En dag på stan

Jag lyckades städa lite smått i går i alla fall.. Jag tömde kattlådan och hängde in hälften av all ren tvätt.. Ganska bra ändå utan motivation kan jag tycka.. 

Idag ska jag ner på stan. Först ska jag träffa min kusin och kolla hur det är med henne. Imorgon har det varit en vecka sen branden och jag har tänkt på dom varje dag. Sen ska jag träffa min syster efter att hon har slutat i skolan. Vi ska gå in på mäster skoog och ta lite mått så dom kan sy in klänningen lite. Jag ska betala halva då också. Jag ringde och frågade om jag kunde betala halva nu och halva sen. Hon sa att det var många som gjorde så. 

Nej, om man skulle ta och sätta lite fart så man kommer ner på stan någon gång.

Min kusin och jag (gammal bild från bloggens arkiv)

usch

Jag känner mig så konstig. Jag har haft konstiga drömmer två nätter i rad nu.. Jag minns inte mycket av dom. förutom att dom varit väldigt obehagliga. 

Idag skulle jag behöva städa. Jag ser mig om och ser allt som behöver göras och då tappar jag all motivation. Varför är det så? För andras ögon kanske det inte ser ut som så mycket, men det är jättemycket ren tvätt som ska hängas in och massor av småsaker som ska plockas undan och så.

Jag MÅSTE ta tag i den här röran någon dag! Jag vill inte.. ! 

Skulle mycket hellre vilja sitta ute på balkongen och ha det bra

Lite låg uppdatering just nu..

Jag känner mig fortfarande inte riktigt som mig själv.. Men det kommer väl tillbaka snart hoppas jag.. Igår hade jag filmmys med mig själv på balkongen. Massor av tända ljus och en väldigt fin film. Ikväll blir det nog filmmys igen. Antligen själv eller med min fina sambo. Jag vet inte riktigt hur det blir än.. 

Min hjärna är totalt mosig idag. Alvin har varit hur snäll som helst idag. Tills det var dags att äta. Han fick köttbullar med mos idag. Och han ville INTE äta, fast han var hungrig.. Från det att maten ställdes fram har han gnällt, klagat och skrikigt. 

Jag längtar tills på lördag då jag får ha en heldag för mig själv (och lillasyster då) i stockholm. 

fika

jag hann inte blogga innan jag åkte imorse och sen glömde jag bort det. Jag och Johanna har varit och fikat på marys café. det är helt underbart där och fikat är jättegott.



Stolt mamma idag!

Först när jag skulle hämta Alvin på dagis drog en av hans fröknar mig åt sidan och berättade ltie vad som hade hänt idag. Alvin hade haft väldigt mycket attityd och hon hade höjt rösten lite åt honom. Hon berättade det utifall Alvin skulle säga något om att hon varit elak eller så.

Sedan traskade vi mot BVC. Det tog sin lilla tid för det fanns ganska mycket att titta på runt omkring. Sen är det ju en bit att gå också. När vi kom fram fick vi komma in på en gång för det var våran tur. Vi kom nästan precis på klockslaget. 

Alvin fick rita en gubbe, en cirkel, en fyrkant och en triangel. Han fick klippa ut en cirkel på linjen och som bonus skrev han sitt namn. Han räknade till 20 (fast kravet var 10), stod och hoppade på ett ben. Han fick mäta sig och väga sig. Han låg ganska bra till på kurvan. 

När allt annat var klart var det dags för sprutan. Sköterskan berättade vad hon skulle göra och att han skulle få en present efteråt. Hon sa att han kunde sätta sig i mitt knä och jag visade honom dom roliga gardinerna i hopp om att han skulle tänka på annat när själva sticket kom. Sköterskan satte sig bredvid honom och Alvin tittade när hon tog fram nålen. "Nu sticker det till lite". Och sen var allt klart! Alvin sa ingenting. Jag trodde han skulle bli rädd eller ledsen eller något, men nej.. INGENTING! 

Vi firade med att gå till stan. Först fikade vi lite grann.. Sedan gick vi in i leksaksaffären. Vi gick runt en stund och tillsist åt vi mat på burger king innan vi åkte hem. 

Jag åt en Manhattan Btownie på fiket, men den var nästan för söt för min smak...

Jag är inte migsjälv

Jag hat inte orkat blogga så mycket. Jag vet inte riktigt vad det är med mig just nu, men jag mår inte bra alls! Antingen har jag tagit branden hårdare än jag trodde eller så har jag pms eller något.

Jag bröt ihop på mammas toalett igår helt utan anledning. Jag känner mig ledsen och nedstämd. Jag fräser ifrån för ingenting. Jag är inte riktigt mig själv just nu.

Jag måste försöka fokusera på annat idag. Alvin ska hämtas tidigare på dagis för vi ska till BVC för femårs kontroll. Det är sista besöket som han har där. Nästa kommer bli hos skolsköterskan. Han ser fram emot det väldigt mycket. Han vet inte om att han ska få spruta. Det är nog lika bra att inte säga något förrän det är dags. Han kommer inte vilja gå annars.

Jag undrar om man kanske skulle göra nåt kul efteråt? Som belöning för att han har varit duktig. Kanske gå och fika på stan eller nåt sånt. Det återstår att se. Han kanske inte ens vill fika på stan. Han kanske vill hem direkt. Min stora kille.

En mardröm som var verklighet

Igår orkade jag inte blogga.. Det hände en massa saker och jag klarade inte direkt av det då. Jag behöver skriva av mig lite tror jag ändå..

Igår kväll ringde Carola till mig. Hon sa att det var massa brandbilar och sånt utanför min port.så jag ställde mig i fönstret och tittade. Jag såg tre brandbilar och en ambulans. Jag ställde mig vid dörren i hallen och tittade ut genom kikhålet. Jag kände att det luktade brandrök så jag öppnade inte dörren.

Jag visste inte vilken våning det var på och efter en stund tittade jag ut genom fönstret och såg att det var högre upp. Polisen kom också sen och stod utanför porten.

Jag stod på balkongen och både Johan och jag var överens om att inte gå ut om vi inte blev tillsagda. Mitt från ingenstans ser jag min mosters sambo komma springande över gården. Han såg orolig ut. Då började jag hoppas att det inte var hos dom. Strax efter kom min kusin och moster. Min kusin började prata med polisen direkt och moster såg ganska upprörd ut. 

Jag hoppades verkligen att det inte var hos dom eftersom dom inte hade djuren med sig så visste jag att dom var hemma. Lite senare ringde Carola upp mig igen. Hon hade pratat med min kusin och det var hemma hos dom det brann. Alla djuren är döda och polisen misstänker mordbrand. 

Jag sprang ner till min kusin och moster. Moster såg helt förstörd ut. Jag har inte sett henne så sen jag var liten, när min kusin gick bort. Jag gick fram till henne och kramade om henne. Sen gick jag fram till min kusin. Jag såg att hon hade gråtit. Hon hade solglasögon på och försökte le. Jag såg rätt igenom henne.. 

Jag kan inte sluta tänka på det. Jag grät några gånger innan jag somnade igår. Jag hoppades att det skulle vara bättre efter att jag vaknat, men det var det inte. Jag har varit nära att börja gråta flera gånger idag med. Nyss var polisen här och frågade om vi hade sett något. Det hade vi ju inte. Dom bekräftade att dom trodde att det var mordbrand. 

Jag fattar det inte.. 


Andas.. andas..

Jag blir tokig idag! En son som inte gör annat än att tjata, härmas och inte lyssna. Två katter som river lägenheten.. Det blir nog skönt att komma över till farmor en stund sen. 

Alvin får cykla till farmor idag. Förhoppningsvis blir han av med lite energi då..Och sen hoppas jag verkligen att det är lugnt när vi ska gå hem idag. Det är ju Pride idag.. 


Jag idag

En lugn dag

Det har varit så mycket här nästan varenda dag den här veckan, så igår när jag inte hade någonting inplanerat så ville jag bara ta det lugnt och göra ingenting.

Jag spelade The sims, tittade på skärgårdsdoktorn, åt kebab och bara njöt av en dag utan några måsten eller ärenden.

Idag ska Alvin och jag hem till min farmor på besök. Hon fyllde år igår så vi ska väl fira henne lite smått. Det blir nog skönt att komma hemifrån en stund.. Alvin behöver nog det. Om vädret håller i sig får han cykla dit. Det är inte alls långt.

Mitt favoritspel på mobilen just nu

 

Det går åt rätt håll

Tänk att en dag som inte alls började bra kunde sluta positivt. Så brukade det aldrig vara förut. Det måste ju ändå betyda att det går åt rätt håll. 

Först började dagen med att jag försov mig, sen spillde jag cola på mig själv när vi var på Leos lekland. Då började jag känna att dagen inte alls började bra. Och sen det där med att jag fick rosa kyckling. Då blev det ännu värre. 

Johan och jag åkte ju sen till Torshälla för att träffa han som ska göra våran tårta. Vi var lite tidiga så vi tittade först på stället som vi ska gifta oss på. Lite hur det ser ut och så. Det kommer att bli så fint! Mötet med tårtbagaren (heter det så?) gick ju jättebra och vi är nöjda. 

Sen hämtade jag Alvin som var hos Carola och han ville absolut under inga omständigheter följa med hem. Efter mycket om och men så följde han med till netto och sen hem. Hemma var han på extremt dåligt humör eftersom han inte fick vara kvar hos Carola och leka med hennes barn. 

Vi åt mat och efter maten smakade vi på fyllningen som våran tårta ska ha. Alla (även Alvin) var överrens om att den smakade gott och skulle passa bra till tårtan. När det var dags att sova ville han inte alls. Jag läste en saga för honom och han blev lugn i ungefär en halvtimme. 

Carola kom över och vi pratade om lite allt möjligt. Vi pratade om människor som inte har nåt liv, om bröllopet, om de aktuella händelserna i Husby eller vart det nu är och massa annat. Vi åt lite glass och jagade bort Oscar från glassen. Någongång under tiden som Carola var här somnade Alvin.

Efter att Carola gått hem satte jag mig och spelade lite The Sims och nu ska jag göra mig redo för sängen. En väldigt givande och bra dag trots alla mindre roliga händelser...

En bröllopstårta beställd

Carola hämtade Alvin på dagis idag. Jag och Johan var på amarant och hade en sån där konsultation eller vad det heter med han som gör tårtorna där.

Nu har vi bestämt hur tårtan ska se ut, vilka smaker det ska vara och vilken caketopper vi ska ha. Jag verkligen längtar tills jag får se tårtan i verkligheten. Den kommer att bli så fin! Jag fick bestämma vilken tårta vi skulle ha och Johan fick bestämma färgerna. Smaken, dekorationerna och caketoppern bestämde vi tillsammans. 

Vad det blev för sorts tårta vill jag gärna hålla lite hemligt till den stora dagen. 


Bild på en som snart ska gifta sig, men inte riktigt fattat det än trots att klänning, tårta och plats är fixat.

Kyckling på Leos lekland

Jag, Johanna och Ia åkte till Leos lekland. Ia fick springa av sig lite och så käkade vi lunch där. Jag åt kyckling.. Den första fick jag skicka tillbaka för den var rosa i mitten, men det tog inte lång tid innan jag fick en ny.

Försovning

Jag sov ganska oroligt inatt och nu försov jag mig. Så typiskt. Bara för att jag såg fram emot idag. Jag ska träffa Johanna om en kvart i alla fall, så det är dags att sätta lite fart. Nog för att jag bara har att borsta hår och tänder kvar, men i alla fall..


Planering och planering. Inget annat än planering

Idag kom det papper om att vi får gifta oss. Dvs. hindersprövningen har gått igenom (fast det visste vi ju redan att den skulle göra). Jag var inne på mäster skoog idag också och la undan en slöja. Det kommer bli så perfekt! 

Imorgon ska vi till amarant för att ha en sån där konsultation eller vad det heter om tårtan. Både Johan och jag ska dit så Carola är snäll och hämtar Alvin från dagis, Tiden krockar lite då vi ska vara där när Alvin ska hämtas.

Det går framåt..

Zzz Godmorgon tror jag

Åh.. Jag ska träffa Carola och Patrik om typ en kvart och jag har inte ens klätt på mig än. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig..Jättetråkigt väder när man ska gå på stan. Blää..

Ett bekymmer mindre

Nu är platsen för vigseln bestämd.. Nu är det bara några småsaker kvar och sen kan vi börja bjuda in alla.. Det är knappt så jag kan förstå att det håller på att hända.. Det pirrar till i magen på mig..

Snart....

Jag ser prickigt

Carola målade mina naglar igår. Jag har nog aldrig varit så nöjd med mina naglar som jag är nu!

Dagens måsten..

Klockan är snart tolv och fast jag sov länge idag har jag redan hunnit med dagens måsten. Dagens måsten idag var att ringa lite bröllopsrelaterade samtal. Jag har ringt Eskilstuna kommun och gett dom all information som dom måste ha. Jag behöver bara återkomma om var själva vigseln ska vara. En fråga vi inte vet riktigt än.

Jag ringde till amarant för att se hur man ska göra när man bokar bröllopstårta och fick mailen till han som hade hand om det. Så nu är han också mailad och klar. 

Imorgon blir det stan med Carola och kolla på blommor och lite sånt.


Godmorgon förresten..


smycken klär mig

idag hade min sötnos gjort ett armband åt mig på dagis. det blev lite litet, men det passar.



Oplanerad shopping

Johan och jag gick ner på stan idag för att fixa med lite pappar på försäkringskassan. Innan jag gick hem passade jag på att gå in i en ny butik som hette Kom o C. Jag tror nästan att det är min favoritbutik här i stan nu. Dom hade lite inredning och presentartiklar och längst bak i butiken var det nästan som ett litet buttericks. Dom hade massa maskeradkläder och roliga grejer. Lite leksaker hade dom också. 

Jag köpte en present till Carola, ett brandmanskit till Alvin som innehöll hjälm, yxa och brandsläckare och sen en fin prydnadsblomma till balkongen.

Ett litet missöde som snabbt rättades till

Åh jag skulle tanka på min telefon idag. Duktig som jag är lyckas jag tanka på mitt förra kort! Men som tur hjälpte dom på comviq mig och raderade mitt gamla nummer så att samma misstag inte görs om. Dessutom så förde han över min påfyllning så att det hamnar på mitt nummer nästa månad istället. 


mys

jag sitter på balkongen idag igen och tittar på film. Det är riktigt mysigt.

Ibland kan det hända att man ramlar lite

Vi gick till Hemköp idag och pantade lite flaskor och så. Alvin fick cykla dit och hem. När vi var några meter ifrån porten hemma så ramlade Alvin med cykeln och fick ett skrapsår på knät. Sen ville han inte cykla mer. Han blev jättesur på cykeln och ville lämna tillbaka den till farmor och farfar. Första gången som han ramlade med cykeln, men antagligen inte den sista..


Utanför hemköp idag

Myslördag med mig själv

Igår hade jag en jättemysig kväll. Johan satt och tittade på the wedding singer och jag kände mig inte sådär jätteintresserad av den så jag tände massor av ljus på balkongen. Fixade kuddar till soffan, poppade popcorn och ställde ut datorn.

Jag såg en film som jag inte hade sett förut. Jag tror att den hette Cougar Hunting eller nåt sånt.. Den var faktiskt riktigt rolig.. Den handlar om tre killar som ska åka till Aspen och jaga pumor. Det går inte riktigt som dom har planerat.

Bröllopstankar

Som ni kanske förstår är det ganska mycket bröllop i mitt huvud just nu. Jag planerar, funderar osv. Jag har bara ungefär tre månader på mig att planera ett bröllop på. Med en minimal budget! Men det ska gå! 

På tisdag ska jag ta med mig Carola ner till stan och göra massa roliga bröllopsgrejer (kolla upp blommor, tårta och sånt). 

Så det kommer nog bli lite bröllopstjat här ett tag framöver. Bloggen handlar ju ändå om mitt liv och det här är mitt liv just nu.


Nu har vi satt ett datum!

Åh vad spännande! Nu har vi bestämt datum. Exakt tid och plats är inte helt klar ännu, men det löser vi snart.. Men det är fortfarande mycket planering kvar framöver.. 

Nästa vecka ska jag börja kolla upp det här med tårta och bukett.. Jag vill gärna ha en traditionell tårta..


(från google)

Ringar utan nötter?

Finns det något som ser ut som jordnötsringar, men inte innehåller jordnötter? Jag har fått världens bästa idé som stoppas av nötallergi..

Kär & galen

Nu händer det. Nu är det ingen återvändo!

Johan och jag ska gifta oss. Jag är så sjukt nervös/spänd/överlycklig så det finns inte. I tisdags lämnade vi in papper om hindersprövning. Och så gick jag in på mäster skoog och la handpenning på en jättefin bröllopsklänning! 

Förberedelser och planering är påbörjat. Exakt datum vet jag inte än, men det borde jag veta snart. Jag ska prata lite mer med vigselförättaren nu i helgen..

Snart står vi där.. Som man och hustru.. Hjälp!

Fredagsmys med familjen

Nu har vi lite fredagsmys här hemma. Vi äter chips (kvar från förra helgen) och tittar på 101 dalmatiner. Jag älskar Glenn Close i rollen som Cruella Devil! 

Lite inspiration


Stolt mamma till världens bästa femåring

Nu är vi hemkomna från utvecklingssamtal med dagis. Det var väldigt givande och vi fick mycket information. Alvin utvecklas mycket just nu både i grovmotorik, finmotorik och allt annat. 

På mindre än ett halvår har han gått från att skriva sitt namn med krusiduller till att faktiskt skriva sitt namn med bokstäver. Han kan klippa en jättefin fyrkant och han tar in massor av information. Han ställer frågor och är mer än villig att lära sig. 

Han börjar öppna upp sig mycket och börjar bli mer intresserad av att leka med kompisar. Han vågar fråga om någon vill leka med honom. 

Jag känner mig riktigt stolt! Det måste ju ändå betyda att vi gör något bra! 


Du håller mitt hjärta i din lilla hand. Jag behöver inte vara orolig för jag vet att du vårdar det ömt ♥

dunk dunk bank bank

jag la mig tidigt igår, men ändå vaknade jag med migrän imorse.

solbrillor på och jag har tagit en tablett. dags att klä på sig och röra sig mot morgonens äventyr

En tidig kväll

Den här dagen har varit så totalt ointressant som det bara kan vara. Inget direkt kul har hänt och jag misstänker att jag druckit för lite vätska idag för jag börjar få ont i huvudet. Det känns tungt och hänger inte riktigt med..

Det blir en tidig kväll ikväll känner jag.. 

Rensat barnrum

Sådärja. Då var Alvins rum rensat och klart! Det är bara dammsuga och torka golvet klart där inne. Men det får tas efter att han kommit hem 3 stora påsar med skräp kastar vi nu! Varav en av dem är en svart plastsäck. Så man kan säga att det verkligen behövdes!

Vi har lite i vardagsrummet, lite i hallen, lite i köket, kattlådorna och lite i sovrummet kvar. Sovrummet kan vi inte ta än, inte hela hallen heller. Resten blir nog av idag, Förhoppningsvis.. 

Rensning pågår

Idag verkar det vara jättefint väder ute. Så mina planer blir att rensa Alvins rum innan han kommer hem.. Det är ett bombnedslag där inne. Jag vet knappt om jag vågar sätta ner foten, men nu ska det göras!

Wish me luck

Cykling, tårta och bajs

Vi gick till slagsta i alla fall så att Alvin fick cykla dit. Det gick faktiskt mycket bättre än jag väntat mig. Vi var där mycket tidigare än jag trodde. Vi fick tårta och dom öppnade sina presenter. Dom blev jättenöjda. Speciellt Sofia över sin nya Justin Bieber parfym. Efter ett tag gick vi hem igen och Alvin cyklade tillbaka.

När vi kom hem åt vi lite korv med bröd och när vi sen satte oss ute på balkongen började vi känna en odör. Vi förstod ganska direkt att det var kattbajs. Så vi började leta efter källan och jag hittade den under soffan. Det är bara en av katterna det kan vara och det är Oscar. Han var jättelös i magen och det var blod i avföringen. Så nu måste vi bli mer noga med vad han får äta och inte. Vi ska prova ta bort den blöta maten och bara låta honom äta torrfoder ett tag nu och se om det blir bättre.. Stackars min lilla fis ♥

Grattis lillasyster och lillebror

Idag blir mina älskade små syskon stora. Idag blir dom femton år! Tänk vad fort tiden har gått..Efter dagis ska vi gå hem till dom för att fira dom! Kuligt värre!

En rolig och bra dag

Idag blir nog en bra dag.

Jag ska snart träffa Johanna. Vi ska sitta på hennes tomt och bara ta det lungt så jag hoppas det fina vädret håller i sig. Jag kanske borde ta med mig ett par leggings utifall det börjar blåsa lite.

När jag har hämtat Alvin från dagis ska jag gå till Slagsta med honom. Cykeln följer med så han kan få träna på vägen dit. Där hoppas jag också på bra väder. När vi kommit till slagsta ska vi fira mina syskon som fyller år idag!


Jag idag..

en ny världsmästare i cykling?

idag har alvin fått en ny cykel av sin farmor och farfar. han var tvungen att provcykla lite. vi skulle ha varit ute längre, men det började regna så vi fick gå in. är vädret bättre imorgon blir det nog mer cykling.

han var ganska duktig, men han slutar trampa mitt i allt och trampar bakåt så att bromsen tar. tur att han har stödhjul.



stolt över sin nya cykel

It's a wonderful day!

Åh idag har det hänt både bra och dåliga grejer. Först stötte jag på människan som jag avskyr mer än allt annat i hela världen. Hon sa hej. 

Resten vill jag nog hålla lite för mig själv just nu.. Än så länge..

så trött..

Inatt sov jag inte bra. Inte alls. Jag sov oroligt och vaknade. Johan snarkade jättehögt och jag kunde inte somna om. Idag skulle jag bara vilja vara hemma och inte göra någonting, men det går inte för jag har en hel del ärenden odag..

Borde kanske fixa mig lite.. Man kan ju inte gå ner sådär på stan..

Alvin gjorde en "Elisabeth"

Alvin låg i sin säng. Johan satt i vardagsrummet och Carola och jag befann oss på balkongen. Mitt från ingenstans kommer Alvin ut från sitt rum. 

"Jag har en pärla i näsan och får inte ut den". 

Först trodde vi inte att det var sant eftersom han brukar härma repliker ganska ofta från filmerna han ser, Men Johan tittade. Och mycket riktigt. En vit pärla (såna som man lägger pärlplattor med) hade fastnat i hans ena näsborre (den högra om intresseklubben vill anteckna). 

Jag och Carola börjar tokskratta. Johan börjar fundera på hur vi ska ta ut pärlan. Jag säger åt Carola att sluta skratta när jag skrattar ännu mer själv samtidigt som jag går in för att hjälpa till. Johan står och letar efter ett sugrör, men jag får den briljanta idén att använda en pincett. Johan tog ut pärlan och Alvin gick och la sig. Frid och fröjd.


Antagligen inspirationen till pärlan i näsan..

Small boobs

Hittade den här roliga på internet..

Men en katt på axeln

Att städa såhär är lättare sagt än gjort..

Mysmorgon med min lilla fis

Jag hade en sån mysig morgon idag. Oscar låg och sov på min axel och jag fick gosa direkt när jag vaknade. Han låg där riktigt länge och bara myste. Efter en stund somnade jag om och när jag vaknade igen så hade han gått iväg. Men oj så mysigt det var!

En liten lista jag hittade..

HAR DU ?
Folköl i kylen : : Nej, men däremot cola och cider
Något husdjur : : Mina två underbara älsklingar Pubert och Oscar ♥
Någon favoriträtt : : Lövbiff! Går ALLTID ALLTID ALLTID ner hos mig! 
Puder på dig :  : Helt ärligt.. Jag vet knappt hur man använder puder
Några framtidsplaner : : Jag ska vinna på lotto och bo i en lyxvilla med femton anställda (kockar, städare osv)
Någon sjukdom : : Inte vad jag vet om..
Gymkort : : Jag, gymma? Vad drömde du om sen?
En homosexuell kompis : : Ja, men vi har tappat lite kontakt (vi hörs inte ens längre typ) lite tråkigt. 
Duschat idag : : Är det illa att jag var tvungen att tänka där? Nej, det har jag inte haft tid med
Någon kompis som snarkar : : Räknas jag själv, min sambo, min son och båda katterna?
Någon vän som spelar i ett band : : Min sambos bror är med i något band..
Några mvg:n : : Haha.. Ja, det hade jag.. I hygien av alla ämnen. Det var nåt mer ämne, men jag minns inte vilket det var
Någon som förstår dig : : Min underbara sambo förstår mig alltid. Sen finns alltid lillasyster och mickis. Jag är så glad att ni finns i mitt liv ♥
Något beroende : : Smoking is bad for you.. Och cola då..
Fikat idag : : Japp! Jag köpte mig en cola och muffins
Nagellack : : Carola fixade dom idag faktiskt.. Asgrymma blev dom..
Någon vän som bor i ett annat land : : Mitt ex bor i england. Räknas det? Annars har jag en till vän där, men vi pratar aldrig
 
VEM ? ..
Avskyr du : : En person jag inte kan nämna vid namn.. Ser jag henne stannar jag upp och fryser till för att jag avskyr henne så mycket. Jag har försökt att minska avskyn, men det går liksom inte.
Delar du mest minnen med : : Jag vet inte, mamma? Hon har ju funnits där i hela mitt liv så det måste väl vara hon?
Längtar du mest efter : : Levande blir mickis och död blir morfar.. SAKNAD!
Stör du dig på : : En irriterande kärring som jag inte ens känner.. Varför måste man ljuga och överdriva?
Gosar du med : : Ingen för tillfället, Oscar alldeles nyss, Johan på nätterna och Alvin när han är på bra humör. Pubert när han känner för det.
Lagar mat : : Oftast blir det min sambo. Även fast jag gick hotell och restaurang är det han som är bäst på det av oss.
Diskar : : Diskmaskinen, vem annars?
 
VILKEN ? ..
Tidning läser du : : Jag läser gärna cosmopolitan och teen vouge (båda på engelska, fast cosmo funkar på svenska ibland också). Dock läser jag inte tidningar så mycket längre.
Buss åker du oftast : : Jag åker nästan aldrig buss. Jag bor nära stan och om jag ska åka någonstans brukar jag kunna få skjuts.
Dag fyller du år : : sjuttonde februari.
Årstid föredrar du : : Den är svår för jag föredrar alla samtidigt som jag ogillar alla. Våren är lite för kall, man kan inte ha kortärmat, men har man jacka blir det för varmt. Det är mysigt när knopparna och allt börjar komma och man kan känna solen mot ansiktet igen. Sommaren är jobbig med myggor och alla andra äckliga djur. Dessutom får jag skavsår på insidan av låren för att det blir så varmt (börjar typ svettas och får skavsår). Då vet ni varför jag kanske går lite mysko i sommar.. Men det är skönt att sola och man behöver inte klä sig som en michelingubbe för att gå ut. Hösten är regnig och tråkig, men det är mysigt att tända ljus på kvällarna. Vintern är kall och om det blir för kallt så kissar jag på mig. Snön är vacker, det är julafton och min födelsedag. 
Stad är du uppväxt i : : Eskilstuna - Born and raised!
 
VAD ? ..
Gör du nu : : Sitter på balkongen med chips, cola, ljus, katter och sambo
Gör dig till en bra människa : : Jag är oerhört generös och bryr mig mycket om mina nära (ibland lite för mycket kanske).
Gör dig till en dålig människa : : Jag kan vara väldigt egocentrisk. Jag älskar mig själv! Jag är duktig på att misstolka saker och bli sur för något som inte ens stämmer.
Vill du arbeta med : : Jag vill jobba i butik tror jag. Det är mycket variation och jag får jobba med folk.
Är roligast just nu : : Skrattappen
Har du på dig nu : : Leggings (ser ut som jeans), tröja med usaflagga, trosor, bh och strumpor med bin på.
Har du för smink idag : : Lite mascara, blå ögonskugga, läppstift och läppglans. Inte för att det finns något kvar på läpparna nu efter allt jag ätit och druckit. Plus att jag rökt också.
Äger du för skor : : Ett par vår/höst tygskor, tre par vårskor, två par vinterskor och kanske fyra klackskor.
Har du för storlek i skor : : Ibland har jag 39 och ibland har jag 40. Det brukar variera lite på skorna.
Läser du för bok : : Någon av PLL böckerna, men jag är inte inne i en av mina "läsfaser" så det var ett tag sen jag läste nu.
Ska du göra nu : : Sova verkar det som. Klockan börjar närma sig spöktimmen och då vågar jag inte vara vaken


Gammal bild på mig, men jag bjuder på den

sara

nu är vi hemma. Det blev en tur till slagsta iaf.. vi lekte lite och min bror drygade med mig.

på vägen hem köpte jag cola.



Att åka eller inte åka - det är frågan

Idag hade jag tänkt att städa, men det verkar inte bli av. Alvin vill gå till lekparken och Johan vill till slagstas lekpark. Jag vill inte åka någonstans, men det blir nog att vi åker till slagsta.. För låta Johan åka själv med sin fot gör jag inte. Om Alvin springer iväg kan han ju inte springa efter. 

Okej, att det är fint väder och så.. Men efter att ha varit hemifrån nästan hela dagen igår hade det varit ganska skönt att vara hemma idag.

Gårdagen..

Igår skulle vi ju åka till Tuna Park jag och mamma. Ebbe, Johan och Alvin ville också följa med. Så då fick dom göra det. 

När mamma och ebbe kom och hämtade oss satte jag mig i bilen och johan spände fast alvin. Sedan började ebbe köra. Han såg inte att Johan stod med halva kroppen kvar utanför bilen. Johans tå hamnade under däcket medan benet skrapades mot däcket när det rullade. Ebbe bromsade så fort han kunde och Johan hade ont. Ebbe undrade om han skulle köra upp Johan till akuten, men Johan tyckte inte att det behövdes.

Vi åkte till tuna park och Johan bet sig i underläppen.Vi gjorde det vi skulle och åkte hem. När vi hade kommit hem så började Johan känna att det gjorde ondare när han inte bet sig i underläppen längre. Han ringde 1177 som skickade remiss till akuten.

Jag ringde hans föräldrar och frågade om skjuts och barnvakt eftersom Johan ville att jag skulle följa med och jag hade ingen lust att ta med mig Alvin till akuten. Då var klockan runt tre

När vi kom upp till akuten fick vi först vänta på att få gå in till receptionen. Där hade dom inte fått någon remiss så Johan fick berätta om allting (hon verkade lite trög där bakom disken så han fick förklara flera gånger). Sen tog det ungefär tre timmar tills vi fick komma in till läkaren. Han hade en patient först och efter en halvtimme kom han in och klämde och kände lite på johans ben och fot. Han trodde att det bara var tån så benet behövde inte röntgas, bara foten. Besöket med läkaren varade i cirka tio minuter. Sedan väntade vi på att få gå till röntgen. Vi väntande och väntade och väntade.

Halv tio ringde vi taxi och åkte hem utan att få ha gått till röntgen. Vi hade inte hunnit äta någonting och jag hade inga kontanter så man kunde köpa i maskinen (varför kan dom inte ta kort i såna också?). Vi var i alla fall hungriga och trötta på att vänta. Därför valde Johan att han ville åka hem och det var ganska tur för Alvin hade tjatat om att han ville sova hemma. Stackaren var ju säkert orolig för att vi var på sjukhuset. Allt som allt var vi på akuten i nästan 7 timmar.

När vi kom hem gjorde vi smörgåsar och åt. När Alvin ätit klart gick han och la sig och somnade som en gris. Vi var uppe en stund till bara för att processera dagen och andas ut lite grann.. Man kan bli oerhört stressad av att sitta på akuten, trots att man inte gör någonting. 


Mot sjuka huset

Nu drar vi iväg till sjukhuset. Förklarar mer senare.. Wish us luck!

En mindre lyckad lördagsmorgon

Alvin har varit på dåligt humör hela morgonen. Han ska städa sitt rum och vill absolut inte göra det. Jag ska snart åka iväg med mamma och Alvin vill prompt bara vara med mig eller någon annan. Han vill under inga omständigheter vara hemma eftesom han måste städa sitt rum.

Hoppas det ge sig snart. Det är inte kul att vara iväg och veta att han är grinig.. 


Jag idag

Vuxenpoäng till mig

Idag har jag (eller min gode man rättare sagt) startat upp ett sparkonto till mig! Nu ska här sparas som det aldrig har sparats förr! Då kanske jag kommer ha råd med en del saker i framtiden som jag inte har nu..

Tex, åka på semester hit (klicka på bilden för att komma till hemsidan):

Atlantis i Bahamas! En dröm som just nu enbart blir en dröm.. Men vem vet? Någon dag i framtiden kanske jag åker dit på semester med min fina familj.

Blåsigt värre

Carola och barnen har nyss gått hem och jag sitter kvar på balkongen. Johan var tvungen att ta fram fläkten för det blev nästan så varmt så vi började smälta här ute. 

Idag lyxar vi till med med onlinepizza, fast ingen av oss ska äta pizza..

Balkonghäng

Jag har typ setat på balkongen sen jag gick upp ur badet och bara njutit med en radio som spelas i bakgrunden. Det är riktigt skönt ute idag och jag har tillochmed klänning på mig..

Carola och tre av hennes barn ska snart komma över och då får jag lite sällskap.. Johan dök visst upp nu också.

bathtime

egentligen skulle jag ha gått till stan idag och gjort några ärenden, men jag hade så ont i knät så Johan fick gå själv.

alvin tränar på bokstäver genom att titta på fem myror och jag ligger i badet i hopp om att smärtan i knät ska lindras.

En underbar kväll

Jag var över hos Carola ett tag och när det var dags för henne att gå ut med vovven så gick jag hem. Först hade jag tänkt att följa med henne på rundan, men jag insåg att jag hade gått dit i tofflor så jag skippade det. Och det var tur för det regnade när vi kom ut. Jag älskar regn, men jag vill gärna vara inomhus när det regnar. 

Just nu sitter min sambo och jag på våran fina balkong och myser med Cola, ostbågar och tända ljus. Jag blev så nöjd med balkongen idag. Det känns verkligen bra! Enda nackdelan är väl att Oscar gillar plastblommorna. Han är lite nyfiken på hur dom smakar.. 

Blod, svett och tårar

NU har vi precis blivit klara.. Det krävdes mycket för att få ihop den där soffan kan jag meddela.. Men med lite olja, våld och en jävla massa skruvande så gick det! Jag är så otroligt stolt över mig och Johan. Malin med under den tiden som hon var här! 

Nu ska jag äta och sen gå hem till Carola och bara slappa..


Halva sidan är det nästan ingen förändring på, men jag kände för att ta bild och visa upp det ändå. Egentligen var det två fåtöljer, men eftersom båda inte får plats får ena stå i sovrummet sen.. 

de kunde ha gått bättre

Malin har åkt hem. Johan och jag sitter fortfarande och kämpar med soffan. Det går allt annat än bra. dumma soffa

balkongfix

Malin och jag åkte en tur till jysk och handlade lite till min balkong. det blev nya möbler och lite annat kul. hela resultatet får ni se senare. för tillfället skruvar malin och johan ihop mina möbler.



Alkohol varje helg - för vi är värda det?

Idag läste jag en debattartikel på aftonbladet. Jag tycker att fler borde läsa den! Alldeles för många dricker ofta. Och vad finns det för mening med det? Att det är gott? Det kan väl knappast vara enda anledningen? Vissa tycker cola är gott, andra fanta och vissa gillar inte läsk överhuvudtaget. Dom kanske vill ha bubbelvatten istället eller lite juice. 

Varför måste man gå ut och dricka varje helg? Eller sitta hemma och dricka? Ett nöje? Det är ett nöje att sitta och titta på film med lite chips och läsk också! Spela spel kan också vara ett nöje om man gillar sånt. 

När jag läste artikeln tyckte jag det kändes så fel. "För vi är ju värda det" att dricka alkohol alltså. Värda? Är vi värda att bli aspackade och må skit dagen efter? Det känns inte som den personen är sådär jättemycket värd i mina ögon då. Om man nu ska prata om vad folk är värda alltså. Då vill jag hellre vara värd att ha en myskväll med min familj och vakna upp morgonen efter och må bra.

Nej, jag gillar inte att folk dricker hela tiden. Jag har haft alkoholism i släkten, jag har sett det förstöra liv! Sen tycker jag ju att man kan ju dricka någon gång ibland. Vi är inne i Maj nu och jag har druckit två gånger i år. Tre om man räknar med att jag drack en drink på båten i tisdags.Var och varannan fredag och lördag ser jag statusar på Facebook som "skål" och "någon som ska ut ikväll?" Jag tycker inte det är nödvändigt. 

Läs artikeln HÄR och tänkt till lite och fundera på VARFÖR du dricker nästa gång?

Winonas och mina skandaler gör mig tacksam till livet

Jag läste en artikel idag på aftonbladet. Först tyckte jag att rubriken var urlöjlig. "Winona Ryder  om skandalerna: Jag tappade fotfästet". Ser man inte såna rubriker var och varannan dag? Men ändå läste jag den. Och jag gillade en grej som hon sagt väldigt mycket. "Det är svårt ångra något eftersom varje dålig erfarenhet leder till något bra" Och det är verkligen helt sant. Jag kan inte hålla med mer.

Jag har varit med om mycket i mina dagar, men jag kan inte heller ångra något. För hade jag inte upplevt mina dåliga erfarenheter så hade jag inte varit den jag är idag. Vem vet hur det kunde ha varit annars? Ibland har jag funderat på hur det hade varit om jag fått Alvin senare i livet. Hade jag varit mer erfaren? Hade det varit mer stabilt med ekonomi, förhållande osv? Men hur hade det då varit runt den tiden? Hur länge hade jag bott kvar hos mamma? Hade jag gått och mått dåligt utan att veta varför?

Jag är glad att Alvin kom precis på den tidpunkten han kom. Jag har haft många erfarenheter tack vare det. Både bra och dåliga. Hade jag inte lämnat ifrån mig honom under en tid och hamnat på sjukhus kanske jag inte hade hafr min gode man och min kontaktperson. Då kanske jag inte heller hade vetat att jag har borderline? Och då hade jag inte heller kämpat för att bli bättre?

Jag tror att allt som sker händer av en anledning. Ibland vet man inte varför, men jag tror stenhårt på det. Hade jag inte träffat Johan så hade jag inte haft Alvin. Hade jag inte varit otrogen mot Paul förra året så hade han kanske inte gjort slut och då hade jag nog inte varit förlovad med Johan idag. 

Idag känner jag mig som världens lyckligaste människa. Jag har allt jag behöver ha. Jag har en underbar sambo som skulle göra vad som helst för mig, jag har en son som är helt underbar och som jag älskar mer än allt i hela världen, jag har underbara människor i min närhet som stöttar mig och finns om jag behöver det, jag är inte döende och jag lever. Vad mer kan man begära?


Min fina, mitt allt ♥

När planer ändras

Den här dagen har inte bestått av annat än ändrade planer. 

Först skulle jag ha träffat Johanna, men hon var sjuk så vi ställde in. Istället beslöt jag mig för att rensa lite i Alvins rum, men då hörde min kusin av sig. Hon tyckte att jag skulle följa med henne ut i solen. Så blev det. 

Lite senare fick jag besök av min gode man och efter det satt jag och tittade runt lite på nätet. Jag försökte ragga runt för att få skjuts till jysk, men jag får åka imorgon istället. Nu väntar vi på besök från the godfather. Jag tror att han skulle ha kommit tidigare, men så blev det inte..

Ätit och handlat på netto har jag hunnit med också.. 

Våran "kärlekskryssning"

I måndags åkte jag och Johan på kryssning med Viking Lines båt Amorella. Bara vi två. Vi har aldrig åkt iväg ensamma sådär förut. Vi hade faktiskt riktigt mysigt!

Först satt vi och pratade en del på bussen när vi var på väg till terminalen. Vi pratade om allt möjligt och det var lite mysigt faktiskt. När vi kom till terminalen checkade vi in och gick för att fika i väntan på att bli insläppta. 

Vi fick inte gå in i hytten på en gång så vi gick ut på däck och rökte och tittade oss omkring lite grann. När vi väl fick gå in i hytten blev Johan först lite besviken. Han hade trott att den skulle vara lite större, men efter en liten stund blev han ändå mer och mer impad av den.

Hytten hade fönster så vi kunde se ut, en dubbelsäng som var hur skön som helst, en minikyl fylld med dricka, en tv med massa kanaler på och lite sånt.. Den var jättemysig faktiskt. Efter att ha kollat in hytten ett tag så gick vi ner till tax freen och köpte lite chips och godis. Vi gick tillbaka till hytten och kollade på film (vi hade med oss lilla datorn för det ändamålet). När filmen var slut la vi oss i sängen och sov. 

Halv sex gick jag upp igår eftersom frukosten serverades halv sju. Efter frukosten tog jag en liten tupplur på cirka en timme. Då fixade vi iordning oss lite och gick runt och tittade lite på båten. 

Vi gick till taxfreen och köpte allt som skulle köpas (lite cigg, en present till svärföräldrarna eftersom dom var snälla och hade alvin, en båt till alvin och lite annat). Vi gick och spelade lite på en sån där pengamaskin (vet inte vad dom heter men jag har ett liknande spel på mobilen som kallas för Coin Dozer). 

Vi gick tillbaka till hytten och spelade lite kort. Vi spelade vänd-tia, svälta räv och poker. Vi hade jättekul och jag vann nästan hela tiden. En liten stund senare satte vi oss i cafét och fikade lite grann. Och sen gick vi upp och satte oss i baren. Där satt vi ett bra tag. Johan tog två öl och jag tog två drinkar. 

När vi drog tillbaka oss till hytten ringde jag till Ebbe för att fråga om han kunde köra hem oss från bussen på kvällen. Då fick jag höra att vi hade krockat, så jag ringde upp mamma och hon läste artikeln för mig. Efter det gick vi bara och väntade på att båten skulle lägga till så vi kunde gå till bussen och åka hem.

Men vi hade det riktigt underbart i alla fall!

Tur i oturen med krockande båt

Vi kom hem sent igår kväll. Mycket senare än vi hade planerat. Anledningen var att vi tydligen hade krockat på morgonen. HÄR kan du läsa om vad som har hänt om du inte redan gjort det.

Vi kände inte när det krockade, Vi hade inte ens någon aning om vad som hade hänt förrän på eftermiddagen då Ebbe sa det till mig. Först trodde vi nästan att det hade varit ett skämt. Hur kan man inte känna när det krockar? Men det var tydligen inget skämt. Det enda som vi märkte av var att båten stannade i Åbo längre än vad den borde ha gjort.

Ingen info hörde vi heller, och det verkar inte som att andra hade gjort det heller för vi hörde några prata om det precis innan vi gick av och dom hade också hört det av bekanta..

Jag är glad ändå att ingen blev skadad och att vi inte kände någonting. Det hade nog varit ganska obehagligt. Jag skriver mer om vad vi gjorde och hur kryssningen var senare.


Aftonbladet igår.

Nails

När jag städade i söndags blev nagellacket avskavt på mina naglar så Carola kom hit på kvällen och målade nya. Likadana, men ändå olika.

Ernest Le Vampire

 
Är det någon som minns den här söta lilla vampyren? Min morfar brukade spela in hans avsnitt till mig när jag var liten. Jag tycker det är så gulligt att han drömmer sina mardrömmar.. 

Diamonds are a girls best friend

Johan har köpt en diamantring åt mig! Den är lite stor visserligen, men den är vacker ändå.. Och god hehe..

Nytt till vardagsrummet

Jag lovade ju att ni skulle få se vad som köptes till vardagsrummet i lördags och här är det.. 


Mitt englandsinspirerade vardagsrum tar sig!

Redo för avfärd

Vi håller på att göra oss redo här.. Vi ska gå mot bussen om en stund.. Allt är i princip klart förutom att vi måste ta ut soporna på vägen. 

Jag har tidsinställt ett inlägg ikväll och tre stycken imorgon. Vi kommer hem efter nio någon gång imorgon kväll och jag antar att jag inte kommer att orka blogga då.. 

Ha en trevlig kväll! I know I will

Ett rent hem

Igår städade jag badrummet, hallen, vardagsrummet och balkongen. Allt jag lämnade kvar var lite soppåsar och dammsugning som ska tas idag.

Köket fixade jag det sista i idag också. Startade en diskmaskin, diskade resten för hand och torkade av alla ytor. Det ska bli så kul att komma hem till ett rent hem på tisdag kväll! Alvins rum och vårat sovrum är visserligen inte jättestädat, men vårat sovrum ser i alla fall okej ut. Jag tänkte ta dom rummen senare i veckan om jag får tid till det. 


Jag idag.. 

Grattis älskling!

Idag fyller min fina sambo år. Hans present blir att bara han och jag ska åka på kryssning. Alvin ska få vara hos sin farmor. 

Det är första gången sedan vi träffades som vi ska åka iväg tillsammans helt själva. Jag har bokat en lyxhytt och ikväll ska vi bara ta det lugnt i hytten. Vi klanske tar med oss ett litet spel och spelar ikväll också eller nåt sånt. 
Imorgon blir det först att äta frukost och sedan vandra runt lite på båten, sitta på promenaddäck och gå i taxfreen. 



Jag är så sjukt jävla bäst!

Jag har storstädat badrummet idag. Verkligen STORSTÄDAT det! Jag har skurat toaletten, handfatet, tvättmaskinen, skåpen och badkaret. Jag har tömt kattlådorna och skurat golvet. Jag har kastat massa gamla tidningar som låg och samlade damm och jag har ställt i ordning i skåpen. 

Just nu sitter jag och väntar på mat och efter den så blir det till att fortsätta städa förhoppningsvis. Jag vill kunna komma hem till en ren lägenhet på tisdag.

Familjen är hel igen

Min prins har kommit hem. Vi har redan myst lite i soffan, men nu är det städning som gäller..

Har jag någonsin sagt att jag älskar kläder?

Igår fick jag köpa två par byxor och ett par leggings för Johan. Jag velade först, men han tyckte att jag skulle köpa dom. Jag köpte ju lite grejer på öb också, men det får ni se imorgon.. 


(Ser ut som dom rosa fast en annan färg bara)

Blev helt tokkär när jag såg dessa leggings.. 

One of the best feelings ever

är att lägga sig nyduschad i en nybäddad säng. och som jag sov inatt.. Helt underbart. Inte en enda mardröm. Så skönt!

Nu är det snart dags att börja fixa mig lite.. Johanna kommer om ungefär en timme. 


May. 04, 2013

här sitter jag i min lilla ensamhet på balkongen och bara njuter. det är jätteskönt ute och johan sitter inne och kollar på någon dokumentär. jag sitter och spelar lite på telefonen och bara tar det lugnt.

Imorgon ska jag träffa Johanna på förmiddagen. Efter det blir det städning eftersom det inte blev nåt idag.

ha en trevlig lördagskväll!



Utbytt

Johan har en vännina på facebook vars pojkvän har vinnit choklad på Parken zoo..

Johan: Åh jag vill vara *****s pojkvän!
Jag: Jaha?
Johan: För godiset, inte henne..

Jo jag tackar.. Här blir man utbytt för lite godis.. Det är ju tur att jag vet att han älskar mig.. Fast vem vet? Han kanske har något i görningen. Han har skämt bort mig hela dagen. Bäst att börja leta i lägenheten om han har något godis undangömt..


Gammal bild

Bakom mina solglasögon...

Mina solglasögon gick sönder för ett par dagar sedan. Så Johan köpte nya till mig idag!

Outfit today



Såhär ser jag ut idag. Nu ska min sambo och jag ta en promenad mot ÖB. Vädret kunde ha varit roligare. Det är molnigt och det blåser, men det får gå.. 

Mardröm om min bästa vän

Varning för att vissa delar av inlägget kan vara känsligt..

Min morfar var mitt allt.. Av alla personer från min uppväxt var han den som jag tyckte mest om. Han var rolig, snäll och helt underbar. Han var min bästa vän. Jag vill fortfarande inte förstå att han var tvungen att lämna mig när jag bara var åtta år. 

Jag tänker på honom ganska ofta. Jag försöker komma ihåg minnen som jag kanske har förträngt eftersom jag vill minnas varenda detalj av honom och varenda sekund vi hade. 

När han dog var mamma och jag med i rummet. Mamma och morfar låg och vilade och jag satt på en stol två-tre meter bort och tittade på teckade pelle svanslös. Mamma vaknar efter en stund och ber mig gå ut ur rummet. Morfar var död, men det fick jag inte veta förrän en liten stund senare. 

Jag var bara några meter ifrån min bästa vän i hela världen när han dog. Jag visste att han var döende, jag var väl medveten om att han var sjuk. Men en åttaåring är inte direkt bra på att förbereda sig för en sådan grej. 

Jag har några få bilder på honom, men jag önskar att jag hade fler. Jag har ett fruktfat i porslin med porslinfrukter i som tillhörde min morfar. Jag har en bok med julpyssel och recept som tillhörde honom. Det är ungefär vad jag har kvar av min bästa vän.

Hans hus stod tomt i flera år. Vi brukade åka dit för att minnas honom. Gå ut på bryggan vid vattnet för att släppa ner några rosor (han är spridd för vinden där). Nu är det någon som har flyttat in där. Vi märkte det sist vi var där. Dom har förstört allting! Dom har tagit bort vedboden och garaget. Dom har gjort en utbyggnad och ändrat om i trädgården så att infarten är annorlunda också. 

Jag hoppades alltid att jag en dag skulle kunna köpa hans hus. Det var en av mina största drömmar. Och nu finns det ingen chans till det längre. Även om det skulle bli till salu någon gång i framtiden och även om jag då skulle kunna köpa det är det inte morfars hur längre. Det är inte hans villa som jag minns den. 

Varför tänker jag då på min bästa vän just idag? Det är inte hans födelsedag och det är inte heller hans dödsdag. Jag drömde om honom inatt. Det var en helt underbar dröm men det blandades in en hel del skräckscener. Jag måste skriva ner den för att kunna bearbeta det.. Det som står här nedanför är endast en dröm och inget av det har varit verkligt. 

Jag var i morfars hus ett par år efter att han hade dött. Allting stod kvar precis som det alltid hade gjort, men det var dammigt och lite spindelväv överallt. Jag hittade massor av grejer som jag ville ta med mig hem för att minnas honom med. Allt från ett speciellt klädesplagg till någon sak jag hittade på vinden (minns inte exakt vad det var för saker jag hittade). 

Mitt från ingenstans kom en flashback från dagen han dog. Han mådde bra och hade anlitat en snickare till att göra något med hans dörr. Snickaren använde en motorsåg och började såga i dörren. Morfar stod i vägen och fick sågen in i sidan av magen. Jag stod och såg på. Först trodde jag att det var en olycka, men snickaren fortsatte såga i morfar. Det var blod överallt och min bästa vän blev mördad mitt framför mina ögon. Jag kunde inte röra mig för mina ben var fast i gyttja. Jag kunde inte få fram ett ljud hur mycket jag än försökte. Ingen visste att jag var där. Ingen visste att jag såg på. 

Sen var flashbacken slut. Jag skulle gå ut från morfars hem. Jag hade grejerna med mig. Sen såg jag min morfar ligga där på marken. Död, med ett halvt huvud och sågad i halva magen (ganska svårt att förklara, men ni kanske fattar ändå). Hans lik var ganska ruttet. Han hade ju legat där ett bra tag. Två meter bort såg jag hans mördare. Också död. Också rutten. Hur han dog har jag ingen aning om. 

Sedan kom en till flashback. Morfar levde. Det var tivoli i närheten av hans hus. Han, jag, mamma, mammas ex och en av mina kompisar gick dit. Vi åkte karuseller och hade jätteroligt. Flashbacken tog slut och morfar var död igen, men vi var kvar på tivolit. Det var kul, men jag undrade vart han hade tagit vägen. Sen vaknade jag.

Varför drömde jag det här? Varför? Och varför var han tvungen att lämna mig? Jag vill ha min bästa vän tillbaka. Jag saknar honom så. 


Bryggan. Min favoritplats i hela världen. Där ute är han spridd för vinden. Jag älskar dig morfar ♥

New nails

Carola tittade förbi en stund. Det var jättetrevligt. Vi snackade om allt från spyor till snygga brandmän. Vi skrattade och pratade allvarligt. Vi hade diskussioner, men samtidigt jävligt kul. Vi åt lite vitlöksbröd och Carola visade mig en rolig app med ringsignaler. Fixade mina naglar gjorde hon också. Jag är mer än nöjd!

Jamning på högsta nivå

Johan håller på och diskar och Oscar vägrar låta honom vara ifred. Han springer runt fötterna och tokjamar. Johan flyttar på honom, men han springer tillbaka lika fort. Överallt ska han vara med. Det är lite nackdelen med honom. Han tror att han ska få mat så fort man är i köket och jamar därför tills han får mat. Sen spelar det ingen roll om han fick mat för fem minuter sen. Han går och jamar ändå.

Jamande katt in action

Did anyone say Friday?

Jag har verkligen inte gjort någon nytta alls idag. Jag känner mig seg och trött och jag skulle inte klaga om jag fick ta en liten tupplur, men vi får se hur det blir med den saken.

Jag har hämtat Alvin från dagis. Han har beslagtagit min telefon och sitter och spelar ett pippispel. Man kan nog påstå att jag är lite uttråkad för tillfället. Jag borde städa, men jag ska försöka göra det lite i helgen när jag ändå är barnledig hade jag tänkt.


Jag och mobiltjuven

Godmorgon

Uppe med tuppen idag. Nästan i alla fall. Jag har lämnat Alvin på dagis och nu sitter jag på balkongen och funderar över vad jag ska hitta på. Jag är lite smått trött, men det känns onödigt att lägga sig och vila ändå.. Jag kanske ska sätta mig och titta på lite serier? Låter som en bra plan.


Bjuder på en bild från när jag var liten..

1939

Filmkväll med min fina sambo. Vi tittar på 1939. Än så länge fattar jag inte så mycket av den, men den verkar vara helt okej.. Filmen handlar om nån tjej som heter Annika och utspelar sig under andra världskriget.. Så mycket har jag förstått hittils i alla fall..

Haircut

Idag har jag varit hos frisören. Det behövdes verkligen. Mina toppar var hur slitna som helst..

Före:


Efter:
Jag är nöjd!

What else is new?

Jaha, vad har hänt under tiden jag inte har bloggat då?

Vi har skaffat en till kisse. Oscar heter han. Han är en maine coon, men än så länge är han bara en kattunge.
Vi har varit på tivoli och åkt karuseller.
Vi har matat fåglar och grillat i Sundbyholm.
Jag och Johan var på biopremiären av Iron Man 3 (som var hur bra som helst för övrigt).
Vi har varit på Leos Lekland.
Vi har firat Valborg hemma hos mamma. 
Och massa annat, men inget jag direkt kommer på..

Båda våra kissar. Oscar och Pubert ♥

It's good to be back

Oj vad jag har saknat bloggen! Det går inte riktigt att hålla sig borta längre.. Nästan varje dag de senaste två veckorna har jag velat börja blogga igen. Och nu sitter jag här. Bloggdesignen är ändrad och jag är tillbaka.. 

Jag trodde att det skulle bli skönt att sluta blogga. Inte känna press över att jag måste skriva inlägg och sånt, och lite skönt var det i början. Sen kom alla "bloggtankar" som "det där skulle jag kunnat skriva om. Det med, och det hade varit kul att skriva". 

Hoppas det går bättre med bloggandet för mig nu.. Jag berättar lite mer senare om allt som hänt..