22:22

Nu tänker någon på mig! Klockan är 22:22

Kul fakta om Hitler

Adolf Hitler var en riktig skattesmitare. Som ung fifflade han och ljög för att undvika att betala skatt. Det fanns bara en skatt han betalade och det var hundskatten..

Jädrar vad kul vi har.. Hoppas jag

Nu är vi ute och jag hoppas att vi har det bra och att alla är glada, men det tror jag nog. 

Vi ses inne i dimman senare

Ut i det gröna..

Nu drar vi! Glad valborg på er!

Makeup, not war!

Tack Jonna för att du fixade hår och smink på mig!
Ps. Fan vad sne jag såg ut i fejjan!

Det spökar..

Det spökar hemma hos Jonna. Konstiga ljud uppstår mitt från ingenstans. Läskigt!

Hoppas dom inte äter upp mig i sömnen sen bara..

Valborgsoutfit

Är framme hos Jonna nu.

Syns kanske inte jättebra, men har jeanskjol, leggings och en tröja. Jag stör mig som FAAN på hålet i mina leggings.

Ready, set, GO!

Nyduschad och klar. Drar till Jonna när som helst! En outfit kommer upp senare!

Valborg

Jag är jättemegatrött just nu. Och hungrig. Jag måste snart äta lite frukost. Undrar om jag kan lura Johan till att göra åt mig?


Det blev lite sent igår kväll. Jag satt och väntade på att Jonna skulle komma hit från en fest och sova här. Och så ville jag prompt se en film som började halv två i natt. Den filmen var inte bra någonstans. Jag minns inte ens hur dags jag somnade. Skäms på mig!

Ikväll ska jag träffa Jonna, Linda och några till för att inta lite alkohol och festa. Det ska bli riktigt skojigt. Som det är nu festar jag ju nästan aldrig. Speciellt inte om man jämför med förra sommaren då jag var ute ganska mycket. 

Tar med mig datorn till Jonna så jag kan blogga när jag är där. Fixar nåt inlägg till kvällen när jag är borta också.

Adolf Hitler och Eva Brauns vigsel

Runt halv två på natten skulle ett giftemål ske. Det är ju såklart Eva Braun och Adolf Hitler jag pratar om med tanke på att dom har bröllopsdag.

Vigseln hände i kartrummet i Hitlers bunker. Eva Braun var klädd i en marinblå klänning med paljetter och svarta modeskor från ferragamo i Florens. Hon var 33 år natten då de vigdes. Då hade hon väntat i 14 år på att få gifta sig med honom.

En stadsfullmäktigeledamot fick akut hålla i vigseln. Joseph Goebbels och Martin Bormann (kommer skriva om dessa vid ett annat tillfälle) var närvarande som de enda vittnena till bröllopet. 

Vigseln var över fort och efteråt samlades några få personer för att fira. Festen pågick fram till halv fyra och det bjöds på champagne och sötsaket. Hitler drack ett glas tokajer (någon vinsort eller liknande). 

Äktenskapet varade i hela 38 timmar innan de båda begick självmord.

Adolf och Eva fem år innan giftemål och självmord.

God pizza? Nja, jag undrar jag...

Har kommit hem från Jonna nu. Niklas kom dit en sväng och käkade pizza med oss. Det var en av de konstigaste sakerna jag sett i hela mitt liv. Jag har aldrig sett någon exprimentera med mat förut..



Pizza med kyckling, banan, curry, rhode islandsås och chokladsås. Efter bilden la han på krossade pringles också. En godisgroda fick plats också.  Han sa att det var gott, men jag tvekar fan.

Äktenskap...

Imorgon för 66 år sedan tog Eva Braun och Adolf Hitler livet av sig tillsammans i Hitlers bunker. Fast det här inlägget ska inte handla om det. 

Idag är deras 66:e bröllopsdag.

Dom gifte sig dagen innan dom dog. Det måste ju ha varit planerat båda två. Vad jag inte förstår är hur fasen dom tänkte? Varför ens gifta sig om man ändå ska dö?


Pappa Hitler?

Det verkar som om Hitler hade en son. Jag ska försöka kolla upp det här senare, men det låter intressant!

Rosanna i lyxfällan

Jag kollade på lyxfällan igår. Jag brukar ju inte göra det med tanke på ångesten jag får av att se det, men eftersom jag hade hört att Rosanna (för er som inte vet är hon en bloggerska) skulle vara med så ville jag se det. 

Seriöst, hon måste ju vara trög på riktigt. Nog för att hon ändrade sig och så i slutet, men i början satt jag bara och suckade åt henne. Hon ville INTE sälja sin onödigt stora platt-tv, hon hade ett jobb som hon inte gick till och hon var helt onödigt lat. Nog för att jag kan vara lat, men det där var larvigt. 

Sen förstår jag inte varför dom tog med henne heller. Var det för publicitets skull eller? Hon hade ju inte ens kommit till kronofogden! Är inte hela meningen med lyxfällan att hjälpa dom i verklig knipa som verkligen inte klarar sig och har hur mycket som helst hos fogden? Det trodde jag i alla fall..

Rosanna Charles

När hjärnan och sanningen är oense..

Jag har inte alls mått dåligt. Jag har måt illa, haft humörsvägningar, varit tröttare än vanligt och väldigt mycket mer. Jag har haft graviditetsymptom. Jag har kännt mig gravid, och tjock och ful. 

Samtidigt som min kropp har gått och trott att jag har varit gravid så har jag vetat att jag inte är det.. Jag är skengravid. Det är inte roligt.. Jag mår såhär helt illa i onödan.

Hur kan man bota en skengraviditet bättre än att se svart på vitt att man inte är gravid? Därför köpte jag två graviditetstest häromdagen. Båda negativa såklart. Det visste jag ju. Symptomen då? Har dom försvunnit? Inte alls. Inte ens en liten gnutta.. 

JAG VILL INTE MÅ ILLA FÖR PRECIS ALLTING JAG SER OCH KÄNNER DOFTEN AV LÄNGRE..
Jag vill bara må bra..

Efter några dagar av mulet humör visar sig solen i mig igen..

Hej! Jag är tillbaka nu.. Jag ska snart sticka iväg till Jonna en sväng, men jag har fixat inlägg till er. Jag ska inte åka riktigt än, men snart. Jag ska bara äta lite frukost och höra av mig till Jonna och säga att jag är på väg innan jag åker.

En god natts sömn? Vad är det för något?

Vilken underbar morgon det har varit. Alvin har sovit hela natten och varit snäll som ett litet lamm.. Nej, vänta nu.. Det är inte i natt och idag jag tänker på. 

Alvin vaknade i natt och somnade om runt halv fem, vilket i sin tur gjorde att jag somnade halv sex imorse.. Han väckte mig halv elva och tyckte att jag hade sovit klart. Wihoo.. Jag hade massor av planer för dagen, men nu är alla förstörda. Finns ingen chans att jag hinner med det som jag hade tänkt att göra idag.

Jag skulle ha tagit mig in till stan och gjort flera ärenden, men nu är det så sent så jag vet inte om jag kommer hinna. Vi har ju inte gjort i ordning oss än och det är bara Alvin som har ätit frukost hittills. Sen ska man hinna äta lunch också. Det blit alldeles för stressigt och det orkar jag inte med. 

Ringt vårdcentralen skulle jag ha gjort i morse också, men det får jag göra imorgon istället. Jag vill ju veta om han har pollenallergi eller inte.

ett litet tips..

plusikassan.se

Funderingar

Förlåt för den dåliga uppdateringen som har varit. Jag har varit ganska off och jag är nog det fortfarande så jag kan inte lova jättebra uppdatering just nu.

Jag tror jag är inne i en liten svacka just nu och det gör att jag är lite ofokuserad. Jag har inte lust att göra någonting och jag har inte lust att prata med någon. Jag känner mig tråkig, ful och ointressant. Varför skulle någon vilja läsa om när jag känner mig så?

Utöver mina låga tankar om mig själv just nu har jag massor av andra funderingar. Ingenting sådär som jag vill lämna ut i bloggen. Det rör vänner, bröllopet, pengar och andra personliga saker. Jag har ganska mycket ångestladdade känslor inom mig just nu. 

Idag ska jag i alla fall ta en dusch och sedan ta en lliten promenad. Jag vill egentligen inte gå ut, men jag måste verkligen gå till apoteket. Jag ska köpa en grej till mig själv där (vill inte riktigt säga vad) och sen ska jag rådfråga dom om pollenallergi. Jag börjar misstänka att Alvin kanske har det. 

Nu har jag tråkat ut er tillräckligt. Jag vet inte när jag kommer skriva igen. Det kan bli senare idag, den kan bli imorgon. Senare än så borde det inte bli. Vanligtvis älskar jag att blogga.

Om det är vår nu så vill jag inte veta hur varmt det blir i sommar..

Jag hann aldrig med att blogga innan jag åkte till Jonna. Det gick i alla fall bra där och jag lurade med mig henne hem, så det lär inte bli så mycket bloggande ikväll. Vi ska ha filmkväll med romantiska komedier. 

Vi var och handlade på konsum på vägen hem och det var hur varmt som helst. Det kändes som om jag skulle smälta bort.

ingen ovanlig dag idag..

Idag har Alvin varit överallt och ingenstans. Han har slagit på tvn och haft sig. En riktig trotsdag verkar det som. Det känns inte kul. 

Jag måste dessuotm ta en dusch snart eftersom Johan smulade ner ostbågar i mitt hår (Jag började absolut inte hihi). Sen får vi se om jag åker hem till Jonna en stund senare idag. Jag skulle kanske hjälpa henne med en sak. 

För övrigt behöver jag vakna till lite.. Sätter mig och spelar nu..

Sängen väntar..

God natt

Scream

Nu sitter vi här och kollar på scream. Jätteintresserad som jag är så har jag spelat Plants vs. Zombies. Haha.. Nu tjatar Johan att jag ska titta på filmen så att han får låna datorn en liten stund. Ska jag vara en snäll flickvän och låta honom? Ja, men det är väl klart..

Ursäkta det dåliga bloggandet idag. Har inte haft något speciellt att blogga om bara..

Man hinner en hel del när man väl kommer igång..

Sådär. Nu har jag kommit in, Malin har åkt, Erik har kommit och jag har redan hunnit göra två av de tre headerna som jag lovade. Hon skulle få tre att välja mellan tänkte jag. Nu är det bara en kvar, men den gör jag imorgon eller i övermorgon. Nu fungerar ju photoshop som det ska i alla fall. Jag hade lite problem i början. haha..

Spelet jag spelade igår klarade jag ut idag. Det kändes jättebra! Jättekul hade jag när jag spelade det i alla fall. Nu måste jag hitta något nytt. Några tips?

Snart ska vi äta fläskfilë i vitlöksostsås. Muuums!

Man ska ta vara på värmen när den finns

Sticker ut i solen med Malin en stund..

Plants vs Zombies

Hoppsan. Jag glömde visst bort bloggen lite igår. Jag blev lite sur över en bagatell och satte mig för att spela en stund. Jag upptäckte ett nytt spel och blev fast hela kvällen! Det var jätteroligt och svårt vid vissa tillfällen. Jag satt och skrek och hade mig. Roligt man kan ha haha..



I natt/morse (vet inte tiden exakt) kom Alvin in och la sig breve mig. Trodde han skulle ligga i tio mimuter, men jag tror han låg över en eller två timmar om inte mer brevid mig. Vi låg och myste och halvsov båda två. Det var helt underbart! 

Idag ska min bror komma över och sova tror jag. Om jag nu får tag i honom någon gång. Vi ska se scream-filmerna och ha det bra. Nog för att dom inte är läskiga, men han ville se dom i alla fall. Det passar egentligen ganska bra för mig. Jag tycker nämligen att Timothy Olyphant är råhet i tvåan. 

såååå heeet...

Försvinner in i spelets värld en liten stund nu...

Glad påsk

Mitt internet har inte riktigt fungerat som det ska. Nu verkar det i alla fall fungera normalt.

Vi var ju som sagt ute och grillade lite. Sedan matade vi ankorna. Jag blev rädd och sprang iväg... Nu är Jonna och Adde här. Hurra!

Snart ut i vårvärmen

Snart ska vi ut och grilla. Jag fick med mig mina syskons pappa ut. Nog för att mina syskon inte är med, men ändå. 

Nu ska jag fixa det sista och sedan går jag ut. Hej Svej

Påskafton idag

Idag har jag fått en sovmorgon. Johan tog Alvin imorse. Väldigt skönt.

Idag ska vi ge oss ut och grilla. Vi har ingen att gå hem och äta påskmiddag hos, så det här blev ett alternativ istället för påskmaten. Dessutom verkar det vara riktigt underbart väder. 

Mamma dissade ju oss och åkte väg över helgen, farmor är sjuk så vi kunde inte åka dit och svärföräldrarna har redan haft sitt. Ingen som vill grilla lite med oss idag? Haha..

Förutom att vi ska ut och grilla ska jag leka lite med photoshop idag. Jag ska jobba lite med headern jag ska göra och lite sånt.

Ha en riktigt bra påsk nu alla!

Ps. ML frågade vad vagnen kostade. Den kostade 50 kr. Det tycker jag är helt okej för en begagnad vagn som ser helt ny ut. Den har inga skavanker alls och fungerar utmärkt. Jag är bara lite ovan att köra den, men man lär sig väl.

Nya vagnen

Förlåt att jag inte har bloggat så mycket. Jag har letat efter massa bilder till en header jag ska göra. Inte till mig utan till en kompis. Sen har jag badat också! Hihi.

Här är i alla fall en bild på den nya vagnen:

Det är så skönt att vara hemma

Nu är jag hemma äntligen. Det är så skönt. Jag är helt slut i kroppen och har flängt runt hit och dit hela förmiddagen.

Först skjussade Jonnas mamma oss till nyfors för att hämta ett spel där och sedan hem till mamma i Slagsta för att hämta Alvin. 11 skulle spelet hämtas och Alvin senast 12 så jag var lite stressad. Någon gång under dagen skulle jag till stan och hämta den nya vagnen.

Halv tolv ringde hon med barnvagnen och frågade om jag kunde träffa henne vid öob runt 12.  Visst, det var väl okej. Jonna och jag gick dit och hämtade vagnen och gick sedan tillbaka till mamma igen. När vi hade tänkt att åka tillbaka till Jonna (min dator var där) så skulle mamma ge Alvin mat. 

URSÄKTA, MEN VAR DET INTE DU SOM HADE SÅ JÄÄÄVLA BRÅTTOM??

Jag och jonna satt ute i solen, pratade och rökte medan vi väntade. Jag trodde att dom skulle komma ut med Alvin och hans grejer så vi kunde åka. Helt plötsligt kommer min syster ut och säger att jag ska klä på Alvin och sånt. För det hade dom inte tid med.

Jonnas syster körde oss till Årby så jag kunde hämta upp datorn och sedan kom mina svärföräldrar och hämtade upp Alvin, mig och all jäkla packning. Nu är det i alla fall underbart att vara hemma. Det har varit alldeles för mycket stress och press under dagen.

Kan visa bild på vagnen och sånt senare.

Äventyr på stan.

Snart ska jag knalla ner på stan och hämta ett spel som jag har vunnit på tradera. Efter det ska jag hämta Alvin hos mamma och ta mig tillbaka till stan. Någon gång idag (förhoppningsvis inte allt för sent) ska jag träffa en person på stan som jag ska köpa en sulky av. 

Därför kommer jag inte att kunna blogga på ett par timmar, men jag antar att ni lever vidare ändå. Imorgon är det påskafton och jag vet fortfarande inte vad vi ska göra då? Kan det verkligen bli så att vi sitter hemma? Usch, det orkar jag inte med.

Ibland gillar jag inte tradera..

Jag var så nära att få köpa biljetter till nästa Torsdag. Jag ville gå på konsert med min älskling och biljetterna var verkligen billiga. Precis sista minuten av tiden så var det någon som budade över mig och jag hann inte buda en gång till. Något surt!

Vem ville jag och Johan se då? 

Egentligen vill ju jag se Broder Daniel, men eftersom dom inte spelar längre så skulle Håkan Hellström ha fått duga. Nu blir det i alla fall inte av. Tråkigt nog.

Nu är jag lycklig! Det här är äkta kärlek!

Titta vad jag fick av Jonna ♥

Jag är så KÄR

Jag och Jonna sitter brevid varandra med varsin dator och båda kollar på möbler. Lite fail kanske. Haha. Vi kollar på både möbler till balkongen och vardagsrummet. Hon till sig och jag till mig.

Jag har blivit helt kär i ett möbelset från Jysk att ha på balkongen. Jag vill verkligen ha den. Tyvärr har jag inte pengarna som behövs till den. Den kostar 4000:-

KÖP DEN ÅT MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hotta chickar

Är hos Jonna nu. Vi har ätit mumsig mat och nu tittar vi på Hot Chick. Livet är som det borde vara just nu.

Awesome mat!

Snart åker jag på äventyr

Om ett litet tag åker jag hem till Jonna. Hon ska kolla om det går att rädda något ur den gamla datorn och ikväll ska vi ha skräckmaraton. You gotta LOVE it! Haha..

Superduperdunderkul kommer vi att ha. Massor av onyttigheter, god mat och massa girltalk. Jag älskar min bästaste vän.

Nothing can ever take away our friendship! ♥

Skärtorsdag

Usch. Alvin somnade jättesent igår. Runt tio nästan. Jag trodde att han skulle sova lite extra länge då, för det brukar han ju göra. Haha vad jag hade fel. Han vaknade halv sju med bajs i blöjan. HURRA! not.. Det var jättelänge sedan han vaknade så tidigt.

Jag bytte i alla fall blöja och startade barnkanalen som vanligt. Jag la mig i sängen och höll koll på honom också. Det var så varmt och mysigt där. Det mysiga tog slut runt åtta. Då började Alvin trotsa som bara den. Han slog tvn och hade sig. Med andra ord har vi bråkat han och jag idag.

Boendestöd ska komma hit idag också. De kommer mellan halv elva och tolv. De visste inte exakt. Jag är ju hemma ändå så det spelar ingen roll hur dags det blir. 

Efter att dom har varit här ska jag åka hem till Jonna och jag hoppas verkligen jag får tag i en skjuts. Jag ska nämligen ta med mig både nya och gamla datorn till henne. Vi ska se om hon kan lyckas rädda någonting från den andra datorn. Just nu har jag ju inga bilder eller någonting alls. Jag hoppas verkligen att det går att fixa.

Vinden blåser i en annan riktning

Jag skiter fan i att bada. Jag är alldeles för trött. Jag tänker se en film istället!

Jag känner för att ta hand om mig själv en smula

Därför tänker jag nu hoppa in i badet och lägga en ansiktsmask.


Sometimes I wonder what it's like to be a mermaid...

Grattis.. eller något..

Idag för 122 år sedan föddes en stor man. Ingen god eller bra man, men en storartad man som hann göra en hel del under hans 56 år i livet. 

Han började som son till en tullinspektör och avslutade som en legend med självmord. Det är ju självklart Adolf Hitler jag pratar om. Jag har inte velat skriva om honom tidigare och jag vet fortfarande inte om jag är redo. Det finns så mycket fakta om honom. Även fiktion. Var börjar man?


Adolf Hitler

Det här är ändå en dag som måste uppmärksammas i min blogg tycker jag. Den handlar ju ändå lite om andra världskriget och förintelsen. Allt som Hitler gjorde möjligt. 

Jag tror på ett sätt att vi måste tacka honom för de saker han uträttade. Eller kanske inte tacka, för det han gjorde var så hemskt. Jag står fortfarande fast vid att det var bättre att det hände då istället för nu. För vem vet hur världen hade sett ut idag utan ett andra världskrig? Det kanske hade hänt nu istället. Och i så fall, hade det kunnat vara värre? Hade det gått att stoppa idag? Jag tänker på all teknik som finns idag. Det skulle ha varit lättare att spåra judar med hjälp av tekniken vi har idag osv. Kanske hade inte en enda överlevt?


Adolf Hitler

Man kan säga vad man vill om honom, men han var fortfarande en stor man. Han fick folk att lyssna, det finns det inga tvivel om. Han uträttade så mycket mer under sina 56 år än vad en vanlig människa gör under 90 år. Vem var han? Var fick han alla ideér ifrån? Och hur kom det sig att han faktiskt blev så stor innan någon satte stopp för det hela?

Jag kommer inte att ta precis allting idag, för det skulle ta en evighet och det skulle bli ett jättelångt inlägg. Och det vet jag att ni inte skulle vilja läsa. Därför blir det bara barndomen i det här inlägget. Resten får komma senare. Då var han ju fortfarande oskyldig.


Adolf Hitler som barn, fortfarande oskyldig till allt det hemska han startade

Han föddes ju som sagt den 20 april 1889 i Österrike. Hans far (tullinspektören) hette Alois Hitler och var känd för både hustru- och barnmisshandel. Hitlers mor hette Klara Pölzl (gifte sedan om sig till Hitler) och var Alois Hitlers tredje äktenskap och också släkting till Alois (Vissa säger syssling och vissa säger systerdotter. Jag kan därför inte säga säkert). 

Alois Hitler

Adolf hade sex syskon varav två var ifrån pappans tidigare äktenskap. Det var inte många som klarade sig fram till vuxen ålder innan de dog. 

Alois Hitler befodrades och Adolf Hitler fick flytta runt. Under uppväxten hann han bo i fyra städer. Ha då i åtanke att Alois Hitler dog när Adolf Hitler bara var 13 år gammal. Hans mamma dog knappt fem år senare av bröstcancer. 


Klara Hitler

Det har blivit känt att Hitler blev utsatt för sexuella övergrepp från sin pappa. Hur ofta eller precis vad som föregick vet man dock inte. Med tanke på att han blev både misshandlad och utsatt för dessa övergrepp är det faktiskt inte konstigt att han blev så hatisk. Det är i alla fall min åsikt.

Det blev kanske ett litet långt inlägg i alla fall, men här tar det slut.

Webcam is the shit..

Såhär kul kan man ha när man camar med Jonna:

Underbar natt med min absoluta nummer ett

Jag och min söta syster kollade klart på alla bring it on-filmerna. Vi gick och la oss någon gång efter ett. Alla somnade ganska så fort. 

Någon gång i natt vaknade Alvin. Jag kände "Nej, jag pallar inte nu!" Jag var jättetrött. Så jag struntade i honom och somnade om. Nej, jag skojade bara. Fast jag orkade inte få honom att somna om genom att sitta och sjunga och ha mig. Så jag tog mitt täcke och min kudde och la mig i hans säng. Vi låg och myste en liten stund innan båda somnade.

Han gav mig dessutom lite sovmorgon imorse. Han brukar oftast vakna halv nio, men idag var det en timme senare. Då låg vi och myste lite i sängen innan vi gick upp. Det var ett väldigt bra sätt att vakna på. Jag fick ligga brevid min nummer ett ♥

Fisen goes blonde

Tanken var ju att jag skulle visat resultatet igår, men comviq strulade så jag kunde inte gå ut på internet. 

Före:



Efter:



Hon blev jättenöjd!

Blondering pågår

Johan knuffade bort mig och kör sitt eget race. Han var bättre på att blondera än vad jag var. Haha. Då är det fan illa. 

Bra verkar det bli i alla fall. Det blir blondare. Och det var ju det hon ville. Jag gissar på att det är positivt. Det kommer passa henne att vara blond. Då blir vi de två dumma blondinerna. Båda är lika tröga. Haha..

När hon har tvättat ur håret sen så ska vi se bring it on två. Vi har redan sett ettan. Har för mig att tvåan inte var så jättebra, men ska man se alla så ska man. Vi tänkte lägga oss i sängen med chips, dipp och läsk och ha riktigt mysigt. 

Nu börjar terrorn!

Jag ska börja blondera min syster nu. Mohahaha. Före och efterbild kommer!

I paketet/goodiebagen fanns det...

En spillfri mugg till Alvin
En handkräm
En barnolja
Ett prov på dagcreme
Ett prov på hudcreme
och
Ett prov på Weather Protection Cream

Jag blev jätteglad för alla produkter. Speciellt muggen till Alvin som får för sig att hälla ut sitt vatten ganska ofta.

Uthämtat och Inhandlat

Nu är vi hemma igen från affären. Det gick bra och gick inte på alltför mycket. Superbra! Köpte två nya filmer till Alvin. Båda med Emil på såklart. 

Hämtade ut paketet också. Visar senare vad som fanns i det!



Äntligen är hon här..

Nu har ÄNTLIGEN min syster kommit hit. Vi ska strax gå till affären och handla lite. Vi måste handla lite tacosgrejer, dricka, godis och massa sånt. Sen ska jag och fisen köpa hårfärg till henne. Jag ska hjälpa henne att välja mohaha. 

Det ska bli så sjukt gott att äta tacos idag, det var ett tag sen jag åt det. Mums!

Valkyria

Nu orkar jag inte städa mer. Jag har gått ut med soporna, bytt i kattlådan och städat nästan hela vardagsrummet. 

Nu ska jag och Jonna se Valkyria. Min kusin har precis kommit hit också. Nu är det bara min syster som jag väntar på. Jag ska tracka henne som fan och vi ska se Bring it on filmer ikväll. 

Men nu är det som sagt Valkyria som gäller.

Så här kul tycker jag det är att städa

Doktorbesök och städning

Idag ska alvin och Johan gå till vårdcentralen och ta bort stygnen från hans knä. Han vill absolut inte gå dit, men han måste ju det tyvärr. 

När dom har gått ska jag ta och börja städa. Det behövs som sagt. Frågan är ju bara: Vart fan ska man börja? Haha.. Jag gissar på vardagsrumsbordet. Det är alltid lättast att börja där. 

Fick ett samtal från min Gode Man också. Det verkar som att jag har rätt att få pengar av TryggHansa eftersom jag spenderade så mycket tid på sjukhuset i somras. Det är bara massa papper och sånt som ska in, men sånt fixar min Gode Man. Det känns skönt och jag hoppas verkligen jag kan få pengar därifrån. 

Jag vill köpa balkongmöbler (behövs), en ny vagn (behövs), en ny säng (behövs verkligen), en dammsugare (behövs extremt mycket), ny soffa (den jag har nu är så ful haha), en tv-bänk (behövs), en nytt matbord (har inget i rätt storlek till det nya köket), barnmöbler till Alvins nya rum (han har ett bord, en säng och en bokhylla. vill ha lite stolar och en ny bokhylla dit) och massor med annat. Kommer ju givetvis inte kunna köpa allt på en gång, men lite hoppas jag på att kunna köpa.

Hektiskt dag, men det ska bli roligt.

Idag blir det mycket, men det gör inte så mycket. Jag får se om jag hämtar ut paketet idag eller om jag tar det imorgon eller torsdag. Vi får se om jag får tid till det idag eller inte.

Jag ska i alla fall börja städa när jag har ätit frukost. Det behövs verkligen. Runt halv ett kommer min kusin Alicia hit en stund och min syster kommer hit efter ett någon gång. Vi ska fixa och äta tacos och umgås. Alicia skulle åka hem runt sex och Fisen ska sova kvar här. Mamma skulle nog titta förbi en liten stund senare ikväll också. 

Jag ska försöka blondera fisens hår ikväll också. Jag är lite smånervös eftersom jag faktiskt aldrig har blonderat någon förut. Jag hoppas att det kommer att gå bra. Så hon slipper skämmas när hon går ut. Haha.

Tv-kväll..!

Jag missade Total Blackout! NEEEEEEJ! Fast det gick repris klockan ett i natt så jag ska se det då. Fram tills dess är det bara bra program på femman. Först ut klockan nio är CSI. Sen får jag absolut inte missa nittileaks!

Jag hittade något som passade i alla fall


Blårandigt linne och jeansleggings

Jag har fått äta pizza idag!

Sådär, nu har vi kommit in igen. Vi gick ut till lekparken en bit bort. Jonna kom dit också. Det var ganska kul. Vi bestämde oss för att hämta ut paketet imorgon istället. Jonna la ut pengar för pizza idag också. Det var lika gott som jag hade väntat mig. Mums!

Malin bestämde sig för att komma hit också. Väldigt trevligt! Nu sitter vi och snackar och har det allmänt bra.

Lekparken nästa..

Jag mår lite bättre nu. Solglasögonen har åkt av och jag ska snart göra i ordning mig lite grann. Hela familjen ska gå ut en stund och senare idag ska vi gå upp till konsum och hämta ut ett paket jag har fått. Spännande! 

Jag gissar på att det är goodiebagen från Bambi som har kommit, men man vet ju aldrig. Jag undrar lite vad som finns i paketet. Det ska bli roligt att se!

Egentligen har jag inte alls någon lust att gå ut, trots det fina vädret. Jag känner mig fortfarande lite depp sen igår kväll ang. idioter och migränen, men Alvin måste ut och rastas lite och det blir ju inte roligt för Johan att gå ut själv. Helst av allt skulle jag faktiskt vilja lägga mig ner och vila en liten stund, men jag gissar på att det är ganska så uteslutet. 

För övrigt har jag inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig idag. Jag sitter fortfarande i min pyjamas. Jag skulle vilja ha något som matchar mina naglar. Haha.. Undrar om jag har såna kläder?

Salve!

Det verkar som att jag blir vaken i alla fall idag ändå. Vilket betyder att jag kanske kommer uppdatera lite grann. 

Just nu tittar jag på Salve som gick som sommarlovsmorgon när jag var liten. Det är ganska nostalgiskt att se på. Fast det var nog bättre när man var liten. Det verkade väl mer trovärdigt då kanske.

Salve

Jag älskar min underbara son.

Fast just nu kunde han faktiskt fått vara lite tystare. Han hörs hela tiden och jag fick migrän trots allt. Det kom igår kväll som en blixt och jag hade jättesvårt att somna. Någon konstig dröm har jag drömt också. Jag jobbade på typ Ica eller något. Jätteskumt.

För övrigt skulle mina pengar komma idag, trodde jag. Dom kommer visst imorgon. Jag förstår inte hur jag ska klara det här idag. Jag har absolut inga cigg och ingen cola. Det är hemskt! Och ändå är nog det värsta att min telefon har gått till Comviq Bas så jag kan inte höra av mig till någon. Inte ens via sms.

Det är ju ganska tur att ingen ser mig. Jag sitter i ett mörkt rum, med solbrillor på. Endast för att jag ska kunna titta på datorn utan att känna av huvudet för mycket. Sovmasken har jag inte orkat ta av mig än. Jag misstänker att jag kommer gå och lägga mig om en stund ändå. Då är det lika bra att ha den kvar.

Så ser jag ut just nu.. Pigg och alert, eller? Kanske inte!

Ps. Jag vet inte om jag kommer att skriva så mycket idag. Det beror helt på vad migränen säger. Jag ska försöka sova och ta det lite lugnt. Vad jag ska göra har jag ingen aning om.

Not another jerk.. please!

Jag har jätteont i huvudet. Och så är jag irriterad på en rad olika personer. Det var en jävla trög idiot som försökte stöta på mig idag. Berättar mer imorgon. Funderar på att lägga mig redan nu. Godnatt

Kom med förslag nu, var inte blyga

Jag vill se någon film, men jag kommer absolut inte på vilken film jag vill se. Någon med tips?

The wonderful life of coca-cola

Jag somnade visst. Och vaknade nyss med världens huvudvärk. Jag hoppas den går över snart. Jag gissar på att det är koffeinet som inte längre finns kvar.

Jäkla cola att inte finnas hos mig just nu!

Min stora kärlek

Ge mig.. NUU!

Jag vill ha pizza. Vem bjuder?

Våren är här. Liksom värmen

Just nu sitter Jonna och jag på balkongen och njuter i vårvärmen. Det är vackert väder och solen skiner. Det blåser lite smått, men det är ingen fara. 

Jag blev riktigt sugen på att grilla nu. Ta en engångsgrill någon stans, grilla och dricka lite cider. Barnledigt såklart. Vore inte det jättehärligt eller vad? 

Nej, ut och njut med er i solen. Det ska jag göra nu i alla fall!

En helt vanlig dag, precis som alla andra dagar.

Jag är fortfarande jättetrött. Jag vaknade någon gång runt åtta, men jag har som sagt inte riktigt vaknat till än. 

Idag händer det inte så mycket, vad jag vet. Jonna är här nu och sen kanske vi går ut en stund senare. Det beror väl lite på hur vädret blir. Jag hoppas på fint väder. Jag vill sola och känna värme. Haha.

Lite dimmigt kanske?

Nej, nu börjar hjärnan säga stopp. Jag ska spela lite, röka en cigg och sedan lägga mig i sängen. God natt..

Hemma i spökhuset igen..

Nu har vi kommit hem. Alvin är nattad, men ligger och sjunger för sig själv i sängen. Jonna satt snällt och väntade på oss. Hon kom hit strax innan vi åkte och ska sova här inatt. 

En kvart innan vi kom hem hade det tydligen spökat här. Spooky! Diskat hade hon gjort också. Jag blev lite megachockad. Hon sa att hon skulle vila lite bara.. 

Vi har haft det bra i alla fall. Smörgåstårta och fika. Riktigt trevligt var det.

Utväxt? Nej, jag förstår inte vad du pratar om..

Dags att blondera sig snart kanske? Utväxten börjar bli lite väl synlig..



Jag såg hemsk ut i ansiktet. Därav får ni inte se det.. Mohaha

På toa bör man gå, annars kan man illa i magen må

Det är gulligt och sött. Toalettpappret från Lambi. Det står söta saker på pappret på tre olika språk. Svenska, norska och danska (gissar jag på).

T.ex. står det:

Två sinnen
Ett mål
Två hjärtan
Du & Jag
Föralltid ♥


och

Det sägs att kärleken
skymtar i varje hörn
Så varför går jag då
runt i cirklar? ♥



Det finns ju såklart fler, men jag kan ju inte rulla ut rullarna bara för att läsa dom haha. En sak som jag däremot satt och tänkte på när jag kissade igår kväll var du och jag för alltid. Det kändes ju lite dumt att torka sig med dom orden. Haha. Är det för att man ska lära sig älska sig själv överallt? Haha, det är det säkert inte. Det var en rolig tanke dock. Det tyckte jag i alla fall själv igår.

Jag ÄLSKAR mitt nya toalettpapper!

lek med naglar


Jag älskar färgerna på mina nymålade naglar.

Lite smink kanske man skulle ha?



Inget avancerat. Bara en helt vanlig lätt sminkning..

Snart avfärd

Vi äe klara och ska åka om en stund. Jag har sett till så att det kommer upp något inlägg senare.

Jag såg förresten att "H" har varit i farten igen. Helt ärligt så ödslar du bara din tid. Jag bryr mig inte om du försöker få mig att må dåligt eller vad det nu är du vill. Jag mår tillräckligt bra för att du ska lyckas. Fortsätt du för all del att försöka. Det är inte mer än en fis i rymden för mig ändå. Jag hoppas du en dag kommer att förstå att anonyma spydigheter över internet inte betyder någonting.

Nej, nu måste jag kila.. Alvin har tagit av sig strumporna igen. Busunge..

Redo för avfärd

Dressed for success



Det var så länge sedan jag la in en bild på min outfit. Här är dagens. What do you think?

Lite positiv feedback till mig själv! Och kanske lite skryt..

Ibland känner jag mig så jäkla duktig. I onsdags var vi ju ute hela dagen. Och det var på mitt initiativ att gå ut.

Jag klagade ingenting heller (väldigt ovanligt)! Vi gick ut runt ett och lekte vid olika lekparker. Runt fyra gick vi in till Johans mamma och fikade lite och strax efter fem gick vi hem (det var en bit att gå). Alvin gick hem hela vägen själv! Han var jätteduktig. När vi kom hem tittade vi på en Emilfilm och sedan åt vi lite mat. Efter det gick vi ut igen och var ute till åtta.

En heldag ute. Tack vare mig. Något som nog aldrig har hänt förut. Jag blir friskare och starkare för varje dag som går känns det som. Fast det är klart, jag har ju fortfarande dagar då det är riktigt illa. Dagar då det inte alls känns som att jag kommer att bli frisk från den här jäkla depressionen. Fast jag kämpar på. Jag vill och SKA klara det här!

Igår tog jag också initiativet till att gå in till pappa. Fast vädret var inte roligt alls igår så det slutade med att vi tog bussen hem. Alvin gick kanske en fjärdedel av vägen. Och det var ganska mycket.. Jag är så stolt över min solstråle. Och mig själv faktiskt!

Tänk vad ett litet samtal kan göra...

Igår när jag var hos Jonna ringde min telefon. Det var dolt nummer. Jag svarade. Alvin har fått en plats på det dagiset jag ville att han skulle börja på när vi flyttar. Den avdelningen jag ville med dessutom. HURRA!! 

Han börjar där i Augusti och jag är jätteglad!

Vecka efter vecka.

Nu när ni har saknat mig i en vecka så tänkte jag tala om vad jag har haft för mig. Snällt av mig va?!

Torsdag kväll: Min älskade dators skärm slocknar. Jag grät nästan.

Fredag: Var enormt deprimerad. Dom som kommer varannan fredag kom och förpestade mitt liv lite grann. Malin kom över en stund på kvällen. Vi satt och flummade som vanligt. 

Lördag: Jag åkte till Ikea med Malin och spenderade nästan hela dagen där.

Söndag: Mamma fyllde år så Alvin och jag åkte dit och firade henne medan Johan stannade hemma för att ha lägenhetsvisning.Vi hade trevligt, men kom hem ganska sent. En rolig överraskning när vi kom hem var att Adde hade kommit hem från Frankrike och satt i vårt vardagsrum. Alvin blev överlycklig och vi fick presenter av Adde. Johan fick en sån där ful basker som fransmän har (Adde visste redan när han köpte den att jag skulle hata den haha). Alvin fick en liten nalle och jag fick en jättesöt rosa nyckelring på Eiffeltornet.

Måndag: Socmöte. Det gick jättebra! Jag slipper tanterna som kommer varannan fredag! WOHO! Adde hade Alvin ett bra tag så jag fick lite barnledigt under dagen. Det uppskattades. Jag träffade min gode man och hon skulle hjälpa mig med lite saker. Vi skulle ha lägenhetsvisning, men personen dök aldrig upp. Hela familjen gick upp till konsum för att hämta ut ett paket. Jag blev rådissad av då gamla vänner. Kom hem och öppnade paketet. Klänningen hade kommit!

Tisdag: Vi umgicks med Adde under dagen och på kvällen kom Malin över och det var ganska dött. Jag var jättetrött hela dagen.

Onsdag: Hade jättetråkigt hela dagen, men sen kom Jonna över en stund och vi tittade på Twilight innan hon åkte hem.

Torsdag: Var vi ute hela dagen och lekte i olika lekparker. Malin kom över på kvällen.

Fredag: Tog en långpromenad till pappa. Stannade förbi hos Jonna på vägen. 

Det är nog allt ni har missat. Tror jag. Summering: Jag har träffat Malin väldigt mycket! Hon har färgat håret nu och är jättesöt ♥

God morgon världen! Vilken underbar dag!

Förlåt att jag inte skrev något igår kväll. Jag ville utforska datorn och bara surfa runt lite. 

Igår hade jag jättesvårt att somna för jag hade jätteont i magen, men när jag väl somnade så sov jag jättebra. Det var varmt ocg mysigt att vakna upp i sängen i morse för jag sov med två täcken i natt. Jag hade lite frossa innan jag somnade. Det är ju tur att man har mer än ett täcke.

Idag ska vi hem till min underbara pappa och fira honom. Han fyllde år i torsdags. Det ska bli trevligt! Det kommer att bli skönt sen när vi flyttar, för då är det mycket närmare att komma och hälsa på. Nu känns det så långt bort när man inte har bil. 

Annars har jag inga planer på att göra någonting annat idag. Ta en dusch kanske, men för övrigt vill jag bara ta det lugnt.

Det här är min nya älskling förresten

Jag lever igen!

Sådär. Nu har jag en dator igen! Tack pappa! ♥

Jag är fortfarande väldigt ovan vid tangentbordet, men jag älskar datorn. Den är jättefin! På tal om fint så köpte jag toalettpapper idag. Det var jättegulligt. Det stod små söta citat på pappret. Då blir man glad när man läser. 

Jag har jättemycket att skriva om, men jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag ska utforska datorn lite mer först och så innan jag börjar berätta om allting. Huvudsaken är ju ändå att jag är tillbaka!

Grattis mamma!

Jag har fortfarande ingen dator. Det suger! Just nu sitter jag hemma hos mamma som fyller år idag.

Hipp hipp HURRA!!

blä!

min dator fungerar inte. Jag ber om ursäkt i förväg för dålig uppdatering! Lovar att skriva så snart jag får tillgång till dator.

Adolf Eichmann

Adolf Eichmann var en tysk SS-officier som i december 1939 blev chef för en avdelning som hade hand om judiska deportationer. Han hade en väldigt stor roll i utrotningen av judarna, det politiska oliktänkande och andra minioriteter i Europa. Han ansvarade för deportationerna av miljontals judar från hela Europa till förintelseläger som Aucshwitz och Treblinka. Dessa läger besökte han flera gånger.

1944 anordnade han deportering av cirka 500 000 ungerska judar till förintelselägren. Eichmann hade flera ungerska politiker som villiga medhjälpare. 

Eichmann tillfångatogs i maj 1960 av israeliska agenter i Argentina. Då hade han levt under ett annat namn för att inte bli igenkänd. Han dömdes som skyldig till folkmord och brott mot mänskligheten. Han dömdes till döden genom hängning. Strax före midnatt den 31 maj 1962 hängdes han.


Adolf Eichmann under sin rättegång

Sonderkommando och Kapo

Det fick bli två inlägg i ett idag. Det är i stort sätt samma sakn nästan ändå.

Sonderkommando är utvalda grupper av fångar som tvingades till att hjälpa tyskarna utrota judarna och andra fångar i koncentrationslägren. Deras mest vanliga uppgifter var att samla ihop och kremera liken och ta fångarna till gaskamrarna. De behövde inte delta i dödandet, det stog tyskarna för. 

Eftersom de hade just dom uppgifterna är de överlevande av Sonderkommando de viktigaste ögonvittnena till slutet av förintelsen. År 2007 fanns det färre än 20 kvar i livet. Idag, vet jag inte hur många som fortfarande lever.


En jude som sonderkommando bränner ett lik

Kapo var en fånge som blev medarbetare till lägerledningen. Deras uppgift var att vakta och hålla koll på andra fångar. Kapon ledde fångarna när de arbetade och var därmed också ansvarig för deras resultat. Nazistiska lägerledningens terminologi kallade dom för "funktionsfångar". De fick också speciella förmåner tack vare sina tjänster.

Lägerledningen valde förbrytare eller människor med brutalitet till att vara Kapo. Som jag har förstått det var det för att skapa osämja bland fångarna så att de inte skulle vara sams. Fast det verkar ju lite konstigt. Det var i alla fall ett billigt sätt att ha koll på fångarna.


De med käppar är Kapos.

Såhär ser jag ut när jag ska sova.


Nu tog jag visserligen kort, men annars brukar jag ha den armen och hålla om min rosa groda Lennart också.

Städning pågår

Nu har Jonna åkt hem för ett tag sedan. Vi har städat lite och jag har fixat en grej åt min mamma som fyller år på söndag. Snart ska vi äta lite mat också. 

Dags att fortsätta med städning och mat.

Nu är jag tillbaka! Hurra!

Jag har varit vaken en stund nu, men jag tänkte vakna till lite innan jag skrev ett inlägg. Jag är nog inte tillräckligt vaken än haha. 

Alvin fick sy igår. Tre stygn blev det. Han hade skrikit till och blivit ledsen när han fick bedövningen, men sedan lockade Johan med sina tatueringar som Alvin fick titta på medan dom sydde. Han var väldigt lugn och ville mysa jättemycket när han kom hem. Inte så konstigt när han hade ont i knät. 

Sen kom Jonna hit! ♥ Och Alvin fick en försenad födelsedagspresent. Det var en jättefin verktygslåda i trä. Alvin tyckte jättemycket om den. Johan och Alvin åt pannkakor och sen hade vi mys hela dagen. 

Jonna och jag tog en promenad. Det var jätteskönt ute. Det börjar verkligen kännas som vår. Det gillas starkt. Sen kollade vi på film och hade det trevligt. Först såg vi på Min Stora Kärlek som gick på tv och sedan på pojken i randig pyjamas. Igen. 

Alvin hade jättesvårt att somna igår kväll. Bedövningen hade ju slutat verka och fast han hade fått lite Alvedon så hade han jätteont. Det är inte så konstigt. Han tyckte dessutom att plåstret såg lite läskigt ut. Det var ju ganska stort och hade blödigt igenom lite. 

Snart kommer boendestöd hit och Alvin verkar inte ha lika ont idag som igår. Vi får se vad som händer idag. Det beror ju helt på Alvin, vad han orkar eller inte.

Stackars min älskling (Varning för blodbilder)

Jag ska ju egentligen ha en datorifri dag, men jag fick tillåtelse av Johan att sitta för att skriva det här inlägget när han är borta. Han och Alvin är nämligen på vårdcentralen just nu.

Jag ska berätta från början. Det blir lättast så. Jag hade migrän imorse och låg och sov (med min ögonmask så jag inte ser något) och Johan hade knappt sovit inatt så han låg brevid mig och halvvilade så som jag brukar göra. Alvin börjar gråta och lägger sig i sängen. Han säger att han har ramlat. Det är inte alls ovanligt att han ramlar eftersom han springer runt och snubblar på trösklarna.

Så han låg hos mig en minut och när han hade gråtit klart gick han in i sitt rum igen. Efter ungefär två minuter kommer han tillbaka och då går jag upp. Det första jag får se är blod över hela hans ben. Jag väcker Johan och springer upp till Alvin för att sätta honom i sängen bredvid mig. 

Johan tvättar rent benet med sårtvättlappar (som innehåller sprit) och Alvin sitter helt snällt och låter honom göra det. Det var ett jack/hål rätt in i benet. Jag tycker så synd om min älskling nu. Därför är dom hos farbror doktorn och ser vad dom kan göra. Om det behöver sys eller något sånt.


Såhär såg det ut när Johan hade tvättat lite.


Tvättade lite till.


Helt rent.

Currysås

Programmet va ganska bra faktiskt. Väldigt intressant. Jag ska snart äta lite mat eftersom jag inte åt någon mat förut idag. Johan håller på att försöka göra egen currysås för första gången. Hans första och andra försök var lite sådär. Nej, jag ska inte ljuga. De var direkt HEMSKA! Nu på hans tredje försök letade jag fram ett recept på internet som han skrev av. 


Kvällen ikväll

Jag har fortfarande lite ont i rumpan, men det börjar lägga sig lite. Johan och Alvin kom hem för typ två timmar sedan och Alvin har somnat nu. 

Snart ska jag titta på någon dokumentärgrej (eller nåt?) om Charlie Sheen. Den går på femman och börjar typ när som helst. Hoppas det är intressant. Annars pallar jag inte riktigt att kolla på det. Då blir det nog någon film istället. 

Jag har tagit mina sömntabletter nu och jag börjar fundera på om jag faktiskt har provat dom förut. Jag tyckte jag kände igen dom. Annars är dom ganska lika några andra tabletter. Jag tog dom för typ en timme sen i alla fall så vi får se hur det fungerar med sömnen i natt. Jag känner inte av någon trötthet än, men det kanske kommer snart.

AAAAAAAJ!!! (äckligt inlägg om bajs)

Jag hatar min mage. Idag var jag sådär jäkla hård igen. Jag vet ju att jag borde äta mer fibrer och annat skit om magen ska må bra och så, men jag gillar inte den maten. Jag gör verkligen inte det. 

Nu struntar jag i hur äckligt det här må vara, men jag vill skriva av mig lite. Ingen tvingas till att läsa. Kom nu ihåg att jag varnade er två gånger (rubrik och här).

I alla fall. Jag var jättejättejättemegahård i magen idag och jag behövde verkligen bajsa. Jag sprack och blödde jättemycket (någon smula överdrivet kanske) från rumpan. Nu har jag ganska ont. Om man får säga så.

Kiss och bajs som mjukisar..Mysiga va? haha

Still going strong

Jag känner mig lite bättre nu. Inte helt bra, men ändå lite bättre. Jag har fått världens sötaste sms av Jonna som skrev att jag var unik. Det värmde! Det hoppas jag du vet om ♥

Jag hade ingen aptit så jag kunde inte äta något. Det tog bara stopp. Jag knatade upp till apoteket i stället och dom hade min medicin! Så nu är den uthämtad och klar! Jag hoppas verkligen jag kan sova "normalt" nu i natt. 

Johan ska snart gå till sin syster och ta Alvin med sig så jag blir lite ensam. Vad ska jag hitta på då? Den som lever får se, brukar man ju säga.. 


Bjuder på en glad bild på min tumme för att liva upp stämningen lite. Visst är det coolt att min nagel ser ut sen en liten keps?

Apoteket, datorfri morgondag och beroende

Jag har sovit lite nu. Det kanske ni gissade på eftersom jag inte har skrivit något. Jag la mig runt halv tolv eller något tror jag och Alvin låg och skulle mysa bredvid mig en stund, men han gjorde mest illa mig. Det tog ett litet tag att somna, fast jag var jättetrött. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna och stå på benen. 

Jag fick i alla fall tag på distriktssköterskan som skulle prata med läkaren. Hon sa åt mig att gå till apoteket senare och kolla, så jag ska snart gå till apoteket. Fast jag tror jag ska äta lite först. Jag är jättemegahungrig. Johan och Alvin ska äta hemmagjorda köttbullar som Johan håller på att göra just nu. Eftersom jag inte gillar det ska jag äta rester som blev över av den goda fiskgratängen vi åt för inte så länge sedan.

Sen vill jag göra lite saker klara. Det som har hänt (som jag har ångest över nu och i natt) var mitt och ingen annans fel! Inte allt av det, men det började med mig. Jag försöker faktiskt lära mig saker, men det är jättesvårt. Det är jättemycket jag måste bättra mig på. Ett exempel är att jag sitter alldeles för mycket vid datorn. Jag är databeroende. Jag kan inte hjälpa det. När jag väl sitter så kan jag inte slita mig, hur gärna jag än vill. Därför har jag beslutat att jag ska ha en datorfri dag imorgon.

Jag kommer inte använda datorn på 24 timmar med start från att jag vaknar imorgon bitti. Det känns jättejobbigt för mig att göra så, eftersom jag känner mig bättre när jag sitter framför datorn. Jag vet att jag blir en sämre medmänniska och märker inte alltid när folk pratar med mig, men när jag flyr in i datorns värld så är jag någon att räkna med. Jag har vänner som aldrig skulle svika mig eller hugga mig i ryggen. Nu menar jag inte att dom jag har skulle göra det, men det har hänt förut. 

Jag är tyvärr en sån människa som lätt får ett beroende. Jag är 22 år och jag har redan varit beroende av datorer, cigaretter, socker, sex, korsord (tro mig, det går) och säkert en hel del till som jag inte kommer på just nu.  Av dessa fem som jag har räknat upp är det tre jag har kvar. Och tro mig, jag har jobbat mycket för att få bort två av dem. Beroenden försvinner inte bara på en kvart. Även om man skulle vilja. Man måste antingen trappa ner eller sluta helt på en gång. Och det är inte så lätt.

Ångestladdad morgon

Jag somnade skitsent i natt. Såklart är jag jättetrött nu, men det finns inget jag kan göra åt det nu. Jag måste vänta till Johan vaknar och sen bestämma om jag ska sova eller inte. Är jag fortfarande helt seg och slut sover jag en stund då, annars om jag känner mig piggare kommer jag att vara vaken.

I natt efter mitt senaste inlägg fick jag jättemycket ångest och fick ännu svårare att somna. Jag började gråta jättemycket och det kändes som att jag inte kunde andas (fast jag kunde det). Johan höll om mig och försökte trösta mig. Tills jag sa en ganska olämplig sak och förstörde hans sömn. Jag vet inte när han lyckades somna.

But hey - thats me! I do stupid things ALL THE TIME.. Nej, min ångest har deffinitivt inte lagt sig ännu. Jag mår fortfarande jättedåligt sen i natt. 

Jag har i alla fall gjort en bra sak idag. Jag har ringt och bestämt tid till att byta ut min p-stav! Den går snart ut och jag hade helt glömt bort att ringa.

Överparanoid morsa strikes again

Nu ligger alla här hemma och sover. Utom jag. Jag förstår inte varför. Jag är ju trött, men lägger jag mig ner i sängen slutar det bara med att jag stirrar in i mörkret. Det känns som att stirra in i oändligheten. Ingenting tar slut. Mina tankar spinner vidare och stannar inte ens för en kisspaus. Ord ekar i mitt huvud. Minnen gör sig sedda och jag kan inte göra annat än att titta på. Lyssna. Hoppas att det ska försvinna.

För vad gör man när tankar tar överhanden? Vad gör man när man ser ett minne som gör så ont att man hellre skulle vilja sticka in en kniv i hjärtat för att det gör mindre ont? Det finns bara en sak man kan göra när man har kommit så långt som jag har gjort, och varit med om alla hemska saker som jag har varit med om. Man kan bara le och ta emot. Det finns ingenting annat man kan göra.

Alvin. Min ögonsten. Jag älskar honom så oerhört mycket! Förlorar jag honom igen så vet jag inte vad jag gör. Jag skulle aldrig våga. Jag kommer inte kunna lita på någon på samma sätt igen. Jag kan inte förstå hur så pass nära vänner kan luras, manipulera och förstöra bara för att få något som inte är deras eget. Jag är glad att jag vann kampen. Och stolt. Jag är jävligt stolt att jag inte vek mig.

Det är därför jag är så jävla rädd och ängslig när han sover borta. Jag vet att alla kan behöva lite egentid och att det är helt normalt att lämna bort sitt barn till sina föräldrar någon natt/några nätter, men det fungerar bara inte. Jag vet att jag måste om jag ska orka, men jag avskyr när han är borta. Inte för att jag vill ha honom hos mig jämt, för det skulle jag inte orka (jag försöker faktiskt njuta av tiden då han är borta), utan för det som hände. 

På något sätt tillåter jag mig själv inte att koppla av när han är borta. Jag vet att jag kan lita på mamma och pappa, men det spelar ingen roll. Obehaget sitter där vare sig jag vill eller inte. Jag tycker inte ens om att lämna honom på dagis. Det är också en av anledningarna till varför jag inte vill hämta honom. Dagis "stjäl" honom ifrån mig. Om än så bara några timmar. Sen kan det ha lite att göra med att hemska familjen bor där i närheten också.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre när vi flyttar. Jag vill ju kunna ha honom på dagis. Jag vill ju vara en normal mamma som inte blir paranoid så fort jag inte ser honom. Så länge jag vet att han är hemma är jag trygg. Igår fick jag tillochmed panik för att han hade försvunnit. Han satt och åt i vardagsrummet. Jag gick in i köket för att hämta en sak. När jag kom tillbaka var han borta. Jag fick panik. Jag skojar inte! Det var inte lite panik heller. Och då var ändå alla fönster och dörrar stängda. Ytterdörren var dessutom låst. Han hade lagt sig i sängen för att han inte ville äta, men så paranoid är jag. Jag vill inte att han ska försvinna.

Johan var visst vaken, för nu ropar han på mig och vill att jag ska stänga ner datorn och gå till sängen. Jag hoppas verkligen inte det dröjer alltför länge innan jag somnar.

Har man tråkigt så har man...

Testet börjar: 23:09

1. Fullständigt namn? - Sara Lilian Madeleine
2. Ålder? - 22
3. Vart bor du? - Hemma hos mig såklart
4. Färg på ditt hus? - Typ tegel
5. Hus eller lägenhet? - Lägenhet
6. Klass? - Jag har slutat redan
7. Vilket år tar du studenten? -  Jag tog den 2009, fast jag skulle ha tagit den 2008.
8. När gick du upp i morse? - Runt tolv någon gång
9. När ska du sova? - När jag blir trött.

Socialt:

10. Vad har du ätit idag? - Kyckling och hemmagjorda potatisklyftor.
11. Dagens klädsel? - Jeans och randig tröja
12. Dagens smink? - Naturell. Dvs utan smink
13. Dagens roligaste? - Att påbörja rensningen av saker inför flytten
14. Har du många vänner? - nja, egentligen har jag väl det. De flesta har jag inte så mycket kontakt med bara.
15. Har du ovänner? - haha.. det ska gudarna veta. Jag har alldeles för många!
16. Vem chattade du med senast? - Jag vet inte, det var några dagar sen. Malin kanske? Eller Jonna.
17. Har du pojk-/flickvän? - Ja, jag är förlovad!
18. Vem pratade du med sist? - Johan
19. Vem fick du senast sms ifrån ? - Johan

Favorit:

20. Film? - Mean girls och pojken i randig pyjamas
21. Låt? - Det finns alldeles för många för att jag ska kunna ha en favorit
22. Mat? - Fläskfile
23. Dryck? - Coca-cola
24. Färg? - Grön, svart, rosa, ljuslila
25. Stad? - Norrköping
26. Land? - Hur ska jag veta det när jag inte varit i alla?
27. Ämne i skolan? - Ingen, jag går ju inte längre. När jag gick var det nåt med baren.
28. Människa? - Min lilla Alvin, vem annars?

Senaste:

29. Gången du shoppade? - Jag minns helt ärligt inte. Räknas busskort idag?
30. Gången du bakade? - I lördags
31. Gången du stulit något? - Oj, det var flera år sedan. Tror jag, Jag minns inte riktigt.
32. Gången du rökte? - Jag röker just nu.
33. Gången du drack? - Typ någon timme sedan. Cola alltså. Alkohol var väl typ tre veckor sedan eller något.
34. Personen du kramade? - Johan
35. Gången du pussade någon? - För en kvart sen typ.
36. Personen du dampade på? - Alvin
37. Personen du bråkade med? - Johan, tror jag.
38. Personen du blev ovän med? - Det måste nog vara Romina.
39. Gången du fick skrattattack? - I lördags när Malin var här.
40. Personen du snackade i tel med? - Mamma
41. Gången du grät ? - Igår till Anne Franks dagbok.
42. Gången du var kär? - Jag är kär nu
43. Personen du sa snygg till? - Johan eller Alvin tror jag

Antingen eller:

44. Svart eller vitt? - svart
45. Hund eller katt? - katt
46. Ute eller hemma? - Hemma
47. Tvspel eller datorspel? - Datorspel
48. Singel eller upptagen? - Upptagen
49. Bajs eller kiss? - Jag föredrar att kissa, men jag tycker inte om något av det.
50. Lunarstorm, msn eller playahead? - msn
51. Ragga eller bli uppraggad? båda, fast inte nu längre eftersom jag är förlovad.
52. Blont eller svart hår? - jag vet inte. Gillar båda två
53. Har du blåa ögon eller bruna? - blåa
54. Choklad eller lakrits? - choklad
55. Coca cola eller fanta? - cola
56. Pizza eller kebab? - kebabpizza
57. Randigt eller prickigt? - randigt
58. Blatte eller svenne? - svenne
59. Älska eller bli älskad? - både och
60. Leva eller dö? - leva
61. Vänner eller familj? båda

Antal:

62. Personer du älskar? - många
63. Personer du hatar? - 10 eller uppåt. Jag hatar ganska många (och ja, jag vet att hata är ett starkt ord. många har tyvärr gjort mig illa)
64. Glassar du ätit på en dag? - fyra
65. Gånger du haft minnesluckor? - två eller tre
66. Gånger du varit hög? - noll
67. Personer du saknar just nu? - en, min Jonna
68. Gånger ditt hjärta brustit? - fyra eller fem. Då har det brustit rejält, men sen har det varit ganska många småbristningar också.

Vem:

69. Kommer du inte överens med? - för många
70. Vill du kyssa nu? - Johan
71. Ska du träffa idag? - Förutom Johan så ingen
72. Sjöng du senast för? - Johan tror jag
73. Skickade du senast gb till i pea? - ursäkta va?
74. Spelade du tvspel med senast? - Oj, det minns jag inte. 
75. Vill du ta med på resa nu? - Johan. Jag längtar till vår bröllopsresa.
76. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Madde..
77. Förtjänar att dö? - En hel familj. De närmaste vet vilken, resten behöver inte veta.
78. Är söt? - Alvin
79. Vill du sova jämsides med i natt? - Johan

Vad:

80. Gör dig glad? - ett leende från Alvin
81. Gör dig ledsen? - När någon nära far illa
82. Vill du helst göra nu? - bada
83. Önskar du att du slapp göra? - ringa massa samtal imorgon bitti
84. Vill du ha nu? - pengar, coca-cola och sömntabletter
85. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Jag vet inte, det är långt dit. Julen kommer ju först.
86. Längtar du till? - Bröllopet nästa år.
87. Tycker du om dina betyg? - Jag blev missnöjd
88. Ångrar du i ditt liv? - Trots allt dumt jag har gjort så ångrar jag faktiskt ingenting. Hur ska man annars lära av sina misstag? Och dessutom, hade jag inte gjort allt hade jag inte varit den jag är idag.
89. Är det bästa som hänt dig? - Alvin

Vad tycker du om?

90. Rökare? - Jag har väl inget att säga om det eftersom jag är en själv.
91.Bråk? - Helt onödigt
92. Killar? - Yummy
93. Tjejer? - Backstabbers
94. Skola? - Lärorikt, men fy så trist
95. Framtid? - Jag kan ju bara hoppas på att den blir bra

Övrigt:

96. Är du kär? - Ja, såklart!
97. Hur lång är du? 1.69 cm
98. Första tanken när du vaknade? - vad är klockan?
99. Sista tanken när du somnade? - stackars Anne Frank
100. Hur mycket är klockan nu? - 23:37

Gettona under andra världskriget

De allra första gettona bildades 1940. Dit deporterades judar och zigenare. Folket i gettona levde i misär. De var hungriga, sjuka och dödsdömda. Det var väldigt trångt i gettona och i t.ex. Warszawagettot fanns det över 400 000 människor. De flesta bodde med femton personer eller fler i samma rum.


Del av Warszawagettot idag.

Det var svårt att ordna bränsle att elda med och vanligt kol kallades för svarta pärlor på grund av sin sällsynthet. Mat var väldigt svårt att ordna fram då tyskarna endast gav dem mat med cirka 200 kcal per dag (bantningskost på sjukhus idag är på cirka 1000 kcal per dag). Smuggling av mat var ett måste om man ville överleva. Blev de påkomna med mat sköts de direkt av de tyska vakterna.


Kol.

Omständigheterna ledde till flera sjukdomar och svåra epidemier. Tyfus var en ganska vanlig sjukdom i gettona. Den naturliga dödligheten steg väldigt mycket. Under 1941 dog en av tio av svält och sjukdomar. Det fanns inte tillgång till någon sjukvård då de judiska läkarna och sköterskorna inte hade resurser till mediciner, mat eller lokaler. Ingen kunde hjälpa de sjuka, svältande barnen utan föräldrar. De låg döda på gatorna, övertäckta med tidningspapper i väntan på att få skickas till massgravar.

Trots allt elände försökte personerna som bodde i gettona leva så normalt de kunde. Det var förbjudet att ha skolundervisning, men det förekom i alla fall. Tyskarna brände ner hundratals synagogor, men det hindrade inte judarnas tro eller sina religiösa liv. De religiösa aktiviteterna var oftast förbjudna och om Gestapo eller några SS-män upptäckte deras gudstjänster eller liknande förödmjukades dom på olika sätt. Sköts dom inte, så klipptes deras skägg och de blev tvingade till att kissa på deras bönböcker och torarullar. Bildande aktiviteter som musik, konst och teater utövades också av invånarna i gettona för att försöka hålla andan uppe. Konserterna och föreställningarna förekom tills musikerna och skådespelarna blev deporterade.


Torarullar

Tyskarna använde invånarna som slavar och därför trodde många judar att det skulle bli deras chans att överleva. Det visade sig senare att tyskarnas vilja att döda alla judar betydde mer och var viktigare än den billiga arbetskraft de kunde ge.  Judarna försökte göra motstånd, men misslyckades. Vartenda försök misslyckades, ändå kände dom triumf för att de faktiskt försökte. De hade inte dött av att bara sitta och inte göra någonting alls.

Påbörjad rensning

Fasen vad jag och min älskling har varit dutiga idag. Vi har rensat en hel del som ska kastas. Två hela sopsäckar på bara två timmar. Och då gick vi verkligen igenom skåpen och tittade vad som sulle sparas och slängas. Det känns superbra att vi börjar redan nu. Då slipper allt komma på samma gång sen!

Vi har allt som allt rensat 6 skåp. Det är ganska bra tycker jag.

Har farbror Jimmie gått och blivit en Amerikansk skådespelare?

Jag satt nyss och tittade på någon riktigt dålig b-rulle när Alvin utbrister: "Titta! Farbror Jimmie är med i filmen." Han gillar verkligen farbror Jimmie. Han pratar om honom jätteofta. Hihi..

Annars har vi inte alls gjort mycket. Jag försökte rensa lite saker inför flytten, men Alvin ville inte riktigt hjälpa till så jag får ta det någon annan dag. Snart ska vi ha lite måndagslyx med kladdkaka som Johan har bakat. Mums!

Läkare, vad ska dom vara bra för?

Jag skulle ha skrivit tidigare idag. Jag började tillochmed på ett inlägg, men sen kom mamma och lämnade Alvin och jag åkte med henne in till stan. Jag skulle förbi pappa en snabbis och sedan hämta ut mina sömntabletter så jag kan sova om nätterna.

Jag var ju hos läkaren i torsdags och då sa hon att det sulle finnas ett recept åt mig så jag kunde hämta ut det. När jag var där idag så sa dom att det inte alls hade något recept på den medicinen jag skulle ha. Så nu får jag ringa imorgon och se om dom kan skriva ett recept till mig. Jag orkar inte sova så här dåligt. Jag känner mig som en gammal gumma som går runt och inte orkar någonting och är trött jämt.




In i drömmens värld

Jag somnade lite grann. Men nu har jag vaknat till och hunnit äta dessutom. 

Mamma skulle komma senare och hämta Alvin. Han ska sova där ikväll. Det känns behövligt! Själv ska jag och Johan titta på Anne Franks dagbok. Han hade inte sett den och den är ju hur bra som helst. Det är en sån film man bara måste se i sitt liv. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eftersom jag har sovit hela/halva dagen.. Det kommer väl något sen.

Min hjärna är fylld med gele

Jag har varit vaken en stund nu. Alvin väckte mig genom att slå mig runt nio. Tack för den liksom. Sen ville han ligga bredvid mig i sängen, men han fick inte plats. Då blev han arg och slog mig. Jag skulle kunna fortsätta och berätta in i minsta detalj hur den här morgonen har varit, men det orkar jag inte. Han har slagit mig nästan hela morgonen. 

Jag är trött och känner mig kass. Varför slåss han hela tiden? Och varför vägrar han lyssna när man säger ifrån? Och kanske den största frågan av alla, varför skrattar han och tycker det är jättekul när han slåss och man får ont?

Det här är inte roligt längre. Det måste få ett slut! Men hur gör man när man redan provat allt och ingenting fungerar? Jag måste gräva fram lusten, men jag vet inte riktigt var jag har lagt den. Jag älskar min son över allt annat, men jag vet inte vilka verktyg jag ska använda nu.

Min hjärna känns som en enda stor röra idag. Den känns ungefär så här:

Älskade Malin!

Oj, jag har helt glömt att blogga. Malin kom hit och umgicks lite med oss. Det var jättetrevligt. Vi snackade massa skit, kollade på film och hade grymt kul. När Malin är här vet man att det blir roligt! Henne kan man alltid flumma med. 

Vi hade lite mys med chips, cheezeballs och cola framför Nanny Diaries som gick på tv och hon har nyss åkt hem. Kanske lite konstigt, men jag saknar henne redan! Vi träffas inte jätteofta, men fan så kul vi har när vi ses. Idag t.ex. satt vi och skrattade nästan hela tiden förutom när vi snackade skit då.. Hihi..


min Malin ♥

Mina kakor...

Jag tror fan inte att jag tar kort på dom ändå. Dom blev pyttelite brända i botten (inte alls mycket) och hela kakan smakade bränd. Bara för att jag skulle vara så duktig, så fungerade det inte...

Baka baka liten kaka..

Nu har Sara varit duktig och bakat kakor! Alldeles på eget initiativ. Känner mig duktig! Dom är inne i ugnen nu och jag hoppas de blir lyckade! Annars ska jag stämma kakboken! Haha.. Visar bild sen!

En av mina favoritsysslor


Jag älskar att leka nydiskad. /Sune

En morgon man sent kommer att glömma...

På morgonen om jag fortfarande är trött brukar jag alltid ligga en stund och dra mig i sängen medan Alvin tittar på tv. Det är inte så att jag somnar helt, utan jag är alltid lite vaken så jag kan hålla koll på honom. 

Men idag hände det otänkbara. Jag somnade. Tro mig, ni vill inte veta vad jag såg när jag vaknade. Såklart kommer jag berätta det ändå. 

Alvin kom fram och ville kramas. Åh, vad mysigt. Tänkte jag.. Han var alldeles kladdig från topp till tå. Sen när jag kliver upp försöker jag lokalisera vad han kan ha spillt på sig. När jag kommer jag in på hans rum och där finns det saft på golvet som har runnit över två fjärrkontroller. Jätteroligt! Verkligen inte! 

Nu har vi ätit frukost och Alvin ska snart hoppa in i badet. För tro inte att han bara var kladdig. Han hade fått väldigt fin färg på sig också..



Gulligt med saft över hela kroppen? Nej, inte det minsta.. Jag drömde massa konstiga saker i natt också, men det berättar jag i ett senare inlägg om jag kommer ihåg vad de handlade om.

Man blir trött av långa dagar.

Nu har vi kollat på både Pojken i randig pyjamas och Pianisten. Det är lite småjobbigt att titta på filmer som handlar om andra världskriget och så ibland, men dom är ju så bra. Pianisten är en jättebra film, men jag tycker den är ganska långtråkig och seg. Varför vet jag inte. Det bara är så.

Vi får väl se om vi ser någon mer vanlig film, någon mer film om andra världskriget eller gör något helt annat. Jag hör av mig imorgon..

Filmkväll pågår

Linda är här. Vi tittar på Pojken i randig pyjamas och har nyss ätit mat. Det var jättegott. Skulle bara hålla er lite uppdaterade!

Här är det jag som bestämmer!



Jag har i alla fall kontroll över fjärrkontrollen... /Sune the King of cats

Bara en vanlig dag

Vi har nyss ätit lite våfflor till lunch och väntar på att Linda ska ta sig hit. Det känns inte som det här hänt något intressant idag eller som man kan skriva om. Blä.

Min lilla fegis..

Alvin gallskrek. Jag och Johan sprang in. 
Han blev rädd för en leksak som lät i rummet. 

Jag trodde typ han hade ramlat och slagit sig riktigt illa..

April, April din dumma sill! Jag kan lura dig vart jag vill!

Så var det första April idag. Jag tänker inte lura någon idag. Dels för att jag är sämst på det och dels för att jag förstår inte vitsen med det längre. Det var ju roligt när man var mindre och så, men nu känns det bara fjantigt.

Ikväll kommer Linda hit på filmkväll. Det ska bli trevligt. Jag ska bjuda henne på min berömda (okej, kanske lite överdrivet) fläskfilé. Det kommer att bli riktigt gott. Det enda jag inte har hemma är grönsaker till, men sådant kan man klara sig utan. Mamma skulle ha tagit med filmer som jag lånade ut till henne igår, men hon glömde dom hemma. Det var lite synd. Jag hade gärna sett någon av dom ikväll. Speciellt den om Eichmann eller djävulens arkitekt. Det får väl bli en annan dag helt enkelt.