paus

Jag har inte bloggat på ett par dagar. Och det är inte det att jag inte har något att skriva om, för jag har jättemycket.. Jag ahr bara inte haft någon stor blogglust. Jag tar en paus till första januari. Efter det ska jag försöka ta nya tag och komma igång med bloggandet igen. Då får ni även veta hur julen blev och allt sånt..

Dålig uppdatering

Har inte direkt haft så mycket tid till att blogga.. Det är ganska mycket stök och städ här just nu.. Imorgon är det julafton och jag längtar som en tok..Det blir nog mer uppdatering på tisdag

disney

Idag är jag jätteseg. Jag har typ legat och dragit mig i soffan halva förmiddagen medan Alvin har tittat på lite filmer. Introducerade honom för Hercules imorse, men han tyckte inte att den var så bra.. Nu ska han få se en film som jag älskade när jag var liten. Nämligen Bernard och Bianca i Australien!

Jag hade tänkt att städa idag, men jag vet inte om jag orkar.. Jag sov inte sådär jättebra inatt.. Det kanske kan bli lite plocka sen..

shopping och naglar

Lilja och jag gick en stund på stan. Det var behövligt. Trots mycket folk och köer så kände vi ingen stress, så det var ganska skönt. Nu är jag i alla fall klar med alla julklappar. Fan vad skönt det känns! Riktigt nöjd är jag med dom också.

Kvällen spenderas hos Lilja. Hon har precis fixat mina naglar. Bild kommer imorgon. Nu ska jag sitta och titta på när hon bakar.. Så hjälpsam är jag haha..

Mot stan

Idag bär det av mot stan med Lilja för att köpa dom sista julklapparna.. Måste sätta fart och göra iordning mig så jag inte ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig..

Igår var det faktiskt en kille som såg att jag var förkyld.. Han var runt tio och frågade varför jag var ute när jag var förkyd.. Haha..

Julstök!

Idag har varit en ganska hektiskt dag, men ändå inte. 

Imorse åkte jag till Tuna Park och köpte lite julklappar. Ebbe och jag fikade på Amarant och han körde hem mig. Jag hann vara hemma en liten stund innan jag skulle hämta Alvin på dagis. Sen bar det av mot netto och hemköp. 

Hjälpte till med att fixa tacos. Lilja kom över och åt. Jag slog in julklapparna och nu tar vi det bara lugnt framför tvn.

Igår åkte johan och mamma och köpte all julmat. Känns skönt att det är klart! Då behöver man inte oroa sig om det. 

Imorgon ska jag och Lilja gå på stan och köpa dom sista julklapparna.. Sen är ALLT KLART! HURRA!!!! Fan vad skönt.. Jag ska nog köpa en bingolott till uppesittarkvällen också..

Tomteångest

Saker och ting börjar klaffa lite, men jag har fortfarande enorm ångest. Johan och mamma ska åka iväg idag och handla all julmat. Det känns konstigt. Det är alltid jag som sköter handling av mat.. Skulle gärna ha följt med, men jag ska ju vara hemma och ta det lugnt med Alvin. Jag MÅSTE vara frisk på julafton.

Imorgon ska jag i alla fall ut och röra mig. Då ska jag till tuna park och köpa lite julklappar. På torsdag blir det en tur till stan för att köpa dom sista julklapparna..

Fredag, lördag och söndag innebär förberedelser.. Så varför har jag egentligen ångest då? Det låter jättefånigt, men jag har ångest över jultomten. Ebbe ska vara jultomte är det bestämt, men jag skulle ju hellre vilja att någon som inte är här på julafton är tomten. Och om Ebbe säger att han ska gå ut och köpa tidningen så måste han ha en tidning med sig tillbaka för Alvin är smart. Han är riktigt smart..

Jag orkar inte tänka på det här, men det är samtidigt typ allt jag tänker på.. Jobbigt! 

Julen - stressens högtid

Igår la mig normal tid för mig.. Alltså runt halv tre..Det kändes ganska skönt att lägga sig då för jag hade bärjat blivit lite trött. Det var bara det att jag inte kunde somna på en gång.. 

Jag låg och tänkte på julafton och allt som ska göras innan.. Jag fick ont i magen av ångesten över allt som ska fixas.. Julafton måste vara perfekt.. Den bara måste det. Till varje pris! Inget får gå fel, men nånting säger mig att det kommer bli fel ändå..

Jag vet inte vilken tid jag somnade tillslut, men jag vaknade klockan nio av att alvin sa att han va vaken. Jag hade inte hört klockan idag heller.. Och eftersom jag sov på soffan (för att ha huvudet högt) så hörde jag inte min klockradio heller,, 

Jag skulle ta det lugnt och det enda jag känner är stress och ont i magen..Nu ska jag i alla fall försöka vila lite grann... Sova en stund på soffan. Jag tror det behövs..


Dimma

Eftermiddagen var som en dimma.. Alvin fick kolla på film och jag somnade till lite i soffan.. När Alvin skulle byta film slog han mig i huvudet så att jag skulle vakna.. Vi bytte film och jag somnade om.. Sen ringde min kära kusin mig. Jag vaknade och vi pratade en stund och då blev jag lite piggare.. Lilja kom förbi en stund, Alvin och jag har tittat på julkalendern och vi har bara tagit det lugnt.

Nu ligger Alvin i sängen. Johan och jag har bosatt oss i varsin soffa.. Vad kan vara bättre nu än att titta på serier? Låter som en plan.. 

Juliga bilder


Några julkort damp ner i brevlådan.. 2 till hela familjen och 2 till Alvin,,


Alvin fick med sig några teckningar som han gjort på dagis.. Riktigt fina! 

Jäkta, ta det lugnt, stressa, vila..

Jag borde verkligen lära mig att lyssna på min kropp.. Igår tröttade jag ut mig maximalt med städning och när jag kände att jag behövde sova envisades jag med att vara uppe längre.. Vilket resulterar i huvudvärk och täppt näsa. Nu är det viktigare än någonsin att ta det så lugnt som det bara går den här sista veckan. Även om det är en hel del som ska göras..

Johan var snäll imorse och tog Alvin till dagis så jag kunde få sova.. Efter det har det varit telefonterror.. Snart ska Alvin hämtas.. Johan är i Torshälla och kommer hem ikväll.. Jag tror att Alvin får titta på film idag.. 

Några bilder från dagen

Nu har jag gett upp.. Jag har fortfarande halva hallen och lite i sovrummet kvar, men jag har ändå resten av veckan på mig. Johan lovade att ta köket så det slipper jag..


Det är ju faktist tredje advent idag så vi tände ljusen


Alvin fick skura golvet i sitt rum


Köttbullar och makaroner blev det till mat..

Effektiva Arasen

Nu har min syster dragit och jag har faktiskt hunnit med en del.. Jag har städat hela vardagsrummet, inklusive dammsugit. Jag har även bytt duk och lite sånt eftersom jag fick ny i julklapp av farmor.

Balkongen är färdigstädad och hallen är mer än halvstädad. Ska fortsätta med den nu, men det är inte lika lätt när det inte är någon som underhåller Alvin. Alvin har städat sitt rum så det är bara lite i hallen, sovrummet, toaletten och köket kvar sen. Sovrummet är inte direkt mycket i heller.. Värst är toaletten och köket..

Ikväll har jag gjort mig välförtjänt av lite tredje adventmys.. Kanske äta lite pepparkakor och skumtomtar som också var en julklapp? Och någon bra julig film till det kanske..

Idag blir en städdag..

Idag har jag hyrt in min syster som barnvakt..Fast hon får betalt på onsdag när pengarna kommer.. 

Johan och jag ska storstäda idag så systers jobb är att underhålla Alvin. Alvin kommer säkert få en jätterolig dag med lego, lera och massa lek.. Det är jag helt säker på, för han har världens bästa moster! Men först ska han svabba golvet! Han hällde ut kiss från sin potta imorse och nu får han faktiskt städa upp det själv..

Jag ska börja i vardagsrummet för det är lättast. Då kanske motivationen kommer igång också.. Hoppas jag...


Min fina syster när hon nyligen blivit moster ♥

tråkig dag

Jag har verkligen inte haft lust för någonting de senaste 24 timmarna.. Igår när vi kom hem rann luften ur mig helt och på kvällen började jag få ont i halsen.. 

Idag har Alvin fått bada och vi har julpysslat lite.. Annars har vi tagit det lugnt bara.. Jag har fortfarande ont i halsen.. 

Lilja kanske kommer över om en stund.. Det är nog det mest spännande som hänt på hela dagen..

vill inte

Att komma hem och se ett hem som behöver städas.. det tar fan bort all energi, ork och lust man hade..

10 dagar kvar..

Det är den fjortonde december idag. Det är bara tio dagar kvar till julafton. Helt sjukt! Idag ska vi hem till min faster och fira lite minijul..Farmor och faster med familj ska åka till Thailand imorgon. Dom blir borta över jul och nyår. Jag är inte avundsjuk.. Inte alls.. Kanske lite då..

Det är våra planer idag än så länge, men först ska jag träffa Johanna.. Vi ska åka iväg och äta någonstans. Tänk att det snart är ett år sedan som jag träffade henne första gången.. Tiden bara flyger iväg..

I år accepterar jag snön (öppet och ärligt inlägg om min hatkärlek till vinter)

Snön är så vacker.. Jag hoppas innerligt att den inte kommer att smälta bort innan julafton.. Jag har hört att det ska bli varmare, men jag hoppas den ändå kan vara kvar.. 

Varje år bävar jag inför den här årstiden. Jag älskar snön. Det är vackert och mysigt.. Men det är kallt.. Och det är där det blir problem.. Jag har ingenting emot kylan egentligen. Tvärtom tycker jag det är mysigare att vara ute på vintern än på sommaren.. Men för ett par år sedan började mina problem.. 

Jag var på stan en dag och mitt från ingenstans blev jag akut kissnödig.. Jag rusade till närmaste toalett och kissade. Det kom typ tre droppar och sved.. Jag ringde till mamma som trodde det var urinvägsinfektion.. Jag kissade nästan på mig flera gånger på vägen hem (bodde då i torshälla).

Jag la mig i ett varmt bad och bäddade ner mig i sängen.. När jag hade blivit varm var symptomen för urinvägsinfektionen borta. Jag kunde kissa normalt och det sved ingenting.. Det här händer varenda gång jag blir för kall om rumpan. Redan tio minuter efter att jag gått hemifrån kan det starta.

Självdiagnos: Fejkad urinvägsinfektion vid kall rumpa! 

Det här har gjort att jag inte velat gå ut när det varit för kallt. Jag ahr isolerat mig mycket inne. Men i år har jag funnit ett botemedel.. Termobyxor! Jag tar på mig dom vart jag än går nu. Förutom när jag ska till Lilja eller affären. Det gäller även om det inte är för kallt.. Jag vill inte riskera något..

Där har ni min hatkärlek till vintern.. 



Skulle gärna vilja ha kramsnö så man kan göra snögubbar.. eller snödrakar?

glad jävla lucia

Alvin är hemma från dagis idag med... Vilket betyder ingen lucia för hans del på dagis idag. Då tänkte jag fixa en hemma istället, men han rev ner granen idag IGEN så det blev inställt för hans del.

Idag har jag noll julkänsla. Jag låg i sängen till tolv för att jag inte ville gå upp.. Varit vaken sen ungefär nio, men det är en helt annan sak.

Kan vi bara ställa in hela den här dagen och börja med morgondagen istället?

Dagen idag

Idag är en sån dag där det känns som det har hänt hur mycket som helst fast det egentligen inte har hänt så mycket. 

När jag hade lämnat Alvin på dagis surfade jag runt lite på nätet och tittade på The Nightmare before christmas och efter den såg jag Jill & Jack... Strax efter att Jill & Jack var slut ringde dagis och sa att vi var tvugna att hämta hem Alvin.

Alvin hade extrem hosta och hann knappt andas emellan. Han var ganska hänging också, men han har ingen feber.. Han har fått lite hostmedicin och vi har haft filmdag med honom idag. Jag tror vi har sett fyra eller fem filmer ihop sen han kom hem från dagis.. Det är ganska segt när man bara har sovit ungefär 2½ timme kan jag tala om..

En av filmerna vi såg var Bernard & Bianca. Han skulle egentligen ha fått den i julklapp, men han hittade ingen film han ville se och började bli lite rastlös. Eftersom vi ville att han skulle ta det så lugnt som möjligt så fick han den tidigare. Han tyckte att den var spännande.. Vi satt bredvid varandra med filten över oss. Han höll om mig med ena armen och Bamse med den andra. Jag fick ha nallen i mitt knä. Dagens mysigaste stund..

Vi avslutade dagen med Mysteriet på greveholm och chokladkalendern. Nu ligger han och sover som en stock! Jag slumrade till på soffan en stund, men nu är det final i INK master sverige! Har följt det de senaste veckorna och jag hejar på Oskar (tror jag han heter), så jag hoppas att han vinner..


Min Gode Man kom dessutom förbi idag med en julblomma åt mig.. Tyckte det var jättegulligt av henne ♥

julkaos blir julstök

Igår var Alvin hemma från dagis för att han hade ont i foten. Han haltade och grät och då kändes det inte rätt att skicka honom till dagis. Idag är foten bättre och han har gått till dagis. 

I alla fall.. Vi passade på att vila lite alla tre under dagen igår för vi var lite sega.. Alvin vaknade innan oss och när vi kom upp var vardagsrummet ett bombnedslag. Granen var omkullvält, glittret och kulorna var överallt och ingenstans. Jag fick panik..

När jag insåg att Alvin setat i granen och hoppat lite i den fick jag lust att ställa in hela julen. Johan lyckades i alla fall laga granen som blivit trasig.. Jag hängde upp kulorna som var hela och satte allting på framsidan så att det inte skulle se så lite ut..

Jag fick lite julstämning tillbaka så jag bestämde mig för att gör pepparkakshuset när jag ändå var igång.. Så här blev resultatet:

Godmorgon..

Sådärja.. Nu har jag tillräckligt mycket ork igen för att blogga.. Egentligen hade jag tänkt att börja igår, men dåm var jag på så pissigt humör så det blev inte så..Jag kan berätta mer om gårdagen i ett senare inlägg.. 

Idag är jag inte på speciellt jättebra humör.. Jag har sovit ungefär 2½ timme.. Jag hade förväntat mig sovmorgon eftersom Johan skulle lämna idag, men han kom in i sovrummet och sa att han hade kräkts av smärtan (han har tandvärk) så jag får gå. 

Jag märkte när jag gick upp att jag har frossa och magsmärtor.. Känns mindre kul. Men Alvin måste till dagis idag. Jag har ingen större lust att ha honom hemma idag med tanke på hur allt blev igår. 

Det har i alla fall inte hänt så mycket under dagarna när jag varit sjuk. Ljusen från partylite har kommit och sen har jag umgåtts lite med Lilja.. Annars har det inte hänt så mycket alls faktiskt,,


Ljusen från partylite

Förkyld

När man är sjuk orkar man inte riktigt blogga. Jag har inte mårr så bra idag..

Familjen Lilja var här en liten stund och sen dess har jag bara legat i soffan.. Jag somnade en liten stund, men vaknade lagom till julkalendern.

Nu är det soffläge resten av kvällen..

Jag har mått bättre

Då var man förkyld. Jag började känna av lite smått igår morse, men hoppades på att det inte skulle bli något av det.. Igår  kväll började jag känna av förkylningshuvudvärken och näsan. Sen var det kört. Nu är jag riktigt förkyld. 

Jag känner ingen direkt ork till någonting och jag vill helst av allt bara gå och lägga mig igen.. Jag sov till ungefär tolv idag och även fast jag inte ville gå upp så gjorde jag det. Jag ville inte känna att jag spenderade hela dagem i sängen.

Alvin blir korthårig..

Vi fick en förtidig julklapp av familjen Lilja. Det var en hårtrimmer. Johan satte igång att klippa Alvins hår på en gång. 

Före:


Under tiden:
Efter:

Pulkaåk!


Alvin och Viktoria fikar efter en eftermiddag i pulkabacken


Älskling i en pulka


Man ska vara rätt klädd i backen så man inte fryser..


Mina två älsklingar ♥


Jag och Alvin 

Massor med mys

Igår hade jag och Lilja lite myskväll framför tvn..


Malins fina Midori lykta.. Så vacker!


Vi skulle göra chokladbollar, men malin tyckte att vi skulle äta såhär istället.. Inte mig emot..


Saffranskaka! MUMS!


Mys ♥


Mitt vita vinterland

Det blev en snöpromenad till dagis med Alvin idag..

Bevis på att jag var ute tidigare

Nu verkar stormen ha lagt sig, men det är antagligen bara tillfälligt då jag har hört att det ska komma mer sen. Vi trotsade i alla fall vädret tidigare och gick till hemköp.. Enormt framsteg för mig för jag ville inte egentligen. Jag pölsade genom snön, snön som yrde piskade mig i ansiktet, det blåste kallt.. MEN! Jag gjorde det!!


Det blåste sjukt mycket, så det blev ingen bra bild på mig haha..




En liten uppdatering från en liten mig

Det blir absolut ingen storhandling idag! Vi gick till hemköp för att handla lite smått och Lilja skulle hämta ut ett paket.. Man såg typ ingenting för all snö som yrde. 

Har varit hemma och värmt mig en stund och nu ska jag över till Lilja.. Viktoria har kommit hem från sin pappa, så Alvin ska få leka av sig lite.. 

Hemska dag

Usch vilken jobbig dag.. Först har man sovit dåligt och måste gå upp tidigt eftersom storhandling stod på schemat..  Tyvärr är det inte väder för att åka bil idag, så det sket sig ändå. 

Jag ger upp.. :/

Bakbilder

Bakade ju lussekatter med Alvin och de blev riktigt goda och fina..


Degen blev ganska gul och fin..


Alvin rullar ut och gör sina lussekatter..


Jästa, penslade och redo för ugnen..


Färdiga lussekatter

s
Dom blev perfekta (om man frågar mig i alla fall)

Bakning pågår

Idag har jag mest tagit det lugnt. En stund innan Alvin slutade på dagis började jag städa lite i köket och startade en maskin disk.. 

När Alvin kom hem tittade vi på julkalenderns avsnitt från igår som vi missade och sedan började vi med degen (färdig som man bara behöver tillsätta vatten till). Nu står den på jäsning. Det känns lite fail att köpa "färdig" deg för att baka lussekatter, men tanken är ju ändå att Alvin och jag ska baka ihop. Och det är ju att rulla dom som är roligast för en 5-åring. 

Lite julstämning ska vi ha i alla fall.. Även om själva julafton är ett enda stort frågetecken för mig..




Filmkväll

Igår tittade Lilja och jag på Benjamin Button.. Jag har hört så bra om den så jag blev besviken.. Jag tyckte den var bra, men inte mer än så.. Jag hade ganska höga förväntningar på den så det är nog anledningen..

När jag kom hem tittade jag och Johan på Fred Claus.. Det är en av mina julfavoriter. Den är rolig, men samtidigt har den en väldigt fin mening i sig.. Dessutom är en av mina favoritskådespelerskor med - Miranda Richardson! Tycker hon är helt fantastisk i alla roller hon gör, Mrs Claus är inget undantag..

Skön kväll

Har varit duktig och städat vardagsrummet och hallen istället för att ha skoj i pulkabacken med Johan och Alvin.. Nu blir jag dessutom bjuden på mat av Lilja.. Bäst att springa över dit så jag inte blir sen.. 

Alvin tipsar polisen hur dom ska göra..

På väg hem från dagis idag mötte vi två poliser.. Alvin ville hälsa, så det fick han göra..

Alvin: Hej, Polisen!
Polisen: Hej!
A: Jag har sett några andra poliser på stan förut..
P: Fick du den här reflexen då?
A: Det är en polisbil..
P: Nu ska vi gå in och jobba..
A: Om ni ser någon som köper utan att betala..
P: Mmm..
A: Skjut dom!

Jag skrattade så jag började gråta.. Den kvinnliga polisen som stod brevid han som Alvin pratade med skrattade hon med.. Tänk vad roliga saker ungar kan säga ibland..


Polisen som tycker att snattare ska skjutas..

Tredje december och svinkallt

Och så var jag vaken idag med. Fast idag fick jag sova till elva i alla fall.. Skönt! Johan lämnade Alvin på dagis och varnade mig för att det var jättekallt ute.. Jag tittade på min mobil som säger att det är -18 grader ute..Jag hoppas verkligen att detta inte innebär problem för mig..Jag har i alla fall tagit på mig termoleggings under mina jeans.. Hoppas det hjälper lite.

Snart ska jag iväg och träffa Johanna.. Jag tror att vi ska äta kinamat idag.. Mums! Jag är riktigt sugen på det idag i alla fall..

trött och trög

Det har varit en lång dag och jag är rätt trött.. Jag borde gå och lägga mig, men istället tittar jag på Batman begins.. Smart? Inte direkt, men skit samma.. Jag får i alla fall lite sovmorgon imorgon.. 

En dag med Isabell

Efter en hel dag med sång, dans, tecknad och massor av mys med Isabell har Alvin kommit hem. Isabell har fått lite mat i magen också. Nu ska vi ut i snön och leka.. 

Dagens höjdpunkter med Isabell ♥

När hon höll för näsan efter att Johan pruttat.
När hon dansade
När hon somnade i min famn

Naglarna

Omänsklig tid att vakna på en ledig dag

Jag är vaken NU en söndag när jag inte har Alvin! Vad är det för fel på mig? Absolut ingenting förutom att jag råkade tacka ja till att vara barnvakt till lilla Isabell..

Snart börjar i alla fall julkalendern på tv..Mysigt att få se den på adventmorgon.. Ha en mysig första advent nu!


Har äntligen fixat naglarna


Bild på naglarna kommer imorgon..

Footner ger resultat

Nu har det gått en liten stund sen jag använde footner och idag började jag se resultat. När jag klev ur badet så lossnade det hud från hälarna.. Äckligt, men det är väl värt det när allt är borta..


När jag hade "påsarna" på fötterna.. 

Bad, ansiktsmask och en kelig kisse

Jag bestämde mig för att ta ett skönt och varmt bad och en ansiktsmask. När jag låg i badet kom Pubert och hälsade på.. Han gick nyfiket runt på badkarskanten. Tillslut gick han över från badkarskanten till mitt bröst. Han tassade försiktigt omkring tills han bestämde sig för att hoppa ner på golvet igen. 

På golvet stod han och jamade ända tills jag gick upp. Han har följt efter mig hela tiden och när jag satte mig i soffan så hoppade han upp i knät på mig och ville kela.. Jag tror jag minsann har fått en riktitg liten kelgris idag ♥

Nu ska jag starta ugnen åt min älskling som skulle laga mat när han kom hem och sen ska jag gå och duscha ur hårinpackningen som jag har i håret. 

Oioioi

Åh, jag är så glad! Förutom att Mysteriet på greveholm börjar idag har även min favoritkalender (humorkalender) bestämt sig för att köra i år igen.. Tyckte dock att det var roligare när dom hade bilder, men det kanske kommer. 

Klicka in dig HÄR om du vill kolla in oioioi's julkalender.. Man kan även titta på tidigare års kalendrar.. 

Första december

Nu är det äntligen första december. Snön ligger på backen och jag hoppas att den får ligga kvar och att det kommer mer. Idag är mina planer att städa lite och umgås med Lilja. Eventuellt fixa lite till med Bob, men det viktigaste av allt är att jag ske se julkalendern ikväll! Jag har längtat efter den nu. 

Jag känner mig inte riktigt vaken än och önskar nästan att jag fick gå tillbaka till sängen igen, men då är ju hela dagen förstörd. 

God morgon på er.. 

Nytt juligt utseende

Jag har bytt till årets julheader.. Det är ju ändå första december nu. Hoppas ni gillar den.. Om den gamla fortfarande syns kan ni alltid prova att uppdatera..