). Ett annat stort fel med A2 var att Tweedledum och Tweedledee var vuxna! De ska vara barn! Det var nästan så att det var bra om man jämför med A3 som inte ens har riktiga människor. Det är så fult datagjort så det finns inte.


I A3 spelar ju som de allra flesta vet Johnny Depp den galne Hattmakaren. Jag blev jättebesviken när jag såg honom i den. Han är inte alls som Hattmakaren i A1. Martin Short som spelar Hattmakaren i A2 är mycket likare och mer trovärdig som galen. Att de har gjort hans huvud större än kroppen är också ett stort plus.


Johnny Depp som Hattmakaren

Martin Short som Hattmakaren

Jag gillar verkligen hjärter dam i A1 och att det är två av mina favoritskådisar som spelar henne i A2 och A3 är helt underbart. Helena Bonham Carter passar så perfekt in i rollen (Hjärter dam i A3), medan jag blev riktigt besviken på Miranda Richardson (Hjärter dam i A2). Det är väldigt överspelat och hennes röst passar inte in i sammanhanget. Hon som annars är väldigt bra på röster gjorde mig väldigt besviken där. Det går inte ens att besriva hur mycket filmen sjönk när jag såg henne. 


Helena Bonham Carter som Hjärter dam


Miranda Richardson som Hjärter dam

En sak som störde mig riktigt mycket var nästan hela A3's handling. Hallå?! En vit drottning också? Och en jabberwocky? Seriöst?! Tar de inte handlingen lite för långt?


Anne Hathaway som den vita drottningen

Det finns MASSOR av mer saker jag stör mig på, men då skulle jag säkert sitta och skriva i evigheter. Och då skulle ni aldrig få läsa det här. Haha.. 



Vilken film som var bäst? Helt klart det tecknade originalet!

Dubbelbesök

Ida och Jonna är här! Jättemysigt hihi. Båda har gett mig massa kläder att gå igenom som dom inte längre vill ha. Så ni kan ju gissa vad jag ska göra senare. 

Efter badet fick jag jätteont i magen så jag knappt kunde röra mig, men Ida har klämt och masserat på min mage och rygg så det känns lite bättre. Inte helt, men det går förhoppningsvis över om en liten stund. 

Jonna ska sova här inatt. Det ska bli så mysigt och imorgon ska hon kanske blondera mig lite grann eftersom jag har fått sån hemsk utväxt.

Sjusovare

Idag har jag vaknat sent. Det är inte bra, det erkänner jag. Jag hade faktiskt inte så mycket val eftersom Alvin vaknade av och till i natt. 

Nu har jag varit vaken i typ en timme och min gode man har redan varit här. Jag trodde hon skulle komma två, men vi hade visst sagt tolv. Det är sånt som händer. Jonna kommer hit senare och jag tror att Ida skulle droppa förbi en snabbis också. 

Det är trevligt när folk kommer och besöker mig. Det tycker jag om! Fast vem gör inte det? Nu hade jag tänkt att lägga mig i ett bad, för det blev inte av igår som jag hade planerat.

Kvällssummering mitt i natten

Ida kom över en sväng så jag har inte setat speciellt mycket vid datorn. Därav mitt dåliga bloggande. Jag börjar känna mig lite trött och småseg, men Ida är fortfarande här så jag kan inte riktigt röra mig mot sängen än.

Alvin vaknade en stund förut också. Han hade ont i huvudet stackaren, men han ville inte dricka något. Han hade bara svårt att somna om. Han fick ligga på mitt bröst en stund, men han ville inte somna där heller. 

Hoppas han mår bättre imorgon. Då ska jag ha möte med min Gode man, Jonna kommer hit och mamma skulle kanske komma på besök. En dag med blandade känslor.


I väntan på Alice

Jag har lagt Alice i underlandet som utkast än så länge. Det blev så pass mycket jag ville skriva att jag inte kommer att bli färdig ikväll. Och jag orkar verkligen inte sitta i flera jävla timmar idag också bara för ett enda inlägg. Jag har förhoppningsvis mer ork imorgon. 



Självklart kommer jag att blogga mer under kvällen, men att sitta väldigt länge med ett enda inlägg blir faktiskt jobbigt. 

Därför tänker jag nu ta en välbehövlig paus och äta lite pommes frittes och bearneisesås. Det ska bli gott!

Ida ♥ Mitt kaffe

Sådär. Nu har Ida gått hem! Det var jättemysigt att bara sitta och snacka massa skit idag. Jag var verkligen sällskapssjuk. Därför blev jag överlycklig när hon frågade om jag bjöd på kaffe. Men nu när hon har gått hem kan jag blogga och sådär utan att vara otrevlig.

Jag tänkte sätta mig och kolla igenom massa bröllopssidor strax och kanske blogga något om andra världskriget senare. Om jag hittar något. Jag ska också hinna med ett inlägg om Alice i Underlandet hade jag tänkt. ♥


Klicka på bilden för att komma till Idas blogg!

Inte mitt fel

Har inte kunnat uppdatera något för Blogg.se har haft någon störning. Ida är här nu, men jag ville bara uppdatera lite snabbt. Hör av mig senare om det fungerar som det ska.

Jaha, då var man vaken idag med då

Jaha. Då var man vaken då. Jag är fortfarande jättetrött. Tror att jag somnade någonstans vid tre inatt. Det var nämligen så att jag fick ett infall runt tolv att se Alice i underlandet (den otecknade från 1999). Den var ungefär två timmar och sedan hade jag svårt att sova (men oj så intressant?). Tänkte skriva om filmen senare vad jag tyckte. Jag vill bara vakna till liv först.

Kallt är det i vardagsrummet också. Jag fryser och skulle verkligen vilja lägga mig i ett bad nu, men Johan sover så det går inte för sig. Alvin har bosatt sig framför barnkanalen och tittar just nu på Fåret Shaun. Han har sovit hela natten som tur är och inte bajsat en ända gång. 

Kan det vara så att han inte alls var magsjuk? Jag hoppas verkligen att det bara var något han hade ätit och att han mår bättre idag. Det är inte roligt för hans del (inte våran heller visserligen) om det vore magsjuka.

Fåret Shaun

Varför gjorde jag så?

Varför, varför, varför?

Fast när jag är så jävla trög får jag faktiskt skylla mig skälv! *knäpp på näsan* Vad har jag nu gjort undrar ni och är jättenyfikna! Inte? Okej, men jag berättar ändå. Jag kollade runt på facebook och kom på tanken att kolla in folk som jag hatar (alltså såna som har behandlat mig illa genom åren) för att se vad de har blivit av dom. 

ALLA jävla minnen kom tillbaka! Det positiva är att det inte gör lika ont nu som det gjorde då. Dom hade ingen anledning att behandla mig som dom gjorde. Jag har insett det nu. Alla skolor och nästan alla klasser har en hackkyckling och det blev väl jag (och några till. för ensam var jag inte).

Jag är inte trög, jag förstår varför vissa barn blir mobbade och behandlade som skit. Missförstå mig inte nu, jag tycker det är så in i bomben fel och det borde inte få förekomma. Dagens samhälle utspelar sig så, men det betyder ju naturligtvis inte att man ska acceptera det!

Att vissa barn inte har råd med de bästa kläderna (eller ja, deras föräldrar/vårdnadshavare har inte råd), ser lite annorlunda ut eller sticker ut på något annat sätt kan de inte rå för!  Det är fel att sticka ut när man är liten. Det är först i tonåren (ca 14-15 och uppåt) det helt tvärtom kan bli coolt att sticka ut. Alla borde få vara sig själva! ALLTID! Oavsett om man är sju år, femton år eller tjugosju år så borde man kunna få sticka ut utan att något ska kunna hända.

Varför jag blev mobbad kan jag inte lista ut, men jag var väl konstig. Det tog ett tag innan jag fattade vad som var mode och jag gick runt i kläder som jag gillade och tyckte va sköna. 

Men så jag babblar. Vad ville jag säga med det här? Ner med mobbing!

Last trip Inside the Führerbunker

På klippen här nedan kan ni se hur Hitlers bunker såg ut innan den revs på slutet av 1980-talet.


Jag har svansen mellan benen i skam

Okej, jag vet! Jag lovade fler inlägg, men Alvin har varit dålig idag och jag har kämpat med att leta information och skriva om Eva Braun i över två timmar. Det måste ni väl ändå ge mig lite cred för?

Om det är något ni vill veta om andra världskriget och förintelsen så är det bara att hojta till om vad du vill läsa. Det kan vara vad som helst som har med det att göra! Jag funderar även på att göra en lista någon dag med sevärda filmer (alltså spelfilmer - inte dokumentärfilm).

Nu funderar jag på om jag ska se en film eller något. Jag är jättetrött, men Alvin verkar inte vilja sova så då får inte jag heller sova.

Eva Braun

De allra flesta känner till namnet Eva Braun, men vad vet vi om henne egentligen? Förutom att hon var Adolf Hitlers älskarinna och sedan hustru. 

Hon föddes med namnet Eva Anna Paula Braun i februari 1912 och dog som Eva Hitler i april 1945 tillsammans med maken. Båda tog livet av sig.

Braun hade två systrar Ilse och Margarete (även kallad Gretl). Braun jobbade som assistent i Heinrich Hoffman som var Adolf Hitlers personlige fotograf. Hon träffade Hitler när hon bara var 17 år och fastnade direkt för honom. Hon lär ha sagt redan från början att hon ville gifta sig med honom. Hitlers "raggningsreplik" sägs ha varit: "Får jag bjuda dig på opera, fröken Eva? Du förstår, jag är omgiven av män och jag vet vilket nöje det är att njuta av ett kvinnligt sällskap."

Flirten ledde till träffar och dejtar och sedan blev hon Hitlers älskarinna. De bodde tillsammans från 1932 tills deras gemensamma självmord 1945. Hitlers kärlek till Braun har varit ganska osynlig för omvärlden. Det finns hur mycket skrivet som helst om Hitler, men knappt något om Braun.

Braun levde väldigt olyckligt tillsammans med Hitler. Hon hade drömmar om barn och äktenskap som inte gick i uppfyllelse. Hitler ignorerade henne och förödmjukade henne. En del hävdar att hon alltid fick stå i bakgrunden och skulle hålla sig undan när det kom besök, medan andra säger att hon var med Hitler på möten osv. 


Hitler med Braun vid sin sida.

Braun sågs som en "dum blondin" när hon hade sin affär med Hitler. Där tror många fel enligt den tyska historikern Heike Görtemaker. Görtemaker utmålar Braun som en politiskt engegerad kvinna som vann Hitlers hjärta, hade ett någorlunda hälsosamt sexliv med honom och gav Hitler mentalt stöd. Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels har sagt att Braun var en "smart tjej som betydde mycket för Führern".

Det har framkommit att Braun blev gravid tillsist ändå, men det var inte Hitlers barn. Det tror man åtminstonde inte. I stället rör det sig misstankar om att det var Hermann Fegelein som var fadern till barnet. 

Fegelein var en SS-man som gav ordrar om att mörda tiotuseltals judar och gjorde intryck på Hitler. Han gifte sig med Gretl (Brauns syster), men man tror att han egentligen var förälskad i Braun. Det har vittnats om att de hade en nära relation och varje gång Fegelein kom på besök hade han med sig bland annat smycken och pälsar åt Braun.

Fegelein sköts sedan. Om han sköts för att han gjort Braun gravid eller för att han visste om planer som skulle gå emot Hitler vet man inte.

Braun och Hitler gifte sig den 29 April 1945 och tog sina liv dagen därpå i en bunker. Braun tog sitt liv med en cyanidkapsel.

Hitlers bunker.

Ät det våran tur att få magsjuka nu?

Det blev inget dagis idag. Alvin har fått diarré. Det var lika löst som vatten. Jag har ont i magen och det bubblar i Johans mage. Och jag fick veta för cirka en timma sedan att min syster kräktes i morse. Och hon sov ju här lördag till söndag.

Jag satsar på magsjukan. Hoppas jag och Johan klarar oss och att det blir lindrigt för Alvin.

Ps. Syster krya på dig ♥

Knäck i lurarna efter en natt med ganska lite sömn

God morgon, eller vad är det man brukar säga? Jag är alldeles för trött för att orka bry mig och jag fryser jättemycket. Det är alltid svinkallt i mitt vardagsrum på morgonen. Det är för att det är så nära köket tror jag. Och i köket är det inte bara kallt! Det är fan snökaos, århundradets kallaste plats på jorden, antarktis. Okej, lite överdrivet.. Jag erkänner, men kallt som tusan är det.

Alvin har vaknat till och från i natt som har resulterat i mindre sömn för min del. Dessutom så hade jag jättesvårt att somna ändå. Jag undrar om han har vaknat av mardrömmar eller växtvärk. Han vaknade verkligen flera gånger i natt och vid ett tillfälle gnydde han aj. Hur vet man om det är växtvärk eller något annat?

Idag kommer boendestöd hit. Det ska bli skönt, men de kommer senare idag än de brukar. Det är också skönt. Då slipper jag stressa aå mycket på morgonen! Sedan ska jag försöka få tag i min god man idag och försöka få in ett möte med henne innan fredag. Busy Busy..

Ps. Alvin lyssnar inte alls idag. Jag fick säga åt honom ungefär 20 gånger att ta av sig Johans keps innan Johan fick gå dit och ta den ifrån honom (Johan är ganska rädd om sin keps).

Babianrööv

Min pojkvän sa nyss till mig att jag såg ut som ett in- och utvänt babianarsel. Kärlek på hög nivå vankas här ♥

Älskling, jag är hemma!

Sådär. Nu har jag kommit hem. Jag har inte orkat skriva så mycket idag, men imorgon ska det förhoppningsvis bli mer. 

Någon som vågar sig på att gissa vad Alvin gjorde det första han gjorde när vi kom innanför dörren efter handlingen? Precis! Han gjorde illa mig. Man bara måååste älska trotsen..

Nu ska Johan och Alvin äta mat och efter det ska Alvin sova och jag placerar mig i badkaret. Så skönt. Jag köpte tillochmed en cider att kunna avnjuta i badet. Om jag orkar. Jag är ganska trött idag, fast jag vet inte varför. Jag har inte gjort något speciellt idag. Eller har jag? Det får ni aldrig veta. Mohahaha

Jonna and Linda sitting in a tree K-I-S-S-I-N-G

Nu är jag vaken och Linda har åkt till jobbet. Jonna sitter och tittar när jag skriver som ett fan. Hon dregglar och har sig. Kanske inte...

Det blev ingen till film igår, vi låg och flummade och hade oss i sängen i stället hihi.. Jag fick veta ganska smaskiga saker om mina vänner. Bland annat att Jonna älskar att ha sex med Linda.. Eller hade jag fått det fel kanske? Nej, skämt åsido så prata vi hemlisar halva natten tills vi däckade. Riktigt mysigt och roligt!

När jag vaknade var Linda borta. Hon var borta med vinden. Sedan klättrade vi ner från den skyhöga (nästan) sängen och gick ut och rökte. Jonna påpekar att vi åt harkluttar till frukost också.

Nu ska vi bara ta det lite lugnt en stund innan jag återvänder hem till Chucky!

Megalodon - världens vackraste haj

Shit! Jag är så seg. Jag är riktigt trött nu, men jag känner samtidigt att jag vill se en till film eller något för jag är osäker på om jag verkligen kommer att somna. Klumpen är lika stor som den var igår och det är jäkligt jobbigt.

Vi har setat framför Jonnas tv och tittat på Mega Shark vs Giant Octopus. Den var helt jävla amazing. Det kanske visserligen beror på att jag ÄÄÄÄLSKAR hajar och Megalodon var med. Det går inte annat än att älska dessa underbart vackra och farliga djur. De är majestätiska. Havens härskare.

Visst, jag medger att jag skulle bli livrädd om jag såg Megalodon. Dels på grund av storleken, men också dels eftersom de inte lever längre. Erkänn att det skulle vara väldigt häftigt om man hittade en sådan levande idag. Som har överlevt. Visserligen tror jag inte att det skulle kunna hända, men jag kan inte låta bli att le när jag leker med tanken "tänk om..?"

Lindas bollar..

Jag tog inte med mig datorn ändå. Det kändes onödigt när jag ändå kan låna Jonnas dator. Dessutom är den så tung att släpa på.

Jonna och jag har ätit pizza och nu kollar vi på nån dokumentärfilm som heter Planet Earth. Riktigt äcklig på vissa scener, men samtidigt väldigt fascinerande. Förhoppningsvis kommer Linda över senare.

Känner mig allmänt seg efter att ha sovit så dåligt i natt. Hoppas den här natten blir bättre. Jag saknar Alvin lite nu också. Han hade en riktig djävulsk dag både igår och idag, men han var jättemysig precis innan jag skulle åka. Love him so fucking much ♥


Världens bästa Linda..

Bortagäst i natt

I natt ska jag sova hos Jonna och jag hade tänkt att skriva massa förinställda inlägg. Men min inspiration är inte på högsta nivån precis. Så jag får väl sno hennes dator och lägga in lite ikväll. Om jag inte tar med mig datorn själv? Dock är den ju så tung att släpa på. What to do?

Jag bestämmer mig senare. Lagom tills jag åker tror jag ungefär. När det blir vet jag inte, men jag gissar på om inte alltför länge..

Jag lyckades somna tillslut ändå.

Nu har Jonna kommit hit och fisen har åkt hem. Jag somnade runt sex imorse. Inte alls kul. Jag har fortfarande jätteproblem med klumpen och så. Lite jobbigt, men det får gå.


Alvin och syster låg och myste i soffan i morse. Och ja, Alvin har hittat en tuschpenna och ritat sig i ansiktet.

Sömnproblem

Jaha, nu kan jag inte sova igen. Klumpen i min hals är otroligt stor. Jag får kvävningskänsla så fort jag lägger mig ner. Vanligtvis brukar det bli lättare om jag ligger högt med huvudet och på sidan, men inte idag. Och sova sittandes kan jag inte heller. 

Jag är trött, men jag lär ju få vänta tills jag inte kan hålla ögonen öppna längre. Så vad ska man göra när man är ensam vaken på natten och inte vill väcka någon? Jag kan inte tända lampan utifall Johan eller fisen skulle vakna. Jag får väl antagligen spela eller kolla på film. Inget av de låter speciellt lockande just nu. Jag vill bara sova. 

Varför kommer det just idag? Jag har visserligen haft klumpen i några dagar (egentligen månader, men den minskar ibland så jag knappt känner den) och jag har kännt hur den har växt, men jag har kunnat sova och somna problemfritt. Någotlunda i alla fall. 

Jag får hoppas på en lugn son imorgon så Johan inte behöver alltför mycket hjälp. Jag gissar på att det inte kommer bli speciellt mycket sömn för min del. Klockan är ju redan tre och Alvin vaknar mellan sju och nio.

Tjejfilmer, heta boys och melodifestivalen

Jag och syster har precis kollat på Sleepover. Det var några år sedan jag såg den och det var riktigt kul att se den igen. Dessutom går det ju inte att låta bli att dreggla över hetingen Sean Faris. Mums! 

Snart ska hon se Melodifestivalen och efter den ska vi kolla på Mean Girls 2. Jag har ju redan sett den, men det har inte hon. Hope she likes it.

Jag ÄLSKAR Google

Går man in på google och skriver Irma Grese och sedan sök endast efter svenska resultat. Längst ner hittar ni min blogg! Orkar ni inte söka kan ni klicka HÄR och scrolla ner längst ner. Awesome!

Höss och Hess

Idag hade jag ett pinsamt ögonblick. Jag trodde att Rudolf Höss och Rudolf Hess var samma person. Ack så fel jag hade. Känner mig lite dum.

Manligt vs. Kvinnligt

Just nu pratas det ganska mycket om manligt och kvinnligt. Lady Dahmer, Bambi och Katrin Z (alldeles för trög för att länka) är bara några av de bloggare som har tagit upp ämnet. 

Alla människor är olika. Så är det bara och ingenting att göra något åt. Vissa får helt enkelt acceptera det. Min Johan är helt underbar. Jag älskar honom så mycket, men han är ändå kvinnan i vårat förhållande. Och jag är såklart mannen då. Jag är den där mansgrisen som sitter på sitt feta arsel och inväntar mat och service. Johan är den snälla husfrun som lagar mat, städar och sköter lämning + hämtning på dagis. 

Gör det honom till mindre man? Nej, det tror jag knappast. Det gör inte mig mindre kvinna heller. Låt alla få vara som dom är. Det som är manligt för dig kanske inte är manligt för någon annan? Tänk på det i fortsättningen.

Är en morgon med lugn och tystnad för mycket begärt?

Usch, hemska morgon! Alvin har flängt runt i lägenheten som en stucken gris sedan klockan sju. Han har slagit mig på halsen och hållt på. Dessutom har ångesten inte lagt sig sedan igår. 

Jag längtar tills min syster kommer! Då blir jag nog gladare. Förutom det irriterande faktor att hon vill se melodifestivalen. Varken Johan eller jag vill se det längre. De senaste åren har det ju bara varit massa skit! Jag får väl se någon film på datorn under tiden med Johan eller hitta på något annat. Om hon nu propmt inte kan låte skiten gå utan att se på det.

Hon kommer i alla fall hit och det är det viktigaste. Det blir tredje gången gillt. Egentligen skulle hon ha sovit hos mig för två veckor sedan, men då sov Erik här och sedan förra veckan men då vet vi ju hur det gick

Jag älskar dig lillasyster ♥



Syster för flera år sedan...

Jag har fått ett eget havsdjur hemma hos mig

Jag älskar min pojkvän så mycket! Han får mig att le och det är sjukt kul att jäklas med honom. 

Nyss när jag låg i badet drog jag ner honom med kläderna på. Haha.. What makes life worth living ♥

Jag förlorade..!

Usch. Johan och jag spelade Disney TP och jag förlorade! Om ni ursäktar tänker jag nu gå och bada med min mensvärk från helvetet. 

Och ja, jag har fortfarande megaångest. Fast nu börjar den övergå till irritation..!

Jag vill inte just nu..

Just nu mår jag så sjukt dåligt. Jag har pengar på kontot, men de får jag fan inte röra. Och jag behöver pengar. Typ nu! Gärna för en timme sedan. 

Jag har ångest. Det är en riktig skitdag. Jag dras hit och dit och får skuldkänslor för att jag inte hinner med alla jag vill hinna med. Just nu är det bara för mycket. Jag vill bara vara själv med Johan och Alvin just nu. Inte bli störd av någon! 

Imorgon ska min älskade syster sova hos mig! ♥ Jag hade lovat henne förra helgen efter att Jonna sa att hon inte ville ha filmkväll, men sedan så ångrade sig ju Jonna och jag dissade min syster. Ska bli lite roligt att se på olika filmer med henne. Bara jag och min lilla lilla syster.

Internet strejkade...

Mitt internet har strejkat ett litet tag, men nu fungerar det igen. Skönt! Under tiden medan jag väntade försökte jag kolla om det fanns något kul att pyssla, men jag kom inte på något.

Jag saknar Johan. Det är jättetråkigt att vara ensam hemma just nu, jag kommer inte på något roligt att göra. Eller ja, Alvin är ju hemma och tittar på Nicke Nyfiken. Det är inte jätteroande för min del om man säger så. Äsch. Jag kommer förhoppningsvis på något snart.

Jag fick en panikångest attack av att gå ut

Usch. Jag tyckte inte om att gå ut. Det första de säger när de kommer in är "Åh, har ni storstädat?" Nej, det har vi verkligen inte gjort! "Men sen sist vi var här" Men herregud damen. Ge mig ett brejk! Vi hade varit sjuka sist och det låg massa saker på bordet (som nu är borta). Så jävla stor skillnad är det inte. 

Jag får ångest av att ha dem här. Att gå ut när jag är livrädd för isen och har ångest är ingen bra idé. Det stärker bara min ångest. Det slutade med att Alvin och Johan fick vara kvar ute med tanterna och jag gick in. Nu har jag ont i magen och är orolig. 

Johan ska dessutom åka iväg med sin bror halv två för att kolla på någon ödla och eventuellt hjälpa till att bära akvariumet om Jimmie ska köpa den. Innan det skulle han över dit på kaffe också. Det är inte det att jag inte klarar Alvin, det är bara att jag har ångest och inte vill vara själv. Jag har sagt ja ändå, för jag vet att det skulle vara skönt för Johan att komma bort en liten stund. 

Jag ska väl spendera ensamtiden med Alvin till att titta på Ronja och försöka hitta någon intressant fakta om Andra Världskriget. Jag undrar om jag ska skriva om en person, en speciell händelse, en till tortyr eller om gaskammaren. Ämnet är så stort och det är verkligen svårt att avgöra det!

If I could turn back time, I would never have left you

Idag klockan tio kommer de där jäkla familjepedagogerna för att se om jag stimulerar Alvin tillräckligt. Det är det ända de ska göra. Och vad innebär det? Jo, det innebär följande att jag måste vara toppenpigg och gå ut, att mitt hem måste vara kliniskt rent och att jag känner stress och press på att de granskar mig.

Egentligen är de inte här för att kolla så jag har städat, men de jobbar ju åt soc så jag vill inte riskera något. Egentligen granskar de inte mig, men ded känns som det. Jag tycker inte alls om att ha de människorna här. 

Ut skulle vi idag. Vad kan man göra ute nu? För lite snö för pulka, för fruset för att leka i lekparken. Vaf har de tänkt egentligen? Att vi ska göra snöänglar i vattenpölarna? Då får dom fan lägga sig för jag gör det då inte!

En ny prydnadskudde till mitt hem.

Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv. Jag är inte den som syr eller har mig. Jag tycker inte det är sådär jätteroligt och jag är inte speciellt bra på det, men igår gjorde jag ett litet undantag. Jag kände att jag ville pyssla lite och bestämde mig för att sy. 

Jag tänkte att herregud vad fan har jag gett mig in på? Jag trodde att jag skulle ge upp ganska lätt, men jag tyckte faktiskt det var ganska roligt. Jag sydde en kudde för hand. En väldigt liten kudde visserligen, men ändå!

Kan ni fatta att jag sydde en kudde helt utan hjälp för hand? Den blev riktigt fin dessutom måste jag få säga.

Resultatet? Det ser ni här:



Det är bomull från en gammal nallebjörn inuti, röd filt som själva kudden, genomskinligt guldgult överdrag med rosa rosetter som har varit tofsar och ett spetsband på mitten. Inte så tokigt va?

Kärleken kommer inifrån ♥

Jag tittade Johan i ögonen och rapade honom i ansiktet. Sedan sa jag att jag gjorde det med kärlek. Då fick jag till svar: "Ja, det sägs ju att kärlek kommer inifrån"

Strappado - En av många tortyrer

Strappado. Namnet låter inte så hemskt. Det låter lite som en svalkande glass en varm sommardag. Så är det naturligtvis inte. Det är ju ändå om Nazister och judar jag skriver. 

Vad är då Strappado? En slags hängningstprtyr där offret hängs upp med handlederna bakom ryggen och får hänga i sin egen kroppsvikt. Lederna i skuldror och axlar slits lätt ut och går lätt ur led. Ofta svimmar offren som blir utsatta för den här tortyern. Vill man ha lite extra tyngd på offren kan vikter fästas vid fötterna.

Nazisterna använde ofta denna tortyr för att få ur erkännande och straffa sina interner. 


På bilden visas hur hängningen sker. Det är dock inga vikter vid fötterna på den här bilden.

Fler filmer till samlingen...

Johan och jag har nu totalt 13 eller 14 (minns inte exakt då några är utlånade) filmer och dokumentärfilmer om andra världskriget. Igår köpte jag två av dem.



Operation Valkyrie: En dokumentärfilm om mordförsöken på Hitler. Den ska bli väldigt intressant att se. Varken Johan eller jag har sett den.



Pojken i randig pyjamas: Ett gripande drama om en liten pojke som blir vän med ett judebarn. Jag har sett den förut och fullkomligt älskar den!

Jag strejkar mot den här dagen

Jag vill gå och lägga mig igen! Jag har en migrän som inte är av denna jord. Jag skojar inte.. Inte heller blir det bättre av att Alvin har en dag då det är roligt att skrika och sparka på mamma. 

Den börjar bli lite mildare nu och jag hoppas den försvnner helt snart. Jag ska få besök av Ida idag. Och förhoppningsvis kommer Linda ikväll efter jobbet.

Min sexiga outfit

Känner mig genomsexig i outfiten jag har haft idag..



Supersexig or what?

Äta bör man, annars dör man. Äta gör man, ändå dör man

I ren blogganda måste jag ju visa er vad jag åt igår hos Jonna!


Potatisgratäng med kottlett och tsatziki..


Jonna älskade sin tsatziki som hon gjort från scratch!

Nyklippt och snygg. Brudarna på dagis kommer slåss om att få leka med min ögonsten!

Eftersom vi fick ta klippningen i egna händer och det inte fungerade traskade gudfar över med maskinen. Det var inte roligt någonstans. Alvin blev livrädd, skrek och skakade. Jag tycker så synd om honom och det gör ont i mig att se honom så, men det var det smidigaste sättet att göra det på. 

Alvin fick sitta i min famn under hela klippningen och eftersom han var så duktig fick han två presenter, lite chips och cola. Egentligen skulle presenterna ha varit till hans födelsedag, men det gjorde verkligen så ont i mig att se honom så ledsen. Så idag fick han ett gosedjur med Svampbobs husdjur snigeln Gary och ett badlakan med Svampbob på. Det uppskattades stort. Det märktes. 

Under nästan hela klippningen satt han och höll i Gary för att söka efter tröst. Efter klippningen fick han duscha av sig allt hår och ta ett bad och sedan torka sig med sitt nya badlakan. Han lugnade ner sig ganska snabbt. Det var nog mest ljudet på maskinen som var läskigt.

Så här blev resultatet i alla fall:



Kortklippt, men det är skönt nu när det börjar gå mot vår och allt. Ni har väl inte glömt hur han såg ut innan?

Här är de efterlängtade bilderna.

Bilderna från shoppingen:


Min nya Guns n' roses tröja. LOVE IT!


Nagellack nr 1


Nagellack nr 2


Ny parfym

There's no place like home

Kom hem för ett litet tag sedan och har gosat med Alvin en stund. Och eftersom hans farmor fick förhinder idag skulle vi försöka oss på att klippa själv, men det ville inte alvin. Så nu är gudfar på väg med maskinen. Hoppas det går lättare.

Malin har kommit hit också så jag ska umgås lite med henne innan jag lägger upp alla bilderna! Ni får fortsätta vara nyfikna så länge. 


Stilig kalasoutfit

Jag glömde ju visa hur fin Alvin var på kalaset i söndags. 



Han skulle ha haft väst också, men han ville inte ha den på sig.

Jag har shoppat massvis med kläder och det kostade mig inte en krona

Jonna har lite smått börjat rensa ur sin garderob och jag var där som en hök. Jag roffade åt mig 18 plagg. Love it! Längtar redan tills hon har rensat mer. Haha..

Annars känns det som en ganska skön dag idag. Jag hade lite huvudvärk när jag vaknade, men jag tror att den börjar ge med sig nu. Jag kanske ska träffa min syster sen, men det beror på om jag hinner innan hon åker hem. Jag är nästan säker på att hon kommer glömma ringa mig som hon lovade igår.

När jag kommer hem senare ska jag lägga upp bilder på vad jag har köpt och min outfit. Så har ni något att se fram emot.

Harvest Honors

De flesta som känner mig vet att jag är hooked på att spela spel. Jag älskar det. Därör delar jag med mig av en liten favorit idag.

Det heter Harvest Honors och finns på spela.se. Harvest Honors är ungefär som tre i rad. Den som först får 100 morötter vinner. Får man fyra eller fler i rad får man en extra gång. Ett roligt spel att fördriva tråkig tid med.

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag! För det är Jonnas födelsedag! Hurra, hurra, hurra!

Grattis till min bästa vän idag!

Ps.

Imorgon fyller Jonna! Glöm inte att gratta henne...

Utan kryddor skulle maten vara helt smaklös

Kryddpartyt var jätteroligt. Så roligt att jag bestämde mig för att ha ett själv. Fast det blir inte förrän i Juni. Let me know om ni är intresserade av att komma.

Vi fick smaka på allt möjligt gott och det kändes som jag rullade därifrån. Jag är verkligen jätteglad att jag fick komma. Det blev en Karl-Johansvamp soppa och en vitlökskrydda. Längtar tills det kommer hem! 

Nu har Linda kommit till Jonna och vi ska bara umgås och mysa! Ha en awesome natt..

Just nu...

...är jag på kryddparty! Spännande!

Irma Grese - Den blonda besten

Jag tänkte börja med att skriva om  Irma Grese i den här nya kategorin. Det var hon som först fick mig så intresserad av andra världskriget som jag är och därför får hon bli först ut.

Vem är Irma Grese och vad har hon gjort?

Irma Grese föddes i oktober 1923 i Wrenchen, Tyskland. Hon föddes i en jordbrukarfamilj och lämnade skolan vid 15 års ålder. Hon arbetade på en gård, en butik och ett sjukhus innan hon blev flyttad till koncentrationslägret Ravensbrück för arbete där. 

Vid 19 års ålder blev Irma Grese lägervakt och i mars 1943 överfördes hon till Auschwitz. Under hösten hade hon stigit så pass mycket att hon nått den näst högsta rangen en kvinna kunde ha. Hon hade ansvar för ca 30.000 kvinnliga fångar.

Irma Grese är den mest kända av Nazitysklands kvinnliga krigsförbrytare. I Auschwitz samarbetade hon med SS-läkaren Josef Mengele, hon gjorde sig känd för att uppfinna nya tortyrmetoder och hon har gjort sig skyldig till jättemånga brott mot mänskligheten. Bland annat så ska hon ha avgjort vilka fångar som blev skickade till gasgamrarna och använde sig gärna av hundar för att disciplinera sina fångar.

Hon bar tunga stövlar, en flätat piska och en pistol. Irma Grese kunde skjuta eller piska ihjäl sina fångar utan orsak och en gång band hon ihop benen på en kvinna som skulle föda så att barnet inte skulle kunna komma ut. Irma Grese var väldigt sadistisk, därav hennes namn: Den blonda besten. I hennes hydda fanns skinn av tre fångar som hon hade gjort till lampskärmar. Hur äckligt är inte det? Det visar ju hur sadistisk hon var.

Hon arresterades och åtalades i september 1945 efter andra världskrigets slut. Många överlevande fångar vittnade emot henne. Hon försvarade sig med att hon aldrig misshandlat fångar och allt som sagts om henne under rättegången var överdrivet. Hon medgav att hon visste om att det fanns gaskammare i Auschwitz, men nekade till att hon skickat dit fångar. Hon säger sig istället ha försökt rädda kvinnor och barn undan döden.

Irma Grese dömdes skyldig och därmed till döden genom hängning. Hon hängdes i december 1945 endast 22 år gammal.


Den mest kända bilden på Irma Grese.

Jag tycker det är helt sjukt. Hon var ju bara 22 år. Lika gammal som jag är nu. Jag kan inte ens tänka tanken på hur hon var som person. Jag har ju bara läst om henne och jag kan med största säkerhet säga att jag är glad att jag aldrig har träffat henne. 

Jag har sökt och letat, men det verkar inte finnas många böcker om henne trots att hon blev så pass känd som hon blev. Hittar ni någon bok eller film om henne så tipsa gärna mig! Jag vill hemskt gärna läsa eller se filmen. 

Jag blir väldigt fascinerad av henne. Inte för att jag tycker att något av det hon gjorde var bra, för jag tycker det är hemskt och sjukt! Hon fick verkligen upp mina ögon för andra världskriget och hur det verkligen var bland vakter och fångar.

Can you say Cheeze?

I väntan på maten nallar jag ost av Jonna. Gottit värre...

Shopping, every womans therapy

Nu är jag glad! Jag har kommit hem till Jonna nu och jag hann tillochmed ta en sväng på stan innan. Jag har fyndat! Lovely.. Shopping botar allt! Fast vad jag har köpt får ni se imorgon när jag har kommit hem, tagit kort och laddat upp bilderna.

Sitter nu och inväntar mat som Jonna lagar. Hon gjorde mig lite orolig när hon sa att det tar tid med maten. Jag vill inte att det ska ta två timmar. Jag är jättehungrig! NU! Hihi..

Jag har tidsinställt ett inlägg senare ikväll om Irma Grese. Missa INTE det!

Klipp, klipp med sax

Alvin behöver verkligen  klippas. Kolla på den här kalufsen:



Gud så långt hår han har. Tur att farmor ska klippa imorgon!

Äntligen! Som jag har väntat

Mitt nya bankkort har kommit. Mitt har inte fungerat att handla med sen i december (det har bara funkat att ta ut, konstigt nog)!  Men nu har det kommit! Jag vill ge mig ut och dra mitt kort för alla grejer i världen, men det går inte för jag är pank! BUHU..

Klart och färdigt!

Sådär. Då har man tidsinställt några inlägg. Det kan ju bli så att jag skriver lite hos Jonna också, men jag lovar inget.

En Tisdag på året

Idag har det börjat segt. Ingen anledning att skriva egentligen, vill bara hålla er lite uppdaterade.

Jag ska ju som sagt sova hos Jonna ikväll, men jag lämnar nog datorn hemma. Den är så tung att släpa och jag kommer säkert ändå inte ha så mycket tid till att sitta vid den. Därför ska jag ordna några tidsinställda inlägg tills ikväll och imorgon bitti så ni har något att läsa.

Om Jonna är riktigt snäll får jag säkert låna hennes dator och blogga ikväll efter kryddpartyt! Jag vill ju berätta för er hur det är att vara på kryddparty. Något som jag aldrig har gått på förut. Jag är väldigt glad att jag blev bjuden.

Det har kommit en ny kategori i bloggen

Jag vill förklara kategorin så att alla förstår varför den ligger inne. Den heter Andra världskriget, Hitler och hans män. Jag är absolut inte nazist! Eller rasist för den delen heller, men ämnet Hitler och andra världskriget är oerhört intressant för mig. Därför väljer jag nu att jag delvis vill blogga om det.

Det kommer att skrivas om fakta, viktiga och betydelsefulla personer såsom Höss, Eichmann m.fl. Jag vet att jag skrev tidigare att denna blogg skulle handla om mig och mitt liv, men eftersom det är ett ganska stort intresse så tycker jag att det inkluderas i mitt liv. Det går nästan inte en dag hemma utan att vi pratar om någon därifrån eller ser en film som handlar om andra världskriget.


De kända orden "Arbeit macht frei" från koncentrationslägret Auschwitz.

När dagen är lång och tråkig kan man passa på att ta hand om sig lite

Någon som vill gissa vad jag har gjort idag?

En helt vanlig dag, med undantag för besök av Ida

Jag fick lite besök av Ida. Det var trevligt, det var så längesen vi träffades och bara snackade skit. Vi brukade göra det ganska mycket när jag var gravid. Men sen glider man ju ifrån varandra lite grann. Hon har tydligen flyttat närmare mig nu så vi får hoppas att vi kan ses lite oftare!

Annars har det väl inte hänt så mycket idag förutom att jag har bestämt att jag ska sova hos Jonna imorgon. Hon skulle göra kotletter och potatisgratäng åt mig. Mums!

Varför föddes jag till en hona?

Jag HATAR att ha mens! Jag blir lättirriterad, får rännskita och frossa. 

Så nu vet ni hur jag mår idag.. Tyck synd om mig!!

Tankar i en paranoid tjejs hjärna

Nu har jag varit vaken ett tag. Jag inser att detta inte kommer bli en bra dag.. Alvin och jag har bråkat. Alvin och Johan har bråkat. Alvin och Sune har bråkat. 

Som ni kanske misstänker kom han inte iväg till dagis idag (IGEN). Jag vet inte varför det blir så och jag blir så arg på mig själv när det händer för jag vill ju vara den här supermorsan alla förväntar sig att jag ska vara. Men hur mycket jag än försöker blir jag inte det. 

Ibland känns det som om alla andra har det mycket bättre än mig. Och att det måste vara något stort fel på mig för att jag inte är som alla andra. Nog för att jag har Borderline, men det räknas knappt tycker jag. 

Jag har massa knäppa tankar dessutom som trycker ner mig. Min hjärna är helt off idag. Men det är inte sånt här ni vill läsa om så jag ska försöka gaska upp mig senare..

Hemma efter kalas

Nu har vi kommit hem från kalaset och Alvin har lagt sig för kvällen. Det har varit livat och mycket barn. Nu vill jag bara varva ner en liten stund. Kanske skriver något senare. Om jag orkar. Jag är helt slut nu.

Bråttom!

Vi ska snart på kalas hos Emilia och har bråttom till bussen. Uppdaterar ikväll!

Morgonhumör åt det värre hållet.

Idag har morgonen inte alls börjat bra. Jag har haft humörsvägningar i stora mängder. Och nu har jag jättemycket ångest, men det vill jag helst inte tänka på.

Idag ska vi på kalas. Vi måste slå in paket och hitta lite finare kläder, men vi ska inte vara där förrän klockan tre så vi hinner. 

Nu ska jag spela lite..

If you could understand crazy, it wouldn't be crazy.

Vi har kollat klart på filmen vi hyrde nu. Det blev Splice. En ganska bra, lite äcklig och konstig film. Ångrar absolut inte att jag såg den, men vissa saker var lite förutsägbara. 



Vi har haft sjukt roligt ikväll för övrigt och skrattat en hel del. Malin har åkt hem och nu går det någon kass rulle på tv som jag inte gillar. Jag vet inte vad de andra säger än, men vågar jag hoppas på en till film att se kanske? En komedi skulle vara trevligt.


Bästa vänner och film <3

Nu har vi ätit tacos och tyvärr glömde jag ta kort, men det var jättegott! Jag blev tokmätt av det!

Jonna, jag, Johan, Linda och Alvin sitter och tittar på film. Malin kommer snart också. Det är så mysigt att ha alla mina tjejer här! Vi ska kolla på film och bara snacka massa skit! En perfekt lördagskväll!

Är det någon som är hungrig? Jag har potatis att erbjuda!

Vet ni vad som hände när jag skulle ta på mig min strumpa tidigare idag? Den sprack vid hälen, men jag orkade inte byta. Jag har dom idag och slänger dom imorgon istället. Det är dessutom mina favoritstrumpor!

Favoritlinne och jeans - enkelt, men snyggt



Ber om ursäkt för den suddiga och kassa bilden. Alvin skulle hjälpa Johan att ta kort. Det här blev den bästa av alla foton. Då kan ni ju tänka er hur de andra blev.

Körde på 80-tal med tofsen på sidan



Ljusa färger och tofsen lite halvt på sidan. Ber om ursäkt för stoppljuset i pannan. Inte så mycket att göra något åt i detta läget..

Ansiktsmask

Snart är tvätten klar.  Det är dags för mig att ta ett bad och en dusch.. 

Men först var jag tvungen att ta på en härlig ansiktsmask!


Usch vilken hemsk utväxt jag har.. snart dags att blondera igen känner jag..

Trång säng med fyra i = Himmelskt

Uppe med tuppen idag. Egentligen skulle jag ha varit det. Vi hade tvättstuga och Alvin vaknade sju dessutom. När jag tog upp honom så ville han ligga och mysa med oss en stund i sängen och det fick han ju såklart. 

Det blev lite fullt i sängen när Alvin, jag, Johan och Sune låg i den. Fast det var jättemysigt också såklart. Efter vi hade myst klart kom han på att det var dags att börja bråka och började kasta runt bordet i sitt rum och grejer. Det kommer sluta med att han bara har en säng och en tom bokhylla i rummet tillslut. Så som han har sig med sina saker.

Idag har jag planerat att träffa Linda en stund på stan, men vi får se om det blir av eftersom Alvin är på det humöret han är. Johan vill inte vara ensam hemma med honom och det förstår jag, och jag vill inte sitta på bussen med en jättegrinig unge.

Vad som händer ikväll vet jag inte än. Antingen blir det filmkväll annars får jag övernattningsgäster.

Chokladbollar och Auschwitz

Lillkillen sover. Det är skönt. Han somnade tillochmed om efter att han vaknade av mitt skrik jag gav av när Johan skrämde mig i badet. 

Johan sitter och gör chokladbollar och tittar på en dokumentär om Auschwitz, Det är sjukt intressant, men samtidigt lite läskigt. Förstår inte att sådant faktiskt har hänt. Jag ryser vid tanken på alla de människor som sköts, torterades och gasades ihjäl. Det är sjukt att det är en del av världshistorien. Och det hände ändå för inte så länge sedan..

Ska försöka få min pojkvän att spela monopol med mig idag istället eftersom det inte blev något igår. Önska mig lycka till!

"Jag ska bita sönder tröjan, mamma"

Seriöst. När tar den här trotsåldern slut? Han driver mig till vansinne. Han ville bita sönder min tröja. Det blev läggdags en timme tidigare idag. Hoppas det blir lugnare imorgon.

Nu hoppar jag in i ett bad

Ge mig tips på vad vi ska göra?

Jaha. Då var busprinsen hemma då. Började direkt när mormor gick gjorde han också. Hade jag väntat mig annorlunda? Nej, jag tror faktiskt inte det. 

Jag har fortfarande inte kommit på något skoj att göra idag. Jag tänker så det knakar. Vi skulle ju kunna baka, men jag har inga ingredienser hemma. Vi skulle kunna ta en promenad, men det är roligare med sällskap. Min hjärna är helt blank. Ge mig tips?

Han älskar ju att rita, men tröttnar fort. Jag hinner bara ta fram grejerna och sitta i fem minuter innan han vill göra något annat. Det blir så hattigt. Jag vill göra något som tar minst en halvtimme. Dansa flamenco kanske? Nej, den kan jag inte. Jag får helt enkelt fortsätta tänka tills hjärnan bränts sönder.




En natt utan mardrömmar och sovmorgon. Kan man begära mer?

Jag drömda inga konstiga drömmar inatt. Förutom att jag arbetade på en skola eller något. Minns inte exakt, men den drömmen kan man väl knappast kalla konstig? I alla fall inte om man jämför med de andra drömmarna. Sovmorgon fick jag också. 

Boendestöd har redan varit här och Alvin kommer inte förrän efter lunch. Johan har sprungit iväg på ett ärende så jag är helt ensam. Det känns skönt, men lite annorlunda. Det är inte ofta jag är helt ensam på det här sättet. För övrigt undrar jag vad jag ska hitta på idag. 

Jag blir så rastlös när det är städat och fint hemma så jag kan aldrig komma på något att göra. Kanske någon vän med barn vill komma över och leka med Alvin? Knappast troligt. Vi får väl se vad dagen för med sig. Det känns som en bra dag i alla fall!

Sängen kallar på mig, jag orkar inte stå emot längre

Jag börjar bli riktigt trött nu. Orkar knappt hålla ögonen öppna. Vi har tittat på film och pratat massor. Skönt att prata ut om lite saker som rör bröllopet och sånt. Snart måste vi verkligen sätta oss ned och diskutera det.

Jag mår lite bättre i magen i alla fall. Har inte behövt springa så mycket på toaletten. Det känns skönt. Jag har fått i mig mat också. Om nu någon är intresserad av att veta det? 

Imorgon kommer boendestödjarna halv elva och Alvin kommer hem efter lunch. Ska bli härligt med sovmorgon! Hoppas jag slipper mina hemska drömmar bara. Är det verkligen ingen som har liknande drömmar? Eller tips på vad de kan betyda? Aningar bara kanske? Nehe, inte det heller. Jag får väl gå och undra då.

Nu säger jag god natt för ikväll så ses vi igen imorgon när jag har vaknat till liv.

Jag faller inte för snälla killar, ge mig en idiot tack!

Jag är helt slut. Det blir nog inget monopol för min del ikväll. Inte för Johans heller misstänker jag. Han vill nog inte spela ensam. Jag gissar på det i alla fall..
Jag har tittat på en film för att fördriva tiden lite. Om jag inte hade haft en pojkvän som jag ska gifta mig med inom en snar framtid hade jag drömt mig bort och önskat att jag var flickan i filmen. Okej, jag kanske gjorde det lite då. Fast bara lite grann.
Jag blev helt kär i den här låten från filmen:
Jag är helt slut. Det blir nog inget monopol för min del ikväll. Inte för Johans heller misstänker jag. Han vill nog inte spela ensam. Jag gissar på det i alla fall..

Jag har tittat på en film för att fördriva tiden lite. Om jag inte hade haft en pojkvän som jag ska gifta mig med inom en snar framtid hade jag drömt mig bort och önskat att jag var flickan i filmen. Okej, jag kanske gjorde det lite då. Fast bara lite grann.

Jag blev helt kär i den här låten från filmen:

Barnledigt för en natt

Min mamma kommer strax hit och hämtar Alvin. Han ska få sova där i natt. Så skönt! Verkligen behövligt efter den här dagen. Min hjärna känns som skumgummi. 

Ska lägga mig i ett bad efter att hon har hämtat honom. Senare blir det ett parti med Monopol och en film med Johan! Skönt att bara få vara vi två för en kväll ♥

Idag är bara en sådan dag..

Jag går fortfarande och tänker på min knasiga dröm. Jag kan bara inte släppa den. Vad betyder alla mina konstiga drömmar? Något dåligt är på väg att hända. Jag känner det på mig. Jag vet bara inte vad det är än. Jag hoppas jag får reda på det snart.

För övrigt har jag gått och blivit magsjuk. Jag är ju ganska välsignad med att ha svårt att kräkas, så det kommer ju bara bakifrån. Har ingen lust att sitta med en hink brevid mig. Nej, usch. Jag hoppas det går över snart. Känner mig ganska seg och så idag. 

Alvin fick vara hemma idag. Vi försov oss och ingen av oss orkade gå. Det är fail av oss. Det vet jag, men idag fick bli en sån dag. Och jag chansar på att han vet om att jag inte mår bra idag, för han trotsar till max! Kastar saker i golvet, skriker, svär och slår på allt han ser.

Jag känner mig som en död zombie. Tänkte ta ett kort, men jag ser så hemsk ut så ni får nöja er med ett gammalt.. 


Jag saknar mitt långa hår

Drömmarnas land skrämmer mig

Jag har drömt en till konstig dröm. Denna gången var jag och två vänner. Den ena av dom umgås jag inte alls med nu knappt, men vi var jättenära förut och i drömmen var det så igen.

Vi hade åkt på kryssning. Det var ett ganska litet skepp. Det var som en helt vanlig kryssning utom ett stort undantag. Det spelades hög musik och precis när jag och Malin trodde att dom skulle annonsera ut att vi började närma oss sverige så hördes en annan röst. Jag hörde inte exakt vad rösten sa, men vi gick in till våran hytt och började pacla.

Hytterna var ganska konstiga. Det var 6-10 personer som delade hytt. Fast man kanske inte ens kände varandra. När vi hade packat klart kom det maskerade män som tog våra mobiler och drog ut cissi och alla killar ur rummet.Sedan blev vi inlåsta. Jag insåg att båten hade blivit kapad, men varför hade de tagit cissi och killarna?

Det tog ett tag innan vi fick mat. Det var någon äcklig sörja och vi fick inte mycket av den. Dörren var hela tiden låst. Efter flera dagar hade gått så hade dörren lämnats upplåst. Jag provade att gå ut. Det kryllade av maskerade män, men jag såg inte ledaren någonstans. 

De hade satt upp lappar på alla dörrarna. Pojkar, flickor, pojkar, flickor längs hela korridoren på alla dörrar utom två. På den ena stod det sjuka ocn inom parentes försökskaniner och på den andra dörren stod det misslyckade experiment. Det behövdes inget geni för att förstå att de misslyckade exprimenten var döda försökskaniner.

Det var såklart anledningen till varför cissi togs bort från oss. Men frågan var levde hon eller hade dom dödat henne? Jag smög mig tillbaka tll rummet och berättade för de andra. 

Efter ett par dagar till hade alla fått fri gång. Alla utom de sjuka. Jag tittade mig omkring och såg ledaren. Till min stora förvåning var det en tjej, jag hade förväntat mig en man. Jag sprang upp för trapporna, men hann inte se henne förrän hon tilltalade mig.

"Oj, är du här. Det var inte bra.." Jag tittade på henne och kände igen henne direkt. Det var en släkting till mig. Jag tänker inte säga vem det är här i bloggen för hon är världens snällaste annars. Allt som hände sen är suddigt. Det enda jag minns av drömmen efter det är att jag fick ta med mig Malin och Cissi hem. Hon var inte glad att jag tog med mig en "sjuk" hem, men hon hade inget val. Jag hade stannat där annars. Och ju längre man stannade, desto mer ökade risken att bli "sjuk". Hon ville inte riskera att exprimentera med en släkting. (Nät de exprimenterade utförde de experiment i stil med Josef Mengele, fast på de "sjuka" istället för speciella barn osv.)

Cissi blev sur och sa att det fanns ju jättemånga bekanta till oss. Hon tyckte jag skulle få med mig flera, men jag hade inget val. Jag fick bara ta två och ingen av dem ville vara kvar.

Sen efter den drömmen drömde jag lite snabbt att de försökta ta Alvin ifrån mig igen. Usch.. Det var nästan värre än första drömmen.

Vinst i monopol och sit-ups

Johan och jag spelade Monopol idag. Bara han och jag. ♥ Det var mycket roligare och trevligare stämning idag än det var igår. Han blev bankrutt och jag vann! Känns väldigt skönt att få vinna ibland faktiskt!

Efter spelet började vi prata om fetma. Jag tycker jag har blivit så stor om magen på sista tiden. Jag går bara upp och upp i vikt. Jag vet ju varför. Det beror ju på all cola jag stoppar i mig. Och att jag så ofta vill ha godis och inte kan stå emot. 

Johan promenerar ju och har sig ganska ofta, men jag rör ju nästan aldrig på mig så det är inte så konstigt att det stannar. Jag bestämde mig för att prova på att göra ett par sit-ups. Jag har inte gjort det på jättelänge och blev väldigt besviken över resultatet. Jag klarade 16 och sedan fick jag ont i magen. 

Resultat? BÖRJA TRÄNA SARA! DET ÄR DAGS NU!!


Stelhet i kroppen och en tacksam son

Idag har jag ju varit och rejvat hemma hos Jonna. Vi åt pizza och tittade på tv. Trevligt trevligt.

När jag kom hem köpte vi en ny Emil-film till Alvin och nu sitter han snällt och tittar på den!

Min pizza !

Bloggarna jag följer

Tänkte dela med mig av bloggarna jag följer och läser dagligen:


Bambi - En härlig blogg om en underbar tjej som överlevt sköldkörtelcancer och precis har gift sig i Thailand 
Lady Dahmer - En jättebra bloggare som växlar med seriemördare och har väldigt bra åsikter om genus (Även hon som gjort denna gratisdesign)
Egoina - Humorbloggerska
Spiderchick - En till humorbloggerska. Det går inte att sluta när man väl har börjat läsa hennes underbara blogg
Tv-Minnen - En blogg om Tv-program och skådespelare
Astrid Lindgren stjärnor - En blogg om alla de som varit med i en Astrid Lindgren film. Vad de gör idag och massa annat roligt skvaller från filmerna
Sandra - Min söta vän bloggar som ensamstående till två barn
Fisen - Min syster

Kika in där. Jag kan speciellt rekommendera Lady Dahmer som är helt amazing på att skriva!

Jag har nog inte riktigt vaknat än, tror jag..

Usch jag känner mig helt seg så här nu på morgonen. Fast det kan ju bero på att jag gick upp för en halvtimme sen och inte riktigt vaknat till liv än. Idag mår jag i alla fall mycket bättre än igåt, i alla fall om man tänker på yrseln och det som jag hade igår på förmiddagen. 

Jag har fortfarande lite ångest, men den försvinner säkert under dagen. Jag fick ju ångest över ganska mycket igår. Först gick jag ju förbi deras hus och sedan gick jag till dagis. Jag har inte varit där på ett tag och fick ont i magen av att komma dig. Jag känner samma konstiga känsla idag.

Vad är det med dagis som gör mig så ängslig?

Idag ska jag åke till Jonna och härja så det kanske inte blir något skrivande förrän jag kommer hem ikväll. Så ni kan vara förberedda på det.

Monopol Disney Limited Edition

Det var alltså Monopol Disney vi spelade. 

Jag tänkte att oj var roligt och sofistikerat med en spelkväll. Jag var jättetaggad och såg fram emot det jättemycket. Så vad hände då?

Det var typ ingen som ville spela. En efter en hoppade av tills det bara var jag, Johan och Fisen kvar. Så mycket för spelkväll. Jag är mest besviken. Johan och Fisen hade roligt i alla fall och mamma diskade. 

Vi får väl se om jag har spelkväll någon mer gång i mitt liv, men knappast troligt. Nu är jag bara deprimerad och har ångest. Varför skulle jag komma på något så dumt som spelkväll? Fuck that shit!


Ja, det var alltså det här spelet som låg i paketet jag hämtade ut tidigare.

Skönt med promenad? Jag måste vara galen!

Jonna kom hit och vi tog en liten promad för att hämta Alvin och hämta ut mitt paket! Jag visar vad det var i paketet senare! 

Jag höll på att ramla ganska skapligt på vägen hem och tog tag i ett staket. Såklart klant som jag är så gjorde jag mig illa i båda arm och ben. Ramlade klarade mig jag ifrån i alla fall. Som om det hade gjort någon skillnad.

Om man bortser från att jag var ute och gick som jag verkligen hatar så var det ganska mysigt och skönt att få prata med Jonna. Det var skönt att få prata ut om allt som kan tynga ner mig. Vi gick förbi deras (djävulen och hennes familj) hus och det var ganska jobbigt. Skönt att Jonna var med mig!

Jag har upptäckt ganska mycket trots från Alvin sen vi kom hem. Jag som trodde det började gå över..

Du är raderad ur mitt liv, jag hoppas du är nöjd lilla gumman

Efter det här inlägget kommer jag inte spendera mer tid på dig. Det är bara onödigt eftersom jag vet att det är uppmärksamhet du vill ha. Och det är något jag under inga omständigheter tänker ge dig!

Att prata skit om mig (speciellt till mig) är något jag har ganska svårt för. Jag tar väldigt lätt illa vid och deppar ihop istället för att rätta till. Men när nån pratar om mina känslor. Vad som är äkta och inte blir jag bara irriterad. Denna gången är det väl mest skrattretande, men ändå.

Det finns en person som är helt emot att Johan och jag ska gifta oss. Endast för att hon inte får vara min tärna. Denna person har inte träffat varken mig eller Johan på väldigt länge. För att hon inte får bli tärna har hon nu hånat oss och våran relation på Facebook. 

De flesta har backat upp för mig och Johan och vi har sagt att om hon inte ber om ursäkt så är hon inte välkommen på bröllopet. Hon svarade att hon inte ville komma och att hon inte ville ha något med oss att göra. 

Från och med nu är du officiellt raderad!

Förlåt för det lilla negativa, men var tvungen att skriva av mig lite..


Tvättning utan tvättmaskin. Bra jobbat!

Jag känner mig lite bättre, inte helt bra än dock. Åker och rejvar med Jonna imorgon. Idag kommer hon hit. Jag har saknat min prinsessa så det ska bli skönt att få träffa henne.

Idag har vi tvättstugan från 14-21. Det behövdes verkligen! Jag har knappt rena underkläder kvar. Nej, just ja. Min kära söta lilla pojkvän glömde bort att Februari bara har 28 dagar så han bytte till lördag. Det får bli lite handvätt istället. Extremt roligt, eller vad säger ni?

Magknip eller något helt annat?

Jag har sovit som en sömntuta. Ändå är jag fortfarande trött. Jag vull gå tillbaka till min säng och sova, trots att jag vet att det inte går.

Jag mår inte alls bra idag. Vaknade med frossa och magont. Som tur är har jag ingen feber. Man får vara glad för det lilla. Frågan är om man kommer orka med den här dagen? Jag har så fruktansvärt ont att det gör ont bara att röra på sig. Till exempel gör det ont att bara ändra sittställning i soffan. 

Jag mår illa så jag vill kräkas. Då är den andra frågan. Är jag förstoppad, på väg att få mens eller bara sjuk? Vid alla tre är det vanlligt att jag får frossa, ont i magen och mår väldigt illa. Frossan brukar vanligtvis försvinna när jag badar, men det gjorde inte det idag.

Hoppas ni mår bättre. Jag måste verkligen försöka må bättre om jag ska kunna orka åka till Jonna och ha spelkväll ikväll.