Hur tror du samhället ser ut om 20 år?

Den här frågan känns svår. Det beror ju egentligen på vilka som kommer att gå vidare i valet sen tror jag. Det kan sluta på två sätt..

Antingen så kommer samhället att vara mycket bättre. Det är mer harmoni i Sverige, folk har jobb och slipper gå arbetslösa. De värnar mer om sina medmänniskor och kriminalitet minskar. Fängelsestraff för kriminalitet har naturligtvis höjts också. Man behöver inte vara rädd för att gå hem sent på kvällen om man är själv, man ska kunna släppa ut barnen utan att oroa sig för människorna runt omkring.

Eller så kommer det att bli mycket sämre. Fattigdom och kriminalitet kommer att öka. Det kommer att bli fler gängkrig än vad det är i dagens läge. Ingen kommer våga gå ut efter tio på kvällen om man är ensam. Man kan inte släppa barnen ute ensamma förrän de blir lite äldre (pga rån mot småbarn, barnarövare osv).

Om 20 år trot jag verkligen inte att samhället ser ut som det gör idag. Det är vi som kommer att påverka det här och det är upp till oss att skapa alternativ ett och inte alternativ två.

Blir det alternativ två så lär ju många se ut och tänka såhär om 20 år.
Jessica Högberg

Ja, hur ser det egentligen ut om 20 år... mycket svår fråga... kanske kan vi då ändra någon liten kromosom så ingen är kriminell?? ;)

Svar: Ja, drömma kan man ju alltid göra :P
Arasen

Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: