Helt slut idag

Jag är seriöst helt slut! Och inte har jag hunnit städa heller. Jag har lagt ut grejer på köp och sälj sidor , lagat mat, mött upp folk vid netto för att sälja saker. Jag har irrat runt som en jäkla tok. 

Maten blev i alla fall jättegod. Vi åt baconlindad kycklingfilé med fetaost mellan, kroketter och sallad. Snart ska jag börja röja lite och så.. Wish me luck för jag är hur trött som helst.

 

städdag

Idag är det städdag som gäller.. Inte kul alls. Men det måste göras.. Eftersom både jag och Johan varit sjuka har lägenheten sett ut som hej-kom-och-hjälp-oss.. Fia ska passa Alvin medans vi städar.. Om det är så att hon orkar.. Hon mådde inte så jättebra nyss så vi får hålla tummarna på att hon mår bättre. 

Ikväll ska Adde åka hem. Det är hans sista dag här..Hoppas han hade en trevlig semester. Ikväll ska jag göra absolut ingenting! Hur underbart som helst.. Men nu måste jag nog sätta fart om jag vill få något gjort idag.

Spelkväll

Nu är min syster här och ska sova över. Woopidoo! Och det är Addes sista kväll här. Ikväll blir det chips, dipp och spel! 

Dagens loppis

Stå på loppis idag var verkligen ingen hit, men det gick ändå bättre än jag hade hoppats på. Hon som stod bredvid mig och sålde hade MASSVIS med grejer. Det var hur mycket som helst och det mesta sålde hon för 1 kr/st. Det kändes ju jättebra.. Eller inte.. Jag gick inte back i alla fall så det är ju bra, men jag tjänade "bara" en hundring. 

Jag har lagt ut lite grejer på en köp och sälj sida på facebook och jag ska försöka lägga ut lite till. Förhoppningsvis finns det någon som nappar... 

upp upp och iväg

nu är jag redp för att bege mig mot loppisen



önska mig lycka till

Svamligt nattinlägg

Kul att dagen både börjar och avslutas med panik.. Jag har fått stressmage nu på kvällen. Det innebär frossa och magknip. Har jag otur får jag springa en hel del på toaletten.. Det kunde inte komma mindre lägligt. 

Idag har jag sprungit runt i lägenheten och letat efter grejer att sälja. Jag ska stå på loppis imorgon och hoppas verkligen på att tjäna ihop några extra kronor. Våran budget är som sagt FUCKED denna månad.. Det känns inte kul alls eftersom vi har massa grejer kvar till bröllopet som ska köpas och så. Vi kan inte betala allt det nästa månad.. Så det känns ju mindre kul.. 

Carola skulle i alla fall komma ner en stund imorgon och göra mig lite sällskap. Jag ska stå där mellan 9 och 14 helt ensam. Men det får gå. Först hade jag tänkt att ta med mig Alvin, men han skulle bara bli uttråkad så han får vara hemma med Adde och Johan. 

Jag är nog lite nervös faktiskt för det brukar inte gå så bra när jag står på loppis, men man kan ju hoppas på att det går bra imorgon.. Jag behöver det.. Det måste gå bra! 

Fan! Nu kom jag på att jag måste lägga i ordning växeln i nåt inför imorgon. Typ en bunke eller nåt.. Jag har ingen midjeväska. Det hade ju varit väldigt praktiskt annars.. Ska alldeles strax sova.. Måste ju som sagt upp tidigt imorgon. Jag ska vara där runt 8 och ställa i ordning allt.. 

Godnatt..

Panik

Fan helvetes jävla skit. Jag har glömt att ansöka om en grej hos försäkringskassan så vi ligger back den här månaden. Nu är det bara att börja leta efter grejer som man kan sälja. Imorgon blir det till att stå på loppis. 

Snacka om att jag har PANIK just nu.. Måste få ihop pengar. Månaden måste gå ihop.

Några annorlunda rädslor

Nu tänkte jag dela med mig av några rädslor jag har..

*Att någon ska kliva in och se mig när jag sitter och gör mina så kallade behov på toan (inte min mest glamourösa sida)
*Att få håret förstört så jag tvingas bli korthårig (passar verkligen inte i det, men det kan vara fint på andra)
*Att slå i en tå så att nageln ramlar av (har redan fot och nagelfobi så jag skulle inte ens kunna titta på foten)
*Att en fågel bajsar på mitt huvud (Uäck.. Är dessutom jätterädd för fåglar)

Sen har jag ju såklart andra rädslor. Mina riktiga rädslor.. Sånt som jag verkligen är livrädd för.. Men det kan vi ta en annan gång..

Gammal bild

Hämtat ut min vinst!

Igår fick jag en avi om att min vinst hade kommit så idag bar det av mot hemköp för att hämta ut den. Lycka! Kan fortfarande inte fatta att jag vann. Men här är bevisen:

 
Fast.. Jag har ingen aning om vart bryggartäppan ligger..Börjar nästan fundera lite smått på om man skulle ta en weekend i Stockholm så man faktiskt kan gå dit och leka också.. Åker man bara upp över dagen så lär man ju inte hinna både dit och till gröna lund för att sen hinna med restaurangen på kvällen.. Det tål att funderas på lite..

Man får när man är sjuk

Idag sov jag till klockan ett! Det är ju helt sjukt egentligen att jag ens kunde sova så länge, men är man sjuk så är man.. Jag vet inte riktigt vad dagens planer är.. Jag ska i alla fall försöka ta mig till Hemköp och hämta ut vinsten jag vann  häromdagen. Annars blir det nog till att försöka ta det lungt.. För rätt hade jag. Jag mår inte lika bra idag som jag gjorde igår.. 

Jag har lyckats smitta Johan nu också så han är också förkyld nu. Skitbra! Eller inte.. 

Besöket på vårdcentralen

Besöket på vårdcentralen gick bra. Jag fick ta av mig byxorna för den manliga läkaren (ohlalala, synd att han inte var snygg haha). Han mätte mina ben, kände och klämde på rumpan och låren. Sen fick jag lägga mig på britsen. Han vred och vände på mina ben för att se var och när det gjorde ont och så,

 Han trodde i alla fall att det var en MUSKEL som kom i kläm. En MUSKEL! Var det inte värre än så liksom? Men jag fick i alla fall en remiss till röntgen för att dubbelkolla så att det inte är något annat. Sen fick jag ett telefonnummer till en sjukgymnast för att se om det kan hjälpa med min jävla muskel. 

Kan fortfarande inte fatta att det är på grund av en muskel jag får så jävla ont att jag knappt kan gå. Jag kan inte ens ligga på rygg för då kommer jag ju knappt upp.. 

 
Lyckades fixa till mig någorlunda i alla fall.. Det var bara näsan som var jättemegaröd! Johan gick runt och sjöng "Sara med röda mulen..."

Vårdcentralen idag

Inatt var det inte kul alls att sova. Jag saknar min soffa.. Det känns i alla fall lite bättre idag, men så ska man väl inte säga för då går det väl neråt igen. 

Idag ska jag iväg till vårdcentralen och undersöka mitt ben eller nåt sånt. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra där, men jag ska dit för att jag så ofta får ont i bäckenet eller höften eller benet eller vart det nu är. Hoppas jag kan få nån hjälp med det. 

Jag ska vara på vårdcentralen om en timme så det är nog dags att börja fixa mig. Jag ska försöka sminka mig så att jag inte ser sjuk ut.. Wish me luck..

En sjuk uppdatering

Jag har seriöst tagit slut på en hel rulle toalettpapper idag. Det blir nog till att köpa pappersnäsdukar imorgon. Jag tog ett bad tidigare och det var jätteskönt för jag frös en hel del. Efter badet var jag så totalt slut så jag somnade i sängen. 

Jag har i alla fall ätit idag. Jag gjorde i ordning en räksmörgås som blev ganska god faktiskt, det blev bara lite mycket majonnäs på den. Det blev min frukost, lunch och middag. 

 

Sjukling

Idag är det en riktig snuvig morgon. Jag vaknade upp genomförkyld, som jag misstänkte. Johan och Adde var vaken sent inatt så Johan sa att om jag skulle iväg så får jag ta Alvin med mig. Jag skulle ju egentligen ha träffat Johanna idag och jag hade sett fram emot det jättemycket, men jag orkade inte ta med mig Alvin. Inte när jag redan inte mår bra. 

Alvin håller nog också på att bli förkyld låter det som. Det värsta är nog att jag inte direkt kan sova på soffan som jag brukar när jag är sjuk. Adde sover ju där, så jag måste sova i sängen. Jag sover ALLTID i soffan när jag är sjuk annars.. 

jag vill bli frisk nu!

Försvinn! Dra! Jag vill inte ha dig här!

Den här dagen har vi haft fullt upp. Först åkte vi till Jysk en sväng, sedan till svärföräldrarna och sist storhandling. När vi kom hem var det bara att packa in all mat och sen börja med dagens mat: Tacos. Sen kom Carola en stund och snackade lite skit och vi avslutade med en minipromenad med Kei.

Promenaden med Kei var faktiskt riktigt rolig idag. Vi stötte på en kille som inte alltid har behandlat mig så bra (vi gick i samma skola) och han blev lite rädd för Kei (pga storleken) och backade.. Det tyckte jag var roligt.. 

Jag har blivit förkyld! Det har inte brutit ut helt än, men det kommer nog säkerligen imorgon. Jag har inte tid med det här! DUMMA FÖRKYLNING FÖRSVINN! Jag har massor att göra den här veckan. Jag har verkligen inte tid med en förkylning nu.. Usch och fy!

Jag vann och jag kan inte riktigt fatta det..

En bloggare som jag följer brukar ha lite tävlingar titt som tätt. Jag brukar inte tävla direkt för man vinner ju ändå aldrig.. Men sen så hade hon en tävling som jag kände att jag ville vara med i ändå. Alla hade jättebra svar och jag trodde inte alls att jag skulle vinna.. 

Idag skrev hon ut vinnaren (och även andra vinnare till andra tävlingar) och jag vann. Det är ju helt sjukt! Det hade jag ALDRIG trott! Jag vann Bambis perfekta lekdag i samarbete med Nickelodeons Ut och lekdag.

Vad vann jag då? Jo, ett presentkort på Coop till picknicken, inträde och åkband till Gröna Lund och ett presentkort på Barcelona (en restaurang i stockholm).

Hennes fråga var hur min perfekta lekdag såg ut och det här var mitt svar:
En perfekt lekdag är inget man planerar. Den liksom bara blir. Man får för sig att gå ut i det fina vädret. Tar med sig lite picknick. Varvar lek och fika. Gärna tillsammans med goda vänner :) 

Men OM man nu planerar en lekdag skulle jag vilja att den såg ut såhär (om vädret är fint såklart): Vaknar. Äter frukost ute på balkongen. Gör i ordning en picknick korg. Går ut och sätter sig på en filt i gräset. Spelar lite kubb eller något annat roligt spel. Sätter sig och fikar lite. Leker lite i sandlådan, gungar eller åker rutchkana.. Sätter sig på filten och myser lite. Kanske ev fikar lite mer. Spelar nåt annat roligt spel. Utomhusbowling kanske? Grillar. Avslutar med en femkamp (om man är tillräckligt många, annars nåt roligt utomhusspel) innan man går hem och nattar barnen. Kvällen avslutas på balkongen. 

Den perfekta picknick korgen ska innehålla: Kakor och massvis med kakor. Jordgubbar, mazariner, bullar, läsk (jag gillar inte saft) och något mer mumsigt. Till grillningen ska det vara stek, potatissallad och en enkel sallad till :)

Såhär glad är jag just nu:

 

En liten bildbomd

Jag håller på och städar, men bjuder på några gamla bilder som jag hittade på min gamla bilddagbok
 

Vem i Simpsons är du?

Jag hittade ett test på min gamla bilddagbok (numera dayviews). Jag gick in där för att spara lite gamla bilder som jag upptäckte att jag hade kvar där av en slump. Och när jag såg det här testet tänkte jag att det måste jag ju göra. Jag spelar ju Simpsons tapped out, jag har nelsons HAHA som sms signal och homer när det ringer..

Vem i Simpsons är du?

Homer Simpson:

[ ] Du dricker öl
[x] Du älskar mat
[x] Du e lite trögfattad
[ ] Do'h är ett ord du säger ofta 
[ ] Du jobbar på ett kärnkraftverk
[ ] Du kollar på tv mycket
[ ] Du heter Homer
[ ] Du har 55 i IQ
[ ] Du har en rosa bil
[ ] Du är flintis
Poäng: 2

Marge Simpsons:

[ ] Du har blått hår
[ ] Fyller år den 1:a oktober
[ ] Du har en orange bil
[x] Du är spelberoende
[ ] Du har tvillingsystrar
[ ] Du e gift med en trögfattad
[x] Gillar att laga mat
[ ] Du har en konstig röst
[ ] Du heter Marge
[ ] Du har 3 barn
Poäng: 2

Bart Simpson:

[ ] Du åker skateboard
[x] Du är busig
[ ] Du hatar skolan
[ ] Bob försöker döda dej
[ ] Din bästa vän är en tönt
[ ] Du har en ond tvilling
[ ] Du får kvarsittning i skolan
[ ] Du hatar rektorn
[ ] Du är allergisk mot räkor
[x] Du är störst av dina syskon
Poäng: 2

Lisa Simpson:

[x] Du är smart
[x] Du är dålig på idrott
[ ] Du kan spela ett/flera instrument
[ ] Du är vegetarian
[ ] Du är buddist
[x] Du gillar barbiedockor
[ ] Du är mellanbarnet
[ ] Du har 156 i IQ
[ ] Du heter Lisa
[ ] Du lyssnar på jazz
Poäng: 3

Maggie Simpsom:

[ ] Du kan inte prata
[ ] Du är minst i familjen
[ ] Du har skjutit någon
[ ] Du är en bebis
[ ] Du har alltid en röd napp
[ ] Du heter Maggie
[x] Du har varit en bebis
[ ] Du har en nemesis som bara har 1 ögonbryn
[ ] Du kostar 847.63 dollar
[x] Du har blått på dej

Poäng: 2

Jag blev: LISA

Kalas

Vi drog iväg på kalas hos Alx. Alvin var jättetaggad på att gå. Han frågade ungefär en gång i kvarten när vi skulle gå. När det bara var nån timme kvar frågade han nästan en gång i minuten. Sötnosen. Han hade jättekul. Dom fick tårta och fika, fast dom glömde bort fikat lite eftersom det var roligare att leka. 

I slutet av kalaset fick dom leta reda på sina "skatter" (godispåsarna). När det var dags att gå hem så ville Alvin inte gå. Alx mamma sa att vi kunde få vara kvar ett tag till. Hennes föräldrar och syskpn och sånt kom på besök, men vi var kvar ändå. Det var lite kul faktiskt för hennes systerson har gått på samma skola som mig så han kände igen mig. Vi satt och pratade en liten stund på balkongen. 

Sen ringde Johan och sa att han började med maten så vi skulle tänka på refrängen. Strax efter ringde Carola och frågade om hon och Tantan fick komma över. Vi mötte upp Carola och tantan i hissen och sen gick vi hem. Alvin och tantan hann leka lite innan det var dags för mat. Vi åt, sen lekte dom lite till och sen gick dom hem för att möta upp Wille som skulle komma hem idag.

 

Midsommar 2013

Jag hann inte blogga innan vi åkte igår och när jag kom hem mådda jag inte bra alls så då orkade jag inte. Ni fick ju två tidsinställda i alla fall. 

Vi fick vara barnvakt till söta Tantan igår. Carola skulle på barnfrittbröllop och hade inte barnvakt till honom. Johan hämtade honom runt halv tolv. Tolv åkte vi ut till landet. Vi åt god mat, gick upp till midsommarstången, badade, fikade och spelade lite kubb.

Varken Alvin eller tantan var speciellt sugna på att dansa vid midsommarstången, men Alvin badade i alla fall. Tantan tyckte det var för kallt i vattnet. Johan, Adde, Fia och Erik doppade sig också. 

Dagen blev faktiskt riktigt lyckad, men när vi satte oss i bilen på väg hem började jag få jätteont i huvudet. Det blev värre för varje minut kändes det som. Klockan tio på kvällen hade jag migrän och jag mådde jättedåligt så jag gick och la mig. Jag somnade nästan på en gång. 

Några bilder:
 

Zoo-cupcakes

Jag bakade ju som sagt cupcakes igår. Jag blev inte alls nöjd med dom, men dom smakade ganska ok ändå. Receptet hittade jag HÄR.

Det är smälta Zoo-apor i frostingen

Tack snälla fanta-killar

Igår när vi handlade så fick Alvin en frisbee av några killar som hade en stånd med fanta. Dom höll precis på att packa ihop allting så han fick en uppblåsbar fantaflaska. Den är större en Alvin och han fick den helt gratis bara sådär. Gissa om jag hade en glad son efter det.. 

 

Trötter idag

Blä vad trött jag är! Jag orkar knappt ens tänka. SÅ trött är jag! 

Noll procent städning har blivit gjord. Vi har handlat i alla fall. Och ätit. Johan har stått och rullat köttbullar och jag har bakat cupcakes. Jag blev inte direkt nöjd, men det får väl duga. Bilder på det får komma imorgon. 

Min Gode Man ringde mig idag. Hon berättade att jag knappt hade några skulder kvar. Efter nästa månad är jag skuldfri. Jag är så sjukt glad så det finns inte! 

Orkar nog inte blogga mer ikväll.. Jag är så totalt slut..

Vilken härlig känsla

Inatt sov jag som en stock! Jag minns inte när jag sov så här bra sist. Helt jävla underbart! 

Idag ska grabbarna iväg på lite ärenden och jag får vara hemma med Alvin. Undra vad vi ska hitta på. Det återstår väl att se. Sen ska vi åka och handla lite mat och så. Lite städning måste hinnas med också. Det känns som att dagen är fullspäckad. 

Nu tänker jag faktiskt passa på att ta det lite lugnt innan dagen kickar igång..

Godmorgon

En fullspäckad dag

Adde har ju körkort så vi fick låna svärföräldrarnas bil tills i helgen. Vad är då det första man gör när man har tillgång till bil en fin dag? Man åker och badar såklart! Vi packade bilen och åkte till Solvik för att bada lite, men när vi kom dit hade solen gått i moln och vattnet var jättekallt. Alvin, Adde och Johan badade, men jag badade bara vaderna. Det var alldeles för kallt för mig. 

Efter att vi kom hem så satte vi oss och åt lite och sen kom Carola över. Vi kollade lite på inbetweeners och sen följde jag med henne ut med Kei. Jag är skapligt trött nu kan jag säga.. Det har varit en intensiv dag. Nu ska jag kolla lite på spiderman innan vi ska snarka..

En tur på stan

Jag och Alvin skulle gå ner på stan idag och köpa en present åt hans kompis eftersom det är kalas hos honom på lördag. Sofia fick följa med. 

Vi skulle bara ha en present till kompisen. Vi kom hem med: två tavlor, lite ljus, en sommarklänning till mig, en t-shirt till Alvin, ett spel, två legogubbar till Alvin, skor till bröllopet, lite tuschpennor, sovmasker (eller vad det heter.. såna man har på ögonen när man ska sova så att det blir mörkt), jordgubbar och slutligen en present!

Min alldeles egna packåsna.. Även kallad lillasyster

Finbesök

Idag har vi fått finbesök. Gudfadern har kommit hit. Han ska vara hos oss ett par dagar. Hurra! Han bor ju egentligen uppe i Lycksele, men nu har han ärat oss med ett litet besök. Jag gissar på en del flum och dum mellan honom och Johan. 

Klockan nio plingade han på dörren och väckte mig. Jag var inte helt pigg när jag öppnade med tanke på att jag och Fia kollade på PLL igår och det slutade klockan tre. Nu är det dags för oss att se avsnittet igen eftersom sändingen avbröts lite då och då på slutet.


Min första bilolycka

Idag har jag varit med om min första krock med ett rådjur. Det gick så fort och jag fattar knappt att det har hänt. Jag och föraren mår bra. Bilen blev ganska kvaddad och rådjuret dog tyvärr. Vi fick reda på att rådjuret hade ungar och då kändes det nästan ännu värre.. 

Det var här det hände..

Katterna jagar laserpekare

Igår jagade mina katter min laserpekare som jag har till min alarmklocka.. Det var så söta så jag var tvungen att filma dom! 

Fulast dans på Dreamhack

 

Min bror är på dreamhack så jag satt och letade efter en video på honom. Jag hittade den inte, men under tiden jag letade så hittade jag den här.. Och jag kan inte låta bli att tänka att jag hade ju lätt vunnit den där tävlingen.. Vet dom inte hur man fular sig eller? 

Ny matta till hallen

Vårat hallgolv har sett så tråkigt ut. Så idag slog jag på stort och köpte en matta till hallen. Jättefint blev det..

 

Alvin med kniven?

Alvin har nog kollat lite för mycket på Pippi på de sju haven. Han springer runt och leker rövare.. Jag får bara vatten och bröd av honom tills jag berättar var skatten är.. Men jag vill inte berätta var den är.. Hihi..

 

Jag blir så nervös

Usch. Jag blir alltid så nervös när jag går in och kollar kontot och det inte stämmer. Idag hade jag fått pengar insatt på mitt konto av försäkringskassan. Jag förstod inte varför, för jag får alltid pengar av dom den 19e och det brukar vara betydligt mycket mer än vad jag hade fått av dom.

Tankarna började komma vad det kunde vara för något. Kan det vara så att jag fått för lite och dom sätter in extra? I så fall är det ju jättebra. Kan det vara så att dom har satt in fel och jag måste betala tillbaka det? Det känns ju lite omständigt? Eller är det så att jag har fått pengarna som jag ska, men lite tidigare? Det hade ju inte alls varit kul med tanke på att det var några tusen mindre det handlade om. 

Min Gode Man ringde upp till försäkringskassan åt mig. Det var tydligen så att dom hade delat upp min utbetalning. Jag fick bostadstillägget idag och resten kommer den 19e. Skönt att veta att pengarna kommer som de ska. Även om jag undrar lite varför bostadstillägget kom tidigare. Det har alltid kommit ihop förut. 

Nu kan jag pusta ut igen. Det hann gå många tankar genom mitt lilla huvud. 

 

En flytande dag avklarad

Den här dagen har som jag trodde mest bara flytit med. Det mest ansträngande jag har gjort idag är att gå till Netto och handla.. Johan vet jag inte riktigt vad han har gjort. Jag har setat i min egna lilla bubbla idag. Alvin har i alla fall tittat på Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter och tränat på alfabetet och att skriva. Han verkar mest ha problem med bokstaven S.

Carola kom förbi en stund på kvällen. Vi satt först och spelade simpsons tapped out på varsin telefon och småpratade lite. Sen började vi kolla på Inbetweeners (serien, inte filmen).


Hello..

För tillfället sitter jag och min fina sambo på balkongen och bara tar det lugnt. Alvin sitter inne och tittar på Pippi. Vi sitter och funderar på vad vi skulle kunna göra idag. Jag hade ju gärna åkt ut till Vilsta Marknad, men jag tycker att dom lägger det så dumt. Precis innan man har fått pengar. Vi skippade det idag. Vi vill gärna använda våra sista pengar till det vi har tänkt istället. 

Det är inte jätteskönt ute, så någon solning blir det nog inte tal om. Jag känner mig inte direkt fit for fight för att göra nåt jätteansträngande heller. Det får nog bli en dag som bara flyter på tror jag.

revenge

jag sitter på balkongen och kollar ikapp på revenge. jag har missat jättemånga avsnitt så jag tänkte börja kolla lite i väntan på att carola hör av sig. vi ska gå ut med kei idag. wohoo!



Fika med Alvin och Johanna

Alvin fick följa med mig och Johanna idag. Han insisterade verkligen och jag orkade inte med något tjafs. Han ville till Burger King, men jag ville fika så vi åkte till Janelings. Man kan inte få sin vilja fram hela tiden. Han fick i alla fall en tårtbit och jag tog en räksmörgås.

Alvin åt upp sin tårtbit ganska snabbt och hade sen väldigt tråkigt. Det är bara bra tycker jag. Han ska veta att det inte är så roligt att följa med mig och Johanna alltid. Då kanske han stannar hemma nästa gång. 

Efter fikat gick vi in på mattboden. Jag hittade en jättefin matta som jag ville köpa, men jag hade inte råd med den idag. Jag hoppas den finns kvar sen när jag har fått pengar.

Nu har vi fått främmande av svärföräldrarna så det är nog dags att gå in att vara lite trevlig (sitter på balkongen och bloggar just nu).

 

Jag har fått en vän

Jag följde med Carola och Kei på kvällspromenaden alldeles nyss. Jag fick hålla i kopplet idag igen. Han drog lite mer idag än vad han gjorde sist. Jag hade virat kopplet runt handen och när han drog så klämdes lillfingret åt. Mitt lillfinger är nu svullet.. Jaja, så kan det gå.. Carola tog i alla fall bild på mig och Kei idag..

Kei drog med mig ut i en vattenpöl så jag blev lite blöt om fötterna.. 

Öppet brev till netto (med en ursäkt)

Jag är ledsen över att min son sprang runt inne i er butik och gallskrek idag. Han var arg för att han inte fick vara kvar på dagis och försökte smita flera gånger. 

Jag skäms över hur han betedde sig när vi handlade.. Även om jag inte borde skämmas så skäms jag. Att se två äldre damer bli chockerade över att han slet sig loss från mig och sprang iväg (som att jag inte hade någon kontroll alls) kändes inte alls bra.

Jag kan också meddela att det faktiskt inte bara var på netto som han lekte rövare. Han försökte också smita från dagis och ville inte alls lyssna på mig eller sin pappa.

Ber om ursäkt /en mamma som skäms när barnet gallskriker och springer omkring som ett vilddjur på offentliga ställen.


Sista dagen på dagis innan "sommarlovet"

Idag följde jag med och lämnade Alvin på dagis. Han skulle få vara på en annan avdelning idag eftersom hans avdelning skulle vara stängd. Jag tror dom skulle ha lite planering och sånt för dom var på plats i alla fall. 

Jag passade på att ge dom varsin cupcake som jag bakade häromdagen. Dels för att vi ville tacka dom för i år för dom har verkligen varit underbara och dels för att den ena ska sluta. Hon har fått ett jobb på en skola istället. Lite tråkigt, men kul för henne såklart. 

Jag har nyss tagit mig ett bad och nu tänkte jag spela lite för att fördriva tiden.

Checklista inför bröllopet

Här är en liten uppdatering om hur långt i planeringen vi har kommit.. Det med fet stil är det som är klart
 
Beställa ringar
Fixa blommor
Köpa kläder till Alvin
Köpa dekoration till lokalen
Välja blommor till buketten
Bestämma fika
Börja baka

Skicka in hindersprövningen
Boka vigselförrättare
Beställa tårta
Köpa kläder åt Johan
Köpa klänning till tärnan
Köpa smycken
Boka tid för naglar
Boka tid för hår och makeup
Gör en bröllopsbudget
Bjuda gäster
Bestäm vigseldatum
Boka fotograg
Bestämma ringar
Boka lokal
Utse tärna och best man
Köpa skor
Köpa brudklänning

Det är säkert något jag har glömt nu i checklistan, men det kommer jag väl på sen.. Men ungefär så ser det ut. Vi har ganska mycket avklarat, men det är mycket smått kvar också.

 

Jo, men godmorgon

Idag har jag legat och vilat hela förmiddagen. Jag har haft lite ont i magen så jag har vilat med en vetekudde på magen. 

Johan är på väg till arbetsförmedlingen och jag funderar på om jag ska ta en dusch nu eller ikväll.. Det lutar mot ikväll för jag känner mig inte riktigt helt vaken än..

 

Den kända "mammaperioden"

Alvin har kommit in i den där perioden då bara mamma duger. Det är oerhört frustrerande, även om jag älskar min lilla kille. Johan får ibland inte ens ge honom ett glas vatten. Han vill inte sova på kvällarna. Istället vill han vara uppe med mig och göra det som jag gör. Att ligga bredvid honom i sängen tills han somnar fungerar inte riktigt alltid. Han brukar nämligen inte somna när jag ligger där.

Som idag.. När han vägrade släppa mig för att gå att sova.. Det ser ut som att han kramas, men han vägrade verkligen att släppa

Bortglömd blogg

Jag glömde helt bort att blogga imorse. Jag och syrran satte oss direkt och tittade på gårdagens PLL avsnitt. Nog för att vi såg det igår, men uppspelningen bröts ibland och så. Det är lite sånt som händer ibland när man kollar Live.


Såhär mysigt hade vi det igår..Fast vi hade flera ljus tända på balkongen.

Nu ska jag sätte mig och spela en liten stund. Jag har hämtat Alvin och ätit en av mina cupcakes

Med en Oreo i botten. Den är alltså INTE bränd.
 
 

Min blivande make har varit elak!

Han har haft sönder min klänning! Eller ja, axelbandet i alla fall. Det var visserligen inte med flit.. Men ändå! Jag ska fråga Carola om hon kan laga den imorgon.. Annars får jag ta sönder det andra axelbandet och använda som halterneck och knyta istället!

 

Walking the dog

Cupcakesen var goda kan jag lova, men ganska söta. Carola kom förbi så vi tog varsin och sen satte vi oss på balkongen och snackade.. Efter en stund kom min syster över. Hon ska titta på PLL med mig i natt. Åh vad jag längtar! 

När det var dags för Carola att gå hem undrade hon om vi ville följa med henne ut en sväng med hunden. Det villle vi. Jag har ju lite hundrädsla fortfarande, men jag försöker verkligen träna bort den. Först vågade jag inte riktigt hålla i Keis koppel eftersom han är så stor. Jag var lite rädd att han skulle börja dra och där efter flyger då lilla jag, men tillslut höll jag i kopplet ett tag. Kei var jätteduktig och drog ingenting. Jag tror jag ska börja gå ut med Kei och Carola lite oftare. Tyvärr fick jag ingen bild på när jag gick med honom, eftersom både min och fias mobil hade dåligt batteri. Carola lämnade sin telefon hemma.

Nu ska vi fördriva tiden tills klockan två när PLL börjar! WOHO!

Cookies and cream cupcakes

Jag blev så baksugen efter att jag tittat runt på smarriga recept till bröllopet, så jag ställde mig och bakade cupcakes hela eftermiddagen. Med ett avbrott för mat. 

Cookies and cream cupcakes heter dom. Receptet hittar ni HÄR. Jag hade dock i lite mer grädde i frostingen för den var så svår att vispa på slutet.. Jag hade heller inga mini-oreos (jag hittade inga på hemköp), så hälften av cupcakesen fick ha minimarshmallows på sig och hälften fick vara som de var.

Jag tycker att jag lyckades rätt bra och dom blev så fina!

Det är oreokakor i botten.

Kluven

Oj vad tiden flyger fram. Jag har setat och letat efter fika som man kan ha på bröllopet. Det finns ju hur mycket som helst, hur vet man vad man ska välja? 


Jag längtar tills imorgon

Roliga/Bra saker som händer imorgon:

  • Jag ska äta korv, potatis och pepparrotssås! Så himla gott!
  • Jag ska få umgås med Carola. Jag försökte idag, men hon orkade inte
  • Säsong 4 av PLL BÖRJAR! WOOOOHOOOO!

     

Blixt & Dunder, jag kan jag också!

Eftersom planerna blev ändrade idag överraskade jag Johan med att städa köket. En maskin tvätt och städa på balkongen hann jag med också. 

Nyss regnade det massor här. Det åskade och blixtrade. Så mysigt! Jag älskar verkligen när det åskar! Himlen blir så vacker och hela jag känner lugnet när jag hör åskans knallar. Åskan har slutat redan, men jag hoppas den kommer tillbaka snart! 

Ändrade planer för förmiddagen

Idag skulle jag ha träffat min kontaktperson, men jag mår inte så bra så jag stannar hemma istället.. Min mage känns uppblåst och orolig.. Det blir ju så ibland.. Det är bara att härda ut.. Det borde gå över om ett par timmar. Om jag har tur.. Vi kan ju i alla fall hoppas att jag inte behöver springa på toa, för dom har stängt av vattnet just nu..

Istället kan jag sitta på balkongen och bara ta det lugnt! Kanske kolla ikapp någon serie eller spela lite.. Vi får se vad som händer och sker.

Sönderklöst

Dagen började underligt som sagt och den har inte varit normalare efter. Jag satt på balkongen och njöt för mig själv (som de flesta andra dagar). Sen gick jag in för att göra något. Jag tog upp Oscar som vill kela lite. Han klättrade upp på min axel. Inget ovanligt. Han började därefter klättra upp på mitt huvud, men ramlade. Han försökte förjäves att greppa tag i mig med klorna. 


Det syns inte så bra, men Johan sa att örat blev värts. Klon hade tydligen kommit in ganska djupt där. Så nu går jag med ett plåster på örat.. Sexigt värre..

Men men.. No hard feelings! Oscar och jag har kramats och han har fått lite kyckling av mig att mumsa på.

En underlig morgon

Den här morgonen har varit underlig. Först somnade vi alla sent igår, så vi var jättetrötta idag. När Alvin vaknade imorse så ville vi inte riktigt gå upp. Alvin satt inne på sitt rum och lekte en stund, men sen kom ju åskan. Alvin tyckte att det var lite otäckt med åskan så han kröp ner mellan mig och Johan i sängen. Sen låg han där i flera timmar.. Runt tolv gick hela familjen upp.

Jag har nog inte varit med om att han har legat så länge i sängen sen jag vet inte när.. Det var lite varvat med både mys och bråk..

Nu är vi i alla fall vakna alla tre och funderar på vad som ska hända idag.

Härliga sommar

Idag har vi inte alls gjort mycket. Setat på balkongen och haft det bra mest. Det har varit så skönt där ute idag. Alvin och jag har dessutom ätit jordgubbar med socker och grädde. Finns det något somrigare än jordgubbar? Skulle inte tro det va? 

Närbild på jordgubbarna innan de åts

Gårdagens biobesök

Lillebror och jag gick ju på bio igår och såg Evil Dead. Den var faktiskt helt okej, men det kanske var lite väl mycket blod för min smak. 

Jag blev lite glad när jag såg att Jane Levy hade huvudrollen. Jag gillar henne som skådis och hon var jättebra i den här filnen. Det skulle vara intressant att se originalfilmen, men jag brukar ju tycka att gamla filmer inte alls är bra så jag vet inte riktigt om jag vill se den ändå..

Sådär jätteläskig tyckte jag inte att den var. Jag hoppade till någon gång i början, men då hade jag inte riktigt kommit in i filmen än. Jag tyckte mer att  det var äckligt än läskigt. Men helt klart en film att se om man gillar skräckfilmer där demoner tar över kroppen..

Evil Dead

Nu ska jag och min lilla lillebror iväg på bio.. Vi ska se Evil Dead. Det är första gången någonsin jag ska se en skräckfilm på bio. Jag måste erkänna att jag är lite smått nervös. Wish me luck

Jag har bytt kläder, ja.. Här ser ni dessutom bättre hur tröjan från stockholm ser ut, med ett av linnena under.

sneak peak

En liten förhandsvisning från bröllopet

Ute eller inne? Det är frågan

Idag är det jättefint väder. Alvin är ledig från dagis och vi är ensamma hemma. Jag sitter just nu och funderar på om vi ska gå ut i lekparken eller inte. Då får han leka av sig lite och jag kan lägga mig på en filt och sola! Kanske kan ta med mig en bok och läsa lite samtidigt. 

Fast egentligen har jag ingen lust att gå ut idag. Jag hade det igår, men inte idag. Idag vill jag bara vara hemma och inte göra nåt speciellt. Förrän ikväll. Då ska jag träffa min söta lilla lillebror. 

Jag ger det nog en liten stund till innan jag bestämmer mig för hur jag vill göra.. Alvin leker ju så bra just nu ändå..

Jag just nu

Kläderna från stockholm


Jag var tvungen att köpa dessa coca-cola linnen när jag såg dom! Kärlek vid första ögonkastet ♥


Det syns inte så bra, men det är typ spetsaktigt...


asgrymma leggings


Baslinnen i olika färger

Sommarkänsla

Johan och jag tittade på Skärgårdsdoktorn igår igen. Det är så mysigt att titta på den. Det är en blandad känsla av nostalgi och sommar. Jag kände mig så somrig att jag blev sugen på glass samtidigt. Vilken tur att det fanns i frysen.

Nu har vi bara tre avsnitt kvar på säsong tre. Sen är serien slut. Lite tråkigt, men väldigt mysigt har det varit. Tänk att ha en stuga på skärgården. Eller en segelbåt. Eller bara en stuga nära vattnet.. Nåja, drömma kan man ju..

Utebliven tårta, migrän, rikedom och en jävla trumma

Idag skulle hela familjen ha begett sig till mamma för att fira syskonens skolavslutning och äta tårta (något vi gör varje år, traditionen börjades redan när jag hade min första skolavlsutning), men sedan mitt från ingenstans fick jag migrän.

Johan var inte hemma. Han ville gärna gå, men han kunde inte hämta Alvin först. Jag ringde mamma och frågade om hon kunde ta med sig honom på vägen hem. Det kunde hon. Han fick cykla med sin mormor idag. Direkt efter att hon hämtat honom gick jag på soffan och la mig. Jag slocknade ganska direkt och sov någon timme. Jag vaknade och somnade om ganska fort igen. Jag vet inte ens hur länge jag har sovit.. Runt tre timmar kanske?

När jag vaknade kollade jag facebook och såg att många fått tillbaka på skatten idag. Så jag bestämde mig för att kolla kontot. Även jag hade fått skatten idag. En hel hundring hade jag fått. Gissa om man känner sig rik. 

Jag har fortfarande migrän, men jag vill inte fortsätta sova nu. Då kanske jag inte kan sova ikväll. Jag har tagit en huvudvärkstablett och sitter med solglasögonen inne. Tyvärr blir det inte bättre av djungelmusiken utanför. Dom seriöst trummar och sjunger något oförståeligt. Jävla trumma! Mitt huvud bankar snart i takt..
 

Skolavslutning och tandläkarbesök

Skolavslutningen var jättefin igår. Först hade dom en samling där dom fick ta emot sina pärmar och så, sen fick alla gå ut och då kom alla årskurserna där på ett led. Dom radade upp sig och sjöng lite grann,

Efter skolavslutningen fick Wille ett paket av mig och Alvin. Sen gick vi till lekparken och satt där en stund. På kvällen umgicks jag med Carola och hon fixade mina naglar.

Idag var det dags för tandläkarbesök för Alvins del. Det gick inte sådär jättebra. Varken jag eller Alvin gillade henne och han vägrade låta henne ta kort på tänderna. Hon fick räkna hans tänder i alla fall. Jag ringde Carola när vi kommit hem och hon sa att man får byta tandläkare om man inte är nöjd så då gjorde jag det. Jag vill inte att Alvin ska få tandläkarskräck. Hoppas den andra är bättre, men det lär vi ju inte få veta förrän nästa år när det är dags.



Sömnproblem, prinsar och bästa vänner

Jaha, snart är det dags att hämta upp min prins från dagis. Han sov inte alls bra inatt. Han vaknade mitt i natten och ville att jag skulle ligga bredvid honom tills han somnade om. Ganska mysigt trots att jag var jättetrött.

Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på när han kommer hem.. Det får nog bli film eller nåt sånt idag tror jag. Vädret är sådär och vi ska iväg på hans kompis skolavslutning runt sex. Det blir nog kul.. Jag har inte varit på en skolavslutning sen mina syskon slutade sexan. Det känns som evigheter sen. 


Alvin och William. Ganska säker på att Wille är Alvins bästa vän. Och idag har Wille sin första skolavslutning! Åh ♥

En uppdatering om helgen

Jag har verkligen inte haft tid att blogga.. 

I lördags åkte vi ju till Stockholm och shoppade. Jag hittade massor av fina grejer! Jag försökte blogga lite i bilen på vägen hem, men inlägget försvann bara.. Jättemystiskt. Jag kan fota lite av det jag köpte och lägga upp senare.

I söndags hade vi en "göra ingenting alls dag". Vi gjorde typ ingenting och det var hur skönt som helst. Först var tanken att vi skulle ha gått till Parken Zoo, men det stod att det skulle regna, åska och blixtra så vi struntade i det.. Det började inte att regna, åska eller blixtra.. Nåja, vi hade en helt okej dag i alla fall..

Igår följde jag med Malin och hennes kille till en strand. Det var ju så fint väder igår så jag ville verkligen sola. Har jag tur så kanske jag faktiskt blir brun i år. Jag hade inte tänkt att bada. Jag är ingen badmänniska. Förra året doppade jag mig inte ens. Vattnet var så härligt igår så jag bestämde mig för att doppa mig i alla fall. Jag hade gärna badat längre, men jag hade ingen handduk med mig (eller något att byta om med) så jag satsade på att torka på en filt i solen i stället. 

Efter att jag hämtade Alvin på dagis igår så åt vi jordgubbar med grädde på balkongen. Vi hade riktigt mysigt han och jag, När Johan kom hem åt vi tacos och när Alvin lagt sig började vi titta lite på skärgårdsdoktorn. Snacka om sommarkänsla och nostalgi. 

Den här statyn var en riktig människa. Han stod stilla hur länge som helst utan att röra en fena. Talang! (Bild från stockholm i lördags)