Hemmakväll

Ikväll blir det en lugn hemmakväll.. Det känns ganska skönt.. Alvin är hos sin morfar och jag tänker absolut inte göra någonting alls ikväll. Jag tror jag behöver det.. I förrgår trodde jag ju att Bob var sönder när jag var hos Lilja och igår var jag ju på bio. 

Jag har i alla fall rensat enormt mycket på Bob.. Mer än 10 gb tömde jag från papperskorgen. Det var otroligt skönt! Tror att det går att rensa lite till, men just nu vill jag bara ta det lite lugnt. Hoppas han klarar sig en månad till bara.. 

Jag funderar eventuellt på att börja fixa lite med min julheader i helgen.. Det är ju ändå första december imorgon.. Vi får se vad jag hittar på.. Jag har inte hittat någon inspiration än, men det kommer väl så småningom. 

Ha en trevlig fredagskväll ♥


Rensning..

För tillfället håller jag på att rensa lite ur Bob.. Jag tar bort massa onödiga bilder, filer och sånt.. Allt för att Bob ska må så bra som möjligt... Min lillebror scannade Bob på virus igår, men den hade inga virus i alla fall så det är ju skönt.. 

Nu vet ni vad jag håller på med idag.. Tråkigt, men skönt när allt är klart.. 

Call Girl

Bion igår var jättebra.. Jag och Johanna tittade på Call Girl som är baserad på Geijeraffären som utspelade sig i Stockholm under 70-talet. Jag brukar inte gilla svenska filmer, men den var väldigt intressant och jag rekommenderar att se den! Pernilla August var suverän som bordellmamman Dagmar Glans. 

Såhär står det om den på sf:

Det är valår 1976. Kvinnlig frigörelse och sexuell revolution går hand i hand med neutralitet, kärnkraft och trygghet för alla. I Stockholm ligger dagisen vägg i vägg med poseringsateljeer, och sexklubbarna får kunder från det närliggande regeringskansliet.

Unga Iris rekryteras som 'Call Girl' från en ungdomsvårdsskola, och sugs blixtsnabbt upp från samhällets botten, förbi diskoteken och elitens kristallkronor, upp emot landets högsta politiker. När den utopiska bilden av Sverige hotas, stiger maktens män in för att upprätthålla den.

Dags för bio

Nu drar jag iväg på bio.. Hej då!

Johan lämnar jag hemma med Alvin.. Hihi..

Hälsar tomten på mig i år också?

När julafton kommer blir jag som ett litet barn. Jag älskar julafton. Jag älskar maten, stämningen, Kalle Anka, alla ljus som lyser så vackert, musiken, tomten.. ALLT älskar jag.. Även julklapparna.. Därför hoppas jag på att jultomten besöker även mig i år och inte bara Alvin.. 

Min önskelista till tomten i år är följande: 
 

Presentkort är inte alls roligt att ge bort, men av mig uppskattas det enormt. Skulle kunna tänka mig presentkort på tex. kläder eller någon butik där man kan köpa grejer till hemmet (ex. hemtex, in&finn osv).


Som de flesta vet är jag oerhört såld på superhjältar fortfarande.. Därför önskar jag mig nu filmer med superhjältar i.. (Jag har Spiderman 1-3, Avengers, Batman begins, Batman the dark knight & DareDevil) 


Inredning till hemmet. Gärna inredning som passar de olika teman jag ska ha (Romantisk/shabby chic på balkongen, Engelskt i vardagsrummet, djur i hallen)

Även en personlig julklapp uppskattas. Som visar att tomten känner mig.. 

Min Bob

Igår dog Bob.. Min älskade underbara Bob som har stått ut med så mycket ♥ 

Jag lyckades göra hjärt och lungräddning på honom så han överlevde, men jag befarar det värsta.. Han lever inte länge till.. Han låter väldigt väldigt sjuk. Det är med stor sorg jag erkänner för mig själv att det är nog dags att byta ut Bob och skaffa en ny dator.. Jag tänkte se om jag hittar någon på mellandagsrean.. För just nu har jag inte råd att köpa en ny. Julklappar ska köpas och julmaten och allt annat.. Trist, men det är ju inte så att jag har obegränsat med pengar heller.

Bob.. Vad som än händer, så vill jag att du ska veta att du var en underbar dator ♥

Det smärtar

Igår kom Lilja över.. Vi tittade film och jag hade ganska ont i nacken.. Jag hoppades på att det skulle ha gått över när jag sov, men så var inte fallet. Istället vaknade jag av larmet imorse och insåg ganska snabbt att jag hade så ont att jag inte kunde ta mig upp ur sängen..

Världens bästa sambo lämnade Alvin på dagis och när han kom hem hade han köpt en ängel och lite choklad till mig för att muntra upp mig ♥ 

Runt tolv kunde jag kliva upp ur sängen.. Jag är fortfarande väldigt stel och har ont, men jag försöker så gott jag kan.. Tycker mest att det är jobbigt att inte kunna göra alla saker när jag har såhär ont. Kan tex. inte hålla huvudet helt upprätt för då gör det för ont. 

Hoppas verkligen att det går över snart för jag vill inte ha ont mer!

ledig idag

Har jätteont i nacken idag. Tror jag har sovit jättefel när jag sov i natt.. Har dessutom ont i fingrarna sen igår då Lilja misshandlade mina naglar.. Därför tar jag en bloggfri dag..

Stan med Lilja

Idag är jag riktigt trött.. Jag ville inte gå upp ur sängen, men jag var tvungen. Johan är på dagis just nu och lämnar Alvin och jag väntar på att Lilja ska komma över.. Vi ska gå ner på stan och titta lite.. Ska försöka köpa någon julklapp idag också..

Positiv dag

Idag har jag varit på ett informationsmöte. Det kändes faktiskt riktigt bra. Det är en grej som jag verkligen skulle behöva göra, men den största nackdelen är att jag antagligen får vänta tills efter sommaren med att börja.. Det är en slags behandling för hjärnan.. Eller känslor rättare sagt. Mer än så vill jag inte gå in på här.. Det kändes i alla fall jättebra!

Efter mötet åkte jag hem och träffade Malin.. Vi pratade en stund innan det var dags för hela familjen att gå hem till Lilja.. Vi blev bjudna på tacos och det var riktigt gott.. Mina två underbara killar har gått hem och jag sitter kvar hos Lilja.. Trevligt.. 


Dumle delicato


Här om dagen provade jag Dumle chokladboll. Jag har hört så mycket gott om den så jag var tvungen att smaka.. Tyvärr så tyckte jag inte alls om den. Jag tyckte den skärde sig lite i smaken. Synd

Im the queen of the world

Lilja bjöd mig på mat igår.. Jag kan inte ens beskriva hur gott det var! Fläskfilé och potatisgratäng.. Så gott! Jag stannade där till strax innan läggdags.. Vi tittade på beck och lite annat som gick på tv..

Idag var det min tur att lämna Alvin. Och jag försov mig INTE! HURRA! Det var nära, men huvudsaken är att jag inte försov mig. Tyvärr kom vi sent till dagis i alla fall eftersom min envisa son inte alls ville klä på sig.. Efter frukost och en hel del tjat bad han om ursäkt för att han inte velat klä på sig och klädde sen på sig..

För tillfället känns det som att jag skulle kunna erövra världen just nu! På sånt bra humör är jag... Nu hade jag tänkt att se om det finns lite saker i detta hem som jag kan sälja. Jag råkade kanske spendera lite för mycket på nåt av allt jag köpt och har inte kvar så mycket som jag trodde att jag skulle ha.. Det är lika bra att kolla upp grejer nu att sälja, så man inte gör det när man blir desperat efter pengar istället.. Det blir nog bra det här,,

Dagen bara flyger förbi

Åh vad skönt det var med hemmaspa idag. Alex kom förbi en stund efter det och nu bär det tydligen iväg till Lilja.. Trevligt

Spadag

När Alvin är hos sin mormor passar jag på att ha lite hemmaspa. Jag har köpt footner exfoliating socks som jag hört ska vara jättebra för fötterna.. Sockorna ska sitta på i en timme. Om ett par dagar/en vecka kommer död hud att börja ramla av.. Mindre mysigt, men om det funkar så är det ju jättebra!

När det är dags att ta av sockorna täntke jag ta på mig en ansiktsmask och lägga mig i ett bad. Känns som en helt okej start på denna söndag.


Snart är julen nära..

Idag har verkligen varit en toppendag (trots lite illamående tidigare idag). Nu ska vi bara ta det lugnt ikväll.. Lilja skulle komma över senare, vi ska eventuellt se någon bra film och bara ha det bra.. 

Efter att jag kom hem började jag planera jul lite smått.. Vad ska köpas till vem osv och sen kom jag på en jättebra grej som jag faktiskt ska försöka göra själv i år. Någon kommer alltså kanske att få en hemmagjord julklapp (om jag lyckas), men vem eller vad kan jag inte säga än.. Jag tror att det kommer att bli riktigt populärt!

Julklappslistan ser ut så här.. Jag har 17-19 personer att köpa julklappar åt.. Fem av dom är klara.. Bara 12-14 personer kvar.. Hehehe.. Men så är det när man älskar att köpa julklappar till folk..


Hemma, men hur länge varar det?

Nu har vi nyligen kommit hem.. Först åkte vi till taxinge, men det var en besvikelse i år. Det var en sak jag ville köpa där, men det hade dom inte. Johan köpte i alla fall en jättesöt ängel åt mig. 

Efter taxinge bar det av mot Hedlandet. Vi hittade lite julklappar och några köksgrejer.. På vägen hem började jag må lite illa så jag bestämde mig för att blunda och sen slumrade jag till en liten stund..

Vi åkte till Donken och jag piggnade till lite, Efter donken tog vi en tur till plantagen där vi köpte julgranskulor och belysning. Efter en hel dag då vi varit ute och farit är jag jättetrött, men ingen vila här inte för nu ska vi till Lilja och fika...

Det skönaste med idag? Att veta att Alvin kommer hem imorgon! Sovmorgon! UNDERBART!

Kvällspromenad i torsdags

När vi varit hos pappa i torsdags bestämde vi oss för att promenera hem. Jag tog några bilder.

Full rulle..

Igår hann jag inte skriva någonting.. Jag var nästan upptagen hela dagen.. Först träffade jag Johanna och när jag kom hem var det nästan dags för mat.. Efter maten gick vi över till Lilja för lek och fika... På kvällen kom Lilja hit och vi tittade på lite film. Efter filmen började jag att slå in julklappar. Det är sånt man måste göra i omgångar om man har många att köpa till..

Idag bär det av mot Taxinge julmarknad med familjen Lilja. Ja, nästan familjen i alla fall. Det blir barnfritt. Alvin ska iväg till sin mormor under tiden. Som jag har taggat inför detta! Taxinge julmarknad är en av mina höjdpunkter inom julen. Ska bli kul att se vad dom har för kul i år.


Underbara morgon eller ????

Glömde helt bort att blogga igår, men vi hade i alla fall trevligt hos pappa. När vi kom hem var det dags att äta, sen började finalen på hela sverige bakar (fel person vann) och någonstans mitt i reklamen gick jag över till Lilja..

Imorse hade jag nöjet att vakna upp till ett väldigt välstädat hem.. Eller? 

Ibland kan jag faktiskt känna att jag är duktig!

Nu har jag varit duktig känner jag.. Har plockat lite i vardagsrummet (det var inte så mycket, bara några julsaker som Alvin ställt fram), städat lite i köket och startat diskmaskinen.

Nu bär det iväg mot pappa för lite fika! Kommer bli trevligt.. Efter det blir det hem en snabbis och sedan funderar jag på att hälsa på Lilja.. Effektiv eftermiddag med andra ord.

Seg, segare, segast

Idag har varit en sån här riktigt seg dag hittills. Ingenting har gått bra heller.. Snart hade jag tänkt att gå och handla lite och sen ska jag plocka lite och städa lite grann innan vi ska iväg...


Kryddor

Nu är jag hemkommen från mamma. Alvin är hos sin morfar och Johan ska iväg på ett viktigt möte. Snart är det dags för mig att gå på kryddparty. Det ska bli kul för det var riktigt länge sedan jag var på ett. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa förutom en grej. Dom hade en jättebra bodyscrub sist. Den var helt otrolig! Jag har nog aldrig varit så len förut som jag blev av den, kanske när jag var bebis. Så den ska jag i alla fall köpa om den finns kvar. Sen får vi se om det är någon krydda som vi behöver/vill ha. 

Hemma hos mamma

Just nu sitter vi hemma hos mamma. Vi åkte hit för att fika en liten stund och jag hann inte blogga innan vi åkte, så just nu sitter jag vid min brors dator..

Mamma är för tillfället nere i tvättstugan och snart ska vi fika.. Tyvärr hinner vi inte stanna så länge då vi har andra planer senare..

Hemmadag

Inatt har vi sovit dåligt så Alvin får vara hemma från dagis idag. Alla tre får vila upp sig lite innan vi ska till mamma i eftermiddag. Vi har lovat att gå dit och fika en stund senare.

Just nu gör vi ingenting specielt. Johan sover, Alvin är inne på sitt rum och jag sitter och kämpar för att hålla mig vaken.. Sätter nog på en film snart till Alvin så jag kan ligga i soffan och halvvila lite.. Låter som en bra plan tycker jag!


Det här är för övrigt min nya vardagsrumsmatta.. 

Bildbomb på julpynt

Det är gjort! Jag kunde inte hålla mig längre! Jag har julpyntat.. Inte lite heller.. Allt åkte upp.. Det enda jag inte har gjort är att klä granen.. Vi upptäckte att vi inte hade så många julgranskulor och sånt så nytt måste införskaffas! En ny ljusslinga till granen måste också köpas.


En jättemysig julnalle som jag köpte idag


En tomte som ska stå vid granen. Också köpt idag.


"Julbordet"


Närbild på krubban


Tv-bänken


Snögubbar och glitter


Snögubbe, palm och tomte på balkongen


Ljushörna på balkongen


Fönstret på balkongen


Balkongbordet


Rosa minigran på balkongen


Köksbordet


Ett litet sidobord i vardagsrummet


Dörröppning mellan hall och vardagsrum


Lysande hus och kyrka


En hylla i tvbänken


Två nissar åker släde


Två små tomtar och en ängel


Några tomtar i en av hyllorna i tvbänken


Två granar och en kyrka


Vardagsrumsbordet


Sidobord mellan sofforna

I see red

Jag har inhandlat en ny mysdress.. En röd! Så att jag kan ha den på advent och julaftonsmorgon. Jättemysig och skön!

Den är mer klarröd i verkligheten

Det kommer snart att bli väldigt julfint här

Jag är så nöjd! Jag har varit iväg med Lilja och Fidde nui på förmiddagen. Vi åkte till jysk och sen till Öb. Jag har handlat nya julsaker och nu känner jag mig ganska färdig.. Nu behöver jag inte köpa fler julgrejer såvida jag inte ser nåt som jag blir totalt kär i.. Jag är så nöjd med mina inköp..

Anledningen till att ni inte får se nåt av det är för att ni ska få se när allt är pyntat och klart! Det kommer att bli så fint! Det kliar i fingrarma och det dröjer nog inte många dagar till innan det är uppe..

Jag har äntligen sett den!

Jag kom nyss hem från bion. Jag och mamma tittade på Breaking Dawn part 2. Åh den var så jävla bra! Vid ett tillfälle slutade jag till och med att andas! Jag vill se den igen och igen och igen!

Nu är Lilja här och jag har precis fått en skitbra nyhet! Kan kvällen bli bättre?

julshopping

Jag och Johanna åkte först till Burger King och efter det tog vi en tur till Rusta.. Jag ville egentligen bara kika lite grann, men det följde med en del grejer hem.. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mina inköp. Det blev bland annat en matta, ljuslyktor, slingor och några tomtar..

Det blir nog riktigt fint i vårat vardagsrum när alla juldekorationer kommer upp.. Mer lär väl inhandlas innan julafton om jag känner mig själv rätt..

Godmorgon i stugan

Igår hade jag och Lilja myskväll. Jag hittade popcorn och jordgubbsmousse längst inne i skafferiet. Till det drack vi citronvatten.. Har man dåligt med pengar så har man, men det var mysigt ändå. Vi tittade på beck och tog det bara lugnt..

Jag är på bättre humör idag och det känns skönt.. Komma hemifrån igår var nog precis vad jag behövde!

Snart ska jag träffa Johanna eftersom det inte blev något igår.. Jag undrar vad vi ska göra idag.. Det blir väl antagligem att äta någonstans, men det skulle vara kul att göra nåt mer.. Vi får väl se vad som händer.. Nu ska jag fixa håret och så innan hon kommer och hämtar mig.. 

I am calm!

Idag har jag varit riktigt irriterad på allt och ingenting.. Något eller någon har triggat igång mig, men jag kan inte komma på vad det är.. Alvin har förföljt mig som en svans idag och härmat det mesta jag sagt. 

Johan hittade ett par hörlurar som varit borta och gav mig dom så jag kunde få lyssna på musik i dom på högsta volym. Jag har vrålat ett tag nu och det har varit otroligt skönt.. Jag har fått ur mig en del aggressioner, men långt ifrån allt.. 

Jag känner mig som en tickande bomb som kan explodera när som helst.. Jag ska ta några djupa andetag, vråla lite till och sen rymma till min Lilja.. Jag tror jag behöver komma hemifrån en liten stund..

Blä för söndagar

Idag har jag ingen direkt blogg inspiration igen.. Jag kanske kan komma på någon om ett tag..

Jag träffade i alla fall inte Johanna. Vi ska ses en stund imorgon istället.. Vad har jag gjort istället då? Inte ett skit, vilat lite.. Tråksöndag med andra ord... Hoppas den går att liva upp på något sätt.. 

Allsång

Kvällen har spenderats hos Lilja. Först tittade vi på så mycket bättre och sen lyssnade vi på musik och sjöng allsång. Det går väl att sjunga allsång om man bara är två personer va?

Nu ska jag skutta ner i min säng och sova för imorgon ska jag träffa Johanna

Shoppat ljus

Det var skönt att få komma iväg till Lilja en stund.. Ljusen doftade underbart och jag handlade kanske lite mer än jag hade tänkt, men de hade en del bra erbjudanden. Och det är ganska lätt att handla på sig lite hihi.. Jag hade kunnat handla så mycket mer om inte ekonomin sagt ifrån. Det tråkiga nu är att vänta på att de ska komma..

Under tiden jag var borta kom pappa hit och lämnade en matta som jag skulle få. Hade tänkt att ta kort och lägga upp här för att visa hur fint det blev, men batteriet i kameran var slut och telefonen ligger på laddning så det får bli vid ett senare tillfälle.. Snart kommer mitt vardagsrum att se ut precis som jag vill.. Det är bara några saker kvar och sen är jag nöjd.

AWESOME!


Party party

Jag sov jättebra inatt, Minns inte när min säng var så skön sist.. Helt underbart! 

Idag ska jag på ljusparty hos Lilja. Jag ska vara där om en timme, så det börjar bli hög tid att fixa mig.. Det var ett tag sen jag var på ljusparty så jag ser verkligen fram emot det..

Det är FREDAG

Idag har jag städat lite grann och så. Efter att Alvin kom hem så gick vi en promenad till stan för att möta pappa. På vägen tillbaka hem hade jag tänkt besöka farmor, men hon var inte hemma.

Ett tag efter att jag hade kommit hem ringde Håkan och frågade om jag ville ha en väckarklocka. Jag blev jätteglad för då slipper jag ju köpa det. Dom kom hit på kaffe en stund.. Sen kom min lilja över och hon är här fortfarande.. Vi ska ha lite fredagsmys med någon film.. 

Helt okej fredag


Det här är typ jag och Lilja varje gång vi ser en film..

Väck mig?

Nu har jag insett att det inte är hållbart i längden att försova sig.. Antingen hör jag inte när klockan ringer eller så stänger jag av den i sömnen, det är väldigt sällan jag vaknar av den..

Därför är det nu på tiden att jag skaffar en väckarklocka när jag får pengar.. Dessa tre står det mellan:


Den här är dyrast (499:-), men den verkar också vara den som är bäst. När man trycker på snooze så rullar den iväg och gömmer sig. Man måste gå upp och leta efter den. Jättebra sätt att vakna på..

Den här är den billigaste (129:-) varianten och den jag funderar mest på. Den måste man upprepa en slumpmässig serie blinkande lampor innan larmet stängs av. Då känns det som om man faktiskt borde vakna av den.
Och den tredje varianten som ligger mittemellan i priskostnaden (329:-). Den flyger också iväg, men den kan inte gömma sig. Då tror jag att om jag går upp och hämtar den så kommer jag lägga mig direkt igen..

Usch vilka svåra val? Ingen som kan tipsa om en BRA väckarklocka? 

Jag smyger mig sakta fram.. Undrar om någon ens märkt att jag varit borta..

Jag har tänkt att skriva i flera dagar, men det har bara inte blivit av.. Inte för att det har hänt något direkt, men det är ändå skönt att ha rutin på bloggen.. Ska försöka få rutin igen med det samma! Snart är det ju jul och då måste det bara funka.. Det händer massor av saker i jul.. 

Snart kommer jag ändra om bloggen lite.. Tänkte göra årets julheader och ändra lite annat smått.. Då kanske det dessutom känns roligare att blogga igen.. Men den kommer upp antingen första advent eller första december.. Fast nu när jag tänker efter har jag ingen aning om när första advent är.. Nåja, det visar sig..

Idag händer inget speciellt vad jag vet. Förutom att städningen från igår ska fortsättas..Alvin ska få städa sitt rum (jag får drömma va?), Toaletten ska storstädas, det är lite kvar i köket och vardagsrummet (som var rent innan Alvin vaknade imorse) ska städas (mest plocka upp grejer).