R.I.P ♥ ♥ ♥



Det är nästan lite pinsamt att jag skriver om det så pass sent. Det var ju ändå i förrgår det hände fast år 1959. Det känns lite dumt att jag har glömt bort det, men jag har ju faktiskt haft mycket för mig och det var ju inte så att det var någon minnesgrej på tv eller någonting. Ingenstans har det stått om vad som hände den tredje februari 1959.

The Day The Music Died.

Buddy Holly, The Big Bopper och Ritchie Valens dog i en flygolycka. Buddy Holly hade beställt ett flygplan då deras buss inte fungerade som den skulle. En snöstorm fick planet att haverera och de fantastiska musikerna omkom. Det var en sådan tragedi att dagen kallades för the day the music died.



För er som är födda igår och inte vet vilka dessa underbara artister är.

Buddy Holly var en rockartist, gitarrist och sångare från Texas. Han spelade bara i två år, men han gjorde ändå ett intryck på musik. En grupp som hade Holly som insirationskälla var The Beatles. Några av Hollys mest kända låtar är "Oh boy!", "Peggy Sue" och "Everyday". Holly invaldes i Rock and Roll Hall of Fame 1986. Han dog 22 år gammal.



Ritchie Valens var en rocksångare från Kalifornien. Valens var den första stora rockstjärnan i USA med ursprung från Latinamerika. Hans mest kända låtar är "Donna", "Come on Let's go" och "La Bamba" Valens valdes in i Rock and Roll Hall of Fame 2001. Han dog vid 17 års ålder.



The Big Bopper hette egentligen Jiles Perry Richardson Jr. Han var en sångare från texas. Han hade en enda stor hit och det var "Chantilly Lace", men han sjöng också in "Little Red Riding Hood" och skrev "Running Bear" som blev en hit för Johnny Preston. Han var 28 år när han dog.




Bild på planet de kraschade i.


Radiosändningen om deras död


The Big Bopper


Buddy Holly


Ritchie Valens


Personlig kommentar: Jag är uppvuxen med Ritchie Valens och tycker hans musik är helt underbar. 


Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: