Busschaufförer, vem har gett dom körkort?

Igår när jag skulle åka hem från stan träffade jag en märklig busschaufför. Det var bara jag och Johan kvat i bussen, han hade megahög hastighet (för att vara buss) och glömde nästan bort att släppa av oss vid ändhållplatsen. Jag visste inte att bussar kunde köra så fort som han gjorde igår. Jag fick panik av farten han hade. 

Han tvärnitade i alla fall och vände. Körde minst lika fort till hållplatsen och tvärnitar precis när jag ska resa mig upp ur sätet. Det slutade bra som tur var, men hade jag inte tagit emot mig hade jag slagit huvudet i en metallgrej (eller vad nu skiten är gjord av i bussar). Det var bara ca 15 cm mellan mitt huvud och metallgrejen. Johan ramlade nästan omkull också.

Jag fick världens dampryck och började skrika och gorma åt chauffören samtidigt som jag klev av bussen. Riktigt förbannad var jag. Samtidigt lite rädd.. Tänk om...

Hemma från Stockholm

Nu är jag hemma. Jag hittade bara två tröjor och det blev lite missar med tiden så jag fick ångest och blev på dåligt humör sista tiden. Annars var det kul..

Huvudstaden idag!

Idag ska jag åka med tre av mina allra bästa vänner till Stockholm! Det blir jag, älskling, Jonna och Adde som åker. Jag är riktigt taggad och vi kommer att få det skitkul! 

Alvin ska iväg till sin farmor medan vi är borta så vi slipper en massa bök med barnvagn på tåg och gamla stan. Det blir så mycket lättare då.

Jag kommer nog inte kunna uppdatera någonting idag, men jag skriver när jag kommer hem ikväll. Med oss fyra är det garanterat att något roligt händer som man kan skriva om haha.. 


Trevligt med mors dag och grannar!

Nu har det lugnat ner sig här. Det är kul när folk är här, men det blir sån hög ljudnivå och det kan jag tycka är lite jobbigt om det pågår för länge.

Maten var helt utsökt. En munorgasm nästan! Jag slängde ihop en sallad också bestående av ruccola, gurka, tomater och fetaost. Det uppskattades. Klant som jag är så glömde jag att ta kort på maten. 

När mamma och resten skulle gå så träffade vi på grannarna i trappen som bjöd med oss in till sig en liten stund. Alvin fick se deras fåglar och så hade de några leksaker som han fick av dem. Riktigt snällt av dem. De sa att vi hade varit bra grannar och önskade oss all lycka i framtiden. Det var gulligt tyckte jag.

Alvin med en av leksakerna han fick av grannarna..

Middag på mors dag

Idag bjuder vi mamma och resten av familjen på mat. Det kommer bli fläskkotletter och Johans hemmagjorda pommes. Mums! 

Därför måste jag nu städa och dona en del för dom kommer om en timme och jag har varit ganska seg idag. Jag har sovit för dåligt. Vi hörs senare för nu är jag upptagen! Ciao..

Grattis!

Grattis till mig själv och alla andra mammor idag på mors dag!

I heart Ikea.

Nu är jag hemma från Ikea. Jag fick med mig en del hem om man säger så, men det var bra grejer som behövs till nya hemmet. Jag vill dit nuuuu! Jag längtar som ett barn till julafton. 

Min älskling har packat ner massor i kartonger idag också. Nu börjar det synas lite smått att vi ska flytta! Det lär bli mer packning i veckan, men först måste jag fixa lite mer kartonger.

Nu åker vi..

Malin jobbade längre än vad jag trodde, men nu ska vi åka! Vi hörs när jag kommer hem!

Lite seg idag, kanske?

Snart kommer Malin hit och det kanske är dags att jag klär på mig och fixar mig.. Jag sitter forfarande med mitt nattlinne invirad i täcket. 

För övrigt har jag ingen aning om vad som ska ätas idag. Jag lovade att bjuda Malin på mat, men jag har haft total hjärnsläpp och inte tagit fram något. Jaja, något blir det väl antar jag.

Nu måste jag fixa mig.. Kläder är prio ett.

Ikea idag!

Idag ska jag åka till Ikea och jag är otroligt upprymd. Jag är glad (trots huvudvärk pga tandvärk) och jag ser verkligen fram emot det. 

Jag mår bättre än igår om man bortser från huvudvärken och jag hoppas inte det blir samma sak idag. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva.  Skriver väl något senare..

Jag var helt borta..

Tanken var att jag skullr ha bloggat direkt när jag kom hem från Öb. Det blev inte riktigt så. 

Vi tog bussen till Öb och gick först till Nightmare och köpte lite kläder till Johan och strumpor till mig. Sådan som verkligen behövs. Vi gick in på skokanonen innan Öb också, men vi hittade inget där. På Öb hittade jag lite bra grejer till nya hemmet som vi köpte tex. halkmatta till badkaret, tvättkorg och lite annat.

Vid kassan insåg vi att det hade blivit lite mycket och att vi inte skulle få med oss allt hem utan en bil, så Jimmie var en räddare i nöden när han sa att han kunde hämta oss. Trots att han precis hade kommit hem från handlingen själv.

Någonstans mellan att vi ringde Jimmie och han kom började jag må riktigt dåligt. Jag var helt yr i huvudet och Johan var tvungen att hålla i mig när jag satt ner för att jag inte skulle ramla omkull. Jag var nära på att kräkas ett par gånger också, med det kom ingenting. 

När Jimmie kom var Johan tvungen att hålla i mig på väg till bilen för att jag inte skulle ramla ihop. Jag fick en påse ifall jag behövde kräkas, jag kallsvettades och frös om vartannat och jag kände hur kroppen började domna bort. Jag hörde typ ingenting. Det var som om jag var jättelångt bort, separerad från min kropp ungefär. En jätteläskig känsla. 

Det blev lite bättre under bilresan och när vi kom hem kunde jag gå upp för trapporna själv. Jag vågade inte riskera någonting och gick och la mig direkt. Jag somnade ganska snabbt och sov ungefär mellan sex och tio. Jag mår mycket bättre nu. Det känns jätteskönt.

Jag fattar inte vad det var. Jag kräktes inte - alltså inte magsjuk. Jag har ingen idé alls. Just nu är jag bara glad att det är över och hoppas på att det inte kommer tillbaka.

Öb

Jag hade tråkigt och kände för att göra något, så nu drar jag och älskling till Öb.

Ja, för det fungerade ju bra...

Igår kväll tog jag en tablett så jag skulle kunna sova. Jag tycker jag har sovit så dåligt hela veckan. Jag kan med största besvikelse tala om att de inte fungerade. Eller jo, jag somnade ju. Fast det är ju meningen att jag ska sova hela natten och när man blir väckt klockan tre så fungerar det inte.

Alvin kom alltså och väckte mig tre inatt och tjatade om barnkanalen. När jag sa att det fortfarande var natt skulle han sova brevid mig. Det var bara det att han inte alls sov så länge. Han låg tio minuter på ett sätt, tio minuter på ett annat och sedan gick han upp och tjatade om barnkanalen igen. Sådär har det hållt på fram till nu.

Jag har sovit ungefär 10 minuter åt gången ända sen tre inatt. Nu har jag visserligen sovit det jag behöver, men knappast rofyllt. Behöver jag säga att det ska bli skönt att bli barnledig i helgen? Även om vi ska göra jobbiga saker så får jag åtminstone sova utan att någon stör mig i sömnen, tittar på när jag kissar eller pratar om barnkanalen.

Ikea i helgen

Det blir Ikea på lördag! Dock lite senare än väntat, men det är ingen fara. Då kan jag passa på att packa lite innan. Det behövs verkligen!

Malin kommer till mig efter jobbet på lördag och käkar lite mat och sen drar vi. Woho! Det ska bli riktigt skojigt! Jag hoppas jag hittar något..

Lögnare..

Idioterna (dvs dom som hade Alvin ett tag) har ljugit för mig ännu en gång. Det är ju inte direkt första gången om man säger så.

Vi fick en pärm idag med fotografier idag från dagis. Där fanns en bild från när Alvin var på maskeraden i Oktober förra året. De sa till mig att han inte skulle gå dit. Jag ville fixa maskeradkläder och sånt. Nog för att det var jag som hade köpt kläderna han hade på sig, men det hör inte till saken. 

Ett år senare och jag kan fortfarande inte låta bli att bli upprörd över tanken på dom. Jag undrar hur många fler lögner de har sagt till mig.

Ändrade planer

Tanken var att Johan skulle åka med lite grejer till tippen imorgon, men det blir inte av. Det blir idag istället. Jag tycker det är lite halvjobbigt när planer ändras, men den här ändringen var ändå ganska bra, så det får gå. 

Det är en gammal soffa, några bord och lite annat skit som ska iväg. Det är skönt att vi börjar göra oss av med skiten redan nu. Vi har ju faktiskt bara en månad på oss nu. Det börjar kännas lite pirrigt. Jag längtar riktigt mycket!

the F word

Johan och Alvin har gått till dagis för en stund sen. Jag hade sådan tokångest av det redan när jag vaknade så jag behövde inte följa med. Jag funderar på om jag ska ta ett bad istället.

Förövrigt funderar jag på att äta något med köttfärs idag, men jag har ingen aning om vad. Det blir kanske köttfärssås? Jag har ju en del mat att välja på nu när jag har storhandlat. 

Oj, vad hungrig jag blev! Kanske dags för mig att äta lite frukost innan badet kanske..

Nu blir ni allt lite småsugna va?

Idag ska jag äta mumsig mat (nej, jag har inte hunnit äta än)! Det ska bli lövbiff med kroketter, bearneisesås, persiljesmör och sallad. Blandar man ner lite fetaost i salladen som sedan smälter i såsen blir det oerhört gott.

Det vattnas i munnen på mig!

Vi kommer inte dö av hunger i alla fall

Vi har varit iväg och storhandlat. Nu är hela frysen proppad. Kylen är ganska full den också. Ny dammsugare blev inköpt också. Och diverse andra städgrejer som behövs när man ska flyttstäda eller bara städa vanligt. 

Det kändes lite fail att vi glömde köpa cola och kattsand, men Johan är på väg till konsum nu och ska handla det. Alvin tittar på en film och får lägga sig lite senare än vanligt idag. 

Imorgon ska vi ha avslut på dagis och hämta hem alla hans saker. Det kommer bli ganska intressant. Varken jag eller Johan vill gå dit så vi bestämde oss för att gå tillsammans. Det ska bli skönt att slippa det där dagiset. Det är egentligen inget fel på det, men det ligger så långt bort. Det tar en stund att gå dit (säkert en halvtimme för mig om inte mer). När vi flyttar börjar vi på nystart med nästa dagis som är mycket närmare.


Jag kommer följa dig slaviskt!

Jag har hittat en ny blogg. Jag har setat och kollat igenom hela (det är därför jag är så seg på att blogga idag) och jag bara måste dela med mig av den! Den innehåller bara massa bilder. Roliga bilder som man kan skratta åt. Lite förbjuden humor sådär.

Här är en av alla bilder som Vesslan har gjort!
Besök Vesslan idag!

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva..

Jag kom hem för ett tag sen. Jag har ätit och kollat på Hot tub time machine. 

Förövrigt har jag setat och fundera på vad jag behöver köpa till den nya lägenheten och det är några saker jag är säker på och vissa saker som jag är osäker på. En dammsugare måste jag deffinitivt köpa i alla fall. Och en säng. Och massa andra saker. 

På lördag ska jag förhoppningsvis åka till Ikea och se om jag hittar något. Jag hoppas det!

Jag är så glad idag!

God morgon eller något sånt. Jag har varit vaken en liten stund nu, men inte alls sovit bra inatt. Jag trodde jag hade feber, men det hade jag som tur var inte. Jag var yr i huvudet och kunde inte ens gå och kissa utan att Johan fick hålla i mig. Kräkas trodde jag också jag skulle göra, men det kom inget.

Alvin väckte mig halv sex i morse. Det vat inte alls kul! Vi satt och tittade på barnkanalen en stund, men sedan gick jag och la mig igen och Johan gick upp istället. Jag vaknade igen sen av att Adde kom över.

Idag har jag fått en glad överraskning som jag visserligen har väntat på, men ändå. Jag ska snart hem till Jonna också och hjälpa henne med lite saker som vi inte hann klart igår. Egentligen mår jag inte så bra, men jag har lovat så det är bara att ta sig i kragen och åka dit.


Hemma bäst?

Nu är jag hemma. Jag ska visserligen åka tillbaka till Jonna imorgon, men jag kände att jag ville sova hemma inatt. Jag har haft ångest mestadels av dagen så jag ville bara känna närheten av mitt hem.

För tillfället sitter jag och älskling och tittar på Total Blackout. Efter det hade jag tänkt ta ett bad, se en film och sen sova. Jag är såå trött idag!

Späckat schema

Usch. Det blev sent igår. Vi kollade på film och glömde helt bort tiden! Sen somnade vi väl runt fyra skulle jag tro. Mysigt hade vi i alla fall.

Idag ska vi göra massor med saker. Vi har ett ganska fullspäckat schema, så jag kanske inte hinner blogga något. Vad vi ska göra är tyvärr hemligt, så det kan jag inte berätta.

Övernattning hos bästaste vännen

Nu är jag hemma hos Jonna. Jag ska sova där i två nätter. Johan får vara hemma med Alvin haha. Jag var tvungen att vänta på att mamma skulle hämta upp mig, men nu är jag här.

En till bok i samlingen

I onsdags innan jag var på bio hittade jag en bok till våran ww2 samling. En biografi om Albert Speer skriven av Joachim Fest. Den är ganska tjock, men kommer att bli intressant läsning tror jag. Den var på rea och kostade bara 99 kronor. Vilket kap! Albert Speer var arkitekt åt Hitler och utrustningsminister.

I long for you

Såg precis trailern till Harry Potter 7 del 2. Den har biopremiär den 13 Juli. Det är 52 dagar kvar. Jag vill se den NUUU!

Dagens planer.

Jaha. Så var det söndag igen. Johan är över hos Adde och tittar till katten. Alvin springer fram och tillbaka och busar runt. I morse hittade jag mina skor i hans rum till exempel. Det var ju riktigt trevligt.

Malin frågade om jag hade lust att gå på stan idag. Och jag skulle vilja det egentligen, men jag har lite ont i halsen och känner att jag vill ta det lugnt och vila ut idag. Kände mig lite taskig mot Malin när jag sa nej, men jag kan ju inte rå för hur jag mår idag.

Jag ska nog inte göra något speciellt alls idag. Jag tror inte jag orkar det. Fast jag känner att jag har en ganska rastlös dag idag. Dvs. att jag vill göra massor, men inte orkar något. Dessutom har jag fått en finne på ett väldigt obehagligt ställe och det känns när jag går.

Jag såg förresten en jättebra film igår. Devil hette den. Den var inte så läskig och jag blev inte rädd eller hoppade till en endaste gång, men jag tyckte handlingen var jättebra. Och spännande. Helt klart en film jag inte ångrar att jag har sett.

Läste ut Harry Potter gjorde jag igår också. Fy faaaan vad bra den var. Fast jag blev lite sentimental där i slutet. Jag ska inte avslöja vad som hände för er som inte har läst boken. Ni får vänta till filmen kommer. Jag längtar jättemycket tills den kommer på bio. Jag har en känsla av att jag kommer gråta när jag ser den.

Bellatrix Lestrange - The one and only ♥

Glad Lördag på er!

Så vi överlevde. Överraskande va?! Nja, knappast troligt. Jag kommer att tillbringa kvällen med att spela lite spel, läsa Harry Potter, se någon film och ta en dusch. 

Dessutom har jag lite att fundera och filosofera över så det blir att gnugga geniknölarna ikväll och komma på någon bra lösning.

Ha en trevlig lördagskväll

Flopp

Det var inte alls kul! Jag såg ingen ponny någonstans och även om jag hade gjort det så tvivlar jag på att Alvin hade velat rida på den ändå. Den fanns en gycklare. Han var visserligen väldigt rolig, men han höll inte på länge. Brandbilen åkte iväg ganska snabbt den också. Alvin ville inte sitta i den heller. Brandhjälmen provade han, men det var ungefär allt.

Det blev inga bilder eftersom jag inte hade något roligt att ta kort på. Just nu känner jag att den här dagen är en stor flopp. I alla fall just nu. Alvin och Johan är fortfarande ute och sedan skulle de en sväng till Adde innan de kom hem. Jag pallade inte riktigt att vara kvar ute. Bajs på tråkiga Torshälla. Det är så skönt att veta att jag snart slipper det!

Gycklaren Zack som var hur jäkla rolig som helst (bild tagen från google)

Krusgårdsdagen.

Idag ska vi ta oss ut och besöka stohejet som dom har för Krusgårdsdagen. Jag förstår inte riktigt varför vi har en krusgårdsdag, men det är väl kul för Alvin att gå dit antar jag.

Det skulle finnas ponnyridning, räddningstjänst, tipspromenad m.m. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite kort som jag kan lägga upp sen.*

Nu måste jag kila. Johan sa att han ville gå om fem minuter och jag måste borsta håret först.

♥ Du och Jag ♥

Åhå! Filmen var helt underbar ♥ Älskling och jag satt och myste under hela filmen. Det går inte att beskriva hur underbart det är att få känna hans varma kramar efter en jobbig dag!

Jag älskar dig Johan ♥

Jag och soulmate ♥

Filmmys efter en jobbig eftermiddag

Idag gör vi något vi inte har gjort på länge. Johan är på konsum nu och hyr Leap Year åt oss. Vi har inte sett den förut och det ska bli skönt att få (om det går) koppla av lite. Alvin har i princip skrikit hela dagen. Han vill inte äta och inte sova. Fast det är klart. Dom dagarna måste väl finnas också antar jag. Fast det tär.

Imorgon dör vi!

Det här med domedagen imorgon. Det känns lite tramsigt. Ska man verkligen tro på det? Snubben har ju räknat ut det från bibeln. Och tror man inte på Gud så tror man inte på bibeln. Tror man inte på bibeln så tror man ju knappast på något som har räknats ut därifrån.

Jag tror inte på någon gud, bibel eller domedag. Nog för att det säkert kommer komma en dag då jorden förintas, men det kommer ha någon annan orsak som någon meteorit eller någonting. Jag är helt säker på att gud inte finns. Borde det inte ha funnits några slags bevis då?

Visst! Jag hajar hela grejen med att vi ska tro istället för att veta, men låter det inte lite långsökt? Det finns alldeles för mycket frågor som gör att jag tvivlar. Fast jag har ju visserligen svårt att tro på Big bang också. Om människorna kommer från aporna, varför finns det då apor kvar? Osv till oändlighet. 

Fast jag måste erkänna att lite skrämd blev jag när jag såg den där snubben prata om det som han tror kommer hände imorgon. Med jordbävningen. Det lät lite läskigt! Allting sprack ju som tur var när han började prata om själar som flyger och grejer. Nja, jag tar nog en vild chansning och säger att vi överlever imorgon. 

Vad snopna alla som tror på domedagen kommer bli på söndag när vi fortfarande lever. Lever vi inte så är det visst ett bevis på att Gud fanns och jag kommer hamna i helvetet. Det är jag ganska så säker på. Ja, det är ju säkert bättre än Torshälla i alla fall så där blir nog trevligt.

Harry Potter

Jag lånade sista Harry Potter boken av min kompis förra året precis innan jag hamnade på sjukhuset, men jag har inte haft motivation att läsa mer än 200 sidor. Igår fick jag ett fartryck och började läsa. Nu har jag läst halva boken ungefär och jag hade tänkt att sätta mig en stund och läsa nu också. Johan och Alvin gick nämnligen ut så jag skulle få vara lite ensam.


Olydig pojke..

Såhär känner jag mig just nu:
Gissa vad han har gjort! Det ska jag tala om minsann. På nåt vänster när jag inte har sett (han är ju så bra på det där.. och snabb) så har han tagit fram tuschpennor (de har legat högt, så sopkvasten har använts till att få ner dom gissar jag på) och ritat på mitt nya soffbord och soffan. Nog för att soffbordet förhoppningsvis går att torka av så att det försvinner, men soffan går ju inte.

Rita på sig själv klarade han också av.

Nattdopp

Insåg precis vad klockan var och kom på att jag sagt att jag ska ta ett bad innan jag går och lägger mig. Så nu säger jag god natt innan jag hoppar in i badet. 

Dröm söta drömmar.

Sorg och saknad

Träffade en gammal vän på stan idag. Det var jätteroligt eftersom vi inte har träffats på jättelänge. Tyvärr sa hon att hennes mamma gick bort för ungefär en månad sen. Jag kan inte riktigt förstå det. Hon var en av de snällaste och trevligaste människorna jag har mött. 

Trots att jag inte har träffat henne på flera år känner jag nu sorg och saknad. Jag försöker minnas tillbaka, men det finns för mycket i vägen . Jag har bara vaga minnen kvar. Jag tycker det är så orättvis när bra och snälla människor fråntas livet. 

Allt det här fick mig att fundera. Det är klart man alltid minns sin anhörig eller vän som har gått bort, men hur mycket kommer man egentligen ihåg? Jag minns min morfar som underbar och rolig. Mycket mer minns jag inte. Jag minns nästan inga typiska saker han gjorde förutom några få. Jag minns inte hans röst heller. Likadant är det med min gammelfarmor. Jag kommer alltid att komma ihåg henne, men minnena om hur hon var som person har nästan bleknat bort. 

Varför glömmer man? Varför minns man inte längre? Varför är döden så orättvis.

Rest In Peace ♥

Hemma från stan..

Sådär. Nu har vi kommit hem. Det blev några timmar på stan. Det var lite blandade känslor eftersom jag känner mig så osäker när jag går på stan. Det var trevligt i alla fall. Skönt att umgås med Jonna och Linda.  Alvin var ju också med. Jag tror han tyckte det var kul, fast han blev ganska arg när han inte fick allt som han ville ha.

Jag köpte typ ingenting heller. Jag ville verkligen shoppa lite, för det var så längesen jag köpte något "onödigt" till mig själv som kläder eller annat. Jag köpte ett linne i alla fall och några tofsar. Alvin fick en leksaksmobil och en leksak från Happy Meal. 

Snart ska vi äta kvällsmat och jag är ganska hungrig. Jag har inte ätit något sen frukost. Jag är inget fan av donken precis. Alvin fick äta där för att få ett Happy Meal bara. Happy Meal kostar förresten 32 kronor nu! Fan vad dyrt det har blivit! När ändrades det? Inte för att jag är snål eller så, men jag tycker det är dyrt! 

Linnet jag köpte. Kostade bara 49 kronor! BILLIGT!

Bion och stan

Bion var jättebra igår. Jag har aldrig sett 3d förut så det var ganska häftigt! Jag blev ganska imponerad! Det enda minuset var väl att när det hände mycket på samma gång så blev det lite jobbigt för ögonen. Det häftigaste var nog att se sjöjungfruarna. De var så vackra!

Nu måste jag rusa! Jag ska iväg till stan med Alvin och träffa Linda och Jonna. Jag ska köpa mitt gymkort idag! Woho! Hörs när jag är hemma !

Makeup by Jonna

Nästa anhalt: Stan

Sådär. Sminkad och klar för att gå till stan. Vi ska käka på Corner innan vi ser filmen. Det kommer bli en myskväll med min lillebror ♥

Ville bara säga hej

Pirater ikväll..

Idag ska jag gå på bio med min älskade söta lillebror ♥ 

Dagen kommer väl se ut ungefär såhär: Åka till Jonna, träffa lillebror när han slutar, umgås, bio och hem. Därför är jag inte säker på hur mycket bloggande det blir idag. Jag kommer ju inte ta med mig datorn till Jonna eftersom jag åker hem direkt efter bion. 

Pappa ska ta Alvin också. Johan kan behöva lite barnledigt efter att han har haft Alvin själv så mycket på sista tiden.

Låg IQ - ett krav för att arbeta på socialen?

Tänk att man kan bli så arg på socialen. Mötet var på dagis. Det hade hon inte sagt någonting om. Varför ska de vara så himla dåliga på att lämna information? Det är nästan så jag börjar undra om låg IQ är ett krav för att få arbeta på soc. Alla där verkar ju ha det i alla fall. Vi fick ett litet telefonmöte i alla fall.

Jag blir så trött på allt så min hjärna känns helt slut och ihjälslagen. Typ såhär känner jag mig nu:

Linda har varit här och åkt hem. Jonna ska sova här i natt. Awesome!

Socmöte om en timme..!

Nu har jag tagit min powernap och både Jonna och Adde är här. Adde var här redan när jag vaknade och Jonna kom precis nyss.

Om ungefär en timme ska vi iväg på socmöte och jag är jättemeganervös. Vi ska ta upp lite känsliga frågor, men jag hoppas det kommer gå bra. Jag hör av mig senare och berättar hur det gick.

Uppe med tuppen

Jag är vaken! Tidigt för att vara mig. Fast nu ljög jag lite.. Jag har inte gått och lagt mig än. *Dumma mig*. Jag har ingen ro i kroppen och kan inte alls slappna av. Jag har ingen aning om varför. Jag har ju visserligen mina sömntabletter, men det kändes inte som om jag ville ta dom klockan tre inatt. Varför är det alltid då jag kommer på dom?

Jaja, jag ska i alla fall ta en liten powernap senare. Jag kan inte gå och vara trött idag. Det har jag inte tid med. Det är socmöte klockan tre och sen ska både Jonna och Linda komma hit! Boendestöd skulle komma nu på morgonen också. Det får bli en powernap efter det. 

Jag undrar om jag hinner ta ett bad innan Alvin vaknar. Det känns som om det lockar lite. Det var riktigt längesedan jag tog morgonbad såhär dags. När jag var nyinflyttad här och höggravid badade jag minst en gång per dag. Alltid på morgonen. Jag brukade starta kranen, gå och äta frukost och sedan hoppa ner i badet innan jag drog till skolan. Undrar om det blir likadant med nästa barn? Minus skolan då..

Annars verkar det som att det ska bli ganska okej väder idag. Jag hoppas! 

Jag, Linda och Jonna på valborg ♥

Naziaffischer

Kikade runt på lite bilder och hittade lite propaganda och annat. Jag har översatt ifrån google translate så jag ber om ursäkt om det inte står korrekt..

För din heder och samvete! - mot bolsjevismen

ring Waffen SS

Bara du!

Som bär skulden för kriget


Ja, här är väl inte ens någon tvekan om vad detta betyder..

Theresienstadt

Hittade ett klipp på youtube om Theresienstadt. Ganska lång (cirka 10 minuter) i svartvit, men är man intresserad så gör det ingenting. Jag hade lite svårt att höra när han pratade eftersom Alvin inte ville vara tyst, men jag gissar på att det är lite propaganda i filmen. Precis som jag hade letat efter.

Nazisterna som blåste Röda Korset.


Jag har tidigare velat visa något klipp på fejkade förintelseläger som nazisterna använde för att lura folket. Filmerna som de använde var ren propaganda och visade hur roligt judarna hade på sina "arbetsläger" och hur bra dessa läger var. Eftersom jag inte har hittat något sådant klipp så tyckte jag detta lät väldigt intressant istället.

Röda korset skulle besöka ett koncentrationsläger i Theresienstadt. Torget i lägret var en festplats. Det fanns ett café där en judisk orkester spelade jazz. Barn i nya kläder åkte karusell och hade roligt. En av lägrets judiske ledare (han fick väl vara det under den dagen gissar jag på) sa att det ni ser här är livet i en helt vanlig stad. Röda korset ansåg honom trovärdig när de hälsades välkomna. 

Röda korset fick vandra fritt i lägret och undersöka vad de ville och prata med vem de ville. Ingen skulle stoppa dom. Ingen skulle dölja något.

Det fanns butiker, sjukhus, bostäder, parker och allt var i toppskick. Husen var nymålade och blomrabatter hade planterats. Röda korset imponerades av staden, sjukvården och nöjesanläggningarna. Höjdpunkten för röda korsets vistelse var en barnopera som var skriven av en fånge. 

Det var den 23 juni 1944 som Röda korset bestämde sig för att komma till Theresienstadt för att se hur fångarna hade det. Efter många och långa förhandlingar med nazisterna hade de äntligen fått lov att besöka. För nazisternas del så var det ett sätt att visa attt de inte höll på med judeutrotning. Det var därför de hade valt Theresienstadt eftersom det inte var ett dödsläger. Theresienstadt var snarare ett getto för särskilt privilegierade judar som tex. vetenskapsmän och kulturpersonligheter. 

Theresienstadt under dagen då Röda korset besökte.

Det var fullt av kultur i lägret med konserter och föredrag. Dödligheten var dock ganska hög, arbetet var hårt och svält hörde till vardagen. Nazisterna gjorde därför stora ansträningar för att imponera på sina besökare. Gatorna fick namn istället för nummer, invånarna i lägret fick måla hus och skura väggar. Sjukhuset fick helt ny utrustning som inte alls fungerade, men det såg väldigt övertygande ut. Butiker öppnades (skyltfönster om man ska vara exakt, det fanns ingenting bakom fasaderna) och parker anlades. Dagen då röda korset skulle komma valdes noga. På sommaren när naturen är som vackrast lät bra. 

Alla förberedelser gav också negativa konsekvenser. Theresienstadt var överbefolkat och därför skickades flera tusen judar till dödsläger. De resterande judarna fick instruktioner om vad de skulle säga till Röda korset. Sa de emot, gav kritik eller liknande straffades dom med döden.

Alla ansträngningar visade sig vara till det positiva för nazisterna. En av besökarna skrev i sin rapport att "Staden ger ett ljust och inbjudande intryck". Han gissade att det största problemet för judarna var gemlängtan. Så fel han hade...

Ingången till lägret i Theresienstadt.

Andra världskriget.

Det var så jäkla länge sedan jag skrev om det så jag kände att det var dags nu. Jag håller på och letar massor av information och jag ska fråga Johan lite saker sen också. Fick reda på lite intressant information igår som jag vill skriva om.

Tyvärr finns det mycket information och jag vet inte vart jag ska börja, därför kan det ta lite tid innan inläggen kommer upp.

Presenterna

Äntligen hemma!

Jonna sminkade mig och fixade mina naglar som hade blivit förstörda. Sen firade jag ju mina syskon. 

Fisen fick en film av mig. Projekt Prinsessa



Och Erik fick en biobiljett till premiären av pirates of the caribbean 4 som vi ska gå på tillsammans på onsdag. Bara han och jag.

Båda blev jättenöjda (verkade det som i alla fall), fast Erik verkade veta vad han skulle få av mig. Hur har jag ingen aning om.

Grattis till tonåringarna

Jag var alldeles för trött när jag kom hem igår så jag orkade verkligen inte skriva. Vi var ute hela dagen och höll på. Jag ramlade på förmiddagen. Jag skrapade upp båda knäna, båda händerna och en armbåge. Kul va?! Eller inte. Träningsvärk har jag också. Jätteskojigt. Eller inte..

Idag fyller mina syskon år. De blir tonåringar. Tänka sig så fort tiden går. De har redan blivit stora. Det känns ju som nyss de var sådär små och.. nej förresten, jag minns inte så mycket av det. Men tiden går bra fort ändå. Snart är de 15 och sedan 18. Det dröker inte länge tills de blir 20 och får handla på systemet.

Vi ska dit idag, fast jag ska till Jonna och fixa en grej först. Det går fort. Jag ska bara åka dit en snabbis och sedan drar jag direkt till mamma där syskonen ska firas. Johan och Alvin skulle ta en promenad hemifrån.

Aaaj

Det blev inte slagstaglass igår. Det får bli någon annan dag då vädret är lite finare.

Idag ska jag iväg och träffa Jonna. Vi ska ha picknick och sånt ute. Jag hoppas verkligen inte det börjar regna och massa skit.

För tillfället sitter jag i badet. Jag har mensvärk som inte är av denna jord. Jag skämtar inte. Den gör så förbannat ont! Tabletter hjälper inte så det är ju tur att varmt vatten gör det. 

Snart måste jag fixa mig.

Att äta eller inte äta Slagstaglass, det är frågan...

Jag funderar på om man ska ta sig in till slagstaglass idag, men jag läste att det skulle bli mulet och då kändes det inte jättekul. Det känns inte som glassväder när det är mulet. Vi får se lite hur det blir. Jag avgör nog senare beroende på vädret.

Jag är skittrött idag. Alvin väckte mig klockan sex imorse. Det var ju sådär lagom skojigt. Nu har jag i  alla fall vaknat till och hunnit konstatera att det är fredag den trettonde. Otursdagen. Fast jag brukar aldrig ha otur på den här dagen.

Jag just nu..

Happy happy

Jag hittade perfekta presenter till både Fisen och bror! Awesome! Båda kommer bli så jäkla glada! Haha.. Tyvärr kan jag ju inte säga vad det är eftersom folk (läs syster) läser min blogg. På söndag kan jag berätta. Efter att de fått presenterna såklart!

Jonna följde med mig hem! Wiho! Vi har tittat på Wizards of Waverly Place. Jag äääääälskar den serien! Frågan nu är om jag ska se något avsnitt till eller om jag ska spela en liten stund. Svåra beslut..

I can fly! No I can't..

usch.. jag sågen död fågel i jonnas källare..

B-days coming up

Idag har jag inte tid att skriva så mycket, men det ska jag kompensera imorgon. Jag ska nämligen iväg massor idag och vet inte riktigt när jag kommer hem. Jag ska fixa en grej med Jonna och leta efter presenter till mina syskon som fyller på söndag.

Jag kom på igår runt elva på kvällen att de fyller på söndag. Det kändes inte jättesmart av mig där måste jag erkänna. Jag har i alla fall fixat min brors present redan, men jag kan inte säga vad det är förrän på söndag. Allt jag vet är att han kommer bli superduperglad! Och han brukar ju ändå vara den svåra. Nu är det min syster jag har kvar och jag har ingen aning om vad hon ska få. 

Det åskade tydligen i natt. Jag sov som en stock och hörde ingenting.. haha

...

Idag kommer ni nog få sakna mig lite. Jag har abstinens från både cigg och cola och dessutom har jag mens. Jag är inte soclersöt eller på bra humör någonstans just nu.

Tyck synd om mig, jag har mensvärk.

Nu ska jag ha Hannah Montana maraton och äta choklad. Min mens kom idag så jag är inte happy..

Jag tog ut min p-stav igår

Nu ska jag bara lyckas bli gravid också. haha

Resultat

Ljuslila som lager och ett streck med mörklila på. Det blev bättre än vad bilden visar.

Vilken färg?

Funderar på att måla naglarna... Frågan är ju vilken färg och hur ska det se ut?



Återkommer med resultat

Nattbuss

Jag kom hem igår kväll. Jag tog bussen som gick kvart över elva för att komma hem. Jag skulle ju träffa boendestöd idag och det ville jag inte missa.

FAAN

helvete

Vi har ätit tacos

Djävulen i den renaste formen

Jag var på Ica Maxi nyss. Jag träffade djävulen i den renaste formen. Trevligt att du läser min blogg. Och nu när jag har chans att säga mitt, vilket jag inte hade i affären då du attackerade mig (typ) så vill jag tala om för dig att hade du framfört det på ett bättre sätt som "Hej, hur är det med dig? har du tänkt något mer på skulen?" så kanske jag hade kunnat utarbeta någon betalningsplan med dig. Nu kan du glömma det. Bara så du vet. Du kommer aldrig någonsin få ett enda litet ruttet öre av mig.

Fick du din mamma stolt nu? När du visade hur totalt omogen du var och inte kan lägga ner ett gammalt groll skapat av ingenting förutom massa skitsnack egentligen? Jag trodde att du hade mognat. Dum som jag var så trodde jag faktiskt det, men det är väl något som aldrig kommer att hända. Det har jag förstått nu. Tyvärr, men mig rör du inte i ryggen längre. 

Och ja, jag blev röd i ansiktet. Jag fick en liten chock och hann inte tänka. Det är klart man blir nervös när någon kommer och typ skäller ut en mitt på Ica. Jättemoget..

Usch.. nog med äckligheter. Jonna och jag ska äta tacos ikväll. Det ska bli mums! Det stora plusset som har hänt nu är att jag åkte raggarbil! Awesome!


En dag med blandade känslor.

Först skulle jag till mödravårdcentralen för att ta ut min p-stav. Jonna följde med mig och vi åkte till stan för att vara där vid 11. När jag kommer dit inser jag att det inte ligger kvar på stan. Awesome.. or not.. Jonna ringde Niklas som körde upp oss till sjukhuset där det låg. Jag är jäkligt tacksam för det. Hade han inte skjutsat oss så hade jag kommit väldigt försent. Nu var det bara tio minuter sent och jag fick komma in ändå.

Efter att jag tagit ut min stav så besökte jag en kompis som låg på sjukhuset. Det var inte alls kul att se henne där, men jag blev glad av att höra att hon skulle få komma hem idag. Jag har tänkt massor på dig gumman ska du veta ♥

Sedan trallade Jonna och jag ner på stan och gick i lite affärer i väntan på nästa möte. Det mötet gick jättebra. Försäkringskassan ska betala ett gymkort åt mig så jag kan börja träna. Det känns helt underbart. Ett årskort för kombinerad gympa och gym.

Nu är jag hemma hos Jonna igen och jag ska sova här i natt med. Hon var tvungen att ringa ett samtal åt mig som gjorde att jag mådde ganska psykiskt dåligt. Dessutom såg jag en person på stan som jag verkligen inte tycker om.

Jonna och jag igår..

Off to massa möten och skit..

Ska ner på stan och gå på lite möten.. Apnervös, men hoppas det går bra. Skriver när jag är tillbaka

bjuder på en bild från igår.

Nu när det fungerar igen..

.. vill jag passa på att säga att jag vann på Yatzy igår!

Jag med min yatzy av tvåor..

Morning..

Ska bara kolla om det går att uppdatera nu. Det gick inte alls igår. Skrev fem inlägg som inte ville publiceras. Jättemysko..

Spa-kväll hos Jonna

Haft ansiksmask och tagit ett långt härligt bad.. Så skönt!

hos jonna..

Nu sitter jag hemma hos Jonna, vi ska ha spa-kväll snart. Det har inte gått att uppdatera något idag så hoppas detta funkar..

Seriöst..

Blogg.se har strulat hela eftermiddagen för mig.. kom igen nu.. Om ni inte hör något ikväll så vet ni varför..

Bara mig?

Är det bara mig Blogg.se strular för just nu?

You shall bow to me one day

Jag vann självklart på Yatzy!

Yatzy i tvåor!

Trädgårdsyatzy

Nä, nu drar vi ut och spelar lite Yatzi som Jonna hade med sig. 

Vi ses ute i solen!

Skakande, upprörande

Läs det HÄR så förstår ni vad jag menar..

Oskyldig?

Klätterapa

Gaah.. Jag blir tokig! Någon som vågar sig på att gissa vad min son har gjort idag? Inte det?

Han klättrade på tv-hyllan och drog ner massa filmer. Sen kanske man ska tillägga att den kanske inte kommer hålla länge till. Två filmer har försvunnit (skivorna dvs, fodralen är kvar) och det låg cirka femton filmer på golvet.

Idag känner jag inte att det är Halleluljah!

Bjuder på en glad apa i bollhavet på kryssningen som vi tog i februari

Idag känner jag mig såhär..

Desperata tider kräver desperata åtgärder

Alvin har börjat ta av sig blöjan i sömnen. Det är inte sådär jätteroligt som ni förstår. Det fungerar inte med kalsonger heller eftersom dom med åker av. Pjamasen likaså.. Nu har vi (läs Johan) därför kommit på en smart grej..

Pjamasen får nu vara bakochfram. Works like a charm om jag får säga det själv..

Han kan inte knäppa upp några knappar nu inte.. hehehe

Movienight all by my self.. igen..

Ikväll ska jag se Kadett Kelly och Sharpays fabulous adventure. Kadett Kelly har jag sett förut, men jag fick för mig att se den igen. Det var verkligen evigheter sen jag såg den och jag minns knappt någonting, men jag har för mig att den är i stil med tjejen som gjorde lumpen.





Firande av min älskling

Nu har alla gått härifrån. Det var Jonna, mamma och Johans bror Jimmie som kom över. Det var trevligt, men Alvin har en tendens till att vara ganska högljudd så det känns som mina öron blöder snart. 

Det var gott med fika och Jonna bjöd dessutom på pizza senare. Fast jag åt kebab. Det var helt otroligt gott. Det var så länge sen jag åt det. 

Snart ska Alvin lägga sig i sängen och jag tänker ta ett bad. Det kommer bli så skönt!

Hipp Hipp Hurra!!

Idag fyller min älskade Johan 22 år! Jonna kom hit med överraskningsfika och även fast han inte ville bli uppvaktad så uppskattades det stooort! 

Hon hade gjort en tårta med en G-klav på och köpt med sig kakor och kaffe! 

Den var superdupergod.. 

Första bilden på Johan som 22 år.

Jag blir så förbannat arg!

När ska barn få vara barn? Inte flickor och pojkar utan barn! Det lär väl aldrig hända om man ska fråga Egemont tidningsförlag. Det har kommit ut två tidningar som riktar sig till barn. Eller till flickor och pojkar. Det irriterar mig! Hur svårt kan det vara att slå ihop två tidningar till en tidning? 

Här, Här och Här kan ni läsa mer om det här hos Lady Dahmer (som för övrigt skriver massor av bra genustänk) Det är riktigt intressant om man är det minsta genusintresserad!

Egemonts nya tidningar.. 

Emma är en rosa flufftidning och Goal är en tidning om enbart fotboll. Det kanske finns killar som faktiskt gillar att baka och annat, men inte vågar köpa "tjej"tidningen.

Gånatt!

Nu är jag supermegatrött och jag ska hoppa ner i sängen. Imorgon fyller min älskade fästman år! Hela 22 år blir han.. Han hatar att jag säger det till folk, det är därför jag talar om det här. Haha..


städdag..

Idag har vi städat och hållt på. Hela familjen. Och Jonna.. Fast det är klart. Alvin städade inte så mycket, men resten av oss var riktigt duktiga. Jag gjorde inte så jättemycket kanske, men jag hjälpte till i alla fall och det är huvudsaken. 

Jag har börjat småpacka lite inför flytten också. Det var inte lika kul som jag trodde faktiskt. Annars har jag inte gjort så mycket idag förutom att se en film. 

Vad har ni gjort idag?

Woho! Mitt internet fungerar igen!

Comviq hade nåt strul igår. Jag tänkte först att det går över och sånt. Jag startade om datorn och allt sånt där, men den ville inte riktigt. Jag ringde comviq för jag skulle kolla upp en sak och då sa dom redan i början att det var något strul med det här. När jag gick och la mig igår kväll hade det fortfarande inte kommit igång. Ganska glad att det fungerar nu.

Idag blir det till att städa. Mitt soffbord kommer hem till mig idag. Jag längtar!

Ibland gillar jag inte riktigt comviq

Är hemma hos Jonna och har inte tid att skriva egentligen, men jag ville bara säga att jag inte har dissat er. Comviq har haft något strul och mitt internet slutade fungera precis när jag skulle blogga imorse. Så nu vet ni det. Jag hoppas det fungerar när jag kommer hem ikväll så jag kan blogga då..

Filmkväll med mig själv.

Först tittade jag på Wizards of Waverly place - The Movie. Och jag kan med handen på hjärtat säga att jag skvätta några tårar. Det beror säkert på att jag har varit lite instabil idag, men det hände i alla fall. Jag brukar ju visserligen inte vara jätteförtjust i Selena Gomez (tycker hon är så fjantig i alla roller), men jag ångrar inte att jag såg den här. Dessutom är det ju en Disneyfilm och jag brukar ju älska dom.



Efter den tittade jag på Morning Glory. Jag blev inte lika förtjust där, men den var helt okej. Jag satt och smålog lite för mig själv i min ensamhet och skrattade till någon enstaka gång. Sanningen att säga så trodde jag att den skulle ha varit bättre, annorlunda, roligare.. Fast det blir väl så när man har höga förväntningar. Trots det ångrar jag inte att jag såg den. Jag älskar Rachel McAdams och Diane Keaton som skådespelerskor. 



Nu är det sängen som kallar.. God natt.

Uschbläfy

Det har inte riktigt blivit bättre än. Jag funderar att se en film snart. Bara för att jag inte ska vara så jäkla uttråkad..

Pissfanskithelvete

Idag är det inte en bra dag. Jag har superduper megaångest över typ allt just nu. Pengarna tryter och jag varken vill eller orkar någonting. Jag är sur och tråkig och irriterad. Varför ska allt hända när man inte har mycket pengar kvar? Varför skulle han få symptomen precis nu så vi var tvugna att köpa medicin idag? Varför kostar medicinen runt hundralappen när jag bara har ungefär trehundra kvar?

Varför Varför Varför???

Varför ringde inte soc upp igår om mötet? Måste dom sega så förbannat? Hur svårt kan det vara att boka en tid? Behöver ni hjälp med att hitta telefonen? Ska jag slå numret åt er? Det är liksom snart ingen mening att boka en tid med dagis om tiderna han ska gå där. Det är inte så lång tid kvar.

Varför Varför Varför???

Varför glömmer jag alltid bort att ta mina sömntabletter vid behov? Varför måste jag sova så dåligt på nätterna? Varför får jag sån ångest över allt idag? Varför har jag ingen ork till att städa när jag vet att jag behöver? Varför har jag inte ens börjat packa när jag snart flyttar?

Idag är det ingen bra dag...

Min duktiga lilla pojke ♥

Han behövde inte gå till vårdcentralen, men han fick recept utskriven mot pollenallergi så jag hoppas verkligen det hjälper.

Han var jätteduktigt på att ta sin äckliga medicin och har givetvis fått massor med beröm för att han har varit så duktig och tog den. En tablettask råkade jag ge honom också. Hoppsan hehe..

Svullen

Imorse när Alvin kom ut i vardagsrummet så kände jag inte alls igen honom. Han var helt svullen i ansiktet. Så nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Jag hoppas vi kan få en tid så dom kan komma fram till felet. 

Stackars min älskling ♥

Välkommen hem

Nu har jag kommit hem och jag har typ nyss ätit. Jag orkar verkligen inte skriva nu och jag vill vara social med Jonna som ska sova här. Vi hörs imorgon..

Och så var det måndag igen.

Jag har legat och halvdragit mig i soffan fram tills nu, Det känns som om jag håller på att dra på mig en förkylning. Jag hoppas verkligen inte det. Jag känner mig redan lite småhängig. Inte alls kul.

Idag ska jag åka hem till Jonna en liten stund. Man kan ju tro att jag tröttnar på henne så mycket som vi pratar i telefon och umgås, men det är inte ens i närheten. 

Jag ska bara käka lite frukost och så innen jag drar till henne. Skriver något inlägg där sen också.

Årbyfestivalen

Idag hemma hos Jonna satt vi ute och rökte. Vi pratade om något ointressant (tecken på att jag inte minns?) och helt plötsligt börjar det låta. Det är nån trumpet eller nåt som börjar spela och jag som inte var beredd blev skitskraj. Haha..

Sen berättar Jonna att det var årbyfestivalen idag. Kunde inte någon ha sagt det till mig innan jag blev livrädd för en jävla trumpet? 



Sen började fundera på varför man har årbyfestivalen varje år.. Någon som vet? Skulle vara roligt att veta!

Min valborg

Jag har varit hemma ett tag, men har inte riktigt orkat skriva. Jag har kännt mig ganska så hängig idag. Vet inte riktigt varför. Det kan knappast bero på att jag drack igår med tanke på att jag bara drack tre cider.

Det var lite blandade känslor igår. Det var ganska stressigt under olika perioder av dagen, men sådant kommer man ju inte ifrån riktigt. Och sen ändrades planerna ganska mycket hela tiden och det var lite småjobbigt. 

Tanken först var ju att vi skulle sitta ute i Rothoffsparken, men sedan blev det ändrat att vi skulle sitta ute på en annan gräsmatta. När vi hade kommit dit skulle vi tydligen in på en fest där jag inte kände någon förutom sällskapet jag var med (Jonna, Linda, Niklas och Evelina). Ja kände mig ganska obekväm där så jag, Jonna och Linda gick hem till Lindas pappa eftersom hon var hungrig.

Efteråt skulle vi ha gått till Lindas kille Marcus, men vi bestämde oss för att sitta ute i stadsparken istället. Det är så mycket mysigare där. Marcus skulle komma dit med två killkompisar och så skulle vi sitta där och ha trevligt. När dom kom såg jag att killkompisarna var två killar (Center/Micke och Göken/Markus) ja umgicks ganska mycket med för fem-sex år sedan. 

Efter ett tag blev killarna klenfisar och ville gå in, så vi gick upp till Marcus i alla fall. Där var vi tills tolv innan vi gick hem till Jonna igen. Han var tvungen att lägga sig. 

Inte som jag hade hoppats, men det fungerade ändå.

Frappe..

Idag satt Jonna och Linda och drack Frappe.. Det är något äckligt kaffegrejs. Jag var sådär lagom road haha.

Det stank kaffe när bilden skulle tas. INTE populärt hos mig..

Nyvaken alkis..

Nu är vi uppe. Tänkte bara tala om det så ni inte blir oroliga för mig..

Jag kände att mitt ansikte inte ville vara med.. Men annars är detta me right now!

Hemma hos Jonna

Skriver om dagen imorgon.. Jag orkar inte riktigt med det nu, men nu vet ni att jag lever i alla fall..