Helt slut i kropp och hjärna

Vi har hållt på att flytta och städa hela dagen. Än är vi inte klara. Sover därför hos mamma inatt, så kommer inte uppdatera förrän imorgon igen.

Flyttning pågår

Idag har vi fått nycklar och ska börja flytta in. Det betyder låg uppdatering. Alvin och jag ska dessutp, sova hos Jonna inatt. Underbart!

Kvällsmat på golvet när varken köksbord eller soffa finns.

Mamma är här! Hon tvättar fönster och vi ska snart ha picknick på golvet och äta sen kvällsmat. Korv och pommes frittes. Mums!

Det börjar verkligen synas att vi är på väg att flytta nu. Sofforna är ju borta och det är massa kartonger överallt. Vi börjar troligtvis lite smått redan imorgon. Så jäkla skönt! Jag vill bara bort, bort, bort härifrån just nu.

Nu verkar maten ropa på mig. Hej så länge

De fyra elementen..

Jag satt på Dolldivine igen och gjorde de fyra elementen.

earth

air

Fire

water

Vill du veta vilket element du är? Det kan du testa HÄR

Mitt intresse för andra världskriget och förintelsen

Jag fick en fråga från Magnus som undrade hur det kommer sig att jag är så fascinerad av just "judisk lidande/död" från andra världskriget när det har pågått både värre/brutalare folkmord samt i större utsträckning.

Jag vet inte exakt vad jag ska svara på det, för jag är inte helt säker. Naturligtvis är inte bara WWII intressant för mig, det finns även fler krig/folkmord. Bl.a. tycker jag att folkmorden i Rwanda är jättefascinerande

Jag blir inte fascinerad för att jag tycker det är bra. Det är för att det är sjukt och jag kan inte förstå hur det gått till. Jag vill veta mer, jag vill förstå! Jag vill förstå hur tyskarna kunde ge makten till Hitler. Jag vill förstå hur de kunde lägga skulden på alla judarna. Jag vill förstå hur de kunde avrätta så många oskyldiga människor utan att göra en min om det.

Att det blev just WWII är väl för att jag har känt en del nazister och jag har sett en del filmer om det. Att jag sen hade en pojkvän (fd. nazist) som var väldigt intresserad av det väckte bara mitt intresse mer.

Det är en oändlig informationskälla. Det känns som att informationen aldrig tar slut när jag söker. Man lär sig alltid något nytt och precis när man tror att man har läst det värsta kommer något ännu värre fram. 

Anledningen till att jag vill skriva om det är för att jag lär mig själv samtidigt, jag tycker att det är ett intressant ämne och jag tror att fler behöver uppmärksammas på det. Obehagliga ämnen är oftast de viktigaste att ta upp!

De allra flesta har ju hört talas om Auschwitz och allt annat som har med WWII att göra, men hur mycket vet man om det egentligen (om man inte har läst på, tittat på många filmer osv.)? Innan jag blev så pass intresserad av WWII visste jag bara det grundläggande. "Auschwitz var förintelseläger, Hitler ville utrota alla judar, de dog i gaskammare" Givetvis visste jag mer än det, men det var ändå bara grundläggande.

Jag hade ingen aning om någonting (känns det som nu i efterhand). Just WWII och förintelsen ändrade hela världen (nästan i alla fall). Innan WWII sågs handikappade som några som var i vägen (de ansåg att djur var bättre). Det är ju något som har ändrats radikalt. Man kan inte rå för att man är född på ett visst sätt, men nu ser vi dom åtminstone som människor. Dessutom fick vi upp ögonen för vad en man (med uppbackning och inflytelserika vänner) verkligen kan göra, det kommer inte att kunna bli på samma sätt igen. Jag tror (och hoppas av hela mitt hjärta) att vi är smartare än så.

Hoppas du förstår lite av min fascination och att du blev nöjd med svaret.

Sömnproblem..

Jag är vaken. Jag är uppe! 

Johan tog med sig Alvin till tippen så att jag skulle få sova lite nu på morgonen, men jag kunde bara inte somna om. Pizzasnubben har skrämt mig ordentligt. Jag har jättesvårt att somna om kvällarna och vaknar jag har jag jättesvårt att somna om igen.

Jag känner mig osäker och försöker göra allt för att komma på andra tankar just nu, men det är svårt. Jag mår jättedåligt av det här. Jag är nervös hela tiden och får ont i magen när jag tänker på det. 

I början tog jag inte det lika allvarligt som jag gör nu. För då tyckte jag att det var ganska sjukt bara, men ju mer jag tänker på det (för jag kan ju inte låta bli) desto obehagligare blir det. 

Jag ringde till pizzerian i fråga i söndags och bad att få tala med chefen. Jag tänkte att han ville veta och kanske ge personen en varning eller så. Han var mycket proffessionell och tog numret som hade smsat mig. Han frågade ut sina chaufförer (som såklart nekade) och försökte ringa numret, men fick inget svar. Han tog även mitt nummer och jag fick hans utifall det var något jag kom på eller han behövde fråga om. 

Han sa att om det var någon av hans killar så skulle den personen bli av med jobbet för han tolererade det inte alls. Han sa också att om jag vågade beställa från dom igen så skulle han personligen köra ut pizzan själv så jag skulle känna mig säker. 

Trots att chefen är så snäll och inte ger sig (han försöker verkligen komma fram till vem det kan vara) så känner jag obehag hela tiden. Vem personen än är så har han mitt nummer och han vet var jag bor. Skönt att jag flyttar snart.

Lite me-time med filmer

Nu hade jag tänkt att kolla på lite film innan jag ska sova. Ta det lite lugnt och bara vara. 

Jag har redan sett Troop Beverly Hills. Jag vet inte vad det är, men jag bara ÄLSKAR gamla filmer (från typ åttiotalet och framåt)


Jag är så snygg mamma..


Day from hell?

Idag vill Alvin inte samarbeta alls. Han skriker, slåss, sparkas, nyps, kastar saker och massa mer. Här är det flyttjox på hög nivå och det är inte så lätt när han inte vill samarbeta.

Jag hade gärna velat åka till jysk idag med, men jag börjar sakta inse att det nog inte går. Inte om Alvin fortsätter vara på det här humöret.  Trist..

Snart flyttar jag!

Nu har jag väntat ett tag på att få blogga. Skulle ha gjort det för ett tag sen, men Jonna ringde och vi pratade ganska så länge hihi.

Nu börjar det bli full rulle med flytten. Nycklarna kommer troligtvis in till fastighetsbolaget imorgon. Då ska de besikta lägenheten och renovera den och SEN får jag flytta in. 

Mamma kommer hit imorgon och tvättar mina fönster och min syster har lovat att hon ska hjälpa mig att flyttstäda sen.

Jag har nästan allting som jag vill ha till min nya lägenhet nu. Det saknas bara en bänk till balkongen, en diskmaskin, ett bord och lite småsaker. Jag kanske behöver en hylla till Alvins rum, men det tror jag får vänta lite. Diskmaskinen får också vänta. 

Jag längtar så otroligt mycket just nu så det är inte sant!

Fred och Jag

Kärlek ♥



I ♥ Fred Weasley

Möbler och Doll Divine

Jag skulle egentligen ha bloggat för flera timmar sedan, men jag fastnade på Doll Divine.

Här är en av bilderna jag gjorde:

Det ska föreställa en äventyrare. Jag blev sjukt nöjd! Haha..

Tänkte berätta vad jag köpte på Jysk tidigare idag.

Två stycken 80-sängar


En bäddsoffa, men jag kommer använda den som vanlig soffa också


Jag köpte en fåtölj till Alvins rum (den blå)

Jag köpte även ett par gardiner, en pläd och ett täcke.

Efter Jysk åkte jag och Malin till Tuna Park en stund där jag köpte fyra böcker: Engångsligg, En flickfotografs bekännelser, pojken i randig pyjamas och the Carrie diaries.

På Tuna Park träffade jag min farbror och en av mina kusiner. Dom är inte från stan så det var jättekul att se dom! Jag har inte träffat dom på över ett år. Hoppas det inte tar ett år till innan vi ses igen!

Blää - Wihoo!

Fyfan vad jag mår illa! Jag blev åksjuk i Malins bil. Inte alls roligt! 

Jag har köpt säng nu! Och en soffa! Det känns så underbart så det är inte sant.

Mamma kommer hit om en stund. Jag ska städa lite innan dess. Skriver mer senare ikväll.

Destination Jysk

Igår gick jag och la mig runt halv nio och somnade ganska snabbt. Jag fick inte sova så länge eftersom Malin ringde och väckte mig en timme senare. Hon kom över och vi satt och flummade lite. Hon åkte hem runt tolv och efter det gick jag och la mig igen.

Idag ringde hon och väckte mig igen. Vi ska nämligen åka till jysk och spana in sängar. För som sagt. Jag flyttar om en vecka och jag MÅSTE ha en säng. Förstår inte att jag har väntat såhär länge. 

Jag just nu. Säger hej med handen. Fast den ser lite skel ut.

Onlinepizza = datingpizza?

Isabell kom hit en stund och vi satt och fikade lite. Sen kom Mattias över en stund och har setat och snackat lite. Det var ett år sen vi träffades så vi hade en del att snacka om. 

Sjukaste grejen ever hände mig! Jag fick ett sms av ett nummer där det stod "Va snygg du va", jag frågade vem och fick till svar "'är du singel?". Jag tyckte det var lite obehagligt så jag frågade vem igen. Jag hade beställt onlinepizza och det visade sig vara snubben som kört ut pizzan till mig,

Det är lite läskigt att skriva dit numret om dom hör av sig sådär. Jag kommer aldrig mer beställa pizza därifrån själv. 

Jag funderar på att antingen lägga mig och sova nu eller kolla på en film. Jag har så väldigt ont i huvudet fortfarande.

Jag har migrän

Jag har kommit hem nu och tagit ett bad. Det var hur skönt som helst. Nu känner jag att jag är vrålhungrig så jag måste fixa nåt att äta. 

Klä på mig ska jag göra också. Det skulle kunna vara en fördel..

Dagen efter..

Fan vad kul vi hade igår! Vissa hade kanske lite för kul? Haha, men i stora drag så var kvällen ganska så perfekt. Jag blev inte så jätteonykter, men tillräckligt i alla fall. Jag har fortfarande en del kvar och det känns bra att jag har till en annan gång. Då slipper jag köpa då.

Jag är fortfarande ganska nyvaken, men jag ska försöka ragga skjuts hem till mig snart. Har en del att göra hemma.

Girls just wanna have fun..!

Nu har jag kommit in lite mer i festandet. Snart kommer några av Lindas vänner hit. Vi tafsar och dansar och har hur sjukt kul som helst! 

Jonna tog precis ett kort på Linda som kissade och Linda skrek till. Shit happens when party.. on the toa??

Jag känner mig grymt snygg och försöker tänka på vad Mimmie och Mickis sa till mig förra helgen om hur jag ska öka mitt självförtroende. Jag tror att det sakta men säkert kan börja fungera. 

2 blondiner och en utböling!

Första videobloggen för Arasen

Look of midsommar




Skål!

För jag ska ju dricka ikväll ju,,

Jag är hemma hos Jonna och vi har ätit underbart god mat (som jag som vanligt glömde att fota, måste bättra mig på det). Nu ska vi fixa oss och dona och det behövs verkligen för just nu ser jag ut såhär:


Känner mig nästan nyvaken fortfarande.. haha..

midsommar

Idag är det midsommar. Pappa ska ha Alvin och jag ska sova hos Jonna. Datorn följer med såklart. 

Vi ska dricka lite alkohol och festa järnet ikväll. Jag är så grymt taggad så det finns inte! Jag tänkte smöra lite för Jonna och se om hon kan fixa mig sen. Jag håller tummarna och hoppas. 

Har ni tur fixar jag en videoblogg ikväll också. 

Nej, nu måste jag verkligen hitta något att ta på mig!

ny design

Innan: 




Efter:



Jag ska fixa en snyggare header.. Bara inte just nu..!

Färdigt!

Nu är jag tillfälligt klar med min design. Jag kommer att ändra headern sen. Jag måste bara fixa fler och bättre bilder på mig. 

Tanken var att jag skulle ha lagt upp före- och efterbilder, men blogg.se ville inte riktigt som jag ville. 

Man kan ju inte få som man vill jämt. Vad tycker ni om min design annars då?

Förändring förnöjer

Jag kommer att hålla på att göra om bloggen en hel del nu, så jag kommer nog inte skriva något förrän det är klart..

Hyfs, vad är det för något?

När jag kom hem nyss från bolaget hade jag händerna fulla och precis då kom en kille ut ur porten. "Vilken tur, då behöver jag inte ställa ner kassarna för att öppna dörren" tänkte jag. Tror ni han höll upp den åt mig? Nej, det gjorde han inte. Tunga kassar och han har inte ens hyfs att hålla upp en lätt liten dörr. 

Tummen upp för att jag har handlat inför fredag! Det kommer bli en underbar midsommar.

Kusiner <3

Idag går mina tankar till min kusin som är på sjukhuset. Jag hoppas allt kommer att gå bra och att det blir bättre snart! 

Jag älskar dig! ♥

Home sweet home?

Jag hade en jättekonstig dröm inatt. Jag drömde att jag fick flytta in i min nya lägenhet, men alla möblerna fanns kvar och det fanns massor med godis som låg undangömt i massa skåp. Det såg ut som om någon bara rest bort en längre tid. Allting var fullt av damm. Drömmen var helt sjuk.

Jag längtar nog bara och är lite nervös tror jag.

Jag ber om ursäkt för min usla uppdatering

Hemkomna från stan. Jag hann inte blogga innan vi drog iväg från stan och jag har inte riktigt tid med det här nu heller.. Jag måste fixa lite innan min vän kommer hit,

En dag med vänner

Som sagt att jag seriemaraton igår och bloggade inte så mycket. Det fanns inte så mycket att blogga om kände jag. 

Idag ska jag ta mig in till stan för att träffa Isabell på en fika. Det ska bli riktigt trevligt! Det var jättelängesedan vi umgicks bara vi två. Mysfaktor 100%

Ikväll kommer även en gammal vän hit. Vi ska prata lite grann. Det känns lite smånervöst eftersom det var ungefär ett år sedan vi sågs. Jag har inget att vara nervös över egentligen, men man kan inte alltid styra det man känner. Vi får se hur det går helt enkelt. Jag hoppas och vill att vi ska kunna vara vänner i fortsättningen.

Dump her before I do it for you!

Tänk att en karaktär i en serie kan irritera mig så mycket! Anledningen till att jag tänker på det här är att jag har The Big Bang Theory-maraton. Jag stör mig enormt mycket på Leonards flickvän. Jag går och väntar och hoppas på att det tar slut snart. 

Jag blir så inne i serier och filmer när jag tittar så jag försöker connecta med karaktärerna. Dom lyssnar inte på mig. Jag undrar varför..


Priya och Leonard

Fötter, fötter, fötter överallt!

Min bror är 13 och han har redan större fötter än mig. Och jag har ändå storlek 40 i skor!

Han lutar dessutom foten lite åt sidan så att det inte ska synas!

Positiva morgonen

Idag har jag fått lite bra nyheter och känner mig därför på väldigt bra humör. Det är egentligen lite konstigt att jag är på så pass bra humör. Visst att jag har fått bra nyheter, men Alvin har knappt sovit något alls i natt. Så det har inte vi heller fått. Dessutom ligger en kär vän inne på sjukhus och tankarna går till den personen ♥

Fast idag ska jag försöka vara positiv! Den bästa nyheten som kom idag är att soc släpper oss. Dom avslutar med oss och lägger ned allting! Det känns så oerhört skönt. En enorm sten har trillat bort från bröstet och det känns som jag kan andas. 

Jag hoppas lite grann på att nyckeln till min nya lägenhet lämnas in idag så att de kan börja med renoveringen så att jag får flytta in sen. Det är inte alls långt kvar nu och det känns så underbart så det finns inte!

Positv, glad och full med livslust!

Tankar, känslor, livet

Idag har jag spenderat massor av tid till att fundera på saker. På mitt förflutna och minnen som jag har haft. Jag borde känna mig deppad och ganska nere eftersom det är ganska tunga och tråkiga saker jag har tänkt på, men de bra stunderna övervägde. Därför känner jag nu ro i kroppen. 

Jag är glad att jag har haft motgångar. Det gör mig tacksam. Hade jag inte haft dom så hade jag inte hade haft dom erfarenheterna jag har idag. Jag har så lätt att se vissa saker nu. 

Det är klart att det sätter sina spår. Oftast kan jag inte tänka på en viss person utan att må dåligt, men idag försöker jag ändå se det positiva från det. Jag måste försöka se framåt. Jag ska klara det här! Jag kan det! Jag måste bara hitta min innersta styrka.

Vi är hemma

Jaha. Så var man hemma igen och har hunnit sätta sig till ro lite smått. Jag har ätit och kollat igenom alla bloggarna. Det känns skönt att vara hemma, trots att jag trivdes hos min kusin. 

I fredags tog vi bussen ganska tidigt och Alvin fick fredagslyx med jordgubbar på bussen, en leksak råkade jag visst köpa också. Sedan kom vi ut till min morbror och det var helt underbart där! Satt och pratade om allt möjligt med damen hans. Jag kunde verkligen koppla av. 

På eftermiddagen åkte vi hem till Mickis och tittade lite på Kalle Anka. Vi gick till affären för att handla fredagsmys och det råkade slinka ner lite gosedjur och leksaker i den påsen också. 

I går var vi ute i lekparken innan vi skulle grilla. Vi hade trevligt och efter att mickis och hennes sambo gått och lagt sig för kvällen satt jag och Mickis kompis Mimmie och pratade i ett par timmar. Jag var inte alls trött när jag vaknade imorse. Inte alls.. 

Tråkigt väder har det varit i helgen också. Jo, men visst det var ju självklart! Bara för att vi åker iväg och har oss så blir vädret elakt,.

En ny start?

Jag vill börja med att skriva att jag kommer att ta en liten minisemester med Alvin i helgen och bo hos min kusin. Jag kommer inte ta med mig datorn, för jag kommer ändå inte ha tid med den. Vi åker redan imorgon förmiddag och kommer hem på söndag.

Det andra är att jag kommer ta bort kategorin bröllopsplanering och dess innehåll. Anledningen är att Johan och jag har gått skilda vägar. Vi kommer att bo ihop tills han hittar någonstans att bo på, men annars har vi gjort slut helt. Jag behöver vara ensam och få ordning på mig själv och mitt liv och då kan jag inte ha ett förhållande. Sorgligt, men sant!

Vi har verkligen försökt att få allt att funka. Vi har kämpat och prövat, men fungerar det inte så gör det inte. Det är inget varken jag eller Johan kan göra något åt.

Take me away

Det har varit och kommer vara låg uppdatering någon dag på grund av grov ångest och magont.

Dö mygga dö

Jag har fått ett myggbett på foten som kliar så förbannat mycket!

Ser ni? Det sitter så kasst till så det är jättesvårt att klia dessutom!

Alvin till tandläkaren

Jag hann inte skriva något igår. Jag hade kryddparty hemma från Alpnaering och hade ganska mycket att göra under dagen. Ber om ursäkt!

Kryddpartyt var i alla fall jätteskojigt! Tack till de underbara som kom igår. Jag beställde några kryddor och en duschtvål. Jag längtar tills de kommer, det dröjer inte alls många dagar. 

Idag ska Alvin till tandläkaren för första gången. Jag är lite nervös, men jag tror att det kommer gå hur bra som helst! Jag har försökt bygga upp lite spänning inför besöket och berättat hur roligt det är. Jag vill verkligen inte att han ska få samma tandläkarskräck som jag har. 


Mig i ett nötskal


Den här fick Alvin från slagstaglass när vi åt där, men han tyckte inte om den så jag snodde den. Den skriker mitt namn haha..

Resan

Vi stannade till och tog en glass på "våran" kiosk.

Köpte blommor åt morfar

Röda och vita rosor!

'
Skylten till placet där morfar bodde


Bryggan. Cirka 20 meter ut är han spridd för vinden.

Min favoritplats i hela världen!

20 rosor fick han av mig. 10 vita och 10 röda. De vita släpptes ner först. En efter en. Sedan pussade jag på 7 av de röda och släppte ner dem en efter en. 2 röda rosor tog jag bort stjälken på och släppte ner kronblad en efter en. Jag pussade på varenda kronblad. Den sista rosen som även var den vackraste höll jag i väldigt länge, samtidigt som jag tänkte på morfar. Sedan släppte jag även ner den i vattnet.


Sista rosen. Det blåste så mycket så de andra rosorna flöt bort väldigt snabbt.


Alla utom mamma somnade i bilen på väg hem. Bilden togs precis efter att jag vaknat.

Jag blev lite besviken måste jag erkänna. Det var någon som hade flyttat in i huset. De hade börjat renovera och bygga om huset också. Nu vet jag inte om jag kommer vilja åka tillbaka dit något mer. Det känns inte direkt som morfars ställe längre.

Klantig? Nej, jätteHANDig

Detta (inte på samma ställe kanske då) händer varje gång Johan ska skruva något...

Nyheten


På bilden har jag skrivit en dikt till honom och här nedan kommer en novell jag skrev i första ring på svenskan. Vissa har läst den förut och vissa har inte, men läs gärna för den är rätt bra!

 

Sara Karlsson HR1C HT - 05

Nyheten

 

Det var åtta år sedan, men jag minns det så väl än. Det var sommar och solen sken. Mamma hade precis fått veta att hon var gravid, när hon fick ett samtal från Linköpings lasarett. Det var en kvinna som meddelade nyheten. Mamma var helt stel efter samtalet, och Ebbe, min styvpappa, jobbade. Mamma satt på golvet och grät, jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag stod bredvid och tittade på henne med oförstående ögon. Mamma sa inget, men jag förstod att något allvarligt hade hänt.


Efter ett par dagar bestämde mamma att vi skulle åka och hälsa på morfar. Jag, som älskade min morfar över allt annat, blev överlycklig. Jag sprang genast in i mitt rum och började packa ned allt jag skulle behöva, mamma såg på mitt ansikte hur ivrig jag var och hjälpte till.


Dagen efter satte vi oss i bilen och påbörjade färden mot Norrköping, där min morfar bodde. Det tar väldigt lång tid att åka dit, speciellt om man är en sprallig åttaårig tjej som jag var. Jag brukade bli väldigt rastlös i bilen, så vi brukade alltid stanna vid en kiosk på vägen. Vi brukade kalla den för våran kiosk eftersom att vi alltid stannade vid en och samma kiosk.


Just den här dagen, så beställde jag en hamburgare och en Cola. Mamma satte sig bredvid mig, också med en hamburgare i handen. Hon började prata. Prata om morfar. Hon sa att han inte mådde så bra, och att han låg på sjukhus. Som väntat så undrade jag varför, hon svarade med att han var svårt sjuk.


Efter cirka 45 minuter så var vi framme i Norrköping, men det var fortfarande en bit till morfars hus. Han bodde långt ute på landet, granne med havet. Morfar hade en helt underbar villa. Alla villor i det området hade olika fågelnamn, som morfars hus som kallades för Villa Falken. Varenda gång jag ska besöka min morfar så blir jag exalterad, speciellt när jag ser husen med ”fågelnamnen” på.


Väl framme såg jag att min kompis Philip var ute och lekte. Jag gick fram till honom och sa hej, men vi fick inte leka för mamma. Hon sa att hon skulle göra mat, och sedan skulle vi åka till lasarettet.


På lasarettet var det svårt att hitta. Det var stort och man gick lätt vilse. Tillslut kom vi fram till morfars rum. Det var otroligt vitt och väldigt tomt i rummet. Det fanns nästan inga möbler alls, en tv och ett par stolar. Vi slog oss ned i stolarna och jag minns att jag såg på morfars skägg. Morfar drog i skägget och skägget lossnade. Det var hemskt att se. Jag visste ännu inte vad han var för sjuk.


Det gick ett par veckor och höstlovet kom. Vi tänkte besöka morfar igen då hans tillstånd hade försämrats otroligt mycket. Denna gång var jag inte lika uppspelt. Jag visste ju att morfar var sjuk, och det var ju inget kul.


Ett par dagar senare, när vi var framme, satt jag och mamma vid morfars säng och pratade med honom. Helt plötsligt sa han bara
– Det är cirkus på toaletten. Det finns jättehäftiga karuseller där.
Efter att jag hade varit på toaletten undrade han om jag hade åkt några roliga vattenkaruseller.


Mamma tror att han sa så för att han hade hört på radio att det var cirkus i stan och för att han kanske var kissnödig. Han yrade jättemycket den kvällen. Då hade han blivit dåligare än han var.


Dagen efter ville jag göra morfar fin. Jag satte mig bredvid honom och började kamma hans hår. Visserligen hade han inte så mycket hår kvar, men han blev ju vacker. Samtidigt gav jag honom en teckning som jag ritat åt honom. Det var en människohand med fågelfrön på och en enbent fågel som pickade på handen. Den enbenta fågeln var enbent just för att på morfars tomt bodde en tam enbent blåmes. Blåmesen brukade sitta i morfars hand och picka fågelfrön.


Efter ett par timmar senare satt jag i morfars rum och tittade på den tecknade Pelle Svanslös. Morfar och mamma låg i morfars säng och vilade middag. Sköterskorna som kom dagligen hade gått för dagen. De bara låg där och såg helt avslappnade ut.


En timma senare vaknade mamma. Hon bad mig att be Ebbe flytta videon till vardagsrummet så att jag kunde kolla där. Han bar ut videon och jag satt och tittade där en stund.


Mamma och Ebbe var inne i morfars rum och pratade. De pratade länge och väl. Då visste jag inte vad de pratade om, men jag vet det idag. De pratade om hur de skulle berätta nyheten för mig. Minuterna gick och tillslut kom de äntligen ut och började prata med mig. Jag minns inte hur de sa det, men jag minns att de sa att han var död. Jag grät inte. Varför skulle jag gråta? Det var ju bara min bästa vän som hade dött.



Vad tyckte ni?

Addes studentfirande!

Blommorna Adde fick av oss.

Älskling är så fin i skjorta!

Alvin fick en leksak av Addes bror.

Studentkillen Adde himself!

Tidsinställt inlägg

Nu sitter vi i bilen och färdas mot Norrköping. Jag är ganska nervös och jag vet inte ens varför. Jag har inte varit där på flera år. 

Det vi ska göra är att åka ut till min morfars hus som han hade innan han dog. Vi vill se lite hur det ser ut osv. Jag vill också kasta blommor från bryggan i vattnet där han är spridd. 

Sist vi var där, var allt igenväxt och ingen bodde där. Jag skulle inte vara förvånad om det inte bodde någon där nu heller, men jag tycker det är väldigt synd om dom inte underhåller hans fina trädgård. Det känns så trist att se den helt igenvuxen.


Norrköping i mitt hjärta

Idag ska jag åka till Norrköping med Alvin, mamma och mina syskon. Jag kommer därför inte ha någon tillgång till dator, men jag fixar några inlägg som kommer upp under dagen.

För övrigt skulle jag ju ha lagt upp bilder igår kväll, men Malin kom över och helt plötsligt var klockan halv tolv och jag var jättetrött. Alvin väckte mig jättetidigt imorse och jag är inte helt säker på hur mycket klockan var. Jag orkade i alla fall inte gå upp då så han fick lägga sig mellan oss i sängen en liten stund. Ganska mysigt, men väldigt bökigt.


No place like home

Nu har vi kommit hem. Vi hade det väldigt trevligt och blev bjudna på fika. Bilder får komma upp sen eftersom telefonen ligger på laddning alldeles för långt ifrån datorn.

Bilder från mina syskons skolavslutning

Min söta lillebror som jag inte får ta kort på och som sa att han älskade mig!

Min syster

Alvin fick tråkigt och la sig en stund på marken.

Kunde inte takort på när dom sjöng och sånt eftersom vi stod så taskigt till. Jordgubbarna glömde jag bara ta kort på.

Adde har tagit studenten, fyfan vad han är bra!

Åh vad skönt! Jag fick sova en liten stund efter att Johan gick upp. Snart ska jag gå och bada och göra mig fin. Hitta fina kläder måste jag göra också. Inte det lättaste då mer än hälften är nerpackat, men något ska jag väl ändå hitta. 

Vi är nämligen bjuda på studentfika hos Adde! Vi har väntat i flera år på den här dagen och helt ärligt trodde jag inte den skulle komma (han har ändrat inriktining och syn på vad han vill göra några gånger).

Grattis på Studenten Adde ♥ 

Ett inlägg kommer upp under tiden vi är borta.

Ariel på Hogwarts?

Idag är en sån här morgon då jag bara vill dra täcket över huvudet och somna om. Till en början tog det jättelång tid innan jag somnade (det spelar tydligen ingen roll om det är lite svalare när hjärnan går på högvarv. Och imorse när jag vaknade såg jag att Alvin hade smugit sig upp och ätit av tacosen vi glömde framme igår. HURRA! eller inte,. Som pricket över i:et så gick lampan på toaletten inatt också!

Igår innan jag gick till sängs pratade jag i telefonen med Jonna. Hon gav mig en del funderingar och en hel del uppmuntran. Så nu har jag börjat fundera på vad en bok ska kunna handla om. Jag har ju tänkt skriva en självbiografi, men det är så svårt så det får nog vänta ett par år till.  

Alla alternativ jag kommer på förknippar jag till någon annan bok, film eller serie. Magi = Harry Potter, Wizards of Waverly Place, förhäxad m.m. Sjöjungfru = Lilla sjöjungfrun, Pirates of the c 4. Ja, ni förstår hur min hjärna går. Allt jag kommer på finns redan någon stans. Hur ska jag komma på något som inte redan är skrivet?

Jag får fortsätta fundera och hojta till om ni har några tips.

Viola Regnbåge

Jag har fått ett nytt hjältinne namn från Disney. Fixa ett du med. Klicka på bilden för att komma dit.



Är du istället en kille och vill ha ett namn som en hjälte klickar du HÄR! Alvin blev Varg Kraft

Skriv gärna vilket namn du fick om du provar.

Fold me

Om det är någon serie som jag verkligen älskar så är det The Big Bang theory. Nu har jag hittat en sån där t-shirtvikare som Sheldon använder när han har tvättat. Helt galet!


En sån vill jag ha!

Bellatrix Lestrange

De flesta borde veta vem Bellatrix Lestrange är. I alla fall om du har läst min blogg ett tag (hon har dykt upp lite här och där) eller om du har sett/läst Harry Potter. Vad många kanske inte vet är att jag blir oerhört fascinerad av henne. Jag tänkte att det kunde vara kul att skriva om varför. 

Bellatrix Lestrange är en dödsätare som spelas av Helena Bonham Carter som är en av mina absoluta favoritskådisar (bland annat spelar hon i Alice i underlandet och Merlin). Helena kan verkligen fånga ondskan som Bellatrix har inom sig. Glädjen att vara elak om ni förstår vad jag menar. 

Det finns många anledningar till varför jag älskar Bellatrix. Hon är vacker, hon är elak, hon säger vad hon tycker och framför allt hon inte som någon annan! Jag är fascinerad av hennes ondska. Jag är fascinerad av ondska i ren allmänhet. Det har jag baserat på att jag oftast gillar de onda karaktärerna i filmer. 

Det var svårare att beskriva det här med ord än vad jag hade trott. 

Fredag!

Idag har jag tagit lite paus från bloggen, för jag har haft sådan huvudvärk och legat och halvsovit hela dagen. Johan har varit iväg till tippen med sin styvfar och sedan åkte han och köpte en golvfläkt åt mig! 

Nu slupper jag den här jobbiga värmen som gör att jag inte kan sova på nätterna. Jag är så sjukt glad att jag äntligen har en. 

Bilderna från igår får komma upp senare, jag misstänker att sladden ligger här någonstans. Det är inte lätt när hälften av mitt liv ligger nerpackat i kartonger. Jag vet inte var någonting är! Johan är den som har all koll. Vad skulle jag göra utan honom?

Grattis mina kära småsyskon!

Det var meningen att jag skulle lägga upp ett inlägg och berätta var jag skulle och lägga upp ett tidsinställt inlägg, men jag hann inte. 

Jag var iväg på mina syskons skolavslutning och därefter fikade vi hemma hos mamma. Jag köpte jordgubbar och grädde och vi hade riktigt trevligt. 

Min bror sa tillochmed att han älskade mig! Jag tror aldrig att det har hänt förut! Någonsin! 

Jag tog några bilder, men inte alls många. Fast de får komma upp imorgon för jag orkar inte det nu. Börjar känna lite effekt av jordgubbarna. Överkänslig mot dom som jag är..

Pissdag idag..

Idag blev det ett riktigt segt första inlägg. Jsg försökte skriva förut, men då strulade internet (IGEN!) och efter det har jag halvsovit lite grann på soffan och Johan har rensat i källaren inför morgondagens tippenfärd. 

Jag måste verkligen skaffa en fläkt snart! Jag kunde inte sova någonting alls i natt på grund av värmen och nu när jag har sovit hsr jag max lyckats sova kanske en kvart åt gången. Jag är inte jättepigg måste jag säga. Fast jag får skylla mig själv antar jag.. 


Det här åt jag idag..

Lax, Potatis och dillsås. Det var superdupergott!

Det är bra att hålla sig uppdaterad...

Alvin läser tidningen..

Han är så duktig

Gissa vad min son gjorde nyss? Han hjälpte sin pappa med att skruva ner en bokhylla! Han skruvade helt själv förutom i starten då det gick för trögt.

Någon som vill ställa upp och hjälpa till?

Här har det packats och rensats för fullt. Vi (läs Johan) har tömt nästan halva köket nu. Det känns så otroligt skönt. Vi hade tänkt att hyra någon liten lastbil eller något släp i veckan för att köra grejer till tippen, men problemet är att vi inte har någon som kan köra. Folk jobbar ju under dagarna och på helgerna vill folk ta det lugnt. 

Någon som känner att de har lust att hjälpa till? Naturligtvis betalar vi bensinpengar! Det fungerar nog inte med bara en bil eftersom vi har bokhyllor, soffor och massor med skräp i källaren som ska till tippen. Därför är det bäst om jag hyr ett släp och någon kan åka med Johan.. 

Se på mig, här sitter jag och försöker smöra till mig någon som kan hjälpa till.. Jag önskar jag hade ett körkort.. =/

Jo, men visst behöver man onödiga saker?

Jag satt och surfade runt lite och hitta den här fågelholken. Det speciella med den är att den har en kamera så man kan se vad som händer inuti. Så sjukt onödigt tycker jag! Inte speciellt fin heller om jag får säga mitt.

God morgon..

Idag har jag fått sovmorgon. Alvin höll mig vaken till fyra eller nåt imorse så jag har sovit lite nu för att komma i kapp med sömnen. Han är nämnligen rädd för myggor och skrek så fort han hörde eller såg en. Trots att jag gick in och lugnade och förklarade gång på gång att de inte var farliga. 

Idag blir det en riktig tråkdag med packning och sånt. Det är ju sånt som måste göras, men det är så tråkigt. Det blir lite trist att blogga då också utan något roligt eller intressant att blogga om. Jag ska försöka. I promise you that much.

Jag mår illa, som en gorilla..

Usch. Idag har jag inte alls mått så bra. Jag startade dagen helt okej. Förutom magont och lite frossa så var jag på topp. Sedan hände något och jag vet inte vad. Jag fick jätteont i magen och började må illa så jag fick lägga mig ner och vila en stund. 

Nog för att jag misstänker att min trevliga vecka närmar sig, men det är inte mensvärk jag har. Som tur är har värken lugnat ner sig nu, men jag mår fortfarande lite illa. Det kan ju kanske vara värmen också? Jag vet inte, men något säger ju ifrån.

Ikväll ska vi få låna kartonger så vi kan packa lite mer. Oerhört skönt! Fast det blir nog mest Johan som packar nu när jag inte känner mig så bra. Fan, jag kan knappt stå på benen.

Mitt skärp

Lotta: Jag antar att det är det här skärpet du menar? Det är köpt på Gina Tricot.

Random rubrik

Jag är galet trött just nu! Jag lägger mig alldeles för sent på kvällarna, men ikväll ska jag verkligen försöka lägga mig skapligt. Förhoppningsvis blir jag trött ikväll. Jag hade nämligen tänkt att försöka göra något idag. Vad vet jag inte än, men något i stil med städning, rensning eller packning. Det måste ju börjas snart. Nog för att vi redan har börjat, men det är inte tillräckligt. Tyvärr..

Jonna sov här i natt och nu ligger hon och blundar lite på soffan, Johan sover, Sune ligger utslagen på sängen och Alvin tittar på Mumin. Det känns inte som världens roligaste morgon direkt. Vi får väl se hur dagen tar sig. Jag skulle ju egentligen vilja göra något roligt som tex. parken zoo eller något annan utflykt, men vi har haft så roligt de senaste dagarna med grillning, kalas och glass så det kanske får vänta en liten stund.

Slagstaglass och kalas..

Orkar inte skriva så här kommer någta bilder istället.

Jag gillar ställen där jag inte syns så bra..




Ni minns väl vad Sune anser om sin plats i huset och ett av hans favoritställen att sova på?

Varning för Ninja Turtles..

Mera shopping!

En ny väska! Jag älskar den!

Fyra spel: Kampen mellan Kvinna och man, förfest, Sverige frågespel och familjens frågespel. De två sista är resespel.

En Mp3

Osminkad idag!

Nu ska vi åka iväg. Först drar vi till slagsta glass och äter lite glass och sedan drar vi vidare till Jonna. 

Såhär ser jag ut idag:

Ps. Jag har tidsinställda inlägg åt er, så ni inte behöver sakna mig alltför mycket.

Grattis Sverige..

Idag är det Sveriges nationaldag och våra planer för dagen är slagsta glass (beroende på hur mycket folk det är där) och fira Jonnas systerson som blir 3 år idag. Hipp Hipp Hurra!

Vi ska vara ute hos dom och senare ska vi grilla. Det kommer bli riktigt mysigt!

Underbar morgon.. I ett annat universum kanske..

Känner man ren och skär lycka när man blir väckt av sin plutt 6:30 på morgonen och inser att en granne (i en annan port) spelar jättehög musik? Nej, det gör man inte kan jag tala om. 

Förövrigt har Alvin lekt kurragömma med mina saker och jag kan inte hitta dom (jo, jag vet att det är han för de var i hans rum och sune kan inte ta flytta dom).

Bilder från Stranden

Tyvärr var inte inte så jättelänge på stranden. Det kom en massa moln som inte ville att solen skulle skina på mig, det började blåsa och vattnet var kallt. 

Alvin brydde sig dock inte alls om moln, blåst eller kyla. Han gick direkt ner i vattnet och satte sig. Kul verkade han ha också för han ville inte gå upp!


Ett toalettbesök hemma hos mig.

* Mamma går in på toaletten
* Mamma stänger dörren
* Mamma drar ner byxorna
* Det knackar på dörren
* Dörren öppnas
* Hej mamma, kissar du?
* Dörren är fortfarande öppen
* Mamma, får jag vara med när du kissar?
*Jag kissar klart, drar upp byxorna, tvättar händerna och går ut

Detta händer nästan varenda gång jag vill kissa på toaletten!

Brillor, brillor överallt!

Såhär ser mina solglasögon ut:


Ser ni hur skeva dom är? Jag har alltså tagit bilden helt rakt!

Därför har jag nu vidtagit åtgärder och köpt på mig fyra par solglasögon!

Paranormal Activity 2

Jag såg Paranormal Activity 2 i går kväll. Jag fattade inte helt, men rätta mig om jag har fel (ni som sett filmen alltså). Hennes syster var huvudpersonen i första filmen? Det här var typ före och innan? Så fattade jag det i alla fall.

Jag kände likadant när jag såg ettan som när jag såg den här. Den var seg i början och ingenting hände.  Sen började det hända massor på slutet som jag tyckte var obehagligt. Jag blev inte rädd, men det är något visst att se "heminspelad" (fast den är manusbaserad) film där konstiga saker händer. Hjärnan spelar mig ett spratt.

Den var faktiskt helt okej enligt mig. 

Sol, vind och vatten..

Nu ringde svågern och sa att vi skulle göra oss klara för att åka. Sweet. Har tidsinställda inlägg åt er. 

Vi ses på stranden!

Sol, bad och halvnakna kroppar..

Idag ska vi åka till stranden! Sålänge det inte mulnar på då, men det hoppas jag inte. 

Det blir med svåger som vi åker. Vi var ju och grillade med svågern igår och det var riktigt trevligt. Vi ska ta med oss fika och om vattnet inte är för kallt ska jag nog doppa mig i alla fall. 

Vart vi ska åka vet jag inte, men jag hoppas det blir en liten strand med inte så mycket folk. Jag har inte rakat mina ben nämnligen och tycker det ser lite halvroligt ut. Jaja, alla kan inte vara råsnygga jämt. Eller hur!?

Jag ska försöka ta lite bilder med mobilen om det händer något intressant. Annars fixar jag någta inlägg innan vi åker.

rubrik saknas

Kvällen spenderar jag med att se någon film i sängen. Det var så sjukt varmt när vi var ute och grillade så jag blev helt slut. 

Som sagt, det blir en film och sen går jag och lägger mig. Jag är så förbannat trött.. På en lördag och allt.

Grillmys i bilder


Nya kläder!

Tröjor: 




Klänningar:



Kjolar:



Skärp:


BBQ

Nu ska vi ut och grilla en sväng. Har ett inlägg som kommer åt er..

Mitt egna foto..

Minns ni när noshornsbaggen kom och besökte oss? Här är bilderna som jag fick.. Bilderna blev inte så bra för jag vågade inte riktigt gå nära den. Haha..


Min tvättmaskin! Bara bara MIIIN!

Det var en begagnad tvättmaskin jag köpte. Med inbyggd torktumlare. Den är bara använd ca 30 gånger och var relativt ny.

Visst är den underbar?

Jag ska bli bättre på att blogga! Jag lovar!

Igår orkade jag inte skriva. Jag var helt slut efter stan. Men jag ska ta kort på några av sakerna som jag köpte idag och lägga upp tänkte jag.

Gårkvällen spenderades med att kolla på Fantastic 4 : Rise of the Silver Surfer, umgås med Malin och spela spel med Johan, Vi spelade Kampen mellan Kvinna och Man. Jag kan säga att jag vann! Det var skitkul haha..!

Snart kommer min tvättmaskin hit också. Den kan ni också få se kort på om ni vill! Jag har velat ha en tvättmaskin hur länge som helst, så det känns helt underbart att äntligen få ha en! Nog för att den inte går att använda förrän jag flyttar, men ändå..

Vad dagen annars för med sig har jag ingen aning om än. Den som lever får se.

Planer för dagen..

Haha, det verkar som om några vill att jag ska göra en videoblogg trots allt. Det där med lägenheten lät väldigt intressant, men skulle det inte vara roligare om jah väntar med den till flytten? Det är ju ändå mindre än en månad kvar nu! Det ser så förjävligt ut här med kartonger och skit nu.

Idag har jag i alla fall en plan för dagen. Jag ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag gå på stan en stund. Helt själv! Jag tror det blir bra och att jag får lite gjort trots allt!

Återkommer antagligen när jag kommer hem ikväll.

Videblogg?

Är det någon som tycker jag ska göra en videoblogg? I så fall, om vad?

No inspiration

Jag har inte orkat skriva något. Jag är inne i en personlig svacka just nu. Jag hoppas det kommer bättra sig snart och att bloggen kommer återgå till normalt. Jag ska även försöka få in något eller några inlägg om Andra världskriget, men just nu har jag ingen inspiration att ens leta efter information.

Det känns ganska dött på alla ställen och jag har inget intressant att skriva om. Jag vill att min blogg ska vara rolig, uppretande och intressant. Just nu känner jag att jag inte är något av det. Jag får väl se om jag kommer på något snart. 

Ge mig tips och inspiration på vad jag kan skriva om!

Bjuder på en gammal bild med mig och en juiceflaska..

Noshornsbaggen attackerar!

Vidrigt! Äckligt! BLÄÄÄÄ!

Det är typ allt jag får ut mig nu. När jag tittade på film med min bror flög en skalbagge in. Jag märkte inget. Det var först nyss som Johan upptäckte att något kröp i hallen. En två-tre centimeter lång skalbagge! Den hade ett horn på nosen också. Sune vågade inte röra den så Johan dödade den med en sopskyffel. Den knastrade! Jag ryser vid blotta tanken på det!

Jag var tvungen att googla på den. Den hette Noshornsbagge. Jag fattar inte varför den kom in hit överhuvudtaget eftersom den lever i sågspån, komposthögar och växthus. 

En bild kan ni få från google också:


Det känns fortfarande som om det kryper på hela mig!