Imorgon dör vi!

Det här med domedagen imorgon. Det känns lite tramsigt. Ska man verkligen tro på det? Snubben har ju räknat ut det från bibeln. Och tror man inte på Gud så tror man inte på bibeln. Tror man inte på bibeln så tror man ju knappast på något som har räknats ut därifrån.

Jag tror inte på någon gud, bibel eller domedag. Nog för att det säkert kommer komma en dag då jorden förintas, men det kommer ha någon annan orsak som någon meteorit eller någonting. Jag är helt säker på att gud inte finns. Borde det inte ha funnits några slags bevis då?

Visst! Jag hajar hela grejen med att vi ska tro istället för att veta, men låter det inte lite långsökt? Det finns alldeles för mycket frågor som gör att jag tvivlar. Fast jag har ju visserligen svårt att tro på Big bang också. Om människorna kommer från aporna, varför finns det då apor kvar? Osv till oändlighet. 

Fast jag måste erkänna att lite skrämd blev jag när jag såg den där snubben prata om det som han tror kommer hände imorgon. Med jordbävningen. Det lät lite läskigt! Allting sprack ju som tur var när han började prata om själar som flyger och grejer. Nja, jag tar nog en vild chansning och säger att vi överlever imorgon. 

Vad snopna alla som tror på domedagen kommer bli på söndag när vi fortfarande lever. Lever vi inte så är det visst ett bevis på att Gud fanns och jag kommer hamna i helvetet. Det är jag ganska så säker på. Ja, det är ju säkert bättre än Torshälla i alla fall så där blir nog trevligt.

Är du här ofta?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: